Jump to content

Cocolino

Membru
  • Content Count

    45
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Cocolino

  1. Pentru cine mai este interesat de temporizare la stergatoarele Matizului am adaptat o schema imbunatatita respectiv temporizare reglabila la costuri cat mai reduse. Practic materialele necesare sunt un releu de temporizare de Cielo (cod 94788146), un releu (de ex. LMR1H-12D) si un potentiometru cu intrerupator inclus de 100k. Avantajul schemei este ca nu trebuie schimbata maneta stergatoarelor si face reglarea intervalului de temporizare, ceea ce este un plus considerabil. Functionarea este destul de simpla: la actionarea manetei pe viteza mica, daca contactul k este deschis, releul nu se anclanseaza si stergatoarele functioneaza in regim continuu (schema originala). La inchiderea contactului k, releul anclanseaza, contactul sau normal deschis se va inchide iar motorul pe turatia mica va fi alimentat prin temporizator. Fata de schemele anterioare, pe langa sectionarea firului de la pinul 5, mai trebuie sectionat si firul de la pinul 6 si legat pe contactele releului. Fac o precizare importanta: schema respectiva nu a fost implementata inca pe autoturismul din dotare, dar o voi face in curand. Iata si firele care vin in conectaor (editare din postarea colegului "edi"): - 1 - alb (subtire) - alimentare motor stergator spate - 2 - verde/negru (subtire) - alimentare + 12v pe motorul pompei spalatorului spate - 3 - rosu/galben (gros) - alimentare + 12v pe contact (siguranta F9) - 4 - rosu/galben (subtire) - alimentare + 12v pe motorul pompei spalatorului fata - 5 - albastru (gros) - contact intern din motorul stergatorului - 6 - verde/negru (gros) - alimentare motor turatie mica - 7 - maron (gros) - alimentare + 12v pe contact (siguranta F8) - 8 - violet (gros) - alimentare motor turatie mare - 9 - N.C. - nu este conectat
  2. De cateva zile ma chinui sa schimb furtunul de alimentare cu benzina al rezervorului la un Matiz si nu pot. De fapt problema nu ar fi furtunul de alimentare, ca la ala accesul este destul de usor, dar furtunul pentru vapori (cel putin asa banuiesc ca ii spune - care vine si intra aproape de busonul de umplere) nu stiu cum se poate scoate, ca intra undeva sub bancheta din spate Poate sa ma lumineze cineva?
  3. Am reusit intr-un final. Clema respectiva este intre inel si maner. Cu carpa nu am reusit sa o scot, in schimb, dupa departarea cativa mililetri a inelului de maner am reusit sa extrag clema.
  4. Cred ca eu sunt mai putin practic, dar nu reusesc sub nici o forma sa scot manerul de la geam de la usa din spate la Maty al meu. Am bagat carpa intre maner si capitonaj si am dat in toate directiile dar nu a uesit nici o clema. Stie cineva vreo smecherie sau are ceva poze, ca mie mi-e frica sa nu rup ceva daca trag mai tare?
  5. Nu prea vad pe unde pot intra frunzele, pentru ca grila de intrare este foarte deasa.
  6. Este foarte utila incuierea usilor in timpul mersului. Hoti sunt destui si pana te desprinzi tu din centura sa o iei la fuga dupa respectivul trece ceva timp, ca sa nu mai vorbim ca in timpul asta sigur lasi usile descuiate si te poate lucra un"complice". Cea mai simpla este incuierea automata a usilor dupa cca 10 sec de la pornirea motorului pe care cred ca o au toate alarmele (eu am un Eaglemaster)-are si facilitatea de a se incuia la prima apasare de frana, dar personal mie mi s-a parut incomoda. Pentru deschiderea usilor in timpul mersului eu mi-am pus un buton de inchidere centralizata de Solenza in locasul de langa maneta de viteze (langa frana de mana). Este foarte comod si nu trebuie sa actionezi telecomanda sau se te intorci la tamburusul de la usa ca sa descui. Sistemul functioneaza fara probleme de 2 ani ( si acelasi sistem il am si pe o Dacie berlina si merge la fel de bine
  7. Am gasit in cele din urma pozitia evaporatorului cu pricina in Matiz. Pentru cine este interesat, vezi fisierul atasat.
  8. Sa inteleg ca pot sa dau jos furtunul si sa bag acolo toata spuma? Sigur este vaporizatorul?
  9. Cred ca l-am gasit, dar de ce nu este umed atunci cand merge AC? Am dat un tub de AIRCON si dupa cca 20 min cand am dat drumul la ventilator pe turatie mare nu mi-a iesit nici spuma nici apa nici pe aerisitori si nici furtunasul repectiv. Unde s-a dus atata spuma? Cumva in plasticul din care iese furtunasul se afla vaporizatorul? Acolo nu am dat cu spray pt ca mi-a fost frica sa nu fie altceva, dar teoretic daca acolo este vaporizatorul ma gandesc sa mai iau un flacon de spray, sa dau jos furtunul si sa bag acolo toata spuma. A mai incercat cineva chestia asta?
  10. Caut cu disperare furtunasul de golire a condensului de la aer conditionat la Matiz. stie cineva pe unde este?
  11. Am un miros urat mai ales la pornirea venitatiei la MATIZ. Unde este furtunul pentru eliminarea condensului? Ma gandesc ca poate s-a infundat si se impute apa de la condens. Masina are doar 2 ani. Am vazut ca lumea vorbeste de tot felul de spume care se baga in instalatia de ventilare, dar se pare ca au efect doar pe termen scurt
