Jump to content

AndreiCiprian

Membru
  • Content Count

    98
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    28

Everything posted by AndreiCiprian

  1. Am reusit si eu in sfarsit sa imi iau primul meu set de anvelope noi :)), eu de obicei schimbam jantele cu totul cand terminam anvelopele :)) Leganza a primit un set de Hankook Ventus prime 4 , 312 lei bucata de la Autosoft, dot 0324, proaspete :)) Masina momentan sta in curte la firma de vreo luna si ceva si probabil o sa mai stea o perioada pana mai strang niste bani sa mai rezolv din probleme . Uitasem cum e feeling-ul cu anvelope de vara :))
  2. In primul rand, sa o stapanesti sanatos . In al doilea rand :)), primu om care a luat masina Miercuri si Joi era demontata :)) mai pun si eu niste poze, unele facute de mine si unele de @pompiliu92
  3. Am mai avut o intervenție minora pe sfarsit de 2023 :)) Avem rulmentii noi si pe fata, SKF amandoi, se auzea ceva in plus, sunet care a ramas si dupa schimbul de rulmentii :)), dar na, macar stiu ca sunt noi. Operatiune realizata bineinteles cu @mirceajo , nu de altceva dar faceam revelionul cu ea pe elevator . Fiind sub ea, am mai descoperit diverse , ca asa e cand e baba batrana si abuzata :)), curge caseta, efectiv din mijlocul ei curge :)), a mai cedat un burduf la planetara, de data asta cel de langa cutie pe partea stanga, dar, ca mereu exista si un dar, NU MAI PIERDE ULEI DE MOTOR :))) , un pivot e semi dus, dar nu mai stiu pe ce parte era. De revelion am zis sa ma duc la Valcea, ca na, why not? . Cred ca am facut undeva la 1000km in perioada revelionului, toata lumea a laudat Leganza :)) , bine cred ca era si singura in tot orasul :)). Un consum mediu prin Rm Valcea, de vreo 18 si ceva, din ce calculasem atunci . Mi-a dat cu firma in cap un amic cu un Dodge, cand a zis ca el are media 11.6% la un motor de 3.6 V6, aproape sa dau in plans cand mi-a spus :)) La intoarcere am facut un mic ocol, sa o duc in orasul natal :)) si din intamplare am ajuns la un prieten in Craiova ( omul are : Nubira 2 2.0, 2 Evande ambele automate, una si cu trapa (placerea mea), si o Epica 2.5 ) , am dat o tura pe Bucovat cu Nubira amicului asta, parca imi e dor de o manuala :)). Nubira asta, are un ecm foarte special ca sa zic asa , cu niste "cai" in plus. Momentan masina a intrat in stand-by , am făcut undeva la 300km de la începutul anului cu ea. Necesita niste chestii mai urgente ca sa spun asa, si cum bugetul nu permite momentan, mai bine sta pe dreapta pana adun cele necesare.
  4. Cred ca ultima miscare importanta pe anu asta ca sa spun asa :)) Alternatorul meu incepuse usurel sa cedeze ultima data cand am verificat cat incarca era undeva pe la 12.5 dar nu mai stiu daca cu totul stins sau nu , cert e ca era pe ultimul drum, se auzea asa ocazional rulmentul cum plangea :)) Am zis na, cautam nou, 950 de lei :)), acelasi alternator la munca, vreo 480 lei , am zis ca nu e momentul oportun sa dau aproape 500 de lei pe el, asa ca am facut deja celebra, am dat un telefon la Craiova , in patria Daewoo-urilor si a obiectelor ascutite :)), 230 lei cu tot cu livrare, chinuiala maxima de pus pe masina :)), nu am vrut sa ii dau foc la masina decat de 2 ori, fata de operatiunea cu schimbatul bai , asta a fost lejer . Bineinteles operatiune supravegheata de @mirceajo , nu de altceva, dar cine stie ce desfaceam si nu puneam la loc. Aveam o usoara impresie ca nu baga ea cald cum stiam eu ca baga, iarna trecuta mergeam cu caldura la maxim si trapa larg deschisa la -5 grade :)), acum ciuci, se incalzea greu, am spalat pe repede inainte instalația, tot nu e cum stiam eu, dar e mult mai bine :)). Poate reusesc pana in revelion sa schimb rulmentii pe fata, gasisem originali la 70 lei bucata, dar pana am sunat eu, bineinteles ca se dadusera :))
  5. Si i-am facut si asteia botezu :)) tot in Decembrie ca si Nubira anu trecut. Am facut cunostinta cu un câine, l-am vazut mult prea tarziu si m-am dus taras in el, la prima strigare doar numarul s-a strambat, 2 ciocane, e aproximativ nou :))
  6. Hai ma @pompiliu92 , am eu filtru de ulei original GM pe Leganza si nu ai fix tu pe Nubira ? Nu se poate asa ceva :))
