Jump to content

Juliaen

Membru
  • Content Count

    469
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by Juliaen

  1. Am avut cateva zile cand la temperaturi foarte scazute la fel pateam si eu: trecerea pe GPl se facea mult mai greu iar daca incercam sa comut manual GPl-benzina-GPl - comuta pe GPL pentru cateva secunde apoi revenea pe benzina. Trecerea "normala" pe mers GPL se facea dupa ~7-8km / 15-20 de minute. Asta am patit timp de o ~saptamana la temepraturi sub -10 grade, in drum spre munca. Dupa amiaza totul era normal. Dupa ce au trecut zilele friguroase totul a revenit la normal si nu a mai facut asa - instalatia tot BRC din fabrica.
  2. Toate discutiile legate de anvelopele de iarna se vor incheia in momentul in care asiguratorii isi vor adapta reglulamentele, in sensul ca nimeni nu va fi despagubit in cazul accidentelor produse iarna in cazul in care autoturismul nu a fost echipat cu anvelope de iarna, atat in privinta politelor RCA mai ales a celor CASCO.
  3. Juliaen

    Bancuri

    Un bărbat intră într-un magazin: - Nu vă supăraţi, aş vrea o cutie de vopsea verde, cea mai bună pe care o aveţi. - Cum să mă supăr, plătiţi şi vă dau, nici o problemă. Plăteşte omul, îşi primeşte vopseaua, apoi spune: - Nu vă supăraţi, aş vrea şi pensula pentru vopsit, cea mai fină pe care o aveţi. - Cum să mă supăr!? Plătiţi şi vă dau, nici-o problemă. - Nu vă supăraţi, dar mă ajutaţi să-mi vopsesc şi eu p... în verde? - Cum să mă supăr? plătiţi şi vă ajut, nici o problemă. Plăteşte omul, vânzătoarea i-o vopseşte în verde, dar curioasă fiind, întreabă: - Nu vă supăraţi, dar de ce o vreţi vopsită? - Păi, cum să vă spun,… deseară mă însor şi viitoarea mea soţie spune că n-a văzut p... în viaţa ei… şi să vedeţi ce-i fac dacă mă întreabă de ce este verde! Proaspăt căsătorit îşi salvează numărul soţiei în mobilul său: “viaţa mea”. După un an de mariaj l-a schimbat în “nevasta”. După cinci ani de mariaj: “acasă”. După zece ani: “hitler”. După aniversarea căsătoriei de argint: “număr greşit”. Bulă împreună cu nişte prieteni erau în metrou. O femeie în vârstă se apropie de Bulă şi îi spune: - Măi baiete, pe tine nu te-au învăşat la şcoală să dai locul unei femei mai în vârstă? - Te dor picioarele, mamaie? - Da! - Matale, când erai tânără, dădeai locul unor persoane în vârstă? - Da! - Ei, vezi? D-aia te dor picioarele!
  4. Nu cred, mai ales fiind cunoscuta incidenta cazurilor de schimbare a garnituii culbutori la nubira; eu am schimbat prima pe la 25.000km iar a doua la 56.000. Nu e scump de schimbat, 150-200 Ron (neaparat cu capacele laterale) dar conteaza foarte mult ca cel ce o monteaza sa aiba mana buna. Succes!
  5. Asta e din gama povestilor cu 3 prezoane la rotile daciei Atat timp cat ai autorizatie pentru folie nu ar trebui sa iti faci nicio problema. In lipsa autorizatiei mai degraba o sa ai probleme in Austria, tara mult mai restrictiva in privinta foliei.
  6. Serios vorbind, ce fac tot preventie e: teoretic ca soferi ar trebui sa fim constienti ca oriunde poate fi o masina de politie (chiar si neinscriptionata) si sa fim mai responsabili cu privire la regulile de circulatie (nu ma refer doar la viteza). Daca s-ar folosi doar masini inscriptionate si la vedere atunci efectul preventiv e aproape nul, cu efecte doar in raza vizuala a masinii de politie. Dupa, dezmat, nu te mai vede nimeni. La mine pe strada pun nemtii masina cu radar aproape zilnic: BMW negru sau argintiu, fara nicio inscriptie, cu 2 tinerei inauntru imbracati in civil. Si e restrictie de 30km/h, cu cei 3km calculul de eroare, la 34km/h te-ai ars. E plin de stradute cu restrictie de 30 dar stii ca oricand poti fi prins si atunci se merge linistit. Pe de alta parte e drept ca pe autostrada in zonele cu restrictii echipajele mobile te urmaresc ~1km pt a vedea daca depasirea vitezei a fost doar o scapare de moment, caz in care nu se intampla nimic.
  7. Cam de 2 saptamani pretul motorinei a inceput sa scada destul de semnificativ, de la ~1,5 a ajung acum la 1,33. Benzina se tine bine la peste 1,5 Euro/l. Interesant e faptul ca duminica pretul scade la 1,3 pentru motorina.
  8. Juliaen