  12. Cred ca am gasit rezolvarea. Intr-adevar parbrizul intra sub grila aceea de plastic, deci automat a fost data jos la montarea parbrizului. Am tras putin de furtunas (cam la balamaua din partea stg. a capotei) si, surpriza am ramas in mana cu un furtunas desprins. Am facut proba si, intr-adevar tasneste lichid la actionarea pompitei. Se pare in service-urile noastre iti rezolvi o problema si capeti altele.
  13. Am umplut rezervorul spalatorului acum cateva zile si observ ca acum nu mai iese nimic pe la tasnitori. Motorasul se aude mergand dar pe la stropitori nu iese nimic. Poate avea legatura cu faptul ca intre timp am avut masina in service pentru schimbarea parbrizului?La schimbarea acestuia se umbla la grila cu stropitori? M-am uitat prin grila aceea neagra si am vazut ca intrarea furtunaselor in cele 2 duze e ok, de asemenea un teu care se vede prin acea grila e ok. poate stie cineva daca mai sunt alte zone de imbinare unde ar putea fi o scapare si cum se poate ajunge la ele (eventual un desen schematic).
  14. In principiu e destul de clar, dar nu inteleg ce inseamna 12 07 si mi s-ar pare mai corect sa in stantezi, decat sa elimini patratelul respectiv. cert e ca pe stik nu e nici o indicatie in sensul asta
  15. Am facut asigurarea RCA la Asirom incepand cu 01 ian 2008, pana pe 31 dec 2008. Am primit un autocolant in forma de disc inscriptionat pe margini cu cifre arabe de la 1 la 31, cu romane de la I la XII, mai are un locas 12 07 si in interior mai mare 2008 si 2009. Pe spate se spune ca trebuie marcata perioada de valabilitate si aplicata pe parbriz. Aveti idee cum se face chestia asta? Agentul de asigurari mi-a zis ca trebuiesc decupate cifrele care indica ultima zi a asigurarii, dar ce facem cu anul?
  16. Spream ca, daca tot au ascuns bidonasul asa bine sa ii puna un surub de golire cat de cat accesibil, dar se pare ca nu sunt sanse. O sa incerc varianta cu golitul
  17. Am si eu o problema cu spalatorul de parbriz. a venit frigul si eu am lichid de vara in borcanul pentru spalator. As vrea sa schimb lichidul, dar nu am idee cum sa il golesc. Are o pozitie asa desteapta ca nici nu stiu cat lichid am in el. Are cineva idee cum as putea sa il golesc, fara sa demontez jumatate din masina?
  18. M-am trezit cu Matizul gzariat destul de tare (s-a indoit un pic si tabla in dreptul zgarieturii). Am nevoie de o vopsitorie meseriasa unde sa imi nimereasca si nuanta. Anul trecut am schimbat o usa la RAVER Service in Constanta pot spune ca mi-au facut o nuanta cu totul diferita, asa ca am refuzat lucrarea si in cele din urma au revopsit-o si tot nu au nimerit exact nuanta. Ma poate ajuta cineva?
  19. Referitor reviziile Matizului: Am un Matiz pe care il foloseste sotia, asa ca intr-un an am facut cu el abia vreo 5000Km. Bineinteles ca la 6 luni am fost ca tot omul constiincios la service ca sa ii fac revizia de 6 luni. Cei de la service (in Constanta) s-au uitat mirati la mine si s-or fi gandit in sinea lor: uite ca a mai venit un fraier. Mi-au bagat masina in atelier, au tinut-o fara sa ii faca nimic cca 2 ore, apoi in 15 min. cred, i-au schimbat uleiul. Bineinteles ca mi-au bagat la plata 3 ore de manopera, ca la ei se taxeaza si cand le sta masina in parcare + uleiul schimbat. Pot spune ca nu am facut nici o afacere. Personal nu cred ca un ulei (Castrol Magnatec) isi pierde proprietatile dupa 6 luni, asa ca va sfatuiesc sa mergeti linistiti la revizii la 10000 km. In rest sunt bani aruncati in vant.
  20. Mai concret poti sa-mi zici? E de mers la service sau nu?
  21. Azi am mers cu o alta masina in spatele Matizului meu. M-am cam speriat cand am vazut ca din teva de esapament sunt aruncate picaturi de apa, cateodata chiar un firicel de lichid. Este ceva normal? M-am mai uitat apoi si am vazut acelasi lucru si la alt Matiz, dar parca n asa mult. este cazul sa merg la service? Ce este acel lichid? Ulei nu pare a fi (oricum nivelul nu a scazut, apa, nu vad de unde ar putea fi, iar daza este benzina este grav, probabil justifica consumul urban destul de mare (8,5-9%).
  22. Si eu am un troncanit in spate la Matiz, in special la denivelari, dar banuiesc ca este de la placa din spate care se ridica odata cu hayonul. Este posibil sa atinga de acesta si sa faca zgomot. are cineva idee cum se poate izola?
  23. Dupa full la rezervor, am ajuns la un sfert din rezervor (dupa indicatiile din bord) dupa 250 km. Teoretic asta inseamna un consm de cca 10% la mers numai in oras. Mi se pare enorm in conditiile in care in cartea tehnica se da un consum de 7,2% in oras pt Matiz Euro3. O fi si indicatia din bord eronata, dar oricum nu cred sa ajunga la mai putin de 9-9,5%. Mentionez ca masina are 3 luni si 850km la bord. Exist solutii?
  24. Ce vrea sa insemne derele? Cam cu ce s mananca?
 

×
×
  • Create New...