Jump to content

NED

Membru
  • Content Count

    23
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by NED

  1. Ce becuri recomandati pentru faza scurta la un Kalos 16v ? Mi s-a dus si mie cel de pe fata stanga. Multumesc. PS : un tutorial cum sa pot schimba eu, sau sa nu imi prind urechile pe acolo ?
  2. In legatura cu tremuratul meu : aveam roata din stanga fata se pare cu probleme, "tinea" si se incalzea. Dupa ce se incalzea la un moment dat incepea acel tremurat. Am mai schimbat o bieleta si bucsele ax spate, si facut geometria rotilor (necesara datorita bucselor schimbate). Doar dupa ce s-a curatat bine roata (inclusiv in zona nustiu carui piston) am rezolvat problema. A trecut o luna si nu a mai facut probleme. De remarcat insa, intr-o anumita seara am trecut printr-o zona cu piertris fin si o balta, imediat se auzea sub masina cand am iesit de acolo cum pietrisul e aruncat de roti si 20 metri a tremurat putin volanul, probabil pana a aruncat tot pietrisul. Kalos e sensibil se pare la pietris cu mal combinat, chiar de merg cu a 1a in acea zona, uneori ar putea face iar problema.
  3. Nu am facut asa ceva (idle learn). Am cautat pe google, sa scot borna negativa 30 s-1 minut, sa apas frana de cateva ori (pentru a scoate din voltajul ramas) si apoi sa reconectez bateria ? Asta ar fi de ajuns sau toti acesti pasi de aici ?
  4. Bateria este noua, Boschul m-a costat 315 Roni, nu stiu daca e chiar ieftina, mai e si silver... Azi am dus masina la mecanic si din alte motive, relatate in alte posturi. In legatura cu acel licarit la baterie mi-a zis ca e de la faptul ca avand viteza mica, motorul merge iregulat in acel moment, cand apas eu ambreiajul si da acel licar, nu ca ar avea ceva... Alternatorul a fost verificat, merge normal.
  5. Azi maine sunt sarbatori... mai trebuie sa astepte vizita mecanicului... ieri am plecat iar 30+30 KM, dus-intors, am observat insa ca a facut iar : la circa 10 km de mers de la plecare incepe sa tremure. O las mai usor in 50 KM la ora nu mai tremura si inceteaza usor usor. Am tras pe dreapta am lasat motorul sa mearga si dupa 5 minute am plecat nu a mai tremurat. Am continuat drumul 20 Km + 20 la intoarcere a inceput sa faca atunci cand am accelerat pentru prima data sa depasesc o masina, pana atunci nu mai tremurase. Dar la prima accelerare intr-a 5a a facut iar
  6. Sa completez si eu : - pe 29 decembrie plecat la oras, condus sportiv, (fac rar asta, de obicei conduc cu +2000 de turatii si schimb la +2500) depasiri, dar dupa 10 KM volanul si schimbatorul (mai ales) incepura a tremura foarte tare, inainte si inapoi. dupa 1-2 KM tremuratul a incetat, Aveam 60-80 KM/h printr-a patra, totul revenind la normal dupa ce am incetinit la vreo 40-50KM/h si am mers lejer.. nu mi-a venit in minte sa verific temperatura in bord , nu aveam nici un bec aprins. - dupa alti 20 de km am parcat, revin in parcare, gasesc oglinda de la sofer data peste cap de un "nu mai zic". Plasticul negru dedesubt scapat, nu complet, bucati lipsa, dar motorasul oglinzii functioneaza. Se va repara cu un silicon negru, sper, sa dea caldura. - plecat din parcare si dupa 3 KM de mers prin oras fum puternic sub capota. Prima mea patanie de acest fel. Oprii repede intr-o parcare, constat termostatul crapat in doua, la imbinare (cotul din plastic ce il contine), antigelul curgea sub masina, miros. Remorcat acasa pe 30. - pe 3 ianuarie cumparat corp cu termostat la 105 roni, GM, instalat, si schimbat si busonul de la vasul de expansiune, pentru siguranta, tip Vernet. - mecanicul a completat cu antigel g12, roz, 2 litri + 1l apa. Nu e 50/50 stiu, sper ca stie si el mai bine. Vasul de expansiune era plin, am facut 2 km de proba, revenit; a zis ca a scazut si a intrat antigelul in instalatie iar busonul are rol de a regla, la nevoie. masurat temperatura, scos 1 litru din el, mix, bagat iar un litru de antigel, parea ca nu aveam temperatura corecta. In final ne arata -34 grade. Acum as avea deci vreo 3 litri antigel + 1 litru apa in instalatie, din care deja se scosese un litru mix, dupa primii 2 litri de antigel. In final cred ca am 75% antigel, 25% apa plus ce mai era in instalatie. Acum am rugat sa verificam nivelul si sa am sub maxim si asa am mai scos din lichid pana sub maxim. Nota : inainte, de o luna incoace am avut antigelul peste maxim, a fost completat de mecanic in fata mea asa, nu bagai in seama, pe faptul ca nu are nimic daca e peste maxim, masina de abia luata - bucuros, ies cu masina in oras, condus calm 60-80 a patra,poate la 80 am dat a cincea, seara fiind intr-a 5a am mers putin. Dupa aceeiasi 10 KM masina a inceput sa tremure puternic iar, dansa schimbatorul, scazut viteza , mergeam intr-a 3-4, parca se auzea tremuratul, dar dupa vreo 2-3 km nu a mai facut. In tot acest timp temperatura era la normal, putin sub jumatate. Am mai facut 20+30 KM inapoi (dupa o ora stationare), apoi azi o tura in oras. Nu mai tremura. Ce ar putea fi acel tremurat ?
