Jump to content

Nicotine

Membru
  • Content Count

    115
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Nicotine

  1. Neveste disperate e misto. Imi place de tipa hispanica care isi inseala barbatul cu gradinarul.
  2. Pe partea cu Renault-ul un mic amanunt de la un proaspat propietar: masina de o luna am fost deja la garantie pt o garnitura bulita la pompa de la rezervorul de spalat parbriz plus ca trebuie sa ajung din nou pt suspiciune de disc ovalizat (vibratie la franari usoare). Insa motorul de 1.6 16v e biju si e ajutat de o cutie cu rapoarte scurte in treptele IV, V ce te face mereu sa o calci pe coada. Ora manopera Renault 500,000 lei pt revizii; 720,000 tehnicitate medie,1,000,000 tehncitate inalta. Teapa mare la Renault : garantia la trenul de rulare 20,000 km si nu e problema ca o bieleta e 3.5 mil s-au schimbat casete de directie si e decat aproape 1000 euroi. Motorul de 1.6 16v foarte fiabil cel putin cel de pe MI (la service un MI turcesc ce avea 170 mii km si nu mai avea facuta distributia facuta de la 120 miii km ) masina de firma,fugarita si inca nu se daduse pe ulei. Si ca sfat evita orice motorizare Diesel.
  3. Nicotine

    OTTO versus DIESEL

    Am o noua motorizare sub capota de 1.6 16v VVTI de 116 martoage si care desi sunt in rodaj le-am pus la vanat TDI-uri teutone trufase si fumegande. Si partea cea mai frumoasa ca trofeul l-am doborat la partea de reprize unde teoretic dizelache e in avantaj net fata de benzina: mers in coloana ce avea cam 80-90 kmh; un Passat face lift, DI rosu; accelerari pana la 170kmh frana si reveniri bruste in coloana; TDI lasat in urma fara manevre psicho. Mi-a placut mult faptul ca in tot acest timp nu am retrogradat din tr a V-a desi initial eram profund nemultumit ca la 3000 rpm ai aprox 100 kmh comparativ cu Cielo OHC care avea 120kmh la aceiasi turatie; E chestie de obisnuinta pentru a scoate subturatorul din mine la o masina care la 4000rpm incepe sa se desmorteasca. Consum No comment
  4. O sonda de benzina am schimbat eu 800,000 de mii cu tot cu manopera in la Radacini.
  5. Faceam azi o inspectie a nivelelor lichidelor de pe masina si nu am reusit sa desfac capacul rezervorului de lichid de servodirectie. Cum sa fac sa-l deschid :sa incerc mai tare ca mi-e teama sa nu-l rup ?
  6. Sa-l stapanesti sanatos! E-TEC nu e cumva inscriptia si de pe noile Cielo EIII? Care e treaba?
  7. 12500+250 EUR DDP culoarea metalizata. Dar inca nu am comandat-o, nici creditul nu e gata...dar m-am hotarat!
  8. M-am hotarat Megane Sedan II Influence 1.4 98 CP ! AC, radiocd cu comenzi pe volan, geamuri electrice fata, computador bord; ABS and shit. Masina mare si multa; Gume R15 195/65 la care voi adauga niste jante CMS(cele de origine sunt tot CMS dar au dezavantajul ca sunt pe 16 si iti apar galme la greu si cauciucul e mai scump cu cel putin 1-1.5 mil) tot pe 15; pe jentile de tabla voi monta doua anvelope de iarna. Va fi nevoie de timp de acomodat cu faptul motorul incepe sa traiasca de pe la 3500 rpm sau daca nu, ma voi resemna sa merg cu 3000rpm in tr a V-a cu 100km/h. Cel putin la versiunea 1.6 16v de la 100 km/h in tr. a V-a sprinturile spre 160 kmh sunt foarte rapide si e fun sa vezi cand TDI-ul ii da blana ca sa scape cu mandria nesifonata. Partea proasta este ca pe la dealeri s-a dus perioada nasoala cand erau sub buget ca numar de unitati vandute si nu mai dau covorase, alarme moca.
  9. E bine ca totusi pe gama Logan sunt alese cu grija anvelopele; in toate versiunile balonul inalt te scutesc de surprize neplacute. Ia vedeti ce se plang posesorii de M II cu jenti de 16 si anvelope 205/55 R16; Ideal ar fi sa cumperi masina fara jenti aliaj si sa cumperi CMS (OEM pe Megane Sedan) pe 15 si gumele stock de 195 cu balon mai mare te vor scuti de galme, drumuri pe la CASCO.
  10. Verificati in compartimentul motor (chiulasa,culbutori,baie,delcou) urme de mastic, silicon de etansare; Samsarii rad cu lama materialul in exces. Nu s-a umblat in motor sa moara copii mei.
  11. Oferta: Seat Leon Comptetition 1,6 102 CP 14,126 DDP dotari:AC clima, RCD, ABS, 2xAirbag frontal, geamuri fata electrice, oglinzi reglabile din interior,frane spate disc, adica modelul chel dar cu 1000 de euroi reducere. Daca pui o metalizata, janta, pachet electric (geamuri spate + oglinzi el si incalzite si rabatabile) ajungi pe la 15,000 si un pic. Octavia I Tour 1.6 tot pe acolo ajungi.
  12. Nicotine

    Lipire Parbriz .

