Jump to content

sp67

Gold Member
  • Content Count

    127
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by sp67

  1. Eu zic sa ne calmam; eu am invatat la scoala ca negocierile cu coreenii nu sunt niciodata incheiate pana nu ai totul in scris, negru pe alb si cu toate patalamalele in regula - cuvantul dat are valoare zero.
  2. The low fuel light lights up only after the needle has hit the lowest position; mine lights up maybe 10 miles or so after the fuel indicator needle goes completely down, and it will first light quite dim, before turning bright. About knocking: the most probable cause are the shock absorbers; it may also come from steering or from worn anti-roll bar bearings (especially if you often park the car half over a walkway). Also check that the brake calipers are tightly fit in place - a loose caliper is very dangerous.
  3. Multumesc frumos, ovi. Si inca ceva: care sunt simptomele daca se sparge membrana?
  4. Pai ia ghici, ce-o fi mic si coreean Iar used WE inseamna second-hand fabricat in europa de Vest. Iar modelul autohton prezent in comparatie e evident 1310.
  5. Cateva date interesante despre proiectul Logan: http://www.renault.com/docs/finance_gb/pre...rt_jmh_2005.pdf (scuze, n-am verificat 120 de pagini de topic sa vad daca nu s-a mai postat)
  6. Am vaporizator Bigas cu membrana. Furtunul e destul de lung, vreo 70 cm, daca nu ma-nsel; vaporizatorul se afla langa mixer, dar furtunul inconjoara toata galeria de admisie ca sa ajunga la mixer. La relanti merge f. bine, sta undeva intre 800-900 de ture fara trepidatii.
  7. Asta stiam, dar cum se explica faptul ca merge perfect de la prima cheie, cu motorul rece pe vreme rece (10 grade C)? Exista vreun risc?
  8. 1. N-am auzit lucruri bune despre Autogaz. Eu am bagat de la Crimbo, Petrom, Bulrom, ButanGas (ala adevarat de langa Calea Vitan) si n-am avut probleme. Am inteles ca e de preferat sa ma feresc de Shell, Agip, Autogaz, parca si OMV - desi mi se pare ciudat. 2. Cam straniu ca se intampla acum pe vreme rece - mie parca imi merge mai bine de cand s-a racit vremea; explicatia ar fi ca aerul fiind mai rece, intra cantitate mai mare in acelasi volum, iar motorul pe gaz are oricum probleme cu faptul ca, gazul fiind deja expandat, e greu de obtinut un amestec optim, iar in amestec sarac arderea nu se face bine. Mie mi se mai intampla asa doar daca porneam direct pe gaz cu motorul cald, cand afara era cald - si asta doar cand am avut gaz mai prost. Deci probabil ai filtrul infundat sau probleme la vaporizator, mergi la service. 3. Avand in vedere pct. 2, am o intrebare: am observat ca se recomanda ca pe timp rece sa se mearga pe benzina pana se incalzeste un pic motorul. Eu pot sa pornesc direct pe gaz si merge f. bine, si mai stiu si ca la pornirea la rece se reduce uzura daca se foloseste gazul; atunci de ce recomandarea de mai sus?
  9. Ai verificat centrarea jantelor si echilibrarea?
  10. Nu stiu cum se face, dar ar fi foarte simplu de folosit semnalul care vine de la senzorul ABS de pe roata (toate Nubirele au ABS); ala numara turatii, nu-l intereseaza sensul de rotatie, asa ca daca s-ar baza pe el, vitezometrul si kilometrajul merg in acelasi sens indiferent daca masina merge inainte sau inapoi.
  11. Nenea, hai sa clarificam lucrurile: daca ai fi studiat matale putin problema, ai fi vazut ca tatuca Perez n-a bagat nici un banutz in tehnologie noua, iar 244X e un 244 un pic lungit si cu motor/cutie Ford. Adica EXACT aceeasi caroserie de kko, care va rugini, scartzai, dezmembra etc. in cel mai scurt timp; daca cumva nu stiai, se fac de mult Aro cu motoare VW, Renault, Toyota etc., deci nu grefarea unui motor decent era o problema. Chiar daca si-ar plati datoriile si ar investi banii promisi, tot n-ar rezolva mare branza cu cateva milioane de dolari. Ca sa faci o masina din secolul asta la Aro, trebuie facut ce s-a facut la Oltcit si la Dacia: aruncat la gunoi toate vechiturile, adus tehnologie noua, reinstruit tot personalul etc. Asta inseamna sute de milioane de dolari. Perez nici macar n-a sugerat vreodata ca ar avea intentia sa faca asa ceva. Crede-ma, am rude care au lucrat sau inca mai lucreaza acolo, stiu ce vorbesc. Poate confirma si Ovidiu. Daca era ceva de facut, se mai putea la inceputul anilor '90. Ce se vede acum e doar ultimul din lunga serie de tunuri care au ingropat singurul autoturism romanesc care, odata, a fost o masina buna. P.S. Scuze pt. offtopic, sper ca e ultimul mesaj pe tema asta.
