Jump to content

fun4cristi

Membru
  • Content Count

    90
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by fun4cristi

  1. Buna tuturor, sper ca nu se repeta topicul. As vrea sa stiu 2 lucruri: 1)CAND se schimba cureaua de distributie la Matiz? Am auzit periodicitate de 30.000 km, in alte locuri 40.000, unele serviceuri spun 60.000, iar in cartea de service Matiz zice ca o verifici la 40.000 si o schimbi de abia la 90.000 km. Nu mai inteleg nimic. 2)Ce e de schimbat atunci cand spui "schimb cureaua de distributie"? Nu doresc sa merg la service Daewoo pentru a o schimba, iar un mecanic cu care am vorbit mi-a spus ca as avea nevoie sa-i aduc pe langa curea o rola (banuiesc ca intinzatorul) si pompa de apa. Imi amintesc ca am citit undeva pe forum ceva legat de capacul pompei de apa, si nu toata pompa in sine. Cu alte cuvinte, stau pe teren nesigur si as dori sa ma lamuresc odata... Voi ce stiti? Multumiri in avans.
  2. Ok, mersi de ajutor. Incerc maine dimineata. Daca nu ma descurc, revin. Cheers!
  3. Pot face schimbul de filtru singur? Am citit ca e sub rezervor parca, dar n-am gasit procedura de schimbare (in caz ca ea exista). A mai facut cineva asta pana acum?
  4. cristics, esti genial, exact asta cautam si eu ...ar fi grozav dak cei deja trecuti prin asta si-ar pune la dispozitie experienta...
  5. Ok, am schimbat azi valva PCV la 73.550 km. Sa vedem ce se intampla. Deocamdata n-am sesizat nici o schimbare in afara de sunetul Check Engine-ului, care parca suna altfel acum... Ar trebui sa-mi fac griji pentru tubuletele de cauciuc din jurul motorului? Au finute crapaturi pe ele la "curbe". Trebuie schimbate?
  6. Daca ziceti ca e doar 15 RONI atunci ma incumet. Sper sa nu stric ceva. @ iuliu m.: Cat despre Castrol (nu stiu exact cui ai adresat intrebarea), nu pot sa zic ca sunt fan. E singurul ulei pe care l-am folosit vreodata si stiu ca are renume. Utilizatorii il apreciaza. Lui Maty se pare ca ii place. Pe deasupra, mi-a fost recomandat dintr-un service Daewoo de catre cineva in care ma pot increde.
  7. Acei 1,3 l au fost adaugati intre 66.000 si 73.500 - adica cati am acum (scuze, acum am observat ca in primul post am scris 75.500, my bad) iar din punct de vedere temporal, din septembrie pana acum, deci cam 9 luni... Nu vad urme de ulei la carcasa filtrului. Acum ca ati mentionat, imi aduc aminte ca am vazut urme de ulei (sau cel putin ceva de natura grasa, ce se extinsese parca de sub capacul carcasei filtrului pe ea in sus, ca si cum curentii de aer ar fi impins substanta respectiva). Dar atunci adaugasem din greseala prea mult ulei (cu cativa mm peste limita maxima pe joja) si, dupa ce uleiul s-a consumat relativ normal (in cateva luni), n-a mai fost nici o problema. Dar asta a fost in septembrie 2007 si de atunci am schimbat si filtrul de ulei. Deschizand carcasa ca sa-l schimb, n-am dat de urme de ulei iar filtrul nu era imbibat. Repet, consumul acesta nebun e ceva recent... Ce ziceti, sa ma mut la Castrol High Mileage sau sa schimb direct valva? Sau poate aveti si alte idei... Nu ezitati! Multumiri anticipate