    Bancuri

    Culmea lenii: sa te insori cu o tipa deja insarcinata. ****************************************** Chuck Norris si-a luat extra-optiunea 1500 minute in retea si le-a terminat de vorbit intr-o ora. ****************************************** Discutie intre pensionari: - Azi am fost la doctor si a zis ca mai am de trait doua luni! - Din ce, ba, Vasile? Din ce?! ****************************************** Dupa o lunga deplasare, sotul vine neanuntat acasa. Intra in casa, cauta sub pat, in sifonier si in baie. Nimeni. Intra in bucatarie si-i zice, resemnat, nevestei: - Ai imbatranit, femeie! ****************************************** Toate femeile imi arata afectiunea lor. (Ginecologul). ****************************************** I: Cum iti dai seama ca esti obez? R: Stai pe plaja, la soare, vin tipii de la GreenPeace si incearca sa te traga inapoi in mare. ****************************************** In ce luna sa ma casatoresc, octombrie sau noiembrie? - Noiembrie, evident! - De ce? - Mai castigi o luna ****************************************** Pentru a stimula pofta clientilor de a face cumparaturi, un supermarket american a recurs la o solutie ingenioasa: cand te apropii de sectorul carne, un dispozitiv emana mirosuri de barbecue si carnati prajiti. In dreptul rafturilor cu oua si produse de pui se aude cotcodacitul gainilor, insotit de o aroma de oua cu sunca sau omleta. La fel, la lactate se aude mugetul vacilor si se simte mirosul fanului proaspat cosit. De atunci nu mai cumpar hartie igienica de la ei. ****************************************** Culmea imposibilului: intalnirea de 10 ani a soldatilor Kamikaze. ****************************************** Viata pe pamant e din ce in ce mai scumpa, dar macar include anual o calatorie gratis in jurul soarelui. ****************************************** Exista 3 feluri de barbati care nu inteleg femeile: cei tineri, cei maturi si cei batrani ****************************************** A aloca bani pentru lupta impotriva coruptiei este acelasi lucru cu alocarea de vodca pentru combaterea alcoolismului. ****************************************** I: Ce zice pisica cand nu poate sa ajunga la carnati? R: Ce stambi sunt! ****************************************** Culmea singuratatii: Sa nu-ti mai scrie nici spamerii.
  9. Propunerea legislativa exclude proprietarii de autoturisme inscrise in strainatate ce au drept de sedere/munca pe teritoriul respectivului stat. Masinile din bulgaria sunt inmatriculate pe diverse firme/persoane, asa numitii "proprietari" din ro fiind doar utilizatori pe baza de procura ai autoturismului.
  10. Destul de scump, am platit pentru Bolzano - Prato dus intors cam 68 de euro - pretul e intre 6,1 si 7,5 euro/100km, functie de tipul de relief (in zonele montane e mai scump) Poti calcula aici costul http://www.autostrade.it/en/autostrade/percorso.do
  11. O lege de genul acesta e foarte simplu de aplicat. In Germania am venit prima data cu Nubira - evident numere de ro. Pe scurt, legea zice ca am drept de circulatie doar 6 luni de zile, scurse din momentul inregistrarii rezidentei. Depasirea termenului nu reprezinta vreo contraventie/infractiune la legea rutiera, pe scurt e evaziune fiscala. Si e conforma cu reglementarile UE. Dupa 6 luni nu mai ai dreptul de a circula cu o masina inregistrata in strainatate, exceptie facand cazul in care proprietarul se afla in masina cu tine. Mai sunt o serie de exceptii pentru cei care locuiesc in apropierea granitelor si lucreaza in strainatate, avand dreptul in anumite conditii de a conduce masini inmatriculate in tara in care lucreaza (proprietarul sau utilizatorul de leasing obligatoriu e angajatorul). Si totul e conform reglementarilor UE. Deci trebuie doar putina vointa pentru a scapa de bulgarele.
  12. Am gasit, TopMap Q1 2011 contine ce cautam!
  13. Are idee cineva pt. IGo ce harti pentru Ungaria cuprind M43 Szeged - Mako? Multumesc anticipat!
  14. De consum nu m-am plans, il consider normal pt. TDI-ul de 140 cp. Remaparea recunosc ca mi-ar surade (as fi vrut un passat-ul de 175cp) dar nu imi permite firma de asigurare si garantia masinii.
