Jump to content

doiuxxl

Membru
  • Content Count

    11
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by doiuxxl

  1. Buna. A venit vremea sa schimb distributia masinii, un cielo 2007 cu 180.000. Ceea ce nu reusesc sa identific sigur este daca termostatul deschide la 87 sau la 92 ? Codul motorului este A15SMS dar am gasit ambele modele disponibile pentru acest motor. Ce cod are cel pus in fabrica sau macar care este temperatura corecta de deschidere ? Multumesc.
  2. Salut Am umblat la bord sa schimb cele 4 leduri de iluminare arse (T10 in locul becurilor) si am distrus cumva cirsuitul din stanga de IGN - o bucatica de aprox 2 cm dezlipit/rupt de pe placa. Drept solutie temporara amlegat un fir de la surubul de IGN din dreapta pana la cel din stanga si bordul pare a functiona corect. Ambele fire sunt alb/rosu in conectorii lor. Cat de neinspirata e solutia / ce se poate intampla ? Se poate transforma in solutie permanenta ? Multumesc.
  3. Am inspectat pe cat am putut furtunele din jurul corpului clapeta dar toate par la locul lor si intregi. Legat de gaz am facut urmatoarele teste: Am deconectat toate cele 3 module ale gazului. Nu a pornit de loc. Am conectat modulul de benzina (LOVATO cod. 438039) si a pornit dar a continuat sa stea turata. La un moment dat am oprit si aducandu-mi aminte de procedura postata de un coleg am pus doar contactul la masina si am deconectat motorasul pas cu pas si TPS-ul. Le-am conectat la loc dupa aproximativ 10 secunde. A fost perfect cateva ore apoi a inceput din nou sa stea turata, aceasi turatie, cam a 2 si a treia zi. Drumurile pe care le fac nu au tocmai un orar, de aici si informatiile fragmentate. Am deconectat tubulatura de la corp si cum ultima oara am mers pe gaz mirosul inca se simtea acolo bine. Asta inainte de a deconecta toate modulelel de gaz. Cred ca IDLE learn le-a facut dupa conectare senzorilor pana a mers ok. Corpul l-am curatat cu WD40 si inainte asta cu ceva carb cleaner. Nu stiu ce sa mai cred. Ce chestie mai intervine doar dupa invatare /autoreglare ? Multumesc.
  4. Buna. Adaug si eu problema mea la acest topic. UN Cielo E3 din 2007 cu instalatie de gaz din fabrica. Modelul pare sa fie Lovato Lovecu-4U, butonul de comutare are 4 led-uri de nivel pentru gpl. Problema este relantiul care are valori astronomice - la liber sare si incepe sa creasca catre 4000 si chiar mai mult ceea ce nu este deloc placut. Intrebare mea este: Ca sa dezactivez instalatia de gaz este suficient sa scot mufa celor 3 module de sub bord ? Daca aveti mai multe informatii despre aceste module, daca pot fi deconectate separat va rog ajutati-ma. Manifestarea apare si pe benzina si pe gaz. Multumesc
  5. Adica nu ai schimbat cureaua aia de alternator niciodata ? In cartea de service era trecut 40.000 km pentru schimb, de asta intreb.
  6. Cati km "time" o curea de alternator ? Am schimbat-o acum vreo 42.000 km (3 ani) si vreau sa stiu daca ma tine pana la distributie(60.000) - producator DONGIL. Nu prea am chef sa umblu pe la ea - adica sa o duc la mecanic. Apropos: imi poate recomanda cineva un mecanic ok in Timisoara ? Mersi.
  7. Buna. Articolul indicat este foarte interesant: "* Diesel oils rank overall between number 15 and 109. But, if you omit the highest ranked Diesel oil which is FAR, FAR MORE CAPABLE than all the other Diesel oils, the rest only rank between 58 and 109. The poor wear protection performance of all but the one particular top ranked Diesel oil, makes it very clear that in general, Diesel oils are a poor choice for High Performance gas engines." - adica o fi el cu mai mult detergent dar nu cred ca e bun pentru un matiz "• BOTTOM LINE: Thinner oils are better for most engine lubrication needs." In acel clasament nu exista aral, elf, total si producatori proprii cu exceptia GM. Deci din clasament cunoscut ar fi Mobil 1, Castrol, Valvoline, Havoline Ps: experienat mea cu GM dexos 2 5w30 pe un matiz din 2007 - dupa schimbarea uleiului la aproximatix o saptamana s-a aprins becul de motor - MIL. Eroarea era P0133 - adica raspuns intarziat la sonda lambda. A disparut doar la schimbarea uleilui cu unul daewoo 5w30 - iar asta era fara C-ul pe care il are GM - care apropos era long live.
  8. Buna. Sunt si eu printre cei mai ghinionisti. S-a rupt tija contactului - cea care invarte contactul electric. Am schimbat butucul cu unul facut pe vapor dar nu am reusit sa il bag inuntru. Am folosit doar partea cu tija nu si corpul cu ionelul de citire, acela l-am reciclat. Dar s-a rupt si ceva din interirul mecanismului de blocare, am vazut dupa ce l-am scos pe jos - am incercat destul de mult sa il introduc fara succes - se bloca la cativa milimetrii. Asa, fara acel mecanism de blocare care a cazut prin partea de jos deschisa fortat acum, ce probleme pot intampina in afara de neblocarea volanului la invartirea sa fara cheie in contact ? Mersi.
  9. Buna. Stiu ca nu este tocmai cel mai potrivit loc al topicului dar incerc sa gasesc o dovada: Am cumparat un matiz fabricat in 2007 si inmatriculat in 15.04.2007 in Arad. Se pare ca el a fost luat de la dealer din Timisoara. Intrebarea este: Ce vanzatori/reprezentante de Daewoo au existat in 2007 in Timisoara sau Arad si daca stiti schema de achitare a taxei de prima inmaticulare pt Daewoo/Matiz ? (achita pers fizica sau dealeru' sau scutit de taxa?) Masina a fost cumparata de o persoana fizica din Arad. Nu am foarte multe date despre acest lucru, primul proprietar fiind decedat. Multumesc pentru ajutor
  10. Buna. Trimite-mi te rog si mie catalogul la adresa doru_barit@yahoo.com Multumesc.
 

×
×
  • Create New...