Jump to content

gabizu

Membru în rodaj
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

About gabizu

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Din
    Bacau
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Leganza
  • An
    2002
  1. Am schimbat caseta de directie (sh), planetarele, capete de bara si tot asa facea, ba mai tare. Pana la urma am fost in service si au desfacut capacul inferior cutie viteze (asta mai ramasese) si au gasit doi dinti dintr-ul satelit diferential sariti si o multime de pilitura de fier in ulei. Am cumparat o cutie de viteze (sh) pe care am sa o montez sapt viitoare.
  2. Referitor la zgomotul (pocnetul) din directie: am fost in service si -au inclocuit cap planetara, -au inlocuit bucsele brate fata -am facut unchiul directiei (fata-spate) -rulmentii amortizor sunt buni Cu toate acestea in viraje (mai mari) pocneste 1-3 ori directia, in functie de cat de lung e virajul, la viraje pe loc nu se aude nimic. Am verificat toate articulatiile si sunt ok, singuta varianta ramane caseta de directie (ca si cum ar scapa dinti). Se poate reconditiona sau nu se merita... Referitor la ABS : -am scos mufa senzorilor de pe fata, le-am strans mai bine si martorul din bord s-a stins dar ABS tot intra destul de repede Acum ma concentrez pe remediere caseta. Oare sa fie asta
  3. Salutare Am si eu o problema mai veche (de 1 an si ceva - de cand am cumparat-o) cu o Leganza pe care nu a reusit sa o rezolve in sevice (inca). Se manifesta astfel: -in mers in vibreaza pedalele (nu tot timpul), se aude un zgomot ca si cum ar intra ABS-ul si se aprinde martorul de ABS si ramane aprins. Dupa o perioada de mers se stinge si revide la normal, apoi dupa vreo 10 km se repeta. -frana tine foarte putin, ABS-ul intra foarte repede si masina continua sa ruleze. -ieri a facut f urat. S-a aprins ABS-ul si un zgomot puternic la rotile din fata ca si cum ar freca ceva. Am tras pe dreapta, m-am uitat la roata si nu am observa nimic; am plecat pana la prima vulcanizare si masina rula normal. La vulcanizare a demontat o roata - dr. fata (cea de la care se auzea zgomotul), ne-am uitat si nu am observat nimic. Am mers vreo 30 km si a facut din nou dar mai putin intens. Ce am intreprins: Am schimbat placutele de frana fata-spate TRW toamna trecut Cand am schimbat placutele am observat ca cilindrul etrier dr fata era uzat (corodat). L-am inlocuit cu unul nou (a intrat cam fix) - oare trebuia si perechea lui pe stanga?! Am inlocuit lichidul de frana si am aerisit sistemul. Prima oara am aerisit rotile in ordine (fata, apoi spatele), a doua oara am aerisit cum trebuia ( in x - spate dr, fata st....). Am pus masina pe stand de frana si spatele nu tinea deloc, adica doar cand atingeam pedala de frana intra ABS si sarea de pe standul de franare. Am schimbat discurile de frana si placutele spate ATE (febr 2014). Ce voi intreprinde Saptamana asta am sa o pun pe un tester, am sa aerisesc si modulul de ABS (nu are aerisitor, dar de la service au zis ca se aeriseste pe la conducte) Tot la serce-ul de origine a zis ca probabil sa fie contactul (metalic) de la pedala de la pedala de frana , pe care l-am si comandat. Am sa revin cu rezultate. Intre timp astept parerile voaste la o posibila cauza (poate v-ati confruntat cu ceva similar) P.S.
  4. Sal. Eu am xenon pe faza scurta si nu sunt prea multumit de lumina, chiar daca farurile arata ca noi, Voiam sa te intreb ce tip de bec ai pus pe farurile pe care le-ai cumparat...
  5. Salut. Am vazut ca ai reusit pe o leganza sa montezi climatroni in loc de Ac. Aceeasi operatiune vreau sa o realizez si eu si te rog sa ma ajuti cu cateva lamuriri. Am posibilitatea sa iau tot sistemul de climatizare de pe alta cu clima. Spume-mi te rog prin ce difera si ce trebiue sa inlocuiesc. De ce probleme te-ai lovit. Trebuie sa inlocuiesc mai multe piese dar nu stiu care anume... Traseele de freon si compresorul banuiesc ca raman aceleasi. Multumesc frumos!
  6. As vrea sa inlocuiesc bujile de pe Leganza cu unele NGK IRIDIUM. Nu stiu daca sunt pentru masina mea si cat ar costa. Daca ar fi, credeti ca sunt eficiente asa cum sustine producatorul NGK, sau doar o modalitate de marketing?
  7. Sal. As vrea sa imbunatatesc sistemul de franare pe Leganza. As dori sa schimb discurile de frana cu unel dublu ventilate (perforate), dar nu se gasesc pentru leganza. Imi puteti spune cu ce model de opel este compatibil sistemul de franare Leganza, poate asa voi gasi discuri. Sistemul de franare beneficiaza de ABS (am omis sa mentionez)
  8. Sal. Vreau sa modific suspensia la o Leganza si anume sa o cobor vreo 3 cm, pentru ca sta cam ridicata, mai ales pe fata. Nu gasesc suspensie sport (spreferabil regalbila) pentru Leganza. Am gasit doar arcuri sport care sunt in jur de 200 euro, si mi se par cam scumpe. In cazul in care as monta doar arcuri sport la o incarcare normala a masinii (ex. 4 persoane + cateva bagaje) ar cobora mai mult decat cea originala? Ma gandeam sa comprim arcurile cu niste cleme speciale, oare e in regula? Imi poate spune cineva daca suspensia de pe Daewoo Leganza este compatibila cu a altor marci (ex. Opel ....). In felul acesta as putea gasi o suspensie sport.
 

×
×
  • Create New...