Jump to content

pompiliu92

Membru
  • Content Count

    323
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    49

Everything posted by pompiliu92

  1. Cu vreo doua zile inainte sa fac ITP-ul, becul de pe faza scurta din dreapta a decis sa ma anunte ca ar vrea sa iasa la pensie cu un martor de bec ars in bord, chit ca el inca mai mergea, dar nu la capacitate maxima. Tinand cont de aceste considerente, m-am dus frumos sa le schimb pe ambele cu un set nou. Alta viata. La ITP au fost toate bune si frumoase, doar ca tipul de acolo mi-a spus ca ar fi vazut ceva urme de ulei pe scut si ca nu ar strica sa vad despre ce este vorba. Ciudat e ca eu nu vazusem vreo urma pe jos si nici prin compatimentul motor, asa ca m-am repezit pana la service sa o urc pe elevator sa vedem despre ce este vorba. Partea din spate a motorului era bleasca de ulei si cand au scos capacul de la motor, erau si ceva urme pe EGR. Au scos si furtunul de la intercooler sa se uite daca e ulei pe el, pentru a scoate din ecuatie sau nu turbina si era curat. In clipa de fata sunt doua variante. Ori a cedat garnitura de la capacul culbutorilor, ori si-a dat duhul EGR-ul. De asemenea, cand s-a verificat nivelul uleiului, era la minim. Totusi, tind sa cred ca defectiunea asta este destul de recenta, ca altfel ar fi apucat sa "isi marcheze teritoriul" si vedeam. In orice caz, nu m-am mai riscat sa merg cu masina, asa ca am lasat-o la service sa vada exact despre ce este vorba si am luat Nubira la Bucuresti. Chiar daca e un pic neplacut, nu pot sa zic ca e total neasteptat. Dupa 18 ani, este prima ei defectiune un pic mai serioasa.
  2. Tinand cont ca inca am discurile de frana din fabrica pe spate, ma gandeam ca anul asta ar fi cazul sa le schimb, ca le cam ajunge cati ani au, plus numarul de km. Norocul meu a fost ca am gasit pe codul de piesa doua discuri noi originale la Radacini, ca in sectiunea lor pentru franare nu apareau. De asemenea, am pus mana si pe un senzor de soare. Am mai luat inca doua anvelope de iarna, ca sa fie setul complet.
  3. In mod normal, ar trebui sa fie in configuratorul producatorului specificatiile tehnice pentru modelul masinii. Ceva similar:
  4. Sa nu fie vreo busca de la bascula trosnita.
  5. Greu rau sa caste ochii in oglinda inainte sa deschida portiera.
  6. Uite aici senzor nou si original la 90 lei: https://www.pieseauto.ro/senzor-ax-came/daewoo/matiz/senzor-ax-came-daewoo-matiz-1998-klya-96253544-770164444.html?ssk=20bb19ea169cb8dc0c2e9874672e9023
  7. Motorina de la Rompetrol de 55. 😄
  8. E mai greu accesibila, dar pe de alta parte, e ferita de intemperii si mizerie.
  9. Da, asa este. La Skoda e ceva mai ferita timoneria, dar la Nubira planuiam sa gresez intreg angrenajul.
  10. Mai cumpara una la fel, sa nu va certati pe ea. :))
  11. Sa o stapanesti sanatos. Interiorul ala rosu arata parfum.
  12. Ironic e că cele două bascule Lemforder au fost din surse diferite. Una era pusă de service după accident și alta luată de mine.
  13. Vaselina siliconica de la Liqui Moly. Dupa cateva mici documentari, am aflat ca aia e cea mai potrivita pentru ansamblu de metal + plastic, cum e la schimbator, dar are mai multe domenii de aplicabilitate.
  14. Daca tot eram cu tubul de vaselina siliconica afara dupa ce am gresat mecanismul schimbatorului de viteze al Nubirei, am zis sa fac acelasi lucru si la Skoda. Era uscat bocna. Cred ca din fabrica au pus un graunte de vaselina si aia a fost. Acum e mult mai bine.
  15. Am inceput anul cu o mica revizie care a constat intr-un schimb de ulei, filtru de ulei si bascula din dreapta, care se pare ca si aia avea o bucsa aproape dusa. De abia avea 2 ani si nici 7000km. Sa te mai increzi in Lemforder. Cum aveam dat afara mansonul schimbatorului, m-am gandit ca nu ar strica sa gresez mecanismul cu ceva vasilina siliconica. Am folosit o seringa sa imi fie mai usor, ca nu prea aveam mult loc cu mana. Ulterior am aflat ca se poate scoate o siguranta astfel incat sa iasa acea bila din locas, ca puteam sa curat si eu frumos. Prima poza e cum arata inainte. I-am facut si ITP-ul. Am luat de la tapiter mansonul schimbatorului de viteze si al franei de mana. Alta viata fata de cele vechi. Momentan, l-am montat doar pe cel de la schimbator. Inainte de anul nou, am comandat o serie de piese din Slovacia ca tot le gasisem la pret bun. De asemenea, am inhatat pe Ebay, din Italia, un far stanga cu lupa la un pret de nerefuzat, 27 euro. 