Jump to content

TICOlos

Membru
  • Content Count

    28
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by TICOlos

  1. TICOlos

    Vand Tico '99

    S-a vandut, se poate inchide. Multumesc.
  2. Si apoi respectivul cablu de la injector, poate s-a topit si este intrerupt.
  3. Foloseste super glue daca este fisurat, iar la gaura mastic transparent, dupa uscare pui superglue pe margini. Cand dai cu superglue nu trebuie sa degresezi, ca acesta se activeaza mai bine la umiditate / grasime. Este foarte bun si cel mai ieftin ...de 50 bani.
  4. Adrian cand ai o problema de natura electrica, deprinderea sanatoasa este sa verifici intai toate sigurantele (sau doar pe cele implicate, daca le cunosti) si pe urma sa te gandesti ce componenta nu functioneaza.
  5. Sunt din fonta discurile, fonta necesita atentie deosebita la reteta, prelucrare, necesita mai mult timp, de aici si pretul. La produsele ieftine se comporta ca si cum ar prelucra otel si astfel nu are ce produs bun sa iasa.
  6. Etrierii si placutele sunt diferite la Matiz si Tico, principiul este acelasi.
  7. Reducere 25 lei ambele, asigur montajul in Pitesti.
  8. Reducere 120 lei, montajul inclus in Pitesti.
  9. TICOlos

    Vand Tico '99

    2900 lei, eventual schimb cu o masina mai ieftina, plus bani sau piese auto (Dacia si altele), plus bani.
  10. Daca nu scoate fum la consumul asta, sunt pierderi.
  11. Pai, e bine, banuiesc ca se si stinge cand porneste.
  12. Asa afli daca ai becul si instalatia bune, daca pui firul la masa, spuneai ca nu se aprinde becul in nici un caz (la punerea contactului si nici cu motorul pornit), asa elimini suspiciunea asupra lor. Deci daca punand firul la masa se aprinde, inseamna ca nu functioneaza sonda. Sonda defecta nu aprinde becul nici cu contactul pus (motor oprit) nici cu motorul pornit, daca presiunea ar fi scazuta.
  13. Parerea mea este ca daca motorul are si ceva km, nu-ti trebuie asemenea ulei. Acuma daca-l ai pune-l, vezi pe urma reactia martorului de presiune si atunci mai inlocuiesti o parte din el cu altul mai gros. Tico, mai ales cu uzura are un motor mult mai tolerant la ulei gros, comparativ cu credinta comuna. Motorul este simplu, axul cu came are paliere bine proiectate si "irigate", nu are tacheti hidraulici, pompa ulei este cu lobi. Un Tico mai batranel poate functiona incredibil si cu 20W40 (asta o spun...asa, nu recomand insa si altora).
  14. Firul scos de pe sonda si pus la masa, contactul pus, motorul oprit. Daca becul e bun raman cablajul si sonda, daca firul e bun, sonda e problema (sigur). Pompa de ulei daca are loc printre capatul vibrochenului si lonjeron, atunci se poate demonta. Chiar daca am avut mai multe Tico nu am fost in situatia sa o demontez.
  15. - se poate gauri acolo, insa bronzul ala se aschiaza mai greu, atentie! daca apesi tare la final, unde este lipitura, cand strapungi poti distruge rezistenta. - siemeringurile de la ax cu came si vibrochen sunt identice, daca nu curge de la ele, este baia sau cumva de la etansarea pe bloc a pompei de ulei. - pentru presiune verifici intai becul din bord, apoi sonda (este in blocul motor intre alternator si electromotor, la ea se conecteaza un fir galben), daca becul e bun, cu contactul pus atingi papucul la masa, daca se aprinde sonda e defecta. Sondele astea se cam strica.
  16. Sonda este buna, trebuie doar sa bagi firul (fara papuc) dinspre interior, in partea dinspre rezervor (prin una din gaurile ale doua), acolo in interior trebuie sa il legi strans de lamela aia care are fludor pe ea sau il lipesti (daca poti), dar legatura sa nu deranjeze cursorul sau rezistenta pe care se plimba el, nici sa atinga la masa. Se putea taia si o gura de vizitare deasupra sondei, (cu grija ca sa nu tai stuturile sau furtunurile), suficient sa scoti sonda dar nici prea mare, ca prin zona mai este si armatura.
  17. Pai asta trebuie sa verifice, pompa spui ca ai schimbat-o, are carburator si de la asa ceva vine garla aia de benzina...
  18. Da. Sa verifice la service: - pozitia clapetei de soc - nivelul benzinei in carburator, care este influentat de - Cuiul poantou (are varful din cauciuc, este rezistent dar am vazut si rupt) si plutitorul ( daca se fisureaza intra benzina in el si face...garla, alimentand continuu).
  19. Scoti cat mai mult si pui ce ai, chiar si uzat, care a mai fost folosit. Benzina in ulei e mai rea ca apa.
  20. Corina poate iti sta socul mereu inchis (cand dai filtrul de aer la o parte este clapeta din partea de sus a carburatorului) cand motorul este cald trebuie sa stea vertical (adica deschis), insa daca sta mereu inchis...benzina multa.
  21. Benzina poate intra in ulei pe la pompa sau carburator. Daca este proaspat schimbata, asteapta sa vezi daca se elimina benzina din ulei, trebuie sa se reduca mirosul, dar nu complet. Daca da semne ca s-a remediat la ceva timp dupa schimbarea pompei, schimbi uleiul si apoi vezi daca mai apare situatia. Pompa veche a fost verificata (astupata teava care duce la carburator, bagat niste benzina in ea si suflat cu o pompa pe cealalta teava libera - se urmareste daca are pierderi in zona cu acces la uleiul din motor, unde este cama de actionare), este evident ca pierde benzina in motor ?
  22. Ca sa vezi daca antigelul din instalatie e bun il testezi in congelator, scoti o cantitate mica cu seringa, pe la busonul radiatorului. In congelator ai cam...- 20 grade. Cand vrei sa golesti instalatia, desfaci furtunul de jos de la radiator.
 

×
×
  • Create New...