Jump to content

argon

Membru
  • Content Count

    2114
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    17

Everything posted by argon

  1. La Espero 1.5 desi e non euro, daca pui benzina cu plumb il zapacesti, si nu are catalizator. Deci omoara si sondele lambda.
  2. Dar tocmai principiul cutiei hidramate e din alunecare, in fine, uleiul de cand nu e schimbat? Daca nu e schimbat la timp, stricacaciunile pot fi iremediabile, dar se poate si sa-si revina dupa schimbarea cu un ulei nou.
  3. L este frana de motor si se selecteaza in mers sa treci in modul respectiv, cum sa pleci asa de pe loc? Si doi, despre ce disc de ambreiaj vorbesti, ca nu are asa ceva.
  4. Nu e mai simplu sa deschizi capota decat sa cauti pe sub roti? Trebuie sa se vada unitatea ABS, daca are.
  5. Scuze, am editat, stiu cum e, din graba m-am molipsit de la Jimny Pe Samurai intra, la Jimny nu stiu, dar ar trebui sa mearga..
  6. Vand un set de jante de aliaj originale Suzuki 5 x 139.7 pe 16, cu cauciucuri Bridgestone Dueler 235/60/16, DOT 2008, in stare foarte buna, nu ma pricep asa bine, dar din ce stiu eu merg pe Samurai, Jimny, Vitara, Daithasu Feroza. 1200 lei, gata de pus pe masina.
  7. Eu am gasit acum 2 ani la service-ul Dacia din Deva. Nu am cautat expres, dar mi-au schimbat-o ei cand am reincarcat instaltia, cica scapa usor cea veche. Si din cate stiu e cam universala acea valva, ca si dopurile negre de plastic de protectie, nu e speciala de Matiz.
  8. Ce rost are carpeala cu dopuri home made, cand potri sa schimbi valva ?
  9. Dar cine zice ca trebuia sa mearga zilnic? Poate a facut intr-o zi 420 de km, si apoi 2 zile a stat nemiscata, ce are?
  10. Consumul afara e foarte mare, nu am reusit peste 6 oricum am mers. Canistra de carbon e in stanga sus cum deschizi capota, e de plastic negru cilindrica.
  11. argon

    Seat Cordoba Tdi

    ALH la 200 de cai e vrajala, folclor, e imposibil doar din soft sa faci asa ceva.
  12. argon

    Seat Cordoba Tdi

    De ce crezi ca nu prea a fost activ p'aicia?
  13. argon

    Espero 1.8 SOHC Bej

    Mai am unul, e luat de rugina la praguri, la aripile spate, in portbagaj mi frica sa ma uit sub mocheta, deseori gasesc umed de la condens. Da' isi face treaba, masina mai fiabila nu crec c'am vazut, si are si cutie automata. Trebuie facut, ca la praguri am facut o improvizatie , numai sa nu radeti, am bagat spuma poliuretanica, lasat sa se umfle, taiat putin sub nivel, chit, si vopsea, de anul trecut arata ca nou, nu a avansat Trebuie facut, dar nu am zis ca nu bag bani in ea, in 2 ani am schimbat la masina doar o garnitura capac culbutori de 10 lei, atat, pe langa uleiuri, binenteles.
  14. argon

    Espero 1.8 SOHC Bej

    De unde atata galvanizat, e tabla chioara, a fost facuta sa tina 8-10 ani cat e durata de exploatare calculata la o masina, dupa la topit, nu te mira de rugina la 16, ca e normal.
  15. argon

    Jurnalul Meu

    Kangoo 3, Modus, din cate am aflat.
  16. argon

    Jurnalul Meu

    Nu am postat demult, inafara de niste jante mai ciudate, dar originale, nu i-am facut nimic, nu s-a stricat nimic.
  17. Ca sa-l ajuti, scrie in primul post. Desi e cam cheating.
  18. Esti sigur? Atat am scos cu Logan, care are motor dublu, greutate dubla.
  19. Datele de la producator sunt gresite, la euro 3-4 sunt alte injectoare cu mai multe diuze fata de euro 2, alt calculator cu alta gestiune a amestecului, alta aprindere, motorul e mai gatuit, nu conteaza doar catalizatorul. Tu degeaba ai pus catalizator de euro 4, ca a doua sonda lambda sigur nu ai pus, si daca o puneai o puneai degeaba, ca nu ai unde sa o legi la calculator. Cum spuneam mai sus, mai studiaza, catalizator e ultimul lucru ce s-a schimbat.
  20. Din contra, cu euro 2 mergi mai mult ca si cu euro 3 sau 4. Eu mergeam peste 200 de km cu 10 litri, consumul de la plin la plin undeva pe la 4.8- 4,9 extraurban.
  21. Poti sa ti-l reglezi si singur, daca te pricepi cat de cat, fara nici o scula speciala, din bielete cate un sfert de tura simetric pe ambele parti, tinand cont de sensul filetelor.
  22. Ai dreptate si tu, am uitat ca euro era pe atunci cu cel putin 1 leu mai ieftin, si decat Logan de 1.4 chel , clar mai bine Cielo cu dotari. In 2006 doar Logan Ambition avea ABS, 2 airbaguri, 90 de cai, geamuri electrice, servo, AC, si ala costa acum vreo 8000 de euro, chiar mai putin daca te invarti cu tichetele rabla.
  23. Pai da, nu ai ce compara, Loganul mai are un ABS, niste airbaguri, motor mai puternic, de 90 de cai fata de 85 cat ai tu la o diferenta de cilindree insignifianta, vreo 80cc, si mai exista si cel de 105 cai, apropos, nu am inteles ce ai vrut sa zici ca ai motor 1.5 16v, si ce daca? Inteleg ca e un forum Daewoo, nici mie nu-mi place Loganul, dar la aceasi bani in 2006 are un consum mai mic, e mai puternic, mai sigur si mai dotat ca Cielo. Care-ar fi avantajele Cielo-ului din punctul tau de vedere? Nu zic ca e rau, SH e excelent, dar la banii aia de nou mi se pare exagerat pentru ceea ce ofera.
  24. Mi se pare foarte mult pentru un Kadett rebranduit, daca ai fost in situatia de a lua masina noua in 2006, sunt curios, de ce nu ai ales de banii aia .. Logan Ambition de exemplu, si era mai dotat si mult mai nou ca si conceptie.
  25. Nu ai cum sa ai bucla inchisa la Cielo non euro, nu ai sonda lambda din fabrica, ci potentiometru.
 

×
×
  • Create New...