Jump to content

Coni

Membru
  • Content Count

    37
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Coni

  1. Rezervorul, mai este prezent, sau are ceva probleme? Şi un preţ pentru el, te rog... Merci!
  2. O idiotenie!!! Pietontii (desi printre ei sunt si conducatori auto) traverseaza dupa modelul cailor, cu ochelari laterali. Nu vad decat in fata, trecerea de pietoni si atat. Oare politistii nu ar trebui sa ii amendeze si pe cei care traverseaza fara sa se asigure? Chiar daca o fac pe "zebra"!
  3. Poti contesta orice in romanica. Insa pentru ce sa o faci?
  4. Salut! Un pret pentru disc ambreiaj, placa de presiune si rulment de presiune pentru un Cielo 1,5, 8V, te rog? Multumesc!
  5. Salut! Ma intereseaza un motor pentru Cielo (chiulasa, axul cu came, camasi, pistoane... tot ce e in interior) si o pompa de ulei. Al meu e gripat, asa ca nu mai am ce alege din el .
  6. Ma intereseaza un motor de Cielo (pistoane, camasi, ax cu came, chiuloasa etc). Daca ai, la ce pret?
  7. Electromotor Cielo 1996 ai? Daca da, un pret, te rog. Multumesc.
  8. Coni

    Bancuri

    AXIOMELE SECOLULUI XXI Poartă-te frumos cu copiii tăi. Ei îţi vor alege azilul. Împrumută bani de la un pesimist. Nu se aşteaptă să i-i dai înapoi. Moartea este ereditară. Nu fi de neînlocuit. Dacă nu poţi fi înlocuit, atunci nu o să fii niciodată promovat. Ai observat vreodată cât de repede merge Windows-ul? Nici noi... Experienţa este ceva ce obţii abia atunci când nu mai ai nevoie de ea. Puţine femei îşi dezvăluie vârsta reală. Puţini bărbaţi se comportă adecvat vârstei reale. Prietenii vin şi pleacă. Duşmanii se acumulează. Dă-i unui om peşte şi va mânca o zi. Învaţă-l să pescuiască şi va sta toată ziua în barcă cu sticla de bere în mână. Cel ce râde la urma este mai încet la minte. Nu sunt vegetarian, pentru că iubesc animalele. Sunt vegetarian pentru că urăsc plantele. Mi-am făcut un test de inteligenţă şi rezultatele au fost negative. Înainte eram mereu indecis. Acum nu mai sunt aşa sigur. Dacă ai impresia că nu îi pasă nimănui dacă mai trăieşti, încearcă să nu plăteşti câteva rate la bancă. Multitasking înseamnă să faci mai multe lucruri prost în acelaşi timp! Puritanism: teama că cineva, undeva, s-ar putea să fie fericit. Unii beau din fântâna cunoaşterii. Alţii fac gargară. Prima pasăre va prinde viermele, dar al doilea şoarece fură caşcavalul. Cel mai scurt drum dintre două puncte este mereu în construcţie. Există trei tipuri de oameni: cei care pot să numere şi cei care nu pot. Dacă furi idei de la o persoană, se numeşte plagiat. Dacă furi idei de la mai multe persoane se numeşte cercetare. De ce abreviere este un cuvânt atât de lung? M-am rugat la Dumnezeu să îmi dea o bicicletă, dar am aflat că Dumnezeu nu îţi pune în traistă. Aşa că am furat o bicicletă şi m-am rugat pentru iertare. Femeile nu vor fi niciodată egale bărbaţilor până când nu vor putea să se simtă sexy în ciuda cheliei şi burţii de bere. Dumnezeu sigur iubeşte proştii. Altfel nu ar fi creat atât de mulţi. Niciodată să nu iei un laxativ şi un somnifer în aceeaşi seară Trăim într-o societate în care pizza ajunge mai repede decât poliţia. Încercaţi! Un bărbat îndrăgostit nu este complet până nu se însoară. După aia e terminat. Ştii că lumea s-a întors pe dos când cel mai bun rapper este alb, cel mai bun jucător de golf este negru şi cel mai înalt baschetbalist din NBA este chinez. Intenţionez să trăiesc veşnic. Până acum sunt în grafic.
  9. Coni