    Situatia mea: floricica discreta, care se simtea la unghie, 1 an de zile vechime. M-am dus sa incerc solutia minune. Gagiul mi-a spus ca o sa iasa asa si asa pentru ca e veche rana. A bagat o bormasina in pabriz, dupa ce in prealabil a degresat si cu un fel de tub ca de seringa a injectat o rasina, pe care o tot sufla cu aer si facea vid.; a incalzit-o la bricheta, si dupa ce a curatat cu lama restul de rasina, am lasat-o sa se usuce, dar tot se vede, ideea e ca nu se mai simte la unghie. Deci in parerea mea nu se merita; iese mai bine daca floricica e proaspata si ai acoperit cu schotch. CASCO e solutia.
  13. garnitura capac culbutori pluta 68,000 Oring delco 12,000 Cilindru ambreiaj 685,000 Ambreiaj Valeo made in Korea, 1,925,000 !!! Mi-am luat teapa cel original e 1.5 mil, dar ma consolez cu garantia de 18 luni pentru piese achizitionate din service.Valeo are mari bube la Solenza ca funizor de prim montaj. Manopera 1.2 Mil; Toate preturile contin TVA
  14. www.masinamea.ro magazin piese auto online. L-am gasit in sectiunea Tico, dar cred ca e util si aici, daca nu rog moderatorii sa nimiceasca acest post.
  15. Pentru ca daca pacalesc sistemul, airbag-ul se va deschide in a doua treapta si risc leziuni. De ce nu s-a ales o implementare ca la Cielo: 10 secunde cat sa traga pompa gaz incat unii dealeri chiar recomanda actionarea demarorului numai dupa ce sa opreste acest bip.
  16. Megane II Sedan: avertizor centura de siguranta, ce efectiv nu se opreste nici dupa 5 minute de mers fara centura si scoate un zgomot infernal. Un gadget util dar cu o implementare enervanta.
  17. Ca vanzari in primul trimestru Nubira 270 unitati ( in care este posibil sa intre si Nubira Euro II aflata pe stoc la dealeri ce avea si un mic discount) versus 1800 bucati de Clio. Sa fie rombul de pe sigla, un factor al succesului ?
  18. Nicotine

    OTTO versus DIESEL

    Pai cu 750,000 cat o fi un filtru de motorina,care e musai sa-l schimbi daca nu vrei surpize, nu crezi ca poti cumpara destule din Carrefour?
  19. Nicotine

    OTTO versus DIESEL

    Imi raman bani de tigari si de cola,bere economie de la pompa dar ce faci cand turbina intra in limp mode ca e infundat MAF,EGR si jmecherii de la reprezentanta iti cer sute de euroi si le schimba pe ghicite ? Of cat imi doresc un benzinar 1.8 sau 2.0 SOHC ,asa old school, pe o masina compacta!
  20. Nicotine

    OTTO versus DIESEL

    "eram tot timpul cu mana pe schimbator, ba imi parea prea turat, ba subturat, iar turat, iar subturat... " Confirm aceiasi senzatie si pe Golf 1.9 TDI fara rosu. Si ca sa pleci de pe loc finut trebuie s-o turezi pe la 1500...ca altfel nu vrea. Pe la 2000 intra turbina, ce are un suierat placut si un efect de lipire in scaun. Si la 3000 schimbi treapta ca altfel e zgomotoasa. Altfel sta treaba pe un 1.8 T pe benzinica, liniaritate,zvac, nu se supara la mers subturat cu a III-a.( ca de exemplu dupa un viraj dreapta intr-o intersectie, la Diesel trebuie a II-a) Romanul are boala pe Diesel si Logan. Sa vezi cand o sa apara LGN Diesel ce nebunie o sa fie!!!
  21. In cazul meu trecerea de la Premium la Premium Fara Plumb s-a dovedit a fi benefica atat la buzunar, cat si la functionarea masinii. Pe Premium, dimineata dadea rateuri cand ii dadeam sprituri la rece. In service mi s-a recomandat curatarea injectoarelor, dar simpla schimbarea a benzinei de la cu plumb la fara plumb a facut diferenta, desi am utilizat solutii 2+2 care cred ca au avut un efect mai mult Placebo.
  22. A8 nu are limitare la 250 kmh? cred ca omul a vrut sa vada daca ii intra limitarea electronica. ? Ce mai conteaza vreo baba luata involuntar la ocazie. Ca tot a dovedit noul Passat ca e solid si tapan, la test drive-ul ucigas!
  23. Am fost la un dealer Renault, si am vazut un Clio Symbol Fidji 1.4 16v 98 cp @ 6000 rpm, 186 kmh vit max, cu ABS, dublu airbag, geamuri el fata, AC, radio CD si parca si ogl el. Dar avea plastice la fel de mult ca si Loganul de langa el. Mi s-a parut ok Clio Bicorp care la interior avea materiale si finisaje la nivelul lui Megane Sedane. Dar apoi am intrebat pretul 12,100 eur!!! la aceiasi motorizare 1.4 16v si avea in plus computador si airbag lateral. Caci mi s-ar fi parut ok un Bicorp la 10,300 eur cu suta de cai sub capota, cred ca ar fi fugit si va spun interiorul era la nivelul unui Sedan Privilege.
  24. Am fost vineri la revizie, si la proba cu lumina flurescenta nu erau pierderi de freon si nu am mai schimbat nici o piesa. Instalatia a mers cu freonul din fabrica 8 ani de zile, si anul trecut incepuse sa faca figuri nu cupla si daca tot venise iarna am neglijat problema. La vara in conditii de utilizare intensiva voi vedea daca au facut o treaba ok.
  25. Cine poate pune aici preturile DDP la Kalos Sedan ca pe net sunt afisate numai preturile CIP? DDP = CIP x 1.3 x 1.015 X 1.19 ? unde 30% taxa vamala import din afara UE, 1.5% acciza la motor 1.4 Gresesc ?
 

×
×
  • Create New...