Jump to content

hmalex87

Membru
  • Content Count

    24
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by hmalex87

  1. Multumesc, am reusit, sa scot cablul de la vitezometru, iesise camasa de cauciuc dinspre cutie, i-am facut o mica reconditionare, l-am scos pe tot din camasa de cauciuc si l-am uns cu vaselina, l-am strans cu patentul mai tare la capete ca sa nu mai iasa, Acum functioneaza binisor, are o mica oscilatie pana la 40 km/h, In ceea ce priveste becul din bord a ramas stins.
  2. Desi au trecut 4 ani de la ultimul post, am o nelamurie , daca ti se rupe cablul de la vitezometru sau a iesit din mufa ,acel senzor de viteza nu mai primeste nici un semnal ca urmare se aprinde check engine in bord si ramane aprins. Eu am o problema cu matizul meu euro 2 din 99". Mi se aprindea chek engine in bord dupa viteza de 80 km\h, dupa o diagnoza nenea mecanicul a zis ca e de la senzorul de detonatii, senzorul in sine costa ceva bani, dar mai scumpa e manopera , senzorul fiind pozitionat in spatele motorului undeva sub galeria de admisie. Acu vreo 2 zile mi-am facut timp sa vad cum asi putea sa ajung eu la respectivul senzor, dupa ce am demontat bateria si m-am holbat bine pe acolo am observat ca senzorul meu de detonatii nici macar nu era conectat , il conectez eu fericit ca am rezolvat problema si dau sa plec. Surpriza, desi eram in miscare vitezometrul meu arata fabuloasa viteza de 0 km\h la fel se aprinde check engine dar la o viteza mai mica cam 40/50 km/h(Neavand vitezometru am probat cu un gps) . Pana rezolv problema cu cablul vitezometrului poate imi confirma cineva afirmatia subliniata mai sus. Multumesc.
  3. Ma bag si eu in discutie cu o intrebare, am citit postul dar nu am vazut nici o referie, la motoarele cu uzura mai mare difera in vreu fel reglajul culbuturilor fata de cotele din manual? De exemplu matizul meu are pe peste 200 k, si o segmentare la activ, motorul merge ok, dar se aude acel tacanit specific atat la ralanti cat si in mers. Multumesc .
  4. Postez si eu aici o mica problema .Am un matiz din 99" kilometri multi, 180k, Saptamana trecuta s-a segmentat motorul pentru ca avea un consuma exorbitant de ulei cam 1 L la 4000 de km . S-au inlocuit segmentii, sau reglat tachetii, si tot calabalacul care se face cand se segmenteaza un motor. Mecanicul care a facut treaba asta a uitat sa puna un semn cand a demontat delcoul si l-a montat inapoi reglandul dupa ureche. Masina merge bine pana la 80 km/h, dupa lipsa de putere se aprinde check engine si se accelereaza greu de tot pana la 100. M-am tot jucat cu delocul am dat avansul mai in fata mai in spate aceeasi problema, merge bine pana la 80 dupa 80 check engine lipsa de putere daca calc pedala maxim da in nas. Pana nu o duc la tester n-am de unde sa stiu ce eroare da, dar eu suspectez sonda lambda . Intrebarea mea ar fi pot verifica sonda lambda fara sa merg in service?
  5. S-a vandut? Am nevoie de o caseta pentru matiz din 99 se.
  6. Ma abonez la aripa dreapta, daca e fara rugina si astept un update la lista cu piese.
  7. Atunci de ce scartie pana se incalzeste? O sa crape la un moment dat , Vreun sfat ceva? Sa ma duc la mecanic? . Presupun ca rulmentul ala scartie poate fi schimbat doar acesta?
  8. Am si eu un matiz din 99' la mine a ajuns la 157000, dar eu condiser ca a trecut de mult de 200000. Ca necesitati, am nevoie de amortizoare, si de o segementare. Acum matizache are "169000" s-a schimbat ulei am pus 10w40 dat fiind uzura motorului, ulei papa cam 1 litru la 6000. O mica problema am cu el, imi scartie delcoul pana se incalzeste motorul, problema cara a aparut odata cu venirea frigului. E un scartait ca si cum freaca fier pe fier. Eu banuiesc ca fiind uleiul ceva mai gros dureaza un pic pana ajunge si unge si axul delocului. In rest nimic de reprosat functioneaza ca la carte.
  9. Vand pompa de apa, plus o curea de distributie, folosite 10000 de km, pret 100 ron,,, relatii la telefon 0748429294...
  10. Pompa de benzina? Si la ce pret.>?
  11. Dezgrop si eu un topic, n-am vrut sa fac altul, am dat si search da n-am gasit ce vreau eu sa fac, mai precis vreau sa demontez bordul, tot plasticul, a facut cineva aceasta operatiune. Bordul asta al meu e cam zgarait si am de gand sa caut altul, dar vreau sa ma informez din timp cum sta treaba.
