Jump to content

hydro314

Membru
  • Content Count

    0
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Din
    iasi
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Cielo
  • An
    2004
  1. 1. Nu sunt maximul . nu-mi schim nick-ul de 1 an. nu fortez pe nimeni, dv. sunteti dovada. nu am decat 3 subiecte in 300 de zile. Eu am ridicat o problema - privatizarea hidrocentralelor si retelei de inalta tensiune. Sunteti de acord cu trecerea lor in maini private dupa modelul PETROM omv? Sunteti de acord cu dereglementare fortata? Cu respect. A existat vreun moment in istorie in care poporul roman sa se fi bucurat de gaz, petrol sau hidroenergie? Cu ce petrol credeti ca s-au facut Transfagarasanul, Canalul Dunare- Mare, blocurile lui Ceausescu, A1, Hidrocentralele... Si acum ne bucuram de gaze ieftine de la ROMGAZ, nu importam decat iarna cam 20%. Sunt independenti. La fel la Portile de fier; daca se da la privati vor exporta energia.
  2. privatizarea profitului si nationalizarea pierderilor. Exact asa va fi: pun romanii sa plateasca dublu la energie si gaze - dupa care isi vor dubla profiturile ca la PETROM. Cu ce ne ajuta pe noi profiturile lor uriase facute pe hidrocentralele nostre si pe gazele extrase din Romania?
  3. Sunt pasionat in afara jobului de sectorul energetic, de hidrocentrale. Am job foarte normal. Cu respect.
  4. Guvernul Ungureanu vrea sa introduca in Parlament, in regim de urgenta, “Noua Lege a Energiei” care va fi un dezastru exact ca “Legea Sanatatii” amendata de dr. RAED ARAFAT. Ce prevede aceast “proiect de lege”, noua lege a guvernului Ungureanu: - Privatizarea Productie de Energie Electrica: Marile HIDROCENTRALE – “Portile de Fier”, Bicaz, Vidraru, Lotru si Complexe Energetice Turceni si Rovinari, care au profit foarte mare, toate aceste companii nationale strategice vor deveni private dupa modelul companiei PETROM ajunsa sub controlul companiei austriece OMV. - Prin legea viitoare se va permite Exportul de Gaze romanesti ieftine de catre companiile straine OMV PETROM, alaturi de GDF SUEZ si E.ON care controleaza pachetul majoritar de la fostele Distrigaz, fapt ce este interzis prin legea actuala in vigoare. - Dereglementarea sistemului energetic dupa principiul “FIECARE PRODUCATOR PUNE CE PRET VREA LA MARFA SA, o poate exporta pe ce piete externe doreste, iar piata/consumul se va regla de la sine”, exact ca la benzinarii.
  5. Lucian Anghel, in "Bursa": Investitorii straini vor un discount minim de 10% la oferta Transelectrica. Succesul ofertei prin care statul va vinde, pe Bursa, 15% din actiunile companiei "Transelectrica" depinde de acordarea unui discount de 10-15%, este de parere Lucian Anghel, presedintele Bursei de Valori Bucuresti. Intors din road-show-ul de promovare a ofertei "Transelectrica", programata pentru aceasta luna, Lucian Anghel a acordat un interviu, in exclusivitate ziarului "Bursa", in care a vorbit despre reactiile primite de la investitorii straini si despre perspectiva ofertei. "In road-show-urile avute pentru promovarea ofertei, ne-am intalnit cu peste 30 de institutii financiare care au forta suficienta sa cumpere intregul pachet de actiuni Transelectrica. Vorbim de circa 40 de milioane de euro. Insa, aceasta oferta ar putea prezenta interes doar in conditiile in care se acorda un discount de circa 10-15%. Fara acest discount practic oferta va fi un esec", a declarat Anghel. http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-11694624-lucian-anghel-bursa-investitorii-straini-vor-discount-minim-10-oferta-transelectrica-moody-areafirmat-ratingul-baa3-perspectiva-stabila-cazul-transelectrica.htm
  6. http://bizlawyer.ro/stiri/tranzactii/hidroelectrica-si-nuclearelectrica-aproape-de-ipo-road-show-la-londra-pentru-transelectrica Ce face statul cu banii din privatizarile pe Bursa. http://www.dailybusiness.ro/stiri-burse/ce-face-statul-cu-banii-din-privatizarile-pe-bursa-74130/ Calendarul privatizarilor Cea mai apropiata oferta de vanzare pe care o va lansa statul la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) este cea de la Transelectrica. Oficialul OPSPI anticipeaza ca, pana la jumatatea lunii martie, statul va lista la BVB inca 15% din principalul operator pentru transportul energiei electrice din Romania. Participatia statului roman in cadrul Transelectrica se ridica in prezent la aproape 74%, compania avand un capital social de peste 733 milioane lei. Aceasta societate a avut anul trecut un profit net preliminar de 90,3 milioane lei (21,3 milioane euro). Dupa Transelectrica va urma oferta de vanzare a inca 15% din Transgaz, care s-ar putea incheia pana la finele lui aprilie. Participatia statului in cadrul operatorului retelei nationale de transport gaze naturale se ridica la peste 73%. Cine e Transelectrica: http://transelectrica.ro/
  7. Sa nu ne bucuram - POLITRUCUL BASESCU PRIVATIZEAZA TOT: Tezaurul de la Rosia Montana si Rosia Poieni - sute de tone aur, argint, metale rare, cupru; Energia - Complexul Energetic Craiova, Hidroelectrica S.A., Romgaz S.A. Privatii/Baietii destepti vor pune mana pe energie asa cum Austria/OMV a pus mana pe compania strategica PETROM - nu pe spitale si SMURD.
  8. Vor face praf SMURD-ul si Urgenta daca sunt lasati. Vor baga tot fel de privatizati cu ambulante sh si cu asistenti facuti la facultati particulare neacreditate.
  9. CINE NU PLATESTE PIERDE RANDUL. 1. Cine plateste are prioritate la operatii si la doctori. 2. Cine nu plateste trebuie sa astepte pana cand cei care au platit sunt serviti - doar au contribuit mai mult la firmele private din sistemul medical.
  10. Problema mea legata de acest individ este ca se opune liberalizarii pietei si ca vrea monopol. Dl. meu- armata nu are monopol, mascatii nu au monopol? Cum sa nu aiba statul monopol la URGENTE? Cum sa nu aiba statul monopol pe Academie, pe sistemul de inalta tensiune, pe drumuri... Vreti sa apara drumuri private, mascati privati la 112?
  11. Mai putem lua inapoi spitalele dupa privatizare – daca va fi un ESEC? Daca firmele franceze pun mana pe spitalele romanesti si olandezii pe casele de asigurari- MAI POATE ROMANIA SA LE IA INAPOI? SA NATIONALIZEZE SPITALELE? Mai putem lua inapoi spitalele? Daca vor alinia tarifele medicale la nivel UE, dupa modelul PETROM, care a fost preluat de Statul Austriac prin OMV?
  12. Daca avem 10 firme de ambulante-Inseamna ca vor interveni odata la 10 zile? Sau daca ai 20 de firme private- vor interveni odata la 20 de zile? Nu se vor deprofesionaliza? Nu vor avea salariu mai mic?
  13. Deci daca nu esti de acord cu indicatiile pretioase te da afara? De ce face atat lobby la firmele private presedintele STATULUI?
  14. http://www.evz.ro/detalii/stiri/raed-arafat-atacat-in-direct-de-traian-basescu-va-inteleg-dorinta-de-a-pastra-totul-la.html De cealaltă parte, Raed Arafat a atras atenția că „va scădea capacitatea de intervenție a sectorului public”, iar în câțiva ani acesta va fi „înghițit” de cel privat. „Încetați cu psihoza că vom da ambulanțele pe mâna golanilor” Traian Băsescu i-a cerut subsecretarului Arafat să înceteze cu „psihoza” pe care o induce, „că vrem să dăm ambulanțele pe mâna golanilor din sectorul privat”, dar a ținut să precizeze că „vă înțeleg dorința dumneavoastră de a păstra totul la stat .
  15. Chiar si daca e privat exista parghiile alea de control. De ce nu le aplica boc? Uita-te ca la gaze -ROMGAZ nu se mareste pretul lunar de 3 ori ci odata la 3 luni si nu pentru populatie! Cum explici asta? La curent la fel. Daca ar cadea in mainile strainilor le-ar scumpi lunar de 3 ori- ca asa e pretul internatinal.
 

×
×
  • Create New...