  7. Totul bine pana acum. Insa legat de baterie observ o problema, ce cred ca o aveam si cu bateria veche : cand sunt intr-a doua si apas ambreiajul la viteza foarte mica (o data am patit si in marsarier, la trecere dintr-a intaia si a doua, dintr-a doua in prima), uneori se aprinde si clipeste beculetul rosu de la baterie in bord, sub ceas, pentru o milisecunda. Am patit-o si aseara, cand eram intr-a doua, parcam si inainte de a opri, la viteza foarte mica, am apasat putin ambreiajul. Am verificat daca sunt stranse bine bornele, sunt tepene acolo... Ce ar putea fi ? Pe tester (inainte de a schimba bateria, facui un test) nu dadea decat ceva legat de "low" , zicea inginerul ca e de la bateria descarcata... cea veche.
  8. Am gasit in oras si am dat comanda de un Bosch 60A 540A la 315, borne inverse, latime 173, exact cum trebuie. Varta era 388. Aparea in lista pentru masina cu specificatiile mele, asa ca am dat comanda, caci nu mai trebuie sa platesc livrarea... Era cat pe ce sa iau pacaleala si sa iau Bosch de la alt magazin cu 225 ron, borne inverse dar cu CCA 480, latime 175, dar mi-am adus aminte de forum si de acel 550 CCA, Wotan. Asteptam oferta, magazinul primise, dar se pare ca nu primise corect, nu era dupa serie, era la general cumva.
  9. WD-40 la casa omului face minuni. Aveam asa ceva dar sincer, mi-a fost teama sa il folosesc la masina, nah, mai incepator. O sa caut pe rafturi ceva specific, sa am. Multumesc pentru sfaturi.
  10. Am rezolvat problema. Am scos panoul frontal detasabil si am sters bine de cateva ori cu degetul toti conectorului de acolo (Wotan, nu aveam altceva la indemana) si gata, nu mai manifesta nici o eroare .
  11. detinatoraveo, imi pare rau de cele intamplate. Se vede ca nici nu ai mai revenit pe forum cu raspunsuri sau o rezolvare. Cei de la acel service sunt niste nemernici, sper ca ai rezolvat cu OPC.
  12. Am mai citit / cerut si alte pareri (+lubexpert si epiesa, mecanicul meu) dar si de aici din forum (+un user, fost proprietar de Aveo) si pana la urma am luat Mobil 1 ESP Formula 5w30 cu filtru Mann. Am schimbat astazi, totul pare ok. Cei de pe siteul oficial chevrolet, normal ca mi-au recomandat GM, dar nici in ruptul capului nu mi-ar fi spus care (de ex. dexos 2) ci sa ma duc in reprezentanta. De remarcat faptul ca mi-au raspuns, totusi, chiar de 2 ori.
  13. Asa voi face, voi reveni. Acum sa caut cum se scoate
  14. Am motorul 1399 cm3, 16v, 69kw, Klas/SH3 Kalos, 2005 ... am uitat sa mentionez, scuze. Bateria actuala este veche, nu are nimic scris pe ea, carte, manual nu am. Si la acest model este cea cu borne inversate ? Ce model imi recomandati (Wotan) ?
  15. Ce marca de ulei 5w30 recomandati pentru un Kalos din 2005, 60.000 KM ? Fostul proprietar mi-a recomandat sa folosesc Mobil 1 (asta are acum, pe acelasi model as merge), dar nu stiu care Mobil 1 anume, mai exact. 1 - As dori un nume exact, sa stiu ce sa cumpar. Filtru ulei voi cumpara Mann (?). 2 - Este rau ca as folosi Mobil 1 si nu GM ? De ce nu ? Este vreo diferenta ? 3 - Este rau daca as trece pe ulei GM ? Ar fi motorul afectat caci in trecut a avut mobil 1 ? 4 - Daca recomandati GM, care anume (nume complet) ? Va multumesc pentru raspunsuri (chiar si PM).
  16. Am un Kalos din 2005 (recent cumparat). Uneori radioului (Blaupunkt) i se inchide displayul sau nu se deschide la pornirea masinii sau atasarea capacului; dupa multipe incercari merge, dar in timpul mersului rar se inchide iar. Foarte rar scoate si un tiuit scurt, puternic. Aveti idee ce ar putea fi ? Poate fi radioul, bateria (nu am testat calitatea, cert e ca o data la pornirea masinii am avut nevoie de o "zgaltaiala" a bornelor si si-a revenit, apoi a pornit masina, nemaiavand probleme) ? Daca e radioul, merita reparat sau e dus ?
  17. Poate recomanda va rog cineva o baterie de cumparat (un nume complet, serie) pentru un Kalos din 2005 ? Multumesc.
 

×
×
  • Create New...