Jump to content

radunic

Membru
  • Content Count

    19
  • Joined

  • Last visited

About radunic

  • Rank
    Forumist

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Din
    Timisoara
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Matiz
  • An
    2006
  1. Ultimele consumuri in Timisoara: intre 10,5 si 11,5 l/100 km, dupa 8500 km, deci rodajul efectuat. Cel mai mic consum urban de pana acuma a fost toamna trecuta, de 7,7 iar de atunci consumul a tot crescut. Incercat toate metodele de reducere a consumului (reset, turatie, accelerare usoara). Mi-a ajuns deja cutitul la os si vreau sa pun o instalatie de gpl. Aveti idee de care tip merge (e buna si aia de 450 euro), ca pe una secventiala in TM mi-au cerut 1000 euro (cand ptr Logan 4 cilindri este 1900 RON)? Stiti vreo firma serioasa de montat GPL in Timisoara? (eventual pe p.m.) Multumiri.
  2. Mai am 2,5 ani de garantie la masina. Nu am vrut sa mi-i ridic in cap.
  3. Teoretic poti sa mergi la orice service. Practic te cam trimit la plimbare daca vrei schimbul de ulei conform garantiei la 6 luni (in cazul meu 3000 km).
  4. E rau daca s-a ajuns ca rezolvarea problemelor din garantie sa depinda de subiectivitatea celor din service. Adica sa ma duc cu frica in san ca poate nu le place mutra mea... ca doar am vorbit frumos cu ei. Incercam si cu celalalt service, am fost nevoit sa ma duc la asta ptr a putea face schimbul obligatoriu de ulei la 6 luni.
  5. La mine trebuie sa dau destul de tare cu ea ca sa se inchida "de tot", insa nu sunt alte probleme ale broastei, probabil doar chestiune de reglaj, incompatibila cu lenea celor din service.
  6. M-am dus si eu la revizia de 6 luni la Matiz, ocazie cu care am ridicat problema neetanseitatii vasului de spalare parbriz. L-au umplut si au ajuns la concluzia ca "imbinarea dintre gura de umplere si vas nu e etansa". La cererea mea de rezolvare a problemei, mi s-a spus ca ar fi bine sa le dau o solutie tehnica la Craiova sa nu le mai faca asa, ca asa fac toate, nu e problema de garantie Sa nu mai umplu vasul, si nu va mai curge. Usa de la sofer nu se inchide la fel de usor ca celelalte, si mi s-a demonstrat ca se inchide, totul este sa dai mai tare. Nu mai vorbim de zdranganitul de la tamburusul incuietorii. Totusi, aceste lucruri nu intra in garantia masinii? Adica au pretentia sa schimbi uleiul la 6 luni (ptr mine=3000 km) (ce prostie) ca altfel pierd garantia, da se pare ca oricum nu ajuta cu nimica garantia asta. Voi cum ati rezolvat astfel de probleme?
  7. radunic

    RCA 2007

    160 RON la BCR Asig pe 12 luni ptr. Matiz +vesta reflectorizanta cadou (azi e ultima zi de veste).
  8. Ultimul consum exclusiv urban: 9,4 l/100 km. E din ce in ce mai bine
  9. Benzina de 95. Eu stiam de comutator de c.o. la matiz euro2, exista si la euro3? Spuneti-mi si mie va rog unde este mufa asta, sa incercam, poate s-o imbunatati ceva. Multumesc L.E. Am vazut topicul respectiv, dar parca nu m-as baga, masina fiind in garantie.
  10. La 270 km, 23,9 litri. Adica 8,8 litri/100 km. Asta dupa reset (demontare borne baterie cu ocazia montarii radioului). Schimbat treptele sus. Trafic ore de varf in Timisoara. 1 persoana in masina, ocazional 2. Alimentat ultimele dati pana la primul click. De la aceeasi pompa. Se pare ca asta e consumul, trebuie sa ne resemnam
  11. Ultimul consum (exclusiv oras, mers normal - nici batraneste, nici sport) in Timisoara, la 370 km - 31,6 litri. Rezulta: 8,5 l/100 km
  12. A trecut si a mea de 1000 km si i-am facut consumul (de la plin ochi la plin ochi): Cu AC consum urban 9 litri la suta, fara AC 7,7 litri la suta. Extraurban, mers cat mai constant pe la 90 km/h, 5,5 litri/100 km. Consum asemanator cu cealalta masina de 1400 cmc, dar pe care o mai si calc
  13. Confirm si eu ca la Matizul meu se simte ceva cupland in timpul mersului cand ai AC pornit. Nu stiu daca e chiar compresorul sau ventilatorul, oricum, se aude un tacanit de releu si se simte o scadere de putere (am impresia ca tine si de turatie, am simtit acest fenomen de exemplu in tr. a 3-a pe la 50-55 km/h in timpul accelerarii). Tin sa precizez ca acceleratia o apas foarte incet, avand in vedere ca e in rodaj. Si ar trebui sa decupleze in timpul accelerarii, si nu sa cupleze cum se intampla. La Dacia Supernova din dotare nu se petrece acest fenomen.
  14. Am o mare rugaminte: Fiind proaspat posesor de Matiz E/AC, am zis ca daca tot are pregatire pentru radio, sa iau unul ieftin nou si sa il montez, nu am pretentii de hi-fi. Am cumparat un radiocasetofon Hyundai cu aprox 100 RON, in primul rand pentru radio. Surpriza cea mare a fost cand sa dau jos masca aia din locul radioului. Se pare ca este prinsa in suruburi in spate. Deci trebuie data jos toata partea aceea de plastic negru de la bord pentru a ajunge in spate. In afara de cele 4 suruburi din dreptul volanului si in afara de surubul din locasul acela de sub casetofon, mai exista si alte suruburi ce trebuiesc desfacute? Sau, se poate monta radioul si fara a demonta bordul? Nu de alta, dar nu as vrea sa dau pe montaj in service cat am dat pe troaca aia de radio. Thanks. L.E. Am gasit pe forum, aici: http://www.daewooclub.ro/forum/index.php?s...nsola++centrala
  15. Va multumesc pentru urari. Cu toate ca stiu ca nu este foarte relevant in perioada de rodaj consumul, nu m-am putut abtine: Pe primii 330 km, din care 50 km urban in Timisoara, iar restul extraurban, consumul este de fix 6 litri/100 km. Aerul conditionat a fost pornit aproape tot timpul. Benzina de 95. Voi vedea ce se intampla dupa 1000 km, sper sa scada. La DSN AC la extraurban adauga doar vreo 0,3 l/100 km, am o banuiala ca la Matiz se adauga mai mult. Trepidatiile vad ca s-au redus si am decis sa nu ii dau inca reset la ECM.
 

×
×
  • Create New...