    Taxa De Forum

    O luna gratis ce? La beculete rosii? Ori la fomei de moravuri usoare, iar becele rosii le aducem in pozonare?
  10. Coni

    Mazda 3

    Imi fac mea culpa, alimentarea se taie la 6750 rpm (m-am grabit, fara sa imi dau seama ca lipseste sasele si ca am adaugat un 0 sa ii placa ochiului cele patru cifre; si nici nu am mai bagat in seama ce a scris Tommy, din inertie). Dupa cum m-au lamurit doi prieteni ce lucreaza in reprezentanta Mazda, pe cifre (si pe dyno, unul dintre ei), Mazda 3 poate atinge viteza reala de 216 km/h. Ei mi-au facut si un calcul simplu, de fapt, 2. Unul bazat pe cifrele lor, altul pe poza pe care am link-uit-o intr-un post anterior. La un maxim de rpm de 6749, viteza POATE ajunge la 220,28. Cum e dificil spre imposibil sa pastrezi, ca sofer, acea valoare, la limita, mi-au calculat simplu un maxim de 218 km/h la 6700 rpm. Insa pe bord acul va indica altceva, asta tinand de o serie de factori (dimensiunea rotilor, presiunea din roti, conditiile carosabilului, conditiile meteo -directia si viteza vantului-, calitatea si cantitatea combustibilului din rezervor, greutatea suplimentara etc). Asta inseamna ca, desi eu am vazut in bord 230 km/h, viteza cu care am rulat s-a incadrat intre 212 -216 km/h.
  11. Coni

    Mazda 3

    Alice, volanul necesita o noua infatisare, pe alocuri pielea s-a zgariat.
  12. Superba masina, sa o stapanesti sanatos si fara evenimente!
  13. Coni

    Mazda 3

    Pe prima pagina este un link care atesta ca masina prinde 200, deja peste ce a declarat producatorul. Asadar discutiile referitoare la aspectul asta nu isi au rostul. @mr__, am avut gargauni sa ii dau atat, am avut conditiile necesare si am incercat. Te asigur, insa, prea curand nu voi mai apasa pedala de acceleratie spre inconstienta. Drumuri bune!
  14. Coni

    Mazda 3

    Nope, zaharelul poate duce la diabet. 230 km/h e viteza cu care am rulat maxim, pe A2. Nu ma laud, a fost o incosntienta, se putea intampla orice. Stiu cat poate masina mea si imi e de ajuns, nu voi incerca sa conving pe cineva, nici cei de pe forumul dedicat nu au crezut, desi au zis ca nu e imposibil. Au si specificat ca viteza reala (pe gps - eu nu am avut asa ceva) este sub cea aratata de ceas. Nu-s nici mecanic, nici priceput la masini. Si nici sofer de curse nu-s.
  15. Coni

    Mazda 3

    Ha ha, doar nu crezi ca pe turometru scrie "limit" Nu taie gazul cum ajung in zona rosie. Si, tot pentru cultura ta, nu mi-am luat masina din Germania, ci nou nouta. Dar tu nu ai cum sa stii cum miroase o masina noua, decat in reprezentanta. Inca mai am bani de benzina, sezi bland "atotstutorule"
  16. Coni

    Mazda 3

    Mda, se vede cu cine avem de-a face noi, fix dupa numarul de la masina ta! Esti exact genul favorit al Parazitilor!
  17. Coni

    Mazda 3

    Mergi cu orice Mazda 3 105hbp si vei ajunge la o viteza de cel putin 200 km/h pe orice gps vrei. Apoi uita-te in bord, sa vezi ce indica acul. Si nu iti doresc sa iti sara o piatra in parbriz, nici la 200 nici la 10 km/h. Sta mama lu' Stefan cel Mare sa faca poza cu acu' la 7500 rpm Dar nu are rost sa-mi pierd vremea cu unul ca tine, care se crede cel mai cel cu masina cea mai cea. Eventual si cu un frate mai mare, sa ma bata. Exact cum am scris mai sus, te iei de oricine din orice, pentru orice, doar ca sa te remarce lumea.
  18. Coni