😄 Din Slovacia am luat asa: Brate laterale spate Doua cabluri de frana de mana. Doua aparatori de noroi fata O pompa ABS. Ironic, pe ambalaj scrie Made in Korea si pe produs in sine scrie Made in Germany. Un suport de pentru rama numarului de inmatriculare Am primit drept bonus si un manual de service nou pentru motor. Si farul cu lupa. Si ca tot vorbeam de preturi bune, anvelopele de iarna ale Nubirei sunt destul de vechi ca ani, chiar daca au carne pe ele si urmaream de ceva timp macar sa le schimb pe cele din fata daca prind vreo oferta. Saptamana trecuta am avut bafta sa dau peste o lichidare la Marsorom si am pus mana pe doua anvelope Dunlop Winter Response 2 la 90 lei bucata, cu DOT 2020. Nu in ultimul rand, am inceput demersurile pentru a obtine acreditarea FIVA Youngtimer Registration Document, tinand cont ca doamna mea are peste 20 de ani vechime si s-ar incadra. Nu va ganditi ca o sa am parte de ceva avantaje cum e in cazul masinilor retro, dar exista posibilitatea sa imi fie acceptata prezenta/participarea la anumite evenimente organizate de FIVA, Retromobil, Campionatul Raliurilor de Regularitate pentru Vehicule Istorice, etc. Am mers pe ideea ca mai invat sa fac ceva nou si pe de alta parte, incep sa pun fundatia pentru prezervarea brand-ului Daewoo si pentru toti proprietarii care vor sa isi aduca in lumina reflectoarelor bijuteriile. Noi parca suntem intr-un usor con de umbra, fiind mentionate in media mult prea des Daciile, Aro, Oltcit, etc, chiar daca si Daewoo a facut parte din industria auto romana. Ce mi s-a parut amuzant e ca in formularul celor de la FIVA nici macar nu exista marca, dar cu un singur email s-a rezolvat problema de pe o zi pe alta. 😄
  16. Chiar daca nu pare la prima vedere, in 2023 Nubira a beneficiat de ceva imbunatatiri destul de frumoase, cea mai importanta fiind clima, urmata de volanul retapitat + comenzi radio, dar si setul de amortizoare fata + flanse noi. Ironic, acum ceva timp ziceam ca eu nu am nevoie de clima, ca mi se parea mai practic sa am "robineti", din prisma faptului ca pentru AC manual ma gandeam ca se gasesc piese mai usor, dar acum cand am clima, imi dau seama ca schimba pozitiv aspectul masinii, e o dotare mai putin intalnita in Romania si e mai "boiereasca", multumita duzelor care vin si in spate. Sa speram ca poate anul viitor reusesc sa pun mana cumva pe o bara fata de SUA, o grila de Coreea, plus altele. Pana atunci, va urez un An Nou Fericit, multa sanatate, multe realizari si putine defectiuni cu masinile voastre! 😄
  17. In primul rand, vreau sa va urez un Craciun Fericit, multa sanatate si tot ce va doriti! Acestea fiind spuse, cum in urma cu cateva luni am schimbat bascula din stanga fiindca a cedat bucsa, piticii aia albastri din scortofelnita nu s-au lasat pana nu am cumparat si bascula din dreapta, ca sa fie pereche, nu una turceasca si alta coreeanca. De asemenea, cum la bascula din dreapta nu am fost de fata cand a fost schimbata, fiind fix atunci dupa accident, nu stiu daca au avut grija sa pastreze si camasa metalica din interior, asa ca am luat eu cateva de rezerva si am pus una pe cea noua. Nu in ultimul rand, am scos mansonul schimbatorului de viteze sa il duc la retapitat, impreuna cu cel de frana de mana (ala era deja scos de ceva timp, ca am pus unul de pe masina de unde am luat clima), ca incepusera sa se urateasca.
  18. Well, you could replace that entire AC pipe. It's not that complicated. Just recover the freon, take a few bolts and that's kind of it. The part number is: 96269572 It's number 4 in the picture:
  19. Acum vreun an am trimis o cunostinta cu Nubira la firma asta si a fost multumit de lucrare. El fiind din Craiova, a expediat caseta prin curier. Am gasit si pozele pe care mi le-a trimis. Aproximativ 1000 de lei ar fi costat.
  20. Ai putea sa reconditionezi caseta si rezolvi elegant situatia.
  21. pompiliu92

    PASSY

    Tot Purflux si cel de habitaclu? Eu am pus Mann Frecious Plus pe Skoda de cativa ani.
  22. Pai de aia o pun doar iarna, ca vara nu am de ce sa o tin. Trebuie sa respire caii atunci.
 

×
×
  • Create New...