Jump to content

Relu

Membru
  • Content Count

    105
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Relu


  1. Am platit taxa de timbru (parca asa ii zice la Judecatorie) pana in 10 lei si la un centru de dactilografie vreo 15 lei. Am depus la Judecatorie si am cerut judecarea in lipsa. Dupa vreo 2 citatii in care mi se comunica termenul de judecata (la care nu m-am prezentat), s-a cerut dovada de la Politie (filmarea), Politia nu s-a prezentat cu nimic, la a treia sentinta s-a dat hotararea de Judecata in care se specifica spuneau ca se anuleaza procesul verbal xxx pentru ca nu s-au prezentat dovezile cerute. Deci in concluzie toata distractia a costat 25 lei.


  2. Tocmai ce am castigat un proces pentru o amenda de parcare neregulamentara. Desi nu aveam dreptate in totalitate am castigat pentru ca Politia Romana nu s-a prezentat la tribunal cu dovada video pe care spuneau in PV ca o au, motiv pentru care Judecatoria a anulat procesul verbal. Parcarea era neregulamentara pentru ca ma suisem putin cu rotile pe trotuarul din fata blocului, nu exista semn de oprirea interzisa dar in ideea de a nu ocupa una din benzi nu am parcat in totalitate pe strada. S-a invocat faptul ca locuiesc in bloc de 25 de ani si ca nu sunt suficiente locuri de parcare.

     

    Sfatul meu este sa contestati amenzile, in special cele pentru parcare, de regula Politia nu filmeaza nimic, doar spun in PV ca au filmat ca sa nu faca lumea contestatie.


  3. tkd29 nu stiu daca se specifica undeva in autorizatie dar eu am intrebat si asta mi-a zis tanti de la primaria sector 3, ca de la ora 18 in sus e locul tau de parcare pana la 8-9 dim. Treaba nasoala e ca aia de ridica masinile parcate ilegal nu lucreaza decat pana la ora 20. Pe mine ma oftica faza ca nu poti sa-ti montezi un T ca sa nu poata nimeni parca in locul tau si sa iti folosesti parcarea la orice ora ai ajunge acasa.

     

    cristi vb stiu cum e sa ajungi acasa la 22 - 23 si sa nu ai unde sa parchezi masina.

     

    Cateaodata imi vine sa dau o tura pe langa masina cu cheia franceza in mana.


  4. Exista un nr de tel la care poti sa suni si in maxim 30 min vine si ii ridica masina, se aplica o amnda de nu stiu cate mil de lei vechi. Treaba merge doar intre orele 18 - 20 pentru ca legal parcarea de resedinta este a ta doar dupa ora 18.

     

    P.S. Daca vrei pot sa ma interesesz de nr. de telefon


  5. Multumesc mult bella

     

    Sper ca nu trebuie sa ma duc cu masina la ei deoarece este avariata si nu poate fi dusa decat tractata.

    Cerere duplicat vizata de autoritatea de înmatriculare banuiesc ca se obtine de la Udistre

    De MO banuiam ca trebuie sa ajung acolo sa dau anunt ca am pierdut.


  6. Salutare

     

    Am si eu o intrebare si sper sa ma indrumati, daca a fost cineva in situatia mea. Am pierdut cartea masinii. :wallbanger:

    Stie cineva care este procedura de obtinere a unei noi carti sau a unui duplicat, ce acte am nevoie si unde trebuie mers. Problema este si mai grava dat fiind faptul ca masina este si avariata. Dupa ce am deschis dosarul de daune la asigurari am pierdut cartea si copia dupa dosarul de daune.

    Orice informatie este binevenita.

     

    Multumesc


  7. @Lauryca

     

    Si eu platesc de vreo 5 ani RCA desi n-am lovit pe nimeni dar circul cu masina si e un lucru bun sa platesti RCA ca nu se stie niciodata, dar chestia cu cartea verde trebuia sa ramana optional nu obligatoriu. Chestia cu cartea verde in RCA este ca si cum ai obliga pe cineva sa-si faca pasaport da el poane nu vrea sa plece in strainatate niciodata, in schimb trebuie sa-si faca pasaport, sa il plateasca si sa il puna la saltea. Putea sa raman cum este si rovinieta (optional), vrei sa iesi din tara cu masina platesti taxa intreaga la cartea verde.


  8. Nu vorbeam de tarife, vorbem de faptul ca esti obligat sa platesti si pentru cartea verde chiar daca nu o sa folosesti niciodata asa ceva. Parerea mea este ca trebuia sa ramana optional, nu sa fim obligati sa platim taxa chiar daca nu iesim cu masina din tara.


  9. @Lauryca

     

    Masina ma tine in primul rand si in al doilea rand e problema mea cate drumuri fac, si ca sa iti raspund la intrebare eu zic ca nu fac drumuri scurte si nu poti sa faci drumuri scurte din moment ce fac circa 10.000 km pe an.

    Era parerea mea si faptul ca nu imi da posibilitatea sa aleg mi se pare foarte nedrept si ca sa vorbim de foloasele integrarii e alta mancare.

    Da-mi si mie niste exemple din "foloasele integrarii"


  10. Mi se pare o mare aberatie, eu cu dacia mea din '97 nu o sa ies in veci cu ea din tara, dar sunt obligat sa platesc RCA cu carte verde inclusa. De la mine pentru ei multa carne in frigider.


