Jump to content

rares.negrea

Membru
  • Content Count

    12
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by rares.negrea

  1. Dupa ce am citit cateva zeci din ultimile pagini ale acestui topic vin si eu sa scriu cate ceva despre Kalos-ul meu. Am un Kalos 1.2 din 2004 in 5 usi. Vreau sa va spun ca nu am decat cuvinte de lauda la adresa acestei masini. Am aproape 70.000km, facuti 80% in oras. De cand am aceasta masina, in afara de revizia anuala si schimbul distributiei nu am facut decat sa schimb un rand de bujii pe la 20.000km si de atunci am uitat sa mai schimb. Apoi pe la 40.000km am schimbat placutele de frana si ... iarasi am uitat ca mai trebuie sa fac ceva la masina. Sa nu va mai spun de costul scazut al intretinerii. Schimbul distributiei l-am facut impreuna cu revizia anuala (schimb ulei + filtre) si m-a costat acum 2 ani 1000lei. La consumabile am folosit numai GM la ulei si MANN la filtre. In rest NU am avut NICI O PROBLEMA!!!! Din cate stiu motorul de 1.4 16v este unul flamand. Cel de 1.2 are un consum extrem de decent si in oras intotdeauna sunt sub 10%. De vreo 3 ani incoace masina o conduce sotia mea si ne gandeam sa schimbam masinile (eu am un Opel) ... in primul rand a zis ca vindem Opelul (cumparat de nou in 2007, sa nu va zic cate am schimbat la el, inclusiv compresorul de AC) si in al doilea rand nu reusesc sa-i scot din cap marca Chevrolet, adica nici nu se pune problema sa luam altceva. Este foarte adevarat ca masinile au fost intretinute, s-a respectat planul de revizii si binenteles stilul de conducere este unul decent. Pentru mine istoria Chevrolet merge mai departe impreuna cu familia mea. Cele bune!
  2. Pana la urma am gasit cea mai avantajoasa varianta, am luat VARTA de 45Ah cu borne inversate la doar 195RON. In Bucuresti gasesti la Gara de Nord, vis-a-vis de Hotel Ibis, e o dugheana a lui Radacini si langa ea (lipit de...) e o alta dugheana care are acumulatori. Au si baterie originala GM insa costa dublu si nu cred ca se justifica investitia atata timp cat si Varta e un nume, nu? Spor la achizitie!
  3. Ok my friend! Ma voi duce la Caranda atunci sa vad cum sta treaba. Multam!
  4. Caranda face acumulatori cu bornele inversate? NU ma intereseaza decat achizitionarea din Bucuresti. Enuntul meu era simplu si aveam doar 2 criterii: - sa fie cu borne inversate - sa fie din Bucuresti. In afara de un co-forumist care mi-a dat un mesaj cu o oferta "in private" vad ca nici unul din posesorii de Kalos nu a ajuns sa-si schimbe bateria.
  5. Salutare tuturor. Iata ca-mi veni si mie randul ca dupa 6 ani sa schimb acumulatorul la Kalos-ul meu. Azi l-am incarcat pe redresor insa se pare ca trebuie sa ma interesez din vreme si sa achizitionez unul ca sa nu raman in drum. Am observat ca actualul este un Delkor de 45Ah cu bornele inversate. Intrebarea mea este, voi de unde va cumparati acumulatori pentru Kalos cu motor 1.2? Stie cineva ceva locatie magazin (in Bucuresti ma intereseaza) si ceva pret aproximativ? Multam fain!
  6. sa-l sucesc cum? pe ce ax? adica in ce plan? sa-l imping dintr-un colt si sa-l trag din altul? din care colt sa imping? sau .. trebuie sucit cumva in plan vertical, adica in sensul acelor de ceasornic sau invers? please describe "sucesti"
  7. Am demontat grila. Am demontat si cele 3 suruburi in care e prins farul. I-am scos si cele 3 contacte electrice din spate. E vorba de farul din stanga (cel de pe partea soferului). E, problema este ca il mai tine ceva, ca si cum ar fi un surub ascuns undeva in coltul dinspre aripa. Am incercat sa trag, sa-l imping in sus, in jos ... nimic. In partea dreapta sus mai are ca un mic punct de prindere din plastic care se agata in caroserie. O fi avand asa ceva si in partea de jos? Se misca in partea dinspre grila, dar in partea dinspre aripa e ca si cum ar mai fi intr-un surub prins. Am tras incet la inceput, apoi am tras si mai tare si degeaba. La un moment dat am vrut sa demontez aripa, dar mi s-a parut o idee absurda. Am demontat inclusiv gatul de la vasul de lichid pt parbriz. Any idea?
  8. Salutare stimabililor, am si eu un neajuns, mi s-a ar unul din becurile de semnalizare. Am un kalos hatch model cu semnalizatorul separat (nu cel monobloc cu farul) si are la semnalizatorul fata 2 becuri. Mi s-a ars unul din ele si merg de ceva vreme asa. Am zis sa ma apuc sa-l schimb singur insa in afara de crila din fata nu am reusit sa demontez altceva. Stiam ca exista un manual de reparatii dar search-urile de pe forum nu m-au ajutat prea mult. Stiti voi ce si cum se face? Aveti manual de reparatii? Pot sa o fac eu sau trebuie sa ma duc la service? Va multumesc pentru amabilitate si va doresc un weekend fierbinte stins cu bere!
  9. stie cineva pentru Kalos 1.2 ce bujii ar trebui sa pun? ca aia de la DiBas au zis ca d-alea originale GM, da' nu aveau. masina am cumparat-o in octombrie 2004.
  10. Salutare! Am efectuat si eu cea de-a doua revizie la Kalos 1.2 (cea de 30k) la DiBas. M-a costat 525RON in conditiile in care NU mi-au schimbat bujiile ca "aratau inca bine", dar mai ales pentru ca NU AVEAU BUJII . Nu stiu cum vine asta ... Ma rog .. in principiu parerea mea este bunicica despre cei de acolo. Mi s-a parut aiurea ca la revizia de 15k mi-au pus ulei Opel si acum mi-au pus ulei GM. In rest mi-au schimbat toate filtrele (benzin, polen, aer), curatat sistem admisie (cu un spray), schimbat un bec la plafoniera si ... cam atat. S-au tinut de programare, adica la 8:30 eram programat la 8:45 mi-au bagat masina in service. Personal le acord nota 9 (10 e rezervata profesorului).
  11. multumesc pentru sfaturi! va voi tine la curent cu ceea ce se va intampla la revizie. Toate cele bune!
  12. Salutare! Am o mare problema si sunt curios daca a mai intalnit-o cineva. Mi se blocheaza pedala de acceleratie si din aceasta cauza nu pot porni motorul. Am observat ca de obicei acest lucru mi se intampla mai ales daca am opriri dese ale motorului. Ideea este ca se blocheaza undeva la motor (adica nu e cablul blocat, agatat etc). M-am uitat sub capota si am incercat sa misc cu mana "piesa" pe care se fixeaza cablul de acceleratie. E BETON! E inghetata! Daca din masina dau cateva picioare o i-a insa nu mi se pare un tratament adecvat. A! Si sa nu uit sa precizez, am un Kalos Hatchback motor 1.2 fabricatie octombrie 2004. S-a mai lovit cineva de aceasta problema? La service (am vorbit la telefon) si mi s-a spus ca ei n-au mai auzit de asa ceva. O sa ma programez la revizie si vom vedea cum or rezolva-o, buba cea mare fiind ca nu mi se intampla zilnic fir-ar sa fie! Sarbatori fericite tuturor!
 

×
×
  • Create New...