    Mazda 3

    Ba am treaba, fiind postul meu, experientele mele, asadar masoara-ti cuvintele. Nu am cerut aprobarea nimanui, in concluzie nici parerea ta. Aerul nu e chiar atat de tare in Bucuresti si nici in mertan. Calmeaza-te, viteza aia este declarata de producator. Sau e facatura poza, iar producatorul are dreptate. http://img715.imageshack.us/img715/53/pozna4.jpg Sau acum imi vei spune ca Cielo nu prinde 180 km/h? http://img692.imageshack.us/img692/8311/foto0095epn.jpg Si vezi ca eu am versiunea 2008 - 2009, nu 2005-2007. Si, pentru cultura ta generala, alimentarea se taie la 7500 rpm
  19. Coni

    Mazda 3

    Nu am spus ca am plecat de pe loc cu viteza aia. Nu ma falesc cu viteza si nici nu cer sa fiu aplaudat de aplaudaci. Am relatat strict ce am vazut pe bord inainte sa imi sparga timpanele o pietricica infipta in parbriz. A fost viteza maxima prinsa cu masina mea si, sincer, nu ai fost in dreapta mea atunci, asa ca zip it. Ai aceeasi tenta de bascalie in mai toate posturile, abtine-te, la mine, ca nu ma impresioneaza sigla masinii tale. VAXXi, Silviu, multam de urari, la fel si voua. Completez la informatii faptul ca masina a suferit trei operatii estetice, in prima faza, pe casco, parbrizul si usa dreapta spate schimbate (un sofer neatent, in parcare) iar in iulie 2011 - aripa stanga schimbata (m-am ferit de cei din stanga si am dat in masina din dreapta de data asta vina mea!). Aripa, cu tot cu vopsit, piesa comandata de la distribuitor Mazda + vopsit + montat = 350 lei. In afara de astea si de consumabilele aferente reviziilor, masina nu a primit nimic. VAXXi, volanul ma costa 200 lei imbracatul, in Constanta este un tip care face asa ceva, insa imi este peste mana drumul pana acolo, mai ales in perioada asta. Poate vreun concediu, ca tot nu imi trebuie masina o saptamana (cu toate ca operatiunea nu dureaza atat). Urmatoarea masina va fi, cel mai probabil, un RX 8. Insa cand ma fac mai mare
  20. Coni