  15. In conditiile de trafic de aici, mersul un pic mai sportiv pana la viteza de croaziera da un consum mult mai bun decat schimbatul in 2000 ture sau mai putin (ciclurile acceleratie frana sunt destul de reduse ca numar, poti merge constant pe toate tipurile de drum). Din ce am observat si citit de TDI-ul de 140 de cai, mi-e foarte greu sa cred ca se poate scoate in bucuresti mai putin de 7,5-8%. La majoritatea posesorilor am vazut un 8-9% consum normal in Bucuresti.
  16. S-a inteles gresit. Cele 2 anvelope SH au fost o solutie temporara (1-2 luni) pana voi achizitiona un set nou - 205/55 R16. Le-am cumparat la inceputul lunii mai cand am schimbat anvelopele de iarna si am avut surpriza cu cele 2 ce au trebuit schimbate urgent. Am gasit ceva convenabil, Dunlop Fast Response XL 97W la 78Euro/bucata (215 sunt 120Euro). O comanda aici dureaza 3-4 saptamani daca nu sunt pe stoc (se pot gasi pe stoc la unele vulcanizari dar la preturi cu 15-20% mai mari). La asta se mai adauga 70 de euro montajul (17,5 Euro bucata). @mr - consumul e doar urban (am facut maxim 100 km in afara) - un consum de 6,5 - 8% nu prea aduce a benzinar (cu Nubira aveam undeva pe la 9 - 12%) - depinde foarte mult de conditiile de trafic si drum - maxim 7% scot pana la supermarket - 15km, din care 12 facuti pe ring unde se circula constant cu 50-60km/h iar pana la munca, 2 km, ia cam 9%. Si nu o loganesc, merg destul de sportiv. Un consum normal as zice pentru un TDI (am mai citit in alte parti de sf-uri gen 5-6% in Bucuresti).
  17. Salutare, Uff, am deschis topicul de prezentare a masinii si nu am mai postat nimic Sunt 3 luni deja de cand am masina dar din pacate nu am apucat sa o port decat 2000 de km (in concediul de primavara am fost cu avionul iar la munca pe jos/bicicleta). Am ramas dator cu informatia privind codul motor: e BMP (nu s-au comercializat aici BKP-urile), ocolit de problema mult blamata a injectoarelor. Din cate am discutat cu cei de la service, injectoarele picate sunt o raritate pe aici si cazurile aparute au fost rezolvate rapid pe cheltuiala VW. Intr-un tarziu si in Ro, incepand cu 02Mai, s-a emis o circulara de schimbare a injectoarelor "de lut" pe cheltuiala VW Suntem incantati de masinuta, in special cel mic - trece instant la somn in momentul in care pornesc motorul si doarme linistit. Spatiu de bagaje arhisuficient pentru nevoile noastre (cu bancheta spate pliata 1,88metri lungime pana la consola centrala - ~3 metri pentru locul din dreapta - scaunul pasagerului e pliabil). Dotari de bun simt pentru un condus intr-adevar confortabil si suficienta putere pentru condus mai sportiv / depasiri in forta. Despre consum: 9% la drumuri scurte, 6,5-8% la drumuri mai lungi, functie de conditiile de trafic. Extraurban, prea putin am circulat pentru a-mi face o idee iar rezervorul de 72l ma face sa ajung foarte rar pe la pompa (ultima data cred sa fi fost pe 20 aprilie) Masina nu a ridicat nicio problema tehnica in aceasta perioada, singurele achizitii fiind 2 anvelope de vara Bridgestone Turanza 215/55 R16 (2nd de pe ebay, 30 euro amandoua cu profil de 5 mm) - cele de vara pe fata erau uzate. Intentionez sa schimb anvelopele cu unele pe 205/55 R16 deoarece diferenta de pret de 40Euro/anvelopa pentru doar 1cm in plus nu se justifica. Punctul slab, as zice, alarma stock - tipa ca o matza bleaga, dar din pacate nu pot sa imbunatatesc sunetul din cauza legislatiei - trebuie sa raman pe setarea de Germania a alarmei. Cam atat deocamdata, poze noi nu am dar revin pe weekendul urmator cu ceva poze din mini-vacanta planificata in Austria si ceva impresii de drum extraurban/autostrada/munte.
  18. Sa o dau putin offtopic legat de evitarea impozitului: aici nu prea ai cum sa il eviti. Nu poti inmatricula masina decat daca prezinti la inmatriculari o foicia semnata privind acordul de direct-debit pentru plata impozitului. Apoi primesti anual factura si banii sunt luati din cont. Nu ai bani in cont -> esti bagat in SCHUFA (un fel de biroul de credit, dar extins la orice fel de debit) si nu mai pupi nici macar un telefon la abonament. Dar in ro nu te bate nimeni la cap: cel ce mi-a cumparat Nubira in ianuarie circula bine-merci cu masina radiata de la administratia financiara de 5 luni - cu numerele mele de inmatriculare, cu toate ca pe certificatul de inmatriculare scrie clar - instrainat catre ... la data ... Sunt curios daca va fi pus la plata pentru impozit si pentru lunile acestea.
  19. Juliaen

