Jump to content

madves

Membru
  • Content Count

    60
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by madves

  1. Imi cer scuza pentru aceasta problema. Am citit regulamentul, dar : > m-a indus in eroare timpul de asteptare, fiind primul topic deschis > conexiunea Internet, care este mobila, semnalul fiind destul de slab (ma aflu in alta locatie acum). Toate cele bune!
  2. Vand urgent Chevrolet Aveo 1.4 69kw/94 cp HB 2007, varianta Elite, inmatriculata 14 martie 2007, Pret 3500 euro negociabil. ABS, airbag-uri frontale, servodirectie, oglinzi electrice si incalzite, aer conditionat; Jante aliaj cu anvelope BF Goodrich de vara/jante tabla cu anvelope iarna Nokian; Folie autorizata, radio-cd Pioneer DEH 40 UB cu USB, boxe (componente) fata/spate Audio System. Rulaj 169000 km, din care 90% extraurban, consum aproximativ 6%; In afara reviziilor, au fost schimbate urmatoarele: >75000 km placute frana Ferodo >~95000 km senzor ABS fata stanga >~108000 km al doilea senzor ABS fata dreapta impreuna cu amortizoare GM fata/spate si bucsi brate >~130000 km rulment drreapta fata si pivot stanga >~155000 km saboti frana ATE. Masina nu are probleme, motivul vanzarii este achizitionarea unui diesel datorita rulajului(si costurilor asociate)
  3. N-am sesizat sa traga directia, dar am o uzura mai mare la roata/anvelopa din fata dreapta. Uzura este spre exterior si am considerat ca amortizorul este cauza acestui fapt(test amortizoare fata:stanga 56%, dreapta 45%). Datorita acelei uzuri vreau sa reglez geometria, bineinteles cu o noua verificare/inspectie a directiei pentru a remedia eventualele jocuri(mai putin cel din caseta, care este destul de mic) din capetele de bara(stanga ar fi cu joc). Chiar acum vreo ora am mai facut un drum prin oras(destule denivelari), si fara muzica in masina am auzit doar un usor scartait datorat bucsilor, alt zgomot nu.
  4. Asa ma gandeam si eu, dar la service autorizat mecanicii au alta parere. Vreau sa pun anvelopele de iarna si o sa fac si geometria la roti, de asta am mai intrebat si aici in legatura cu caseta.
  5. Am si eu doua intrebari: 1.Dupa schimbarea amortizoarelor fata si spate am observat o distanta mai mare intre aripa si roata; este normala? La service am intrebat cum sunt arcurile, raspunsul fiind ca sunt ok (am 113 500 km). 2.Tot acolo am verificat si directia, unde s-a gasit un mic joc la capat de bara stanga si un joc in caseta de directie la bratul din dreapta. Pretul unei casete de directie reconditionate (service autorizat) este 1000 RON plus 450 manopera. Cu vreo 10 zile inainte de a merge la reprezentanta, am facut un test la amortizoare si o verificare a directiei (service Renault), rezultatul fiind un joc la pivotul din dreapta. Sa mai merg la un alt service sa verific jocul din caseta de directie?
  6. @florin ciobanu: Ceva asemanator am patit si eu. Am mers la reprezentanta(Arad) si mi-a schimbat senzor ABS dreapta fata defect(cost total 255 ron). @Lucian M: da, la HB avem senzori ABS si pe spate.
  7. Salutare! Azi la pranz s-a aprins si la mine martorul ABS. Am mai facut vreo 10-12 km prin oras, s-a stins, dupa o vreme a aparut din nou. Am ~ 81 k km, si pana acum nu am avut nici o problema cu acest martor. Am franat unde erau denivelari/gropi in oras (datorita imprejurarilor) si dupa am sesizat ca s-a aprins acest martor. Ce imi recomandati? Mentionez ca nu am garantie, deoarece am avut "puncte de vedere " diferite cu service-ul din oras, si am preferat sa merg in alta parte.
  8. Am sunat la Arad, distributia+manopera undeva la 800 Ron, si pompa de apa cam 300. Mai am vreo luna la dipozitie sa ma hotarasc, preturile sunt mari, dar in alta parte daca merg sper sa nu apara probleme...Inclin sa merg totusi la reprezentanta
  9. Multumesc pentru informatii. Dupa prima revizie, am renuntat la garantie datorita atitudinii mecanicilor; pentru revizia de 60k ma gandeam sa merg la Arad la reprezentanta sau intr-un service Daewoo (de care am fost foarte multumit).