  8. Salutare, matizul meu are acum 75.500 km dar nu pot garanta realitatea lor (l-am luat cand avea 41.000). Cert e ca i-am schimbat uleiul la intervale de 7500-8000 km si de fiecare data i-am dat Castrol Magnatec 10w-40 (dupa recomandarile unui service daewoo). Intotdeauna l-am tinut pana aproape de limita maxima pe joja de ulei, dar in ultima vreme a inceput sa manance foarte mult si de la ultima schimbare din septembrie 2008 (66.000 km) am completat peste 1,3 l! Am urmarit sa vad daca sunt scurgeri dar nu am observat. De asemenea, motorul pare sa functioneze normal, fara pierderi de putere sau ralanti ciudat. Am vazut sugestiile multiple referitoare la valva PCV, dar inainte de a o schimba, ma gandesc sa va intreb daca nu ar trebui sa iau in calcul si alti factori. De exemplu, varsta reala a motorului pe care eu nu pot garanta ca e cea de pe bord (ma gandesc la asta pentru ca inainte a fost masina de firma). Ma gandeam la un ulei Castrol High Mileage pe care l-am vazut recent la Cora, care se recomanda la masini cu kilometrajul peste suta de mii. Dar am vrut sa aud si parerile voastre intai. Oare daca as folosi asa un ulei, ar scadea consumul? Va astept cu nerabdare sugestiile! P.S. Ce credeti despre solutiile din comert pentru curatarea injectoarelor? (cele care se adauga la un plin, ca sa zic asa...) Am auzit ca pot avea si consecinte negative...
  9. Multam dumitale! Ma apuc sa trag de el maine.
  10. Salutare! Vreau sa-mi pun pe matiz un radio CD. Fiind SE, are din fabrica radiocass-ul Daewoo. Am desfacut consola, am scos radioul si am vazut in spate mufele. Am cumparat adaptor pentru ISO, dar nu stiu ce sa fac cu antena. Am atasat o poza cu cablul antenei intrand in radio. Am tras de mufa respectiva si nu iese. Din cate am citit in acest topic, nici unul nu v-ati plans de probleme legate de prinderea antenei la un radio CD nou. Numai eu patesc din astea? ) N-am tras suficient de tare de cablul acela? Trebuie sa vad ce mufa are antena ca sa stiu cum o adaptez la radio CD-ul nou... Ce pareri/sugestii aveti?
  11. Sper ca nu s-a mai scris despre asta, desi cred ca slabe sanse, dar eu tot nu am gasit dand search nici un topic asa ca scuze in avans daca se repeta! Cand comut pe faza lunga la matiz imi stinge faza scurta. Come on! Alte masini cu faruri single si becuri cu doua filamente isi pastreaza faza scurta activa cand o aprind pe cea lunga! Si mi se pare logic! Chiar am nevoie sa vad si in fata masinii, nu doar la zeci de metri distanta. Culmea, ca daca trag maneta spre volan, ca la semnalul luminos, atunci faza scurta ramane si pe durata semnalului care e defapt tot faza lunga... Cred ca si la voi e la fel... Nu se poate face ceva?
  12. Sa stii ca asa am facut si pana acuma, dar probabil n-am tras suficient de tare (repet, n-am vrut sa-l rup... tot ce e din plastic mi se pare foarte fragil). Mai incerc. @tolin: nu prea merge mult rasucit (max 30 de grade), caci spatiul mic in care e prins nu permite o miscare mai larga. Mersi tuturor de raspuns!
  13. Buna ziua tuturor, sper ca nu repet un topic, am dat search, dar nici un rezultat (poate n-am folosit termeni potriviti, asa ca scuze in avans pentru eventuale incurcaturi). As vrea sa-mi demontez gatul de alimentare pentru lichidul de spalat parbrize (Matiz cu spalator la luneta - am scris asta nu de lauda, ci cu gandul ca poate e altfel decat la cele fara spalator pe luneta). Am scos surubul care-l prinde de bucliera, dar de acolo gatul nu iese, doar se mica si nu vreau sa trag prea tare pentru a nu-l rupe. Nu-mi dau seama cum e prins de rezervor efectiv, deoarece nici o schema pe care am vazut-o nu-mi arata clar. Motivul interventiei este ca de la o vreme incoace, cum umplu cu lichid (pana la preaplin), scade nivelul pana ce in gatul de turnare nu se mai vede, iar in rezervor totusi ramane, deoarece am cu ce spala ulterior. Cred ca a crapat gatul sau nu se mai prinde etans de rezervor (?) - se poate observa cum picura lichidul sub masina, dar totusi nu pot vedea exact de unde. Ma poate ajuta cineva? Mersi in avans.
  14. fun4cristi