  7. Nu credeam ca o sa vina ziua asta vreodata, cand o sa fiu mândru ca mi s-a aprins becu la benzina :)) Cu Nubira am ramas de vreo 2 ori , la Leganza mi-a fost tarseala sa o las :)) nu de altceva dar cum am eu noroc, raman fara benzina pe un b2-b3 in marw aglomeratie. In sfarsit am si eu la masina, frana de mana si bec la benzina :))))
  8. Doi ani mai tarziu :)) am reusit sa rezolv pierderea de ulei !!! Am schimbat baia cu una SH care era in stare mult mai buna decat ce aveam pe masina . Operatiune realizata in proporție de 95% de mine ( ma dureau toate cand am terminat) . Pentru ca am momente de glorie, am fost croit sa schimb baia, aveam procedura deja in cap, dam evacuarea jos, desfacem baia( dupa ce scoatem uleiu) simplu, pana am ajuns sub masina si m-a lovit in plin, minunea inginereasca si anume nenorocita aia de traversa :)) . Are 2 suburi in fiecare capăt si cate unul pt tampoane, am o istorie vasta cu traversa de la masina asta :)) 185900 km avem ulei nou, filtru original GM (era 27 de lei :)) ). Momentan mai pierde doar ulei de servo , ma rog, umezește un furtun la imbinarea dintre metal si cauciuc. Si ca o ultima completare @Dj_Dark mi-a tot zis ca farurile mele bat aiurea, dar nu eram foarte deranjat, cum eu nu am reglaj electric , au trebuit reglate manual, operatiune realizata de @mirceajo , mare dreptate avea Dj-u cu farurile :)) , stanga batea in sus si dreapta sub masina, dupa reglaj vad si eu drumu:)).
  9. Asa, sa le luam in ordine zic : - am luat un subwoofer activ de la Alpine, nu e wow, dar momentan e arhisuficient pentru ce vreau eu pe muzica de la masina asta. - dupa ani de sa imi pun folie sau nu, am pus la Leganza, Nubira saraca nu a mai apucat, acum regret ca nu am pus mai repede, e alta masina cu totul :)) - 350 lei la verisori putin bronzati la maretul targ Vitan. - anul trecut la itp si la RAR in vara am stat cu morcovul cu tot cu iepure si vanator ca nu am frana de mana la masina asta ( Nubira cat a fost la mine nu a avut deloc) , asa ca am luat discuri placute fata spate + saboti, combinatia e discuri ATE fata si FEBI spate cu placute OE ( gasite pe olx) si saboti LPR, gasisem si pe origine, dar pe comanda si undeva la 280 lei. Astazi, defapt ieri ca e trecut de 12 :)), am zis sa ma duc la statia itp sa verific franele, in caz ca mai trebuie reglate, oficial am si eu frana de mana, exista o diferență considerabila pe spate la frana , sper sa se rezolve cu o aerisire facuta din tester. Am pastrat tradiția la itp sa se auda de sub masina : AI LAC DE ULEI AICI :)), am promis ca pana la urmatorul rezolv si cu pierderea de ulei, nu a fost o prioritate majora. Si niste poze cu ce s-a facut la masina, bineinteles, toata "revizia" ca sa ii spun asa a fost făcuta cu @mirceajo , subwooferul tot cu el l-am montat si cu asistenta de specialitate din partea lui @Dj_Dark . Din nefericire "carpeala" din vara la aripiile spate cedeaza usor, nu scapa de flex, cea albastra de piese nu are probleme in zona minune, probabil o sa pun flexul la treaba. Mai sunt o gramada de maruntisuri de facut la masina, am o listuta suficient de mare cu ce vreau sa schimb in urmatoarele luni . Bineinteles ca masina avea discurile originale 🙂) 184400km , si sa zic ca de vreo 1000km incepuse sa bata volanul la franare .
  10. Teoretic aia e forma drumului ala de cand ma stiu :))
  11. In caz ca nu s-a prins lumea inca, pe zi ce trece sunt mai mort dupa masina asta :)) Am avut wkndu asta un drum de un total de vreo 750 km +/- , la dus 11.3% alergata pe a1 si dealu negru, la intoarcere Rm Valcea - București, 7.5% consum de la plin la plin, Omw si la Valcea si la București, 181km cu 13.68 litri de benzina, nici Nubira nu scotea consumul asta, cei drept pe A1 am mers 110-120 cu un varf de 160 , dealu negru alergata cat mi-a permis si aglomeratia si conditia tehnica a masini. Dupa aproape 2 ani de cand e înmatriculata pe Valcea, a ajuns si ea in judetul Valcea :)) Urmeaza sa primeasca niste "chestii" masina zilele astea, revin cu update dupa ce e totul pe masina pus. Si niste poze sa fie , in ultima poza Aveo-ul rosu e al bunicului, sta in garaj (masina) si are doar 16071km ( nu n-am mancat nici o cifra) din 2012 pana acum, iar Nubira e a unui prieten de la Craiova ( cel care mi-a trimis anuntul cu Americanca) care a dat o fuga pana la mine, ca sa ii pun scan-ul pe masina.