    La Multi Ani

    LMA ZeneSeu! Multa fericire alaturi fetele tale!
  20. Juliaen

    Atentie La Copii !

    Treaba asta e si pe aici - recent am vazut la tv reportaje cu disparitii de copii din parcuri de joaca (pedofilie & trafic de organe). Mai dur a fost cazul a 2 fetite lasate in casa singure peste noapte - intr-un orasel linistit unde nimeni nu isi incuia usa la casa - mama lucrand tura de noapte permanent. Dimineata au fost gasite macelarite in casa. Mai nou se practica jefuirea copiilor de bijuterii la locul de joaca - saptamana trecuta a fost prin un tanar in Muenchen: intr-un parc era foarte prietenos cu cei mici, parintii nebanuind nimic, acesta lasandu-i fara cercei. bratari, etc. Una din mame a banuit ceva si i-au controlat rucsacul - plin cu obiecte furate de la cei mici. Asadar, ochiii cat cepele pe cei mici!
  21. Pretul combustibilului a crescut peste tot. Ca o comparatie pentru Germania: august 2010 / Martie 2011: GPL: 0,63 centi / 0,82 Euro Motorina: 1,14 Euro / 1,39 Euro Benzina: 1,2 Euro / 1,49 Euro La statiile de alimentare de pe autostrada preturile cresc cu 6-7%.
  22. Te referi la injectoare? Din cate am studiat problema apare la motoarele produse pana la jumatatea lui 2007.
  23. In legatura cu preturile din ro pentru masinile aduse din afara ce sa zic, la prima vedere par mult mai mici. Dar daca ai cauta in germania echivalentul ca pret/ani/dotari ai gasi aici doar masini undeva la 150-200k km. O masina cu pret de noua peste 30.000 Euro, 2-3 ani vechime si pana in 100.000 km scoasa la vanzare cu 10-12.000 Euro e un basm de adormit pe cei ce pun botul la spusele bisnitarilor. Nimeni nu vinde o masina buna, doar sa scape de ea, indiferent de pret. Pretul de 10-12.000 trebuie teoretic sa includa TVA-ul de 19%, profitul parcului auto de aici si profitul bisnitarului, adica cel putin 3000 -3500 Euro. Ei, cine si-ar vinde masina cu 8000 de ex in conditiile in care a platit peste 30.000 in urma cu 3 ani? Nu neg, in perioada cautarilor am gasit si masini mai ieftine, dar fie reimportate/foste masini de la inchirieri, vandute de autohaus Haybat/Mehmet, Gyursol... Ce gasesti in targurile din romania sunt masini ce le gasesti la vanzare aici la autohaus-uri cu mentiunea - doar pentru export. Explicatia e simpla: lovite, manarite, probleme tehnice ce nu mai permit inmatricularea aici si se vand doar la export pentru ca vanzatorul, prin lege, este exonerat de orice raspundere in cazul exportului. Statistic, in germania o masina cu o uzura normala (25-30.000 km/an), cu reviziile la zi si fara incidente, ajunge cam in 3.5-4 ani la jumatate din pretul de nou. As fi gasit la un parc auto (masina am luat-o de la dealer) undeva pe la 15-16.000 dar aici am garantia numarului de km, garantie pe masina si faptul ca nu a avut accidente. Plus, masina a fost cumparata din Munchen, scutind astfel ~500 de euro pentru drum, inmatriculare temporara, in cazul in care as fi cumparat-o din alt oras iar la majoritatea parcurilor auto garantia costa suplimentar, de obicei ~400 de euro pentru 1 an.
