Jump to content

ZDN

Membru
  • Content Count

    392
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    8

Everything posted by ZDN

  1. Vezi daca mai au la radacini,in trecut era 15 sau 17 lei cel rosu si albastru doar 1 leu.Sau o-ring nou si gata
  2. Nu se mai vinde pentru ca sa metamorfozat in Dacia spring. Acum sper sa o fabrice chinezul in anul asta🎭
  3. Last price sau ajunge conserva.1400 lei cu itp valabil si functionala . Livrata la domiciliu clientului oriunde in Romania.
  4. Bine ca ai gasit kitul de care ai nevoie. La mine a ajuns in 7-10 zile de la comanda direct acasa prin curier,a plecat din Polonia cu DHL si din Arad a fost preluat de catre Fan.E ok transportul. Rad de mecanici,daca ar stii cat de e de usor sa repari un compresor de a/c.Si eu tot asa l-am facut acasa(si am folosit masina de maxim 20 ori vara cu a/c on 🤣,mai mult eram curios cum sa il repar.Am luat o trusa precum aceasta https://s1.cel.ro/images/mari/2021/02/25/presa-pentru-ambreaj-si-fulie-compresor-clima-bgs-8825.jpg Daca tot te bagi la rebuild nu uita de tubul de orificiu,costa max 10-20 de lei dar sigur e din fabrica pe masina ,si find foarte fina sita orice se aduna in el si iti reduce debitul de freon in instalatie ,si implicit randamentul.Se afla sus langa filtru de aer pe conducta. PS: Nu uita de ulei in compresor si in filtru uscator daca il schimbi.Masurat cat se afla in compresor si in filtru.Trebuie taiat filtru pentru asta.Pag 150 240 ml in tot sistemul.
  5. Daca esti interesat de masina cand ajung la ea fac poze,acum nu am cu starea actuala,masina se afla la 80 km distanta la ferma in hala de utilaje. Rugina praguri,aripi spate,rugina puncte pe usi ,plafonul a fost lovit de un pop de lemn si s-a spart parbrizul, portbagaj e de culoare alba, a fost lovit tot de pop(a ricosat din parbriz peste masina in portbagaj) a fost schimbat si pregatit de vopsit. Plafonul si capota au lacul matuit,masina a stat cativa ani afara . Si aripa fata stanga e schimbata pentru ca a fost atinsa de combina in hala si infundata bine,aripa trebuie o schimb(am rezerva) ,si armatura fagure bara fata,plus suportul din stanga de la bara sunt tot asa de schimbat.Usa stanga fata e usor atinsa pe muchie de combina . Adica tabla e gunoi,dar mecanic si electric e perfecta.
  6. Asta e magazinul din Polonia.https://en.euro-klima.pl/ek2120-uszczelnienie-ek2205.html Mai exista si in Ucraina https://bestpart.in.ua/products/?search=harrison v5 https://bestpart.in.ua/p/817598544-komplekt-prokladok-kompresora-gm-v5/ Chiar au tot ce vrei,si cred ca ajung usor la noi. Valva albastra sau valva de control din lateral? https://supercool.ac/wp-content/uploads/2020/09/38846.jpg Valve de genul din poza se gasesc usor,sunt universale pentru mai multe compresoare.diferenta e data doar de culoare/presiune de lucru. Masina are 24-25 de ani? si doar 48k km, eu zic sa verifici si injectoarele daca mai inchid bine si vezi diuzele daca mai pulverizeaza fin sau nu.Mers iregulat=aprindere/alimentare cu probleme,asta daca nu ai probleme la valve/scaune. Se mai gasesc ceva piese la radacini(lichidare de stoc vechi) foarte ieftine,bine nu pot spune ce calitate au,doar sunt din china si coreea dupa ambalaj.