  12. Am reusit sa schimb si eu rulmentii pe spate dupa aproape 2 ani , unul pe original gasit de @pompiliu92 prin tari straine si unul produs de MAPCO, acum sa vad cat o sa tina :)) Cand am desfacut roata stanga spate am gasit placutele uzate, nu aveau 3000km ca a stat masina o perioada lunga, noroc ca am gasit pe olx un set de placute. Am schimbat garnitura de la capac, deja a devenit un obicei :)) , nici la Nubira nu rezista prea mult. Momentan vad ca am scapat de pierderea de ulei, nu a mai lasat nimic pe sub ea, probabil era cum banuiam de la capac problema. Aveam niște probleme cu playerul, cum cresteam volumul cum se oprea muzica. L-am rugat pe @Dj_Dark sa imi aducă un player din colectia de la garaj, la asta nu imi mai taie muzica, asta se inchide cu totul :)) , nu playerul e problema, nu are suficient curent din cate se pare. A cedat reparatia de la aripile spate, nu scapă fara flex... Si niste poze asa de completare, sa vedem ce mai permite bugetul luna asta ca necesare mai sunt multe :)) Aproape uitasem, cutia face niste figuri, sper sa scap cu un schimb de ulei.
  13. Am mai adunat niste km, putini cei drept :)) , de cand am fost la RAR si pana acum am 1600km facuti, eu care faceam 2000-2500/ luna. M-am trezit dupa o ploaie sanatoasa cu o mica piscina in dreapta , atat de multa apa de urcase pe presul de cauciuc. Eram sigur ca nu au lipit aia parbrizul bine atunci, pt ca atunci cat a stat fara acte a stat mai mult sub cortul care a aterizat pe ea intr-un final. Pus frumos furtunul pe masina, pe la parbriz , pe la trapa, zic sigur s-a infundat ceva ce necesita multa munca, curatat iar scurgerile de la trapa, nimic, cand colo se infundase scurgerea de la Ac, eu am văzut ca nu lasa nimic sub ea, dar la antecedentele ei eram bucuros ca nu curge nimic :)) Am prins Leganza amicului de la care am luat jantele pentru RAR si le-am tras niste poze :))
  14. Am venit sa sterg praful cu niste poze de săptămâna trecuta :))
  15. Noroc ca poza asta e facuta inainte sa distrugi planetara :))
  16. Ieri am recuperat talonul, de azi are iar RCA, a scapat si de data asta de gheara :)) O sa imi pun azi inapoi "ilegalitățile " adica jantele si ledurile :))
  17. Cu o zi inainte sa ma duc la RAR am avut un drum extern si am zis sa o alerg cum trebuie ca sa se "curete" evacuarea sa iasa la noxe :)) , momentan asta e top speed-ul, probabil ia mai mult, dar mi-a fost frica mie :)). M-am dus frumos la RAR, la baieti la Grivita, am prins un pic de coada, intra masina in hala si nu mai iesea, o tot auzeam ca o scartaia inginerul de la Rar , si la un moment dat aud , " sa veniți sa scoateti Leganza, ca are motoru schimbat " , soc si groaza, are masina motoru schimbat :)). A mai luat-o o data sa o bage la noxe ca sa imi fac modificare CIV, a ramas sa le duc eu hartie ca mi-a montat cineva motorul :)). Masina a luat RAR-ul pe bune, inafara de motor nu a avut de comentat, masina fiind bagata la verificare completa. Momentan cam atat, astept sa ma duc sa imi recuperez talon, sta in curte sub cort de atunci, ma rog statea sub cort, ca a cazut de la ploaie pe ea :))
  18. Si cum am avut o perioada in care tot ghinionul era la mine, am reusit performanta sa smulg oglinda retrovizoare cu tot cu o bucata din parbriz :)) in penultima tura la fostul job :)) Am gasit parbriz ceva China, 500 lei cu tot cu montaj si au venit ei. Nu o sa mai pun vreodata odorizanti la oglinda :)).