    Reclame

    Nu se poate, Tommy, e secret ... se dezvaluie doar dupa ce le am. ) Tu ma trimiti inapoi pe pagina unde postasem initial si de unde ajunsesem datorita postului lui Ileana pe pagina asta . Ai creat un cerc "vicios" . Revin cu intrebarea ... le are cineva?
  15. fun4cristi

    Reclame

    Salutare... are cineva reclamele facute pentru Matiz la noi in tara? Sau macar niste linkuri? Ma refer la aceea cu croitorul ("Matiz. Creat pentru tine."), cea cu tipa care e la coafor in timp ce matizaurul sta la spalat si bineinteles minunatia cu Godzilla ("Matiz. Micul gigant."). Poate mai aveti si altele pe care eu le-am ratat...
  16. Vad ca e liniste pe aici... chiar n-aveti nici o idee?
  17. Salutare, As avea nevoie de reclamele facute pentru Matiz la noi in tara, adica: 1) cea cu Godzilla ("Matiz. Micul Gigant.") 2) cea cu croitorul ("Matiz. Creat pentru tine.") 3) cea cu masina la spalatorie, in timp ce soferita sta la coafor (sau asa ceva) Am cautat pe YouTube, pe Google, everywhere... Am mare nevoie de ele!
  18. Salutare si La Multi Ani tuturor forumistilor! Sa traiti si voi si masinutele voastre! E clara treaba. Am coborit din nou de pe Feleac si a facut aceeasi chestie. M-am convins ca e de la frana de motor si de la aerul extrem de rece. Sa fie un 2008 fara alte probleme!
  19. Sincer, eu nici nu stiu exact ce concentratie am in sistemul de racire . Toamna trecuta, plecand de la premisa ca am 50-50 in sistem (fusese schimbat lichidul de racire in august, deci vara, la un service autorizat Daewoo), am scos amestecul in cantitatea vasului de expansiune si am adaugat antigel in loc. Dupa calculele mele, n-a fost chiar 40-60, da undeva pe la 43-57, ceea ce am considerat ca e ok. Vara asta nu i-am mai facut nimic si s-a comportat super ... (nimic anormal) Oare ar trebui acum sa schimb tot amestecul si sa-l fac 40-60? Dupa mine aia ar fi inca si mai mult antigel decat am momentan ...
  20. Salutare, Azi am fost cu Matizaurul pana sus pe Feleac. La intoarcere am venit pe Buna Ziua si apoi catre Andrei Muresanu am luat-o la stanga. Ajuns jos in piata Engels, arunc o privire absolut intamplatoare asupra acului de temperatura a motorului si il vad putin SUB temperatura de regim. "And I was like: WTF??" De ce sa se raceasca motorul in mers? Sa fie din cauza franei de motor??? Dupa aceea si-a revenit repede si a ramas normal, dar nu-mi pot explica fenomenul... De mentionat e ca sus pe Feleac am stationat doar 5 minute, dupa care am coborit inapoi. Ma indoiesc ca in acele 5 minute sa se fi racit atat de tare iar in drum spre Cluj sa nu reuseasca sa se fi incalzit la loc! (am fost pana la partia de schi, aia cu zapada artificiala si alte minuni, iar clujenii cred ca cunosc starea drumului si ce viteza se poate aplica pe acolo...). Aveti vreo idee?
  21. Normal ca imi este si de aceea o fac doar cand e absolut necesar. Bineinteles ca voi merge la service (NU la daewoo....) pentru a verifica situatia. Dar intai vroiam sa aud si parerea voastra... stiu ca e o situatie incurcata... dar ma gandeam ca incercarea moarte n-are. Offtopic: Imi pare sincer foarte rau ca in tara asta in majoritatea cazurilor nu se fac lucrurile cum trebuie si se ajunge unde se ajunge: neglijenta si din partea utilizatorului (daca si-ar trata soferii ca la carte masinile lor cred ca jumate din topicurile de pe acest forum ar disparea...) dar si din partea celor din service care opereaza dupa standardele romanesti: 1) "lasa, ca-i bine si asa..." 2) lucram de mantuiala, numa sa se vada ca am facut ceva (ca doar bani si asa luam cu galeata...hai sa escrocam clientu, ca mai vine si a doua oara, si daca nu-l tragem pe sfoara, CHIAR AVEM MULTE DE PIERDUT!!!) 