  24. Dupa aproximativ o luna de la despartirea de Nubira, iata si noua masina a familiei: Passat Variant 2.0 TDI Comfortline Business Prima inmatriculare: Martie 2008, un singur proprietar anterior, 83.300 KM 2.0 TDI 1968 cm3, 103kw - 140 ps Consum: urban 7,9 extraurban 5 l/100km, Emisii CO2 158 g/km Transmisie manuala, 6 trepte Culoare: Deep black perleffekt Cateva dintre dotari: ABS, ESP, ASR, EDS Istoric service complet clima automatica, bizonala 6 Airbag-uri Tempomat Frana de mana electrica Imobilizator electronic si sistem alarma cu senzori de prezenta interior Servotronic, Filtru de particule DPF Computer de bord Volan din piele cu butoane multifunctionale (sistem audio, computer de bord) Pachet deco Aluminiu Pregatire conexiune telefon Functia coming/leaving home Geamuri electrice Senzor de ploaie, senzor zi/noapte Faruri de ceata Oglinda retrovizoare cu functie auto anti-orbire Oglinzi electrice, incalzite, heliomate Semnalizatoare in oglinzile exterioare Geamuri cu tenta de culoare inchisa Tapiterie din velur, culoare Latte macchiato Scaune confort Cotiera centrala fata/ spate Scaune incalzite Scaun pasager pliabil Scaun sofer electric Radio Cd Mp3, functie TIM Torpedo cu refrigerare Passatul a fost achizitionat de la reprezentanta VW (nu de la un parc auto), avand acces astfel la istoricul de service al masinii - revizii facute la timp, fara evenimente, km reali - lucruri mentionate si in contract. Pretul de achizitie a fost 16.900 Euro, in care sunt incluse: Set complet anvelope iarna: anvelopa, janta, capace originale VW Revizia masinii: schimb ulei, filtre... conform ghidului de service Frane noi fata/spate TUV - HU & AU noi Covorase textile originale Inmatricularea masinii Garantie full 1 an Masina am achizitionat-o luni dar inca nu am primit-o - pana astazi a fost in service (la reprezentanta) pentru operatiile tehnice descrise mai sus, maine trebuie sa ii fac asigurarea (aici vedem in ce masura anii fara daune din Romania ajuta - malus-ul pentru incepatori e 245%) si vineri voi intra in posesia ei. Ar fi multe de scris despre achizitie dar voi detalia in zilele urmatoare, sperand ca informatiile prezentate sa fie de folos celor ce sunt interesati de achizitii sh din Germania.
  25. Se pare ca dracul nu e asa de negru. Dupa x telefoane pe la y fosti dealeri daewoo, am ajuns la relatii clienti Ford Romania. Ca informatie generala, cei de la Craiova se afla intr-o perioada de tranzitie si Ford Craiova asigura serviciul clienti si pt. masinile Daewoo vandute Pt COC trebuie trimisa adresa la ei, copie dupa actele masinii si dupa buletin si voi primi COC-ul prin posta in 2-3 saptamani. Dar dracul tot isi baga coada... Dupa ce am rezolvat problema COC-ului, acum ma lovesc de alte Z formulare (dovada ca masina nu a mai fost inmatriculata in germania, dovada ca nu am amenzi neplatite prin germania, adeverinte fiscale... ce mai, trebuie sa te tii tare cu nervii sa importi o masina aici, isi protejeaza bine piata interna). Astfel sunt nevoit sa vand masina in Romania, daca nu gasesc in 2 saptamani un cumparator atunci o voi vinde tatalui meu si voi veni cu ea aici cu procura. Deci topicul se poate inchide! Multumesc!
 

×
×
  • Create New...