  12. Azi am montat injectoarele pe masina, le-am curatat exact ca in tutorial, le-am probat toate merg ok. Problema mea se pare ca e in alta parte pistonul ala nu vrea sa lucreze si pace. Ma dau batut si trebuie sa ma duc la mecanic. Recomanda si mie cineva un service mai serios? Multumesc.
  13. La osciloscop nu m-am gandit (rusine mie) . Ms maestre Tolin.
  14. Intrebare, cum verific daca un injector primeste curent? ma refer la mufa si cablu, pot de exemeplu sa pun mufa de la un injector la altul? Nu am facut inca chestia asta astept un raspuns de la cineva. .
  15. Viktor da o fi mai simplu sa deshid usa la rezervor, iar pentru nonel probabil ca rampa injectoarelor e undeva in portbagaj sub roata de rezerva. Nu ne-am nascut toti invatati ca voi mari maestri . Revenind la problema am reusit pana la urma cu mare chinuiala, demontand canistra de carbon. , inejectoare murdare nu cred ca au fost curatate niciodata, urmeaza sa le montez inapoi si sa vad minunea.
  16. Nu stiu cum nu ai reusit tu cu rigla eu am reusit, si la matiz si la cielo si mai nou vad ca merge si la opel (modelel mai vechi in orice caz) )
  17. Super tare smecheria cu duzele de insignia, trebuie sa fac si eu treaba asta cand se mai incalzeste un pic afara
  18. Ca sa fac operatiunea asta trebuie sa demonetez corpul acceleratiei?(cred ca asa ii zice), Ca altfel nu stiu cum a facut initiatorul topicului da eu nu am loc, m-am tot uitat lung pe acolo si spatiul este limitat. Eu am sigur un injector infundat si trebuie sa ajung la el cumva dar ma cam sperie gandul sa demontez tot corpul acceleratiei. .Sfaturi ceva?
  19. Injectorul il banuiam si eu, dar de ce gasesc bujia uda?( Bujii noi, fise noi, capac delcou bun, scanteia ajunge la bujie). Asta ii nelamurirea mea, am inteles ca exista o bobina la fiecare injector, dar totusi daca nu era injectorul bun nu mai ajungea benzina pana la bujie.
  20. Nenea Tolin, gasesti un raspuns si la problema mea asa o parere macar.
  21. Silicon am pus pentru o etansiezare mai buna a locului unde se imbina chiuloasa cu corpul acela de la furtun, nu am bagat silicon inaunutru. Am facut un drum lung cu masina si se pare ca functioneaza ok, caldura la greu, iar daca o dau la max nu pot sa stau in masina. Acu sa vedem daca se buleste iar,schimb termostat din nou si o sa am grija sa am si garnitura.
  22. Stimabili colegi forumisti am si eu o problema cu al meu matiz euro 2 din 1999 si cu 158000 de km la bord, de cand l-am luat nu de mult am schimbat la el: fise, bujii, filtre(ulei si aer, cel de benzina urmeaza), uleiul(am bagat un aral 5w30). Problema cea mai mare e ca dupa toate schimburile astea masina imi merge in 2 pistoane, primul piston cel din stanga cum te uiti la motor trage chilulul. Am verificat fise, capac delcou si mai apoi bujile.Una dintre ele cea de la primul piston era uda. Mai precizez ca miroase un pic a benzina in habitaclu cand o pornesc. De asemenea in mers se simte un mic lag la accelerare de parca ar fi motor turbo, accelereaza usor apoi dintro data capata forta( suspectez ca in momentul ala incepe sa functioneze si pistonul cu probleme). Ce ma puteti sfatui ? Maine ma duc sa o pun pe tester sa vad ce erori imi da. Un nene mecanic la care am fost mi-a zis ca s-ar putea sa nu inchida bine o supapa si din cauza asta sa functioneze anormal acel piston. Multumesc
  23. Mi-am schimbat si eu termostatul, pentru ca nu mai aveam caldura in masina, extraurban acul de la temepratura nu crestea nici macar 1mm .Am avut suripiza sa constat ca termostatul vechi era blocat pe deschis si STRAMB( desi era pus in pozitia corecta), probleama e ca nu am gasit nici o garnitura( in afara de cea care este montata pe termostat) si am pus noul termostat fara garnitura, folosindu-ma de niste silicon din acela negru. Acu intrebarea mea este termostatul vechi s-a strambat din cauza lipsei garniturii aceleia rotunde care apare si in cartea tehnica?. Teoretic cred ca se gaseste garnitura la orice magazin dar din lipsa din timp si azi cand m-am pus pe schimbat termostat fiind duminica si inchis la orice magazin auto, l-am montat fara. E posibil sa am probleme iar?
  24. mai ai cumva al treile stop pe frana ma mai intereseaza tetirele spate daca nu s-au dat si aparatoarea accea de plastic de sub aripa, daca e in stare buna pe partea dreapta.
 

×
×
  • Create New...