  11. @sorin77

    Vopseaua tine foarte bine, nu s-a umflat, nu s-a ingalbenit, e intacta ca si acum 2 ani, problema este ca nu am dat-o cu pensula deh din comoditate sa termin mai repede si prin unele locuri pe unde nu am adunat bucatelele mici de burete de la trafalete s-au format ca un fel de bobite mici, acele bucatele de burete in combinatie cu vopsea iti dai seama cum arata, partea proasta este ca, ca sa scot bobitele mici trebuie sa o vopsesc iarasi.

     

    Alta bila neagra ca sa zic asa este ca nu se recomanda sa mai speli cada, dupa ce o vopsesti, cu solutii speciale de curatat gen cif, trebuie spalata doar cu sapun si burete.

     

    Ca idee eu iti recomand sa apelezi la cineva care se ocupa cu reconditionat cazi, nu cred ca te costa mai mult de 200 - 300 Ron cu tot cu vopseaua lui si sigur va iesi ca noua


  12. Eu zic sa o reconditionezi pe aia veche, am reconditionat eu una, nu a iesit grozav dar nici nu am muncit la ea, am vopsit-o cu vopsea speciala, dar am facut prostia sa aplic vopseaua cu un trafalete mic din burete care a inceput dupa un timp sa se faca bucati, vopleaua (email-ul) ataca buretele, deci preferabil sa o vopsesti cu o pensula.

    Nu am folosit smirghel, am folosit una bucata burete si solutie pentru curatat WC-ul care curata email-ul de minune si nu trebuie sa mai dai cu smirghel.

     

    Vopseaua pe care am folosit-o era Magic, daca imi aduc bine aminte si continea vopsea, lac si chit special, avea instructiunile de folosire atasate.


  13. @Steph

    Nu ma intelege gresit, e posibil sa iti fi consumat 17% tie dar asta inseamna ca sigur aveai o problema la masina, eu doar am zis ca nu am mai auzit pe nimeni sa ii consume atat.

     

    @Moshu

    De supraincalzit pot sa zic ca mie unul mi s-a intamplat de cateva ori dar asta in conditiile in care veneam de la mare pe autostrada, la 40 de grade temperatura la umbra, cu viteza de 130 -140 km/h, practic este imposibil sa nu iti creasca temperatura la motor. Temperatura nu s-a ridicat peste 95 de grade, dar consider ca este un lucru aproape normal in conditiile in care nu ai electroventilator si turatia motorului sta constant la 4.000 rpm.

     

    @Mike

    Eu n-am strans niciodata bujiile cu cheie dinamometrica si nu am spart chiuloasa, cred ca poti sa o spargi doar daca din greseala nu ai saiba respectiva pe bujie sau este deja plata si evident strangi cu toata forta


  14. Daca motorul se aude urat la peste 2500 rpm, ce sa mai zicem de 4000 rpm.

    Si daca viteza de 90 km/h ti se pare mare, care in opinia mea este viteza minima de croaziera, un 120 - 130 km/h inseamna ca e ca si cum ai merge cu avionul.

    Fara suparare da la viteza de 90 km/h maxim cu cat zici ca mergi, eu unul in locul tau nu as avea curajul sa intru pe autostrada, as considera ca incurc alti participanti la trafic.

     

    Si eu am dacie din '97 si pot sa zic ca am mers constant si cu 4500 rpm in trapta V, si nu mi s-a parut ca s-ar dezintregra masina.

     

    PS Am uita sa spun masina mea mai mult de 10% in oras (Bucuresti) nu a consumat niciodata, si cu talpa, forja, COX ... etc, nici o Dacie nu cred ca poate consuma mai mult de 12 % in conditii de iarna cand se sta la semafor de mai multe ori, poate daca stai vreo 2 ore cu motorul pornit si astepti pe cineva in masina.

     

    @Steph Eu cred ca ai facut 180 km cu benzina de 500 mii, fara suparare da asta cu 17% in Bucuresti la Dacie nu am mai auzit-o pana acum


  15. Am patit eu o faza oarecum similara mergeam dinspre pod Baneasa pe str. Serbanescu, la intesectia de la Hotel Erbasu 2 treceri de pietoni la prima nimeni la a 2-a oameni care tocmai coborau din tramvai-ul care venea din sens opus. Precizez ca niciunul din pietoni nu era indreptat cu fata spre sensul pe care mergeam, in spate o masina de politie (cu p mic ca nu merita cu p mare), normal ca nu opresc sa acord prioritate pentru ca nu aveam cui. Aproape de semaforul de la Osram ma trezesc cu masina de politie dupa mine, trag pe dreapta deschid geamul si astept, vine agentul X la mine si imi cere actele la care eu il intreb ce am facut. El imi rapunde pe un ton raspicat crezand ca ma intimideaza "Nu ati acordat prioritate la trecerea de pietoni", eu: la care pietoni, el: la cei care doreau sa traverseze, repet la care pietoni ca nu era niciunul cu fata orientat spre sensul meu, la care el pai dupa trecerea dumneavoastra au traversat pietoni. M-am alesc cu o amenda de 50 RON pentru neacordare de prioritate care in realitate nu a existat.

     

    P.S. Pacat ca eram singur in masina ca altfel nu semnam nici un proces verbal si faceam contestatie.

 

×
×
  • Create New...