  19. Am zis sa remediez cat mai multe din problemele de care se puteau legal la RAR. Incerc sa imi aduc aminte sper sa nu ratez ceva: - am vrut sa schimb planetara din dreapta, cand am cumparat-o nu am specificat ca imi trebuie pentru cutie AISIN nu ZF, se pare ca sunt diferite rau de tot :)) - am remediat temporar rugina de la aripile spate ( probabil asa moare), s-a curatat pana la tabla si am reglat din chit, nu eu , un prieten. Chin si circ a fost in seara aia, ne-am apucat de masina la 10 si ceva seara si am terminat la 3 dimineata. - am facut rost de la cineva de jante cu tot cu anvelope pt RAR - am încercat sa remediez scurgerea de ulei, nu am reusit, dar am depistat ca daca sta pornita masina, nu pierde ulei, asa ca am facut o românească si la RAR nu am oprit deloc motorul, curatasem inainte sa plec de acasa baia sa nu se vada ca ar pierde ceva :)) Si am mai remediat niște chestii pe care trebuia sa le fac de cand am masina, am si eu geamurile pe spate functionale si am pus senzorul pentru temperatura exterioara. Am pus împreună cu @mirceajo si @Rafi scaunele de Evanda, alta viata fata de alea de Leganza, alea de Nubira de piele nici nu intra in discutie ca m-au terminat la drum de Cluj.
  20. Bun, Revenind , astept sa rezolv cu talonul, am zis sa scriu ce am facut la masina in perioada asta. Sunt principalul vinovat pentru faza cu RAR-ul , m-am speriat de ei si am intors in fata lor :)). Cand am vazut ca vine Dusterul de politie dupa mine, am abandonat sa mai incerc orice. Talonul a fost luat pt leduri faza lunga ( pe scurta nu se vede ce bec e in lupa) si jante mai mari, masina are in carte doar 15. Amenda 290 lei, am ramas si cu permisul ( am intors pe linie continua si am dat sa si fug :)) ). Eram constient ca nu scap cu talonul, am fost ok ca am scapat cu permisul, asa ca am inceput sa ii insir inginerului de RAR pentru ce poate sa imi ia talonul :)). Nu s-a legat de motor, noroc ca s-a legat la RAR de chestia asta :)) . Cu o seara inainte sa pierd talonul, am schimbat placutele fata spate, momentan doar placutele, nu stiu ce marca sunt, oricum cam cele mai ieftine, am pus si furtunase de frana sertizate, sa se opreasca gloaba cum trebuie. Bineinteles ca toate operațiunile care au fost facute la masina, sunt facute de catre @mirceajo . Masina a primit si un polish la faruri , era momentul.
  21. A trecut ceva timp, de cand nu am mai scris nimic aici, masina merge daily, am o medie de 2300-2500km/luna facuti cu ea, incep sa invat sa merg cum trebuie cu ea, am consum mixt de 10% :)), pt masina asta e un consum foarte bun. S-au mai stricat diverse, am mai remediat probleme anterioare. Săptămâna trecuta am facut-o de oaie, pun doar o poza si o sa revin pe topic dupa ce rezolv problema :))
  22. Bun, ieri dupa un drum de munca, fara sa ii fac cine stie ce la masina , a dat putin in fiert :)) , temperatura in bord ok, a dat pe la capacul de la vas, l-am schimbat momentan cu cel de pe masina de piese. Masina de piese pe care am plimbat-o azi prin curte trasa de Leganza :)).
  23. E in plan polish-ul la faruri de cand am luat masina, dar mereu a intervenit cate ceva:)) , mai o pompa de apa, mai un furtun, mai un furtun de servo.
  24. Circulam intr-o perioada cu amandoua, Nubira pe săptămână si Leganza in week-end. Nubira zace de o săptămână si ceva in curte
  25. Asa, am schimbat pompa acum vreo 2 saptamanii, am luat ASM parca. Acu sa vedem cat tine :)) , probabil o sa schimb si distributia cand mai schimb pompa iar , ca la mine pompa de apa se schimba o data cu uleiul. Am impliminit aproape 21000 km de cand o am, cu bune cu rele, chiar imi place masina asta cum merge, cand merge cum trebuie, cand se strica e o cotoarba :)) . Am facut săptămână trecuta un drum de Focsani cu ea si un drum de Pitesti, pare ca s-a mai calmat consumul, ori m-am invatat eu cu ea si nu o mai alerg decat cand e necesar, adica Bucuresti - Focsani dus intors cu cateva reprize de 180-190 , m-a costat 200 de lei, si traversat Bucurestiu, mers 150 tot A1 si retur la fel am consumat cam 150 de lei . Ori consuma ea mai putin, ori m-am invatat ca are consum mare si nu ma vait :)) I-am luat ledulete si pt lunga si pt scurta sa fie lumina cum s-ar zice. Astept vremuri mai bune din punct de vedere financiar sa ii mai schimb una alta . Per total imi place rau masina asta :))
 

×
×
  • Create New...