  7. Scuze am crezut ca sunt identice cielo-espero.sunt pe net la 130-160 aftermarket pentru espero am verificat acum . Tot Harisson V5 ai? Au problema la carcasa la jumatate sunt 2 oringuri mari si in timp pierde pe acolo,in partea de jos nu pe sus. Sincer pacat dar tu ai de cautat pe unde pierde bine de tot,vezi supapele de control,sunt doar 5 buc in tot sistemul. 4 sunt pe compresor,1 valva de control presiune,2 valva eliberare presiune mare.3/4 cele doua valve albastru/rosu. Sau poate e un oring,si ai de cauta cu lampa uv daca ai solutie de contrast. Daca faci rebuild la compresor se gasesc cred si acum in Polonia kit de rebuild produs de suntech,plus iti recomand o trusa generala de oringuri hnbr.Te salveaza o cutie completa pentru tot sistemul.Iar daca nu gasesti conducte de a/c vezi ca se pot fabrica din furtun Parker sau goodyear la metru si cuple se gasesc oriunde si destul de ieftin.si iti trebuie doar o presa de 20-40$ din china,si vine la kit pentru mai multe dim de conducta si cuple. PS good info despre diferenta la uscator cielo/espero.
  8. Espero cu motor de 1.8 CD in stare tehnica buna,multe piese schimbate cu itp valabil.Noxe si tehnic ok fara probleme.Doar rugina la prag si becuri xenon.In rest e oem. 2500 lei tichet rabla pe numele meu si eu alerg dupa acte la masina,sau 1600 transfer de proprietar si luata pe roti de la mine,are itp si rca valabil. Ambreiaj : Placa,disc, rulment,furca ,timonerie, si simering in urma cu 8k km si 4 ani in urma Distributie curea dayco si pompa apa hepu,rola gm korea,si simering palier schimbate in urma cu 12k km si 5 ani in urma Suspensie,directie si sistem franare schimbate in urma cu 23k km si 7 ani,stare buna dupa stand itp. 8 pneuri,set de vara si iarna punte fata michelin energy saver 7mm,iarna primacy 3 cu 6.3mm minim pe margine.punte spate barum si debica tot asa 7 si 6mm Singura problema e caroseria nu arata bine,e zgariata si lovita are si rugina.In rest e buna pentru piese sau recarosata,ori tichet rabla. Faruri oem retrofit cu xenon CarTech AC 55W 4300k pe scurta si osram night breaker pe lunga, fiecare bec are releu si sigurante direct din baterie,4releuri si 4 sigurante cu dioda la comutator. Parbriz nou montat in urma cu 500 km polonez yes glass. Interior in stare foarte buna oem fara probleme.Merge foarte bine consum 7-8 extern si 12 in oras.Garnituri,buji, si senzori la motor schimbate in urma cu 2k km. Totul functioneaza.Radio Kenwood cu usb si 4 boxe pioneer.Baterie Caranda suprema 66Ah 640A din 2016 ,tinuta in hala(cald si pe incarcator ctek) Electromotor de saab 9.3 2005 de 1.3 kw putere. Km 2021 311k acum. 307158 16.03.2020Staţie ITP 307064 21.03.2019Staţie ITP 304905 14.03.2018Staţie ITP 294575 18.12.2015Staţie ITP 291316 06.09.2013Staţie ITP 272354 10.09.2011Staţie ITP 164663 14.02.2011RAR 233278 26.08.2009Staţie ITP 188249 30.07.2007Staţie ITP -23.05.2005Staţie ITP -02.06.2003RAR
  9. Sper ca ai schimbat si filtru uscator, costa doar 35 lei la radacini cod 06551939.Stii ca nu mai scoate umiditatea din circuit dupa 3 ani dar dupa 10 ani.
  10. ZDN