  10. M-ar interesa si pe mine, revizia la 60k km la ce pret ajunge? sau daca aveti idee doar distributia cu tot cu manopera?
  11. Eu am un player sub 700 Ron (529 mai exact), si chiar este diferenta fata de player-ul masinii. Ulterior am schimbat si boxele din spate (aprox 470 ron cu montaj) si pot spune ca suna mult mai bine decat cu ce vine masina.
  12. La revzia de 30k pe langa bujii se mai schimba si lichid frana/ambreiaj.
  13. Am ajuns la concluzia ca decat sa ma enervez la service cu diferite persoane, mai bine renunt la garantie. Pretul reviziilor mi se pare exagerat (850 Ron la 30 mii km), nu pot sa vad masina, deci imi asum acest risc!
  14. Am fost la service si s-a rezolvat problema cu manerul interior al usii. Am mai reclamat si scartaitul puntii fata, si mi-au spus ca trebuie schimbate unele bucsi, care nu le au dar au facut comanda si ma suna cand sosesc. Am intrebat din nou de revizia la 30 000 si mi-au spus:" cam 850 Ron plus vreo 250 Ron placutele".
  15. Da, manerul interior al portierei, si se rezolva dand fata de usa jos si stranse suruburile aferente dupa cum ziceau mecanicii d'acolo. Am tot evitat aceasta "operatie", dar de la drumurile noastre tot mai rau vibreaza. Revin maine cu pareri. LE: Am incercat si eu acesta metoda, si m-a tinut vreo 3 saptamani, deorece acea distanta s-a marit ... are joc tot mai mare acel maner.
  16. In pretul de ~ 830 Ron nu intra placutele, si uleiul este Mobil 5W40;Eu vreau ulei GM 5W30, deci o sa mai fie cateva zeci in plus. Maine merg la service cu un plastic de pe usa spate dreapta care misca, si o sa ma lamuresc exact cu pretul reviziei.
  17. Da, exagerat de mult. La 15k am platit 560 Ron, acum in plus ar fi un set de bujii, dar pana la 830 Ron ... ce sa mai zic
  18. Am trecut de 26k km, si ma gandeam sa fac revizia de 30 mai repede(adica vreo 28), sun la reprezentanta si aflu pretul ~830 RON Am ramas fara cuvinte ... mi se pare destul de MARE! Plus ca daca trebuie schimbate si placutele cred ca trec de 1000
  19. N-am urcat in sedan, deci se poate si mai rau ... Repet, am enumerat sa nu zica "carcotasii" ca n-avem probleme, dar sunt nesemnificative, sau mai bine zis doar observatii. LE: Da, le trimit! Doar c-o sa mai dureze o vreme(sper nu prea mult).
  20. Cand faci destui km cu masina, sincer mi se pare deranjant, si nu cred ca e un motiv sa uiti ca mergi cu faza lunga. Din ce-am enumerat mai sus, oricum partea cu service-ul este cea mai deranjanta (sau cel putin asta e parerea mea), restul sunt nesemnificative. Pentru stergatoare ma gandeam la unele cu lamela flexibila (Bosch Aerotwin) care ar trebui sa rezolve problema.
  21. Am trecut si eu de 25 000 km in 11 luni si 6 zile. Ca puncte slabe enumar urmatoarele: - stergator dreapta nu sterge bine vreo 5 cm spre exteriorul parbrizului; - plastic destul de sensibil, deci am mare grija sa nu las urme; - martor luminos "faza lunga" deranjant noaptea; - greierasi in partea dreapta a bordului, si mai nou in usa dreapta spate (s-a desfacut un ornament plastic de pe usa, si trebuie programare la service sa desfaca usa); - in general orice legat de service, au o atitudinea "superioara" ce m-a dezamagit; - puntea fata zgomotoasa, si sper sa nu fie cazul sa schimb caseta de directie. In rest, numai de bine, multumit de alegerea facuta. Legat de revizie, le-am facut scandal si m-au lasat langa masina, dar pretul (560 Ron) mi s-a parut mare.
  22. In aproape 11 luni am trecut de 24 000km; Probleme doar cu greierasii, care de vreo luna sunt tot mai insistenti pe undeva prin partea dreapta a bordului.
  23. Nu era posibila existenta unui "rozator"? Oricum ciudata partea cu blocarea volanului ... LE: Adica n-a ajuns din greseala sub capota un "soricel" care sa roada ceva p'acolo?
  24. Sincer, nici nu stiam de acel scut! De asta am preferat forumul decat service-ul, aici primesc imediat lamuriri si sfaturi utile iar la service doar "impresii" intarziate. Am observat ca e prins cu 2 cleme, care se smulg usor, iar legat de bara fata mi se pare prea "casanta".
 

×
×
  • Create New...