3) sa furam cat mai multe de pe masina si sa refolosim piesele... ca doar din buzunaru nostru se cumpara alea noi!! Mi-e greata efectiv! Nu stiu unde as putea sa fug sa ma simt in siguranta si sa ma pot baza pe un tehnician dintr-un service oarecare, sa nu am nevoie de a apela la "prieteni care sa lucreze mai ieftin" sau la prieteni pe care sa ma pot baza ca nu-mi strica masina mai rau! Utopie curata, dar ravnita!
  22. Sunt asaltat de mai multe "Simptome" ale matizaurului (2003, 57.500 km, SE Power). Cam de o luna incoace se aude din fata un sunet care se asemana cu lovirea a unei fasii subtiri de metal cu ceva tare (o lovesti si ea face putin ecou...asa un "paaaannnng!"...stiu ca e ridicola asocierea). Am avut, dupa cum am mai si scris aici pe forum, bratul stanga fata schimbat prost de catre serviceul Daewoo Cluj (Dorobantilor) acum un an, operatiune in urma careia roata s-a rupt, iar reparatia a fost facuta "economic" la un alt atelier, adica fara brat nou, ci doar cu o sudura nu stiu exact cum, pe care un prieten de nadejde mi-a garantat c-o sa tina mult si bine. Ideea e ca a tinut mult: serpentine (Poiana Brasov), drum lung cu viteze mari (autostrada), etc. Insa, vreau sa spun ca inainte ca roata sa se fi rupt, auzeam la curbe si la trecerea peste hopuri mai pronuntate iarasi o boncanitura, e drept, mai profunda decat ceea ce aud acum. Simptomul actual se manifesta foarte neregulat, la gropi sau denivelari tace, in schimb suna de exemplu cand sunt cu 5 km/h si ma opresc la stop (ma aflu inca in mers). Asta ar fi un lucru... pe deasupra, am observat de 5 zile incoace ca matizaurul, cand e cu motorul sub temperatura de regim, la ralanti scade cateodata foarte mult turatia. Nu e constant fenomenul, dar are momente de scapare, cand chiar tremura masina (!dar nu moare!). Si in plus, tot la ralanti pe motorul rece, apasand pedala de frana, incepe sa bata parca ceva dinspre compartimentul motor...cand eliberez frana, e ok. Recunosc, doar de cateva ori am auzit faza cu frana, asa ca nu pot descrie cu precizie prea mare. Au legatura toate astea intre ele? Nu stiu de unde sa incep sa caut rezolvari... Imi cer scuze daca s-a mai discutat despre asta, dar n-am avut idee ce sa scriu la "search" cu asa o varza de probleme...
  23. Ok, nu-mi prea vine sa cred ca scannerul ajunge la asemenea preturi colosale. @ovi_jer: De unde stii lucrul asta?
  24. As dori sa-mi achizitionez un scanner DAEWOO SCAN100 pentru a putea diagnostica personal problemele matizaurului meu, inainte de a da fuga la service si sa-mi ia 800.000 ROL doar pentru ca-mi leaga aparatul la masina si citesc codul de eroare... (mi se pare o escrocherie fantastica!). Se poae cumpara/comanda la noi in tara? Sau chiar din strainatate de undeva? Ce stiti?
  25. Iertare pentru intarzierea raportului... Mecanicul a spus ca poate fi de la cureaua alternatorului, cu toate ca ea e in stare buna si bine intinsa (a verificat-o). A ajuns la aceasta concluzie plecand de la premisa ca e rece afara si ca de la acele 2 zile sunetul nu s-a mai auzit (de atunci tace). Sper sa nu spun prematur si s-o regret, dar matizaurul isi rezolva multe defecte/sunete ciudate de la sine ).
 

×
×
  • Create New...