Jump to content

andy_car

Membru
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

About andy_car

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 12/27/1987

Contact Methods

  • Gender
    Male

Profile Information

  • Location
    Bucuresti
  • Din
    Bucuresti / Berceni
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Tico SL
  • An
    1998
  1. Salutare.Scriu acest mesaj pentru a-i multumi inca o data lui Andrei pentru ca s-a ocupat de al meu "ticalos".Acum masina merge altfel decat inainte, am parcurs in weekend cam 600 km fara probleme.Din partea mea are un +10, mai rar gasesti acum un adevarat meserias cum este Andrei. Pentru cei care au probleme cu masina apelati cu incredere la Andrei si veti fi foarte multumiti.Nu veti regreta! O seara buna tuturor si drive safe.
  2. 75w80 de la Elf am pus eu in octombrie si e ok pana acum. Ai verificat cablul de ambreiaj?
  3. Pai macar la o data pe luna ar fi trebuit sa faci pornire pe benzina, la ITP cum vei face daca nu mai merge ca aia iti testeaza noxele atat pe benzina cat si pe gaz. Ce instalatie si ce rezervor de gaz ai?
  4. Daca masina arata bine si nu are nevoie si de alte interventii eu zic ca se merita sa repari motorul, piese gasesti la Radacini. Tico e o masina buna care tine cu buzunarul "subtire".
  5. Poti sa completezi si tu, ai nevoie de pompa de ulei sau o seringa mai mare cu un furtun ca sa bagi cu presiune.
  6. Intre 6-7l/100km in functie de trafic, fac ~25km dus-intors acasa-serviciu. Mentionez ca dimineata cand e rece nu plec imediat, o las 1-2 minute, la mine e reglata clapeta de soc sa se deschida mai repede. Verifica sa fie si termostatul bun si sa deschida cand trebuie, la mine in 5min am si caldura si ajunge si motorul la temperatura optima, ba chiar in trafic porneste si electroventilatorul. Caldura o tin pe prima treapta si aerul indreptat catre parbriz.
  7. Incearca sa pornesti pe benzina sa se incalzeasca "plamanul" de gaz. Vara ar merge pornita pe gaz ca e cald dar pe timpul asta ma mir cum iti porneste si mai ales fara soc. Consumul mi se pare ok in conditiile astea.
  8. Sunt bune anvelopele Debica Navigator 135/80 R12 all season dar masina este cam instabila pe curbe si la manevre de "crosetare". Iarna trebuie sa mergi usor cu ele. Recomand 155/70 R12 daca mai gasiti pe undeva si ca firma Kumho.
  9. Eu folosesc 5W30 de la GM. Il iau de la Radacini la pachet cu filtru. Acesta tip de ulei este foarte ok, il folosesc atat vara cat si iarna, si il schimb singur la 5000KM avand in vedere traficul si praful din Bucuresti. Cu cat il schimbi mai devreme cu atat motorul va merge mai bine si nici nu-l va consuma(cel putin la mine nu "mananca").
  10. Salut. Se poate verifica nivelul de ulei la cutia de viteze, vezi in manualul de service. Verifica si cablul de ambreiaj sa nu fie prea slab, in celelalte trepte "caraie"? Daca apesi inca o data ambreiajul inainte de a o baga in marsarier tot asa face?
  11. Belbody a stat mult masina pe loc sau mergi cu ea zilnic? Parerea mea este ca e de la presiune prea mare. Oricum anvelopele de iarna sunt mai "zgomotoase" pe asfalt decat cele de vara.
  12. Salut. Eu zic ca trebuia sa nu mergi cu masina asa. Scoteai tot amestecul din rezervor si bagai benzina curata. Acum pe langa ce a scris Mircea as mai adauga un filtru nou de benzina. Revino cu detalii te rog.
 

×
×
  • Create New...