Jump to content

badea_fane

Membru
  • Content Count

    23
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

About badea_fane

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 12/21/1984

Contact Methods

  • Gender
    Male

Profile Information

  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    Chevrolet
  • Model
    Cruze 1.8 LS
  • An
    2010
  • Nr. Inmatr.
    xxx
  1. Nu stiu daca s-a mai discutat aceasta problema... Dupa ce se incalzeste motorul incepe sa se incalzeasca panoul din partea dreapta (panoul de langa picior, pe partea pedalei de acceleratie). Vara este extraordinar de enervant; tre sa ai grija sa nu lipesti piciorul de el. Voi ati rezolvat problema? Astia de la service mi-au zis ca nu pot sa faca nimic, ca asa este la toate masinile.
  2. dap, interesant pt ca si eu am fost la revizie in luna mai si nu mi-au zis nimic.
  3. Am fost in service; au zis ca ma incadram oricum in 2 recall-uri de fabrica, unul pentru update de soft si unul pt adaugarea unei protectii pentru nu-stiu-ce fir. Lista mea de probleme si rezolvarile lor: Frana in marsarier scartaie rau ( cateodata scartaie fara sa pun frana) -> Au gresat piesa care scartaie si au zis ca, daca se in continuare se manifesta, sa ma intorc in service Consum foarte mare (pe undeva la 10% la extraurban unde trebuia sa fie maaaxim 8%) -> Au pus diagnoza pe masina si nu era nici o eroare; au zis cand mai fac un drum extraurban, sa verific consumul si sa revin in service daca este cazul volan exfoliat -> va fi schimbat, au comandat volanul puterea sunetului pe CD/AUX fata de radio este la jumatate (daca nu chiar mai slab) -> au contactat GM pt a gasi o solutie; se asteapta un raspuns cheder porpagaj rupt (masina a stat la soare; probabil de la temperatura s-a lipit ) -> am uitat de el; daca nu mi-am facut o lista de acasa cu probleme ... Oricum, update-ul pare ca a facut ceva, masina se misca mai bine la plecarile de pe loc, ceea ce era destul de enervant cateodata (masina trepida rau de tot). Apropo! Un pic off-topic, dar stie cineva cum fac ca semnalizarea cu faza lunga (flash-urile) sa nu mai fie temporizate? Cand motorul este oprit, flashurile sunt in concordanta cu trasul de maneta. Cand motorul este pornit, daca dau 2 flash-uri scurte resulta, de fapt, intr-un flash mai lung.
  4. Consumul mare l-am avut pe undeva ~110 km/h (unde am resutit sa scot si consum de ~6 la suta, fara aer, fara greutate in masina ); nu eram la deal, nu aveam frana de mana trasa ) Nici eu nu stiu exact ce inseamna "ambreaj desincronizat". Userul "chryss" a mentionat aceasta problema; eu doar am aceleasi simptome ca el.
  5. Si eu voi merge in service saptamana viitoare cu urmatoarele probleme: Frana in marsarier scartaie rau ( cateodata scartaie fara sa pun frana) Consum foarte mare (pe undeva la 10% la extraurban unde trebuia sa fie maaaxim 8%); probabil aceiasi problema de mai devreme cu "ambreaj desincronizat" volan exfoliat puterea sunetului pe CD/AUX fata de radio este la jumatate (daca nu chiar mai slab) cheder porpagaj rupt (masina a stat la soare; probabil de la temperatura s-a lipit ).
  6. Am facut si eu revizia de 1 an (~12000 km) la Radacini. Uite rezultatu: Durata ~ 2 ore. Articole: filtru aer, filtru ulei, filtru polen, ulei 5W30 GM dexos 2 (5L), spray curatat frana. Total: 507 ron (erau ceva promotii + am card reducere ca am luat masina de la ei).
  7. Dupa parerea mea, este mare teapa este sa iti iei Cruze benzina 1.6 . Consuma mai mult si ai si mult mai putini cai. E oarecum generala treaba asta. Am mai vazut masini cu motoare subdimensionate pt greutatea lor si, