Jump to content

stelica

Membru
  • Content Count

    25
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by stelica

  1. Salutare.am rezolvat problema.nu mai găsești frate sa cumperi nou,iar cei cu parcurile de dezmembrări profita de treaba asta și măresc exagerat preturile.am primit o oferta de conducte cobustibil tur-retur 250 Ron+tva+transport și am zis pas.am luat furtun de combustibil și am eliminat partea cu por și asta e.o zi buna sa aveți. Trimis de pe al meu SM-G900F folosind Tapatalk
  2. Salutare.am folosit eu bobina inductie Meat Doria si m-a tinut doar 2 ani eu am si gpl pe masina si la un dat a aprins martorul de motor si a inceput sa mearga in 3 cilindri.am pus inapoi cea veche originala si merge perfect.
  3. Salutare,cine ma poate ajuta cu un manual de Leganza dar cel de piese de schimb,vreau sa comand conductele de tur si retur de combustibil de sub masina,cele metalice si nu gasesc dupa denumire,as cauta dupa cod de piesa.ale mele au ruginit si deja am un por pe conducta de tur.multumesc anticipat
  4. Salutare si LA MULTI ANI.scuze ca raspund asa de tarziu dar am avut calculatorul stricat.tyby referitor la problema ta,am avut si eu la fel o problema si sa sti ca aerisirea la Leganza se face cu testerul din cauza ABS-ului,daca nu ai aerisit cu testerul sigur mai ai aer in instalatie. Am mai avut o problema cand am schimbat discurile si placutele fata spate,am pus discuri frana Ferodo si plcute Ate fata si spate si avem frane mai mult nu,dupa 2 rectificari si 2 ani de zile am pus discuri coreene si placute HQ si am frane beton,am inlocuit toate ghidajele de etrier fata+spate si am inlocuit si garniturile la pistonase etriere fata+spate.verifica si aceste aspecte.
  5. sal,mersi de raspuns,dar eu nu caut codul original dupa care se comanda alternatorul,eu caut codul de pe alternator,fiecare alternator are o tablita cu un cod al lui,de cat e amperajul lui,am vazut ca pe Leganza e de 95 amperi,dar dupa 2002 s-a pus si cel de 85 amperi.pe alternatorul meu nu am gasit nici un cod,am gasit si unul de la dezmembrari si nici pe el nu am gasit nici o tablita,poate stie cineva.mersi mult
  6. Salutare,bine v-am regasit si un calduros LA MULTI ANI tuturor. Am si eu o problema cu alternatorul,nu mai incarca si are un zgomot ciudat care se amplifica in turatie,l-am demontat,am gasit releu de incarcare pe aftermarket,dar nu am gasit grup de diode,intrebarea mea este daca stie cineva ce cod are alternatorul,pe al meu nu am gasit nici un cod si unde intreb de grupul de diode ma intreaba de codul alternatorului. Mai am o intrebare daca stie cineva codurile la rulmenti de alternator.va doresc numai bine si un an nou fara evenimente.
  7. sal,da da eu am schimbat-o,mergea greu volanul stg.-dr.,o gasesti cu tot cu crucea de la interior si cu cauciucul care iese spre motor.e simplu de schimbat daca deti niste scule si ceva cunostinte de mecanica.bafta.
  8. Salutare,referitor la inlocuirea lichidului de frana,se inlocuieste o data la 3 ani primul schimb si dupa aceea o data la 2 ani,la orice producator de masini in fisa de revizie este scris ca o data la cel putin 3 ani sa se schimbe lichidul de frana,inclusiv la ambreaj(cele care au ambreaj hidraulic)Land Rover Defender are vas separat pentru lichidul de frana si separat pentru cel de ambreaj,la fel si la Freelander 1(alte exemple nu am mai stiu). Eu l-am inlocuit prima data,de cand am masina,in 2008 cu testerul scaner de la reprezentanta,mi-au pus atunci lichid de frana Aral,dupa care la 2 ani diferenta l-am schimbat cu Mobil tot aerisire cu testerul,atunci am avut 2 etriere blocate,le-am deblocat si nu am facut aerisirea corespunzator si mi se aprindea martorul de Abs in mers,iar cei de la reprezentanta mi-au spus ca trebuie facuta aerisire copleta cu testerul al instalatiei;anul trecut am inlociut lichidul de frana cu Castrol Dot 4 sunt foarte multumit de el,mentin si instalatia curata. Ca modalitate de aerisire recomand ca sa se inceapa cu roata cea mai indepartata de pompa de frana(adica cea din stg.spate)urmand traseul in x adica urmatoarea se va aerisi cea din dreapta fata,cea di dreapta spate si stg.fata;conteaza foarte mult si cum se face aerisirea nu numai ordinea .multii fac pedala si tin apasat si altineva de la roata da drumul la aerisitor si iese lichidul,asta e bine in cazul in care nu a prins aer in instalatia,daca deja a prins aer in instalatie se lasa aerisitorul deschis cu pedala libera pana curge lichid curat fara bule de aer"principiul vaselor comunicante''dupa care se poate face pedala si tinut apasat pana se da drumul la aerisitor sau se face pedala se lasa libera si se da drumul la aerisitor si se apasa pedala pana la fund dupa care se strange aerisitorul si se face presiune dupa care se tine apasata pedala si se verifica daca nu sunt pierderi pe la aerisitor,sper ca nu am fost plictisitor cu postul meu si sper ca am fost de ajutor celor care vor sa-si faca singuri treaba asta,necesita niste notiuni de mecanica. Mult succes si drumuri bune
  9. salutare si LA MULTI ANI la toata lumea,scuze ca nu am mai postat nimic,am citit doar ce ati mai postat.Referitor la termostate,inainte de craciun am dat termostatul jos si din 3 termostate am facut unul bun,zic eu ramane de vazut fiabilitatea;am demontat radiatorul de racire si l-am curatat(spalat)partea din stanga cu furtunul de jos era rece,am schimbat si lichidul de racire. Am si eu o intrebare la care nu prea gasesc raspuns:ce rol are furtunasul care vine din radiator in vasul de expansiune?la mine ramanea rece,la fel ca furtunul inferior de la radiator spre motor,iar daca il slabeam si iesea presiune incepea de se incalzeasca si sa bage caldura mai multa. Ieri am facut o cursa de Poiana Brasov,12km,in masina 5 adulti si un copil si a condus sotia,temperatura pe ceas aproape de jumatate iar caldura pe treapta 1,a trebuit sa reducem caldura spre rece din buton,era foarte cald,afara fiind undeva la -10 grade chiar daca era soare.Am verificat si furtunasul despre care am intrebat mai devreme si era asa caldut,in timp ce cel de la termostat nu puteai tine mana pe el,iar cel inferior de la radiator si coltul de jos al radiatorului erau calde. Referitor la ce s-a spus despre garnitura de la galeria de evacuare,are logica ceea ce s-a spus ca poate sa transfere puterea calorica de la galerie la carcasa termostatului si sa creasca tamperatura lichidului,dar sa deschida foarte repede termostatul,eu nu am mai pus-o pe cea de metal din 3 bucati,am luat un Victor Reintz din aluminiu si aveam si prezonul din colt de la chiulasa dinspre termostat rupt,l-am inlocuit cand am inlocuit garnitura de chiuloasa,acum nu mai pierde gaze. Slutari si drumuri bune.
  10. salutare la toti,am revenit cu o completare la topicul cu pornitul.acum cateva zile am schimbat partea electrica de la contactul de pornire(a costat 42 de lei)si nu mi-a mai facut figura cu pornitul,adica nu a trebuit sa mai folosesc firul de + .sper sa-i tina naravul va doresc drumuri bune.
  11. Salutare,vin si eu cu o completare la topicul cu ambreajul,am patit si eu de cateva ori sa apas ambreajul mai greu ca de obicei si m-am hotarat inainte de concediu sa-l schimb,l-am inlocuit cu placa,disc si rulment de ambreaj Valeo de Korea,acum este ok,nu-mi vine sa cred cum se apasa de usor ambreajul.Furca de ambreaj are doar o singura pozitie de montare.Nu-mi explic ce a patit colegul dupa ce a schimbat motorul.ceva nu s-a montat corespunzator.spor.
  12. salutare,nu pot fi 100% sigur ca nu e chinezesc,dar voi vedea in timp daca se va vedea la fel de bine ca atunci cand era nou al meu l-am schimbat ca era plin de ciupituri de la pietricele si noaptea nu vedeai asa de bine,eu am vopsit masina si de aceea l-am dat jos
  13. Salutare...eu zic ca e chinezesc parbrizul,eu l-am schimbat acum si m-a costat 500 ron cu tot cu montaj,cel chinezesc ma costa 300 ron cu tot cu montaj.
  14. Salutare,aceeasi problema o am si eu,din cand in cand,de cava timp din ce in ce mai des,chiar am schimbat si electromotorul din cauza asta si o perioada nu a mai facut.nu am gasit rezolvarea decat atunci cand am schimbat ambreajul(adica acum in Iulie) si a trebuit sa dau electromotorul jos si am pus un fir pe bobina de cuplare a electromotorului si l-am adus pana sus la baterie,iar cand imi face problema cu clank-ul,ma dau jos,las contactul pus si ating firul de borna de +(plus) si porneste,acum sunt in concediu in Italia si la fel face.ma gandesc ca undeva pe circuitul de la contact la electromotor e ceva o problema,inainte de schimbarea electromotorului am inlocuit si partea electrica a contactului de pornire. astept si parerile voastre. Salutare.sunt plecat in concediu in italia si pe autostrada in Austria mi s-a rupt toba intermediara chiar inainte de prinderea cu toba finala.le-am trimis email le o firma care aduce piese de daewoo si mi-a zis ca imi aduce pe licenta.voi ce ma sfatuiti sa iau?ce marca? o zi buna si drumuri bune.
  15. Salutare,referitor la piese sa stiti ca eu pe masina majoritatea pieselor le-am pus after market,originale cu holograma am pus doar cele care nu le gasesti pe original,acum de curand am luat conductele de frana de pe stanga fata si spate pe original,cele de dreapta nu se mai gasesc,cica,am dat pe ele 35 de lei pe amandoua,inca nu le-am schimbat pentru ca am masina la vopsit Si eu am schimbat amortizoarele pe fata,am pus Monroe,iar rulmenti de amortizor au fost tot Monroe,dar la prima virare s-au spart,precum e poza pusa de Salex,pana la urma i-am pus pe cei originali cu multa vaselina.inca un lucru intalnit de mine,cand am dat jos arcul,am gasit urme de frecare a spirelor superioare care sunt adunate sub flansa si am pus furtun de plastic,cum puneam si la arcurile de la Dacia si de atuncea nu am mai avut batai pe fata. Cand am inlocuit distributia,am pus role Ina cu curea Contitech si pompa de apa Hepu iar la transmisie,rola intinzatoare tot de Ina si curea Contitech.dupa inlocuire cam 20k km se auzea un huruit de parca era prea intinsa cureaua de distributie,intre 1500-2500 de turati.cand o voi schimba voi pune curea de distributie de Gates,asa e originala Rulmenti pe fata i-am pus Skf si merg foarte bine. Saboti de frana de mana i-am pus originali,iar placutele au fost Ate si discurile Jakoparts,dar nu-mi plac nici una nici alta,cand le schimb imi pun Ferodo chiar daca sunt mai scumpe. va salut si sa aveti drumuri bune
  16. salutare.vin si eu cu o completare la postul cu schimbarea uleiului la cutia automata,asta in calitate de meserias,adica mecanic.Uleiul la cutia de viteze automata se schimba,iar daca totul se face conform instructiunilor producatorului nu are de ce sa fie probleme,mai ales ca cu ulei curat ar trebui sa mearga mai bine decat cu un ulei uzat.Va spun asta din experientza,lucrez la o reprezentanza auto si am avut ocazia sa vad si sa lucrez la cutii automate ZF cu 6 trepte,care conform producatorului uleiul de c.v. automata se schimba la 10 ani sau 240000 km,iar pe Romania masinile respective le picau mai repede cutiile,schimbau cu socuri,zmucituri puternice in transmisie,iar la foarte multe se remedia cu o spalare(uleiul nu iese tot,mai ales din converizor si din blocul de valve),schimbat ulei si filtru ulei de c.v.automata,iar la sfarsit dupa ce se treacea treptat prin toate vitezele cu motorul pornit,se verifica nivelul de ulei,mai ales ca ele nu au joja,cum are Leganza Eu am o Leganza cu cutie manuala si in carte scrie ca doar se verifica,ca este ulei long life,asa ca eu l-am schimbat la 120000 km si merge perfect;am schimbat uleiul la servo directie(am scos furtunul de retur din vas,am spalat vasul,am turnat ulei curat,am pornit motorul si am completat ulei curat pana a iesit ulei curat de pe instalatie pe furtunul de retur,care era prelungit pana la un recipient)si lichidul de frana(1 data normal si de 2 ori cu testerul) Asa ca eu te sfatuiesc sa-l schimbi,dar sa gasesti un meserias bun care a mai facut asta si sa-ti faca intai o spalare(e un termen de-al nostru al mecanicilor)pentru ca nu iese complet uleiul(doar cel din baie,cel din convertizor trebuie golit prin spalare,deci ar trebui sa iei mai mult ulei,ca sa poti avea rezultate bune. spor si mai vorbim.
  17. Salutare dragi colegi,revin la topicul cu incalzirea in Leganza;ieri am inlocuit radiatorul de incalzire din habitaclu si nu am mai dat bordul jos cum am facut cand l-am curatat,nu a fost o munca usoara nici asa,am rupt o urechiusa de la un surubel din spate,nu vezi nimic acolo,doar pe pipaite ) M-am apucat la ora 8 dimineatza si am terminat pe la 12.nu pot spune inca daca am vazut o modificare majora,in Brasov s-a incalzit bine,dar am vazut ca baga caldura mai repede si pe fiecare aerator,ceea ce pana acum nu se intampla si un amanunt foarte important acum baga caldura si pe viteza 1 de la ventilator,inainte baga doar aer rece.voi reveni cu mai multe informatii...spor.
  18. credeti-ma ca nu am incercat asta,dar o sa incerc sa vad daca merge,dar si in cartea tehnica spune la fel,sunt o groaza de surubele care trebuie demontate ca sa poti avea acces la radiatorul de incalzire.deci pana la faza contrarie va cred
  19. da este foarte adevarat,am incercat si eu aerisirea fara tester,dar in timp ce mergeam cu masina se aprindea martorul Abs in bord,iar pe testerul de testat franele era diferentza mare intre fata si spate si chiar intre rotile aceleiasi punti,dupa ce am facut aerisirea ca la carte cu testerul nu s-a mai aprins.
  20. Da trebuie demontat tot bordul ca sa scoti modulul complet in care e si radiatorul de incalzire. referitor la instalatie am curatat-o de nenumarate ori,chiar dupa ce am curatat radiatorul de incalzire la o saptamana am dat vasul de expansiune jos,avea pe fundul lui ceva depuneri.am inlocuit si cablul de reca cald si acum merge perfect,inainte cu vechiul cablu nu se ducea butonul de cald pana la capat,am verificat si traseul de vacum care intra in spatele modulului de comanda si este ok,functioneaza in toate pozitiile.
  21. revin cu niste fotografii facute cu telefonul cand am demontat radiatorul de incalzire sub apa fierbinte de la ghiuveta se incalzeste pe toata suprafata radiatorului(nici nu puteam sa tin mana pe el,la fel a fost si cand l-am curatat cu Mister Musculo),nu am numarat traseele. esti sigur ca se potriveste?si daca da spune-mi si ce pret are daca sti,mersi frumos
  22. Salutare,revin si eu dupa o absenta cam lunga,in care am citit doar mesajele vostre. Vreau sa va spun ca la incepututl iernii am demontat radiatorul de incalzire si l-am curatat intai cu calgon cam vreo ora dupa care am bagat Mister Musculo(granule la plic si am bagat apa fiarta peste pana a iesit pe partea cealalta),a iesit ceva mizerie rosiatica si ceva chesti care semanau cu rugina pentru ca erau foarte tarii:dupa aceasta operatie(care a durat,cu tot cu demontarea bordului,de la ora 10 pana la ora 18:30 intr-o sambata,am lucrat singur)am pus si antigel nou,se incalzeste mai repede,dar tot nu baga caldura mai multa,nu am masurat gradele de iesire la aeratorare.Mentionez ca am masina de 5 ani,cam in fiecare an am schimbat antigelul cu Aral Extra(albastru)si spalat +curatat radiatorul de racire,pentru ca mi se parea ca nu se incalzeste tot(partea de jos dinspre cutia de viteze),cel dinaintea mea pusese antigel rosu si erau niste depuneri in vasul de expansiune,l-am curatat si pe asta de vreo 5 ori. Mai mentionez faptul ca temperatura nu s-a ridicat niciodata peste jumatate,doar o singura data cand am avut arsa garnitura de chiloasa:iar termostate am inlocuit vreo 3 Vernet,iar anul trecut am luat unul GM original,in timpul mersului creste nivelul in vas,un pic peste maxim,dar caldura parca nu e corespunzatoare,ca la alte masini,toata iarna am mers cu un carton intre radiatoare.Ma tot bate gandul sa caut o Leganza cu climatronic(a mea este a/c manual)si sa fac interventia de schimbare completa a bordului.vreau sa mai tin masina asa ca cred ca cat de curand fac si treaba asta.deja m-am experimentat in demontarea bordului . Referitor la antigel,ce culoare trebuie,am tot intrebat pe la mecanici de la Romintrade si Dacia Service din Brasov si mi-au spus ca trebuie bagat albastru.deci nu stiu ce sa zic . mai mentionez ca la munca nu am timp de loc sa ma ocup de masina,doar sambata daca nu lucrez. va salut si astept parerile voastre.salut.
  23. sal...am uitat sa va spun ca eu sunt de meserie mecanic,iar intr-o zi mi s-a parut ca aud un rulment de roata huruind,normal i-am schimbat pe amandoi,mentionez ca i-am schimbat cu grija,la presa hidraulica,cu senzori in fuzeta,nu am putut sa-i desfac.chiar si la inlocuire am rupt surubelul de prindere,a trebuit sa gauresc si sa dau filet,iar senzorul l-am scos din fuzeta cu bormasina si cu un burghiu mare.dupa inlocuire la cateva zile mi s-a aprins martorul de ABS in bord,am mers la tester la Romintrade in Brasov si mi-au zis ca e senzorul ABS stg.fata,l-am inlocuit si s-a stins becul din bord de la sine...la 1 an diferentza mi s-a aprins iarasi,(s-a mai tot aprins el in decursul anului,dar se stingea de la sine) m-am dus iarasi la tester,de data asta la IATSA BRASOV,mi s-a spus ca ar fi problema cu un senzor ABS de pe spate,negasind sa-l cumpar am mai mers asa,dar iar s-a aprins becul,m-am dus inapoi la ei si mi-au aerisit-o cu testerul si acum e in regula.se mai aprinde periodic dar se stinge de la sine,ABS-ul functioneaza normal.sal sper ca am fost de ajutor sal...trimite-mi te rog si mie buletinul despre sonda la adresa:adrianstelian@hotmail.com. mersi frumos
  24. salutare...ar trebui sa dai baia jos si sa vezi si ce este in ea si ar trebui curatat si sorbul de la pompa de ulei,se formeaza depuneri de la ulei.eu asa am gasit la mine atunci cand mi-am schimbat garnitura de chiulasa,am schimbat si garnitura la baia de ulei.referitor la ulei eu folosesc 5w40 castrol slx profesional,am bagat si 5w30 dar nu mi-a placut,la un drum de Italia cu mers pe autostrada in regim de 130km pe ora am completat cu 2 litri,fiind mai subtire l-a papat repede.eu in general imi schimb uleiul la 6 luni sau 5000km,e mai bine pentru motor in general si pentru tachetii hidraulici,cuzineti si segmenti in special...bafta
 

×
×
  • Create New...