Jump to content

bikerkes

Membru
  • Content Count

    23
  • Joined

  • Last visited

About bikerkes

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Din
    bucares
  • Auto
    matiz
  • Model
    800
  • An
    2004
  • Nr. Inmatr.
    123456
  1. Salutare tuturor Unde in Bucuresti pot face o diagnoz la motor pentru Matiz , eventual si un pret estimatiz . {Vreau sa verific compresia ,injectoarele (daca sunt ok), si daca este posibil si o reglare a amestecului aer/benzina }. Multumesc !
  2. Si cum ai rezolvat problema? La mine dupa ce am schimbat cutia de viteze (cv) si dupa 1300km a inceput sa nu mai vrea sa intre in treapata 2 , sa sara din 4 sai sa nu mai intre in marsarier ca la foarte scurt timp sa nu mai intre deloc in aceste trei trepte. Am desfacut cablul de pe cutie am cuplat treptele problema (2,4 si marsarier) si am incercat pornirea de pe loc ... rezultat cutia cupleaza foarte bine... concluzie cablul face probleme. Chiar daca este indicat sa il schimb vreau sa elimin posibilitatea unui montaj si reglaj defectuos al acestuia la momentul schimbarii cutiei de viteze. Mentionez ca dupa schimbarea cutiei la aceste trepte chiar daca la intrarea lor nu erau probleme (cuplau bine fara carait sau ceva asemanator) nu se simtea in schimbator acea "sigurantare - blocare" de sfarsit de intrare in trepta de viteze". {sper ca am reusit sa ma fac inteles!} Incerc si nu reusesc sa identific "punctele" de unde se poate face reglajul cablurilor de la cutia de viteze Am attachat o poza cu un cablu poate careva reuseste sa ma lumineze. (Masina mea este un matiz din 2004 de 800cm3.) Multumesc!
  3. Inrebare cutia de Chevrolet Spark de 800 se poate monta pe Matiz-ul de 800 euro2?
  4. stie careva daca este compatibila cutia de viteze de Chevrolet Spark cu matizul euro 2 ? Am gasit o cutie buna si la pret rezonabil ... dar nu sunt sigur de compatibilitate ! Cu stima!
  5. problema rezolvata !!! am schimbat de pe cutia de viteza veche arborele tren fix si trenul mobil (aveau putina uzura dar suficienta cat sa faca probleme). case closed ! urmeaza test drive Bucureti - Targoviste tur-retur si in octombrie concediu sa vedem unde ajungem.
  6. Nu ! Planetare verificat sunt ok ! Am vorbit cu prietenul si mecanicul meu ... in seara aceasta asambleaza cutia si o probeaza pe masina maine . . Clar cutia nu se cupleaza la motor dar de ce ? Acum am aflat si ca rulmentul de la volanta trebuie schimbat dar nu il gasesc si costa doar 13 ron. pe el nu scrie decat 6000D si KBC 2144. La radacini au spus ca nu il au pe stoc.Nu cred totusi ca acest rulment este problema. astept alte sfaturi ! multumesc!
  7. Salut , caut o solutie pentru urmatoarea problema : in timp ce rulam cu masina (Matiz tip motor F8CV) in intersectie deci cu viteza relative mica am auzit un zgomot metallic destul de puternic urmat de un huruit permanent (ca atunci cand se ascute un cutit pe polizor) ... rezultat motorul functioneaza dar cutia nu mai cupleaza treptele de viteza, ambreiajul are cursa la pedala - mai exact cutia lucreaza usor si cu motorul pornit si cu motorul oprit chiar daca nu nu actionez pedala de ambreiaj dar masina nu se misca 1 mm (nici macar nu agata). La apasarea pedalei de ambreiaj se aude o usoara diminuare a zgomotului dar care inca presista (zgomotul este similar cu cel scos de "masina de tocat" care creste ca frecventa simultan cu acceleratia.) Ce am sesizat dupa ce am decuplat ambreiajul si cutia de motor : 1. ambreiajul (rulment de presiune, placa si disc de ambreiaj = schimbate acum 7 luni) este intact, 2. am desfacut si cutia si nu gasesc nimic rupt sau o problema cat de mica (uleiul in cutie a fost schimbat tot acum 7 luni) . Nu reusesc sa gasesc problema ... de ce nu cupleaza cutia . Are careva o idee care este cauza problemei? Astept sugestii ! Multumesc !
  8. salut si eu cred ca este suportul de la valve EGR. si eu am aceeasi problema- support rupt ! unde ai gasit piesa? merci!
  9. Salut, Vreau sa schimb si eu distributia la Matizul meu (2004).exista un cod pentru cureaua de distributie si pentru rola intinzatoare ? pentru ca pe net am vazut ca difera de la un producator la altul anumite cote (latimea, lungimea etc). Multumesc!
  10. Intrebare : daca pana la remedierea problemei merg cu masina fara sa pornesc AC-ul nu apar ale probleme la motor. (AC-ul nu are legatura si cu racirea motorului ... nu?) Pe internet am gasit compresoare destul de scumpe ! (750-2300 ron )
  11. Salut tuturor, Am si eu o problema cu compresorul de aer conditionat de la matiz. Am observant pe partea de jos a cestuia o scurgere de culoare verde galbui destul de consistenta sub foprma de picatura. Ma intereseaza daca se poate remedia aceasta scurgere de la compresor (schimbat garniture sau ceva de acest gen) sau trebuie inlocuit cu totul ? multumesc!
  12. Buna seara tuturor Astazi dimineata (5:15) cand am vrurt sa plec la munca Matizul meu a refuzat sa coopereze in sensul ca nu mai voia nici in ruptul capului sa mai iasa din viteza in care l-am bagat. cu motorul porit inta ca uns in toate treptele. cu motorul pornit inta greu in treapata 1 si revers (sunt singurele in care am incercat de dimineata) si refuza sa mai isa din respectiva treapta. Am verificat cablurile si par sa fie ok! acum dupa ce am facut cateva curse complete prin toate treptele de viteza de mai multe ori surpriza ... nu mai am proble ... intra perfect si cu motorul pornit. { Analizand problema am sesizat ca suportul de prindere al valvei EGR este rupt si valva este libera chiar si un furtun vad ca se decupleaza destul de usor. } Are careva idee care este cauza acestei toane a CV a matizului meu? Aaaa mentioneza ca acum 4 luni am schimbat cutia de viteze cu una SH si am pus rulment de presiune si placa de presiune ambele noi. Oare cablul de ambreiaj este cauza problemei?
  13. care ma poate ajuta cu o adresa de unde pot cumpara capul de planetara la un pret rezonabil? pana acum cea mai buna oferta de pret a fost de 350-400 ron = piesa + manopera ! multumesc!
  14. salut, pana la urma a rectificat careva planetare pentru matiz? ... si la ce pret! eventual o adresa sau un contact ! multumesc tuturor!
  15. hmm ! nu vad niciun releu in schema ... nu pare complicat. am sa o iau pe fir sa vad unde este problema ! merci de schita !
 

×
×
  • Create New...