  12. Ceea ce se va intampla simultan cu zborul inaugural al aeronavei "Porcul"... Daca cineva isi inchipuie ca se poate vinde in State o janghina precum Aro, si sa se mai si scoata profit, sa ma contacteze, am de vanzare Statuia Libertatii la un pret f.f. interesant.
  13. Zafira CNG are motor pe benzina, modificat sa mearga si cu metan.
  14. Vis e putin spus. Aro, care oricum era ultradepasit tehnologic din '90, a ajuns prin grija multiubitilor conducatori o epava imposibil de salvat. Nici macar forta de munca calificata nu mai exista. Ar fi mult mai simplu pentru cineva sa faca o investitie greenfield decat sa mai puna pe picioare Aro.
  15. Daca nu ma insel, metanul se amesteca cu motorina, diesel-ul nu poate merge exclusiv pe gaz din cate stiu.
  16. Exista doua feluri de instalatii: cu GPL si cu metan. E posibil ca Erdgas sa insemne metan; si GPL-ul (propan + butan) se gaseste in depozite naturale, dar majoritatea rezervelor sunt de metan. Gazul care vine pe teava la aragaz e metan. In Italia de ex. sunt instalatii auto si GPL si metan; instalatiile pe metan sunt mai scumpe, dar gazul e mai ieftin.
  17. Ca sa putem face o comparatie, pune te rog si celelalte preturi ARAL (benzina si motorina).
  18. Nu e adevarat, daca n-ar mai calca nimeni 30 de zile prin benzinarii le-ar afecta serios cash flow-ul, s-ar isca ceva panica. Dar astea-s vise, iar cei mai afectati ar fi de fapt micii benzinari independenti si cei in franciza...
  19. Problema cu modul asta de protest e ca suntem prea putini cei care am aflat, relativ la numarul total al celor care vor alimenta pe 1 oct. suntem probabil sub 10%, chiar daca incepem sa raspandim vorba in stanga si in dreapta. Chiar daca s-ar ajunge la o scadere cu 20% a vanzarilor pe 1 oct., tot ar fi un non-eveniment, din toate punctele de vedere. Actiunea asta ar fi trebuit pregatita cu cateva saptamani inainte, intr-un mod care sa atraga atentia media, de genul sa umblam toti cu afise in geam; daca 10% din masini ar fi umblat o saptamana asa, ar fi inceput sa se vorbeasca la jurnalele de stiri, si abia atunci ar fi fost o sansa sa se intample ceva semnificativ pe 1 oct., sa zicem o scadere cu 50% a vanzarilor. Desi nu ar fi avut semnificatie economica, pt. ca nu inseamna vanzari pierdute ci doar un pic amanate sau chiar devansate, putea sa dea un semnal ca populatia e in stare sa se organizeze pentru un protest de masa. Asa, o sa fie o furtuna intr-un pahar...
  20. Ia uitati cu ce se poarta Spark in Italia http://www.newstreet.it/articolo_id_931_Ch...t-Matz-GPL.html
  21. In Italia si Olanda, un procent f. mare din masini merg pe GPL (in 2002 erau peste 1 milion de masini pe GPL in Italia si peste 500000 in Olanda, acum probabil s-a dublat numarul), iar diferenta de pret dintre GPL si benzina e chiar mai mare decat in RO; in Belgia e 0.45E/l GPL, 1.25E/l benzina. Nu intamplator toate instalatiile de GPL auto care se monteaza in RO sint aduse din Italia, ca si mare parte a instalatiilor de distributie. In UE se incurajeaza consumul de GPL; de ex. in Franta ai 1500E deducere de impozit daca iti pui instalatie GPL pe masina, iar din noiembrie vor s-o mareasca la 2000E. Si ca s-o dam pe o tema apropiata forumului nostru, iata ultimele ispravi ale lui Daewoo, zis si Chevrolet, in Italia: http://www.newstreet.it/articolo_id_821.html Pana la urma urmelor, daca s-ar face masiv conversii la GPL, fortand in cativa ani pretul sa se apropie de cel al benzinei, macar ramanem cu avantajul ca respiram un aer mai curat.
  22. As vrea sa va sustin mai activ, da' nu pot: ultimul plin de benzina l-am facut pe la inceputul lui august, iar urmatorul o sa-l fac, probabil, peste vreun an sau 2. Intre timp bag gaz, si nu mi-e greu sa ma feresc de Petrom si OMV - de fapt am bagat o singura data de la o statie Petrom, si aia era se pare un dealer din afara retelei, GPL-ul era de la Rompetrol... Asa ca mi s-ar parea mult mai eficienta o trecere a cat mai multor masini pe GPL - pe langa faptul ca economisesti bani si mergi mai ecologic, efectul "protestului" se simte pe termen lung.
  23. Nu credeam ca astia de la SsangYong pot sa faca ceva mai hidos decat Rodius. Iata insa ca m-am inselat.
 

×
×
  • Create New...