    Cele 2 Bmw-Uri

    Ai trecut pe is! La motor e mai usor dar la scaune ai ceva de munca (sudat si gaurit).Ai cautat pe forum la bmw proiect de DIY? Arate bine pentru varsta lor scaunele,in plus dupa curatat si un vopsit vor arata super.Pentru incalzire in scaune poti folosi folie generica dar ai de munca sa scoti husele de pe scaune/bancheta.Dar merita pentru asa poti curata foarte bine husele in casa la caldura,adica folosit un detergent pentru piele si lasate langa caldura/aburi sa intre in material, si dupa sters/aspirat tot ...Asa poti sa hidratezi si buretele la scaune mai ales la sofer.
  11. ZDN

    Espero 1.8 SOHC Bej

    Brazilieni au pornit pe direct cred si a ramas electromotorul blocat pe pornit,iti dai seama ca au mers cativa km cu el asa pana au oprit. In zona unde era masina a fost ridicat unul dintre Brazilieni cu radio.Noroc ca nu a mai pornit, altfel era pe taraba sau ascunsa. Electromotorul era ok pana la incident,nu am avut probleme de pornit sau zgomote ciudate din partea lui.
  12. ZDN

    Espero 1.8 SOHC Bej

    Update. Era de vina electromotorul.A fost blocat pe direct pana s-a ars si implicit gripat.cand l-am deschis mirosul era de extra crispy. Bun am comandat unul nou dar find grabit si neatent cand l-am comandat nu am tinut cont ca raza intre surubul de sus si cel de jos de pe cutie nu era de 38 de grade ,dar pe site scrie pentru motoare de 1.8 si 2.0 woo si opel,spun e bun nou cu garantie,dar am primit de espero 1.5 ,acum dai retur. Adica un destept de la magazin a pus descrierea de 1.8 la electromotor de 1.5 16v. Ajung la service, coborat de pe platforma si in 30 min avem electromotorul in mana,incepem sa il analizam/mirosit,si cand sa il montam pe cel nou mecanicul imi spune e prea mic! Eu wtf Ii spun sa vad cum e mai mic,si da era. Am comandat unul sh dupa codul bosch 0001108078/delco remy DRS 3610,am gasit de 1.4 kw (woo vine cu model mai scurt de 1.1kw) e de pe un saab 9-5 2.3t,asta porneste foarte usor la sfert. Dar cum am noroc,am plecat pana termina el tot de fixat,si ma suna mecanicul sa imi spuna, Domnule electromotorul e bun invarte dar acum nu mai porneste masina nu stiu ce are! Eu wtf stai ca vin eu sa vad ce are.Adica esti prost, sigur a facut/uitat sa puna un cablu etc.La telefon il intreb ai pus fisa la bobina,el da.Ai pus mufele la delco ? El da.Si ajung la service ma uit la sigurante si toate sunt ok, ma uit la mufe toate sunt ok.Ii spun scoate o fise usor!el trage precum animalu si dau la automat, are curent pe fise? el nu.Verific bobina si cred wtf e delco-ul din nou. Eram sa dau comanda de bobina si delcou complet,dar ma mai uit odata sub delco daca totul e mufat bine,si ce sa vezi o mufa lipsa.Ii spun omule unde e mufa de la modulul de aprindere ,el sigur are? Eu, tu esti normal?cum sa fie un slot gol acolo,pe modulul de aprindere sunt 2 mufe.Un alt mecanic ce a scos electromotorul a scos si mufa si a ascuns-o bine langa cabluri.Pun mufa el ma intreaba crezi ca porneste?Eu Ii raspund sigur ca da,doar tu esti amator in materie de woo! porneste la sfert! Si am plecat cu baby acasa.Poze de pe site,am uitat sa fac la electromotor pe banc sh/ars.Dar se vede starea si codul.
  13. Bun,am pus baterie incarcata pe masina,schimbat contact electric dar tot nu porneste.Am incercat si pe direct din fire sa o pornesc si tot nu vrea,face clanc odata si raman becurile in bord aprinse la intensitate slaba. I-am dat si curent cu bestia de 5 litri in speranta ca e bateria de vina,cred ca trebuie un alt electromotor.
  14. Bateria are 12.64v pe masina rece, poate ai dreptate si scade cand vreau sa pornesc. Dar am becuri cu xenon de 55w plus faza lunga concomitent si claxon strong,in mod normal trebuie sa se vada o reducere in intensitate. Am luat bateria acasa si e la incarcat pana ajunge contactul electric.Acum pot sa incerc sa o pornesc pe direct sunt doar 3 fire din contact pentru asta, si verific si electromotorul totodata. Am vazut la Rusi pentru a evita in vitor probleme cu contactul electric sa pun un releu pe circuitul 30 si 15.Tot asa pe langa releu pot pune si un kill switch ascuns bine.
  15. ZDN

    Espero 1.8 SOHC Bej

    Ai dreptate asa tigan cu bun simt mai rar,daca iti spun ca era parcata regulamentar si in viteza cu frana de mana trasa la 2 dinti wtf! Au facut si mizerie in ea,tapiteria super curata acum e patata de praf(jeg) si cred ca erau raciti ca mi-au consumat/lasat servetele cu ADN in masina.Trusa de scule ravasita si lipsa doar un triunghi reflectorizant michelin,bine mi-au lasat carcasa de la el.torpedou rupt din suruburi era inchis pentru ca aveam fata de la radio si toate actele masini acolo🐒 Trebuie sa cablej din nou radio,la boxe e simplu dar trebuie sa vad cum vin firele pentru plus permanent si masa,bine ca sunt doar 4 fire pe alimentare. Nu au fortat nimic la usi,ori au avut cilindru pentru butuc ce reproduce forma cheie ori tija pe la geam sau pe la cheder,cum am reglat usa sa se inchida se poate cred trage de ea si pe langa cheder bagat o tija si apasat pe butonul de deschis. Chestia e ca la contact nu au umblat la el,ori au folosit cilindru si au cautat combinatia corecta, ori cum am mai auzi pornit cu surubernita. Chestia e ca au stricat contactul electric si nu a mai pornit,altfel cred ca era piese sau ascunsa pe undeva. Dj o poti deschide cu numarul? lol Maine sau luni cand ajunge contactul electric voi pun cateva fotografii.Incarc si bateria preventiv.
  16. Merci Geo! Greseala mea ,din neatentie nu mi-am dat seama dar becurile din bord se sting cand dau sa porneasca.Doar face clanc si becurile se sting. Din ce am citit aici pe forum de vina e contactul electric.
  17. ZDN