    Mazda 3

    Va salut, cred ca e momentul sa ma prezint, nu de alta dar sa stie lumea cu cine are de-a face pe acest forum. Din anul 2006 sunt posesor de Cielo, fabricatie 1997, iar din 2008 detin o Mazda 3, motorizare 1.6, 105 hbp. Cum despre Daewoo nu am multe sa va spun, pentru ca, in mod cert, cunoasteti marca, va voi impartasi impresiile despre japoneza care se apropie de 4 ani si 80k km. Sper sa nu imi dati la mutra. Cum spuneam, 105 hbp folositi decent. Masina trage excelent dupa 3500 rpm, pana acolo poate fi considerata lenesa. - sta binisor in viraje stranse, pe masura ce am prins incredere in ea, am abordat curbele mai indraznet decat acum 4 ani. Nu sare de cur, nici nu o ia razna prin padure. - lenesa cu sau fara clima, abia la 3500 rpm sare armasarul si trage herghelia dupa el. Si atunci simti ca esti soferul unei masini reusite. - la varsta ei, a patimit suficiente: *tractat prieteni prea beti sa mai poata iesi cu masinile din santuri, ori ghinionisti a se afla in calea altor betivi *intrat in namol, prin padurile patriei, pana pe la jumatatea rotilor, iesit destul de lejer, fara forja la motor ori cabluri de remorcare (natura te sprijina, cand dai de belele) - la capitolul asta Cielo nu m-a dezamagit absolut deloc: *oprire in masina din fata, nu din cauza mea, bineinteles, ci pentru ca masina era draguta foc (pentru mine A Classe nu e cine stie ce masina, insa M3 asa a hotarat) *trasee din cele mai ciudate, de la asfaltul ca-n palma al autostrazilor noastre pana la metropolele cu 3 case, si alea raspandite pe 2-3 km... Concluzia? Masina chiar se comporta bine, si la franari bruste si la plecari instant (din dorinta nebuna de a schimba gumele). Consumul e ok, nici nu e diesel, dar nici sorb de vidanja nu are. In functie de anotimp si viteza (clima pornita, numar de persoane bla bla) nu coboara sub 6.7 (media facuta in 1900 km, Slatina - Sighetul Marmatiei - Piatra Neamt - Brasov - Slatina), dar urca la 16 (la 230 km/h nu vad cum ar consuma putin – viteza maxima prinsa de je cu Mazda pe A2, in vara lui 2008). Vopseaua pare sa reziste, desi sunt urme de pietricele ici-colo. Nimic grav. Interiorul e inca ok, desi volanul ar cam trebui schimbat – parca nu ma atrage atat de tare husa de volan. Inca nu am dat jos folia de protectie de pe display (mai e cineva ca mine?). Presurile din panza ar cam trebui schimbate (nu s-au tocit de tot, dar parca parca...). Nu troncane, nu scartaie. Doar trebuie un pic spalata. Dupa prima iarna de inconstienta, am schimbat intermediarele ASPEC cu Bridgestone Turanza 205/55 r16, pe jante de aliaj. Pentru iarna am revenit la jantele din tabla (195/65 r15), cu UG7 (sh). Impecabile, insa am trecut la Michelin Alpin 3 in noiembrie 2011, iar pentru vara asta se cer niste Dunlop-uri, sau Michelin PS3. Modificari nu i-am adus, inca nu am nevoie de ele. Poate vara asta o unitate Caska si o evacuare dubla. Poate. Daca am omis ceva, revin. Si o poza cu batranica mea
  21. Spre deosebire de al coleg de pe forum, am avut rabdare sa citesc jurnalul tau si, sincer, te apreciez pentru tot ce ai facut! Recunosc, ceasul de masa pe post de turometru arata oribil, insa importanta este functionalitatea (pana treci la unul profi, cu stil, care sa se plieze cu bordul facut, de altfel, bestial). Plus ca, la cum te-am citit, iti pot veni idei cu usurinta sa imbini utilul cu placutul.
  22. Cum ai rezolvat problema pozitiilor rosii?
  23. Nu sunt de acord cu afirmatia asta si se pare ca nu sunt singurul. "Utilizarea pneurilor imbatranite este periculoasa deoarece cauciucul, prin imbatranire, isi modifica proprietatile, devenind in multe cazuri foarte dur, chiar casant. Modul de a-l recunoaste, daca nu este marcat anul de fabricatie, este ca prezinta fisuri. Cu cat calitatea pneului a fost mai buna, cu atat durata de viata in timp este mai mare, dar nu mai mult de cinci ani." Titi Aur. Zau ca inclin sa-l cred p-al nostru, mai ales dupa experientele avute cu gumele vechi/noi in 14 ani de sofereala. @Tommy Zau ca am inteles implicatia costurilor. Tocmai d-aia nu vor face cauciuce HSJHJHASD cu insertie din aur, care valoreaza cat o berlina de clasa medie. Ma refeream strict la anvelopele uzuale. Scuze, pentru cine doreste, are aici tot articolul (inclusiv opinia lui Titi Aur referitoare la cauciuce noi impletite cu cele vechi, pe aceeasi masina): http://0-100.hotnews.ro/2011/10/20/interviu-titi-aur-chiar-daca-ne-enerveaza-asa-zisul-stat-la-panda-al-politiei-ne-face-sa-conducem-mai-prudent-si-reduce-numarul-de-accidente/
 

×
×
  • Create New...