Jump to content

Nicholas

Membru
  • Content Count

    10
  • Joined

  • Last visited

About Nicholas

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    Chevrolet
  • Model
    Klya Matiz
  • An
    2004
  • Nr. Inmatr.
    B44RWY
  1. Sonda din fabrica a masinii era un NTK si am inlocuit-o cu una cu cod OEM echivalent de la Meat&Doria. Am luat-o de la Al Padrino si am montat-o la Rux Auto (Pepinno). Imediat dupa ce am montat sonda noua, mi-a scazut consumul de la 10% la 5.4% si motorul mergea foarte frumos. Acum a mai crescut un pic consumul pe la 6.5%. Cu riscul de a parea paranoic, ma gandesc ca poate este o problema care imi afecteaza sonda lambda. Sa fie catalizatorul infundat si o parte din gazele de esapament (fumul) sa ramana in galeria de evacuare si sa se depuna mult fum pe senzorul de oxigen. Sau EGR-ul sa bage recircule prea multe gaze de esapament, sau sa se petreaca vreun alt fenomen care sa degradeze sonda lambda. Nu stiu niciun service care sa investigheze problemele de esapament. Am foat aseara la un service si l-am intrebat pe seful de service daca se poate face o verificare, dar mi-a spus ca ei nu au aparat pentru noxe si era cam ocupat cu passat-uri si cu octavii, nu prea era loc de matiz.
  2. ... Dar e noua. Si nu e after market, sau universala; este cea dupa codul OEM al producatorului si se potriveste inclusiv la mufa. Nu mai inteleg nimic; de ce nu ar lucra. Montata gresit nu are cum sa fie, pentru ca doar se conecteaza mufa. La o alta diagnoza nu pot sa ma duc pentru ca cei care mi-au facut-o pe ultima au sters eroarea, asa ca trebuie sa astept pana imi apare iar. Va multumesc pentru ajutor; nu imi ramane decat sa astept ...
  3. Da, si eu acum daca as fi in locul meu atunci, as pune 5W30. Mi-au pus cei de la service ce au avut pe acolo, nu cunosteam diferenta intre uleiuri. Bujiile pe care le-am schimbat aratau bine, nu erau foarte murdare. Inainte de inlocuirea sondei lambda check-ul era aprins permanent, nu intermitent. @korydon: esti SIGUR? ca acel cod de eroare se refera la a doua sonda lambda? Tipul care mi-a facut diagnoza a bagat codul de eroare intr-un program pt daewoo si de acolo a aflat ca ar fi prima sonda. Inainte sa imi faca diagnoza asta si eu banuiam ca check-ul aprins s-ar putea datora catalizatorului, pentru ca am mers o perioada de timp cu prima sonda defecta si au ajuns multe hidrocarburi nearse in catalizator. Dar nenea asta parea destul de sigur ca e prima sonda. Cred ca o sa ma duc sa mai fac o diagnoza si in alta parte. Prima oara cand mi-am facut diagnoza si am schimbat sonda 1, testerul indica ceva de genul bank1. O sa ma duc tot la nenea care mi-a facut diagnoza prima data. O sa incerc sa forjez motorul, dar cand o sa ma lase sa il forjez.
  4. Da, am schimbat si filtrul de aer, franele le-am verificat/curatat acum cateva saptamani (nu am nicio roata infranata), distributia a fost inlocuita acum aprox o luna.Sonda lambda 1 am schimbat-o pentru ca avea mesaj check engine care indica eroare la aceasta sonda lambda si consumul crescuse foarte mult (de la 6% cat era de obicei, la 10%); imediat dupa inlocuirea sondei lamda consumul a scazut sub 6% si motorul suna foarte frumos la relanti. La motor am pus 10W40. Pe loc se tureaza bine, la relanti se aude linistit (sau mai bine zis nu prea se aude). Desi am schimbat sonda lambda 1, mi-a aparut iar check engine. Am fost acum la un tester si mi-au spus ca eroarea este P0133: Raspuns intarziat al sondei lambda 1. Sonda este noua si corespunde cu codul OEM al celei originale. Trebuie sa fie altceva care afecteaza semnalul sondei lambda si probabil si compozitia amestecului aer-carburant. Tipul care mi-a facut diagnoza ma intreba daca am probleme pe traseul de evacuare. E cam lung traseul asta: galerie de evacuare, EGR, saxofon, catalizator, toba intermediara, toba finala. Se poate sa fie ceva defect sau infundat dintre ele, dar sunt cam multe de verificat. Si nici macar nu sunt sigur ca aici ar fi problema.
  5. Nu schimb vitezele ca la diesel. Problema este ca masina nu trage bine pana la viteza de 110 km/h. Am mai condus cativa ani Matiz cu motor 0.8, am condus si multe alte masini pe benzina si pe motorina. E adevarat ca fiecare motor trage in felul lui, nu toate sunt Lamborghini, dar simti cand o masina nu trage asa cum ar trebui si ca e o problema cu ea. Pur si simplu ma rog de ea sa accelereze. Din cauza asta am si schimbat toate cate am mentionat anterior.
  6. Va rog sa ma ajutati si pe mine cu urmatoarea problema: am un matiz de 995 cm3, motor cu 4 cilindri, euro 3, din 2004, aprox 45000 km la bord. Masina are un comportament ciudat in mers. Astfel, de la pornirea de pe loc pana la 100 km/h (nu am turometru si nu cunosc turatiile), masina accelereaza greoi. Intre 100km/h si 110 km/h se aude un huruit de la motor sau de la evacuare. Peste 110 km/h (115-120-125, poate si mai departe, dar nu am incercat) masina merge perfect, nu se mai aude niciun zgomot, are forta la accelerare. Mentionez ca bujiile sunt noi (am montat NGK), la fel si fisele de bujie, ambreiajul, uleiul motorului, filtrul de benzina, sonda lambda 1. Am impresia ca peste turatia motorului de la 110 km/h se dezactiveaza o chestie si masina merge bine, dar nu stiu care ar fi chestia asta. Ma gandesc ca poate e infundat ceva pe sistemul de evacuare, poate e EGR-ul defect, nici nu stiu ce sa caut. Daca are cineva o idee care sa ma ajute ...
  7. kg sunt mai putin importante. Intrebarea era legata de diametrul ambreiajului: ce importanta/utilitate are daca este mai mare sau mai mic?
  8. Multumesc pentru raspuns. Masina am luat-o la mana a doua si a fost exploatata (si bombardata) klumea. Ambreiajul inca nu a cazut, insa isi face treaba foarte greu si pur si simplu ma rog de masina sa accelereze. O masina atat de usoara ca matizul (800 si ceva de kg) cu un motor 1.0 ar trebui sa fie totusi destul de sprintena. Ma gandesc sa imi cumpar singur kitul de ambreiaj si sa apelez la un service fara magazin de piese auto. Ma gandeam sa il iau pe cel de 184mm de la Valeo, pentru ca este aproape la jumatate de pret fata de cel de 185mm. Puteti sa imi spuneti ce diferenta ar fi daca as monta un kit de 170mm diametru sau unul de 185mm? Un ambreiaj cu diametru mai mare o sa transmita mai bine forta motorului catre masina? Sau o sa fie mai rezistent in timp?
  9. Buna ziua, Am un Matiz 1.0 din 2004 cu 42.000 km si as vrea sa ii schimb ambreiajul, pentru ca accelereaza foarte greu si intra din ce in ce mai greu in viteze (uneori nu prea intra). Am cautat pe internet kituri complete ambreiaj si, pentru modelul 0.8 am vazut ca toti producatorii utilizeaza diametrul 170mm, insa pentru modelul 1.0 am gasit urmatoarele: Nipparts 170mm 18 dinti; LUK 180mm; Valeo 184mm 18dinti; SACCHS 185mm 18 dinti. Nu stiu ce diametru ar trebui sa aleg; mi-e teama sa nu fie probleme de compatibilitate daca nu aleg diametrul potrivit. Daca poate cineva sa ma lamureasca.
  10. Buna ziua, Am un Matiz 1.0 din 2004 cu 42.000 km si as vrea sa ii schimb ambreiajul, pentru ca accelereaza foarte greu si intra din ce in ce mai greu in viteze (uneori nu prea intra). Am cautat pe internet kituri complete ambreiaj si, pentru modelul 0.8 am vazut ca toti producatorii utilizeaza diametrul 170mm, insa pentru modelul 1.0 am gasit urmatoarele: Nipparts 170mm 18 dinti; LUK 180mm; Valeo 184mm 18dinti; SACCHS 185mm 18 dinti. Nu stiu ce diametru ar trebui sa aleg; mi-e teama sa nu fie probleme de compatibilitate daca nu aleg diametrul potrivit. Daca poate cineva sa ma lamureasca.
 

×
×
  • Create New...