    Espero 1.8 SOHC Bej

    Espero a fost furat ieri dimineata,si cu noroc chior l-am gasit singur inaintea politiei.Era parcat chiar langa o sectie de politie,am fost chemat la sectie pentru ca l-au prins pe unul pe strada cu radioul de pe espero,si cand mergem pe strada vad un espero deschis la culoare, cand ma apropii vad numarul meu.In 4 ore de cand am reclamat furtul aveam masina si 2 arestati de politie.
  18. Dupa ce a fost furat espero din fata curtii timp de cateva ore pana l-am gasit(m-a mancat pe mine sa il scot din hala de la caldura.Intr-un oras civilizat se fura masini! Am o problema nu mai porneste,pun contactul si dau sa porneasca dar face doar clanc si becurile in bord isi pierd din Intensitate,farurile cu xenon si faza lunga peste,si claxonul functioneaza bine,am 12.6v la baterie.Sa fie contactul sau electromotorul de vina?
  19. ZDN

    Espero 1.8 SOHC Bej

    Devenea tare dupa 15-20 min de condus.Kitul de ambreiaj daca are 8 sau 10k km, nici nu m-am gandit la ambreiaj. E in stare buna fara probleme. Ori pompa ori cilindru era de vina.Acum functioneaza perfect, moale cum e specific woo.
  20. Geo da,dar cele din Coreea parca sunt mai ok la tabla si tratement anticoroziv,trebuie tinuta din scurt si din cauza la zonele proaste ce aduna pamant si implicit apa. Viktor dar cele OEM tot au un strat de vopsea pe ele.Conducta buna e cea cu aliaj din CuNi10Fe20.
  21. ZDN

    Espero 1.8 SOHC Bej

    Bun suntem pe sfarsit de 2018 si espero inca traieste! Cazanul inca merge bine doar cateva probleme a avut. Problema cu pedala de ambreiaj,era foarte tare dupa ce motorul ajunge la temperatura de lucru.Am schimbat tot pentru a evita probleme in viitor, si in plus nu am stiut daca era pompa sau cilindru de ambreiaj,si asa nici lichidul de frana nu se contamineaza cu impuritati de cauciuc. Pompa si cilindru de ambreiaj schimbate impreuna cu conducta flexibila,si cum masina are 22 de ani conducta de otel s-a sudat de pompa de ambreiaj.Bun, nou nu se gaseste iar sh tot asa sudata,atunci am trecut la confectionat din cupru.Trusa aveam asa ca doar cupru mai trebuia. Termostat schimbat in 2017,am ales mahle facut in cehia cu temperatura de deschidere 92-107 grade,Vad ca rezista bine inca nu are probleme.Bine daca o folosesc iarna trebuie un carton datorita la force air ram ,Termostatul e inchis dar motorul se raceste in mers. Itp pe bune facut doar noxele cam mari,de vina era potentiometrul de CO avea valoare de 2.81v fata de standard din fabrica 2.60v,trecut la masurat si reglat,asa sa redus un trepidat usor la ralanti, si problema cand plecam cu motorul rece smucea/inecat. Schimbat bujii,am renuntat la ngk si trecut pe bosch ,nu pentru ca ngk sunt proaste dar au functionat 25k km.am cautat bujii cu distanta la electrod de 1.1mm.Acum si ngk se puteau regla la 1.1mm dar mi-a fost teama sa nu stric varful la bujie, am gasit bosch cu distanta de 1.1mm cod 0 242 229 687. Schimbat garnitura galerie evacuare,scapa gaze rau de tot,pe aer rece de afara la ralanti mirosea a gaze in masina de parca era trabant,veche garnitura era din metal doar si toata era rupta plus ca un prezon e si el rupt, cineva in trecut a dublat cu inca o garnitura de metal pentru a incerca sa etanseze scapare de gaze pe la cilindru nr 1. Acum am folosit o garnitura de la fai precum cele oem si aplicat pe ambele parti silicon auto rezistent la temperatura mare,acum motorul e mult mai silentios. Schimb de ulei la 10k km sau 1 an,tot mobil 5w40 synt,si am schimbat si surubul cu saiba de la baie.Ulei nu consuma,adica intre schimburi nu am completat.Sunt multumit de motorul GM produs de Holden. Filtru de aer am trecut pe champion. Am montat si releurile pentru faza scurta/lunga.Era vorba sa pun 2 releuri dar in final am pus 4,am facut 2 releuri dar ambele erau pentru faza scurta si cum aveam materiale si chef de mesterit la woo am mai facut inca 2 seturi,Am 4 releuri si 4 sigurante pe cablu plus multe fire ce trebuiesc asezate mai bine.Am tras cablu prin spate la motor pentru farul din dreapta,e cam lung traseul dar nu am vrut sa trec pe langa radiator din cauza de caldura si pozitie foarte proasta de tras cablu.Am folosit copex negru si nici nu se vede ca nu e oem. Adaptat sistemul de iluminat cu dioda la blocul de lumini pentru faza lunga/scurta concomitent si becuri philips night breaker 130 pe lunga,iar pe scurta un kit xenon cu o culoare de 4300k.Acum cu espero se poate circula si noaptea in siguranta,bine ca nu folosesc espero mai deloc dar e bine sa fie pregatit de drum. Curatat si uns motorasele de la oglinzi,erau intepenite si nu se mai puteau regla oglinzile. Curatat clapeta de admisie si iac,destul de curata dupa 3 ani, dar doar 15k km.Pierdeam antigel pe la intrare in clapeta,aveam un colier prost si tot am vrut sa il schimb de 5 ani )) Nu pot pune mai mult de 10mb de fotografi.
  22. Bun viktor esti pe drumul cel bun,stii lungimea acum modelat pe caroserie(e frig?) Sa nu se formeze condens pe interior la termocontractibil ? Cupru de calitate si aplicat un strat de grund, iar dupa o protectie bituminoasa la spray? Geo era cielo din 2006, Adica cu tabla de Romania?
  23. Viktor sfoara si masurat ce lungime au.Te intreb nu era mai simplu pentru tine sa le faci tu? Niplu filet exterior m10x1, si buza conducta e iso bula la 45 grade, si conducta/pompa frana mama la 96 grade. Pompa de frana are iesire spre cabina sus m10x1,sus spre radiator m12x1 si jos ambele m15x1 Mai ai varianta cu furtun Goodridge de moto/curse dar e scump. 90222252 cod conducta stanga lunga mijloc masina. 90217980 cod conducta dreapta lunga mijloc masina. La kadett sunt stanga 3190 cm si dreapta 4050 cm. Masurat cu sfoara de la niplu la niplu. Uite site in ro cu conducta http://autodaewoo.ro/piese-cielo/1923-conducta-frana-spate-cielo.html http://www.rotstar.ro/piese_auto/piese-auto-daewoo-cielo/7698-ci-conducta-frana-spate-stg-90222252.html http://autodaewoo.ro/piese-cielo/1921-conducta-frana-dr-lunga.html
  24. Bun,la regulator daca ai o problema iti arunca benzina pe stut unde intra furtunul,acum poate sa fie cu intarziere ,Atunci cu motorul la relanti astepti cateva minute si vezi daca iese ceva sau nu.El tine presiunea pe rampa. La injectoare decuplat borna baterie si scos buson rezervor pentru a reduce presiune pe circuit. Ai varianta scos releu pompa benzina si pornit motorul pana moare,asa nu mai ai benzina cu presiune in rampa.Sau varianta nr 2 merge si asa cu benzina in rampa ce va curge pe motor/electromotor,in plus trebuie sa astepti pana pornesti motorul cateva ore sa se evapore benzina. Scos mufe injectoare prin apasare clema si tragere in sus,in dreapta langa injector nr 3-4 o teava cu 2 cleme de plasti ce trebuie stranse si iese rampa cu regulatorul de presiune,si in stanga ai o alta conducta de 2 cleme de plastic.Si 2 suruburi pe tin rampa fixa de galeria de admisie.Exista pe forum DIY ,sau pe masina mea.Cauta cuvantul curat injectoare si vezi ce apare pe forum. WD40 pe oringuri inainte sa le scoti/bagat la loc nu strica.in rest injectoarele sunt prinse cu cleme pe rampa si se scos usor. youtube pentru curatat injectoare diy/acasa .decarbusolv si seringa ce intra fix pe injector.si o baterie de 12v si simulat pulsuri de energie.
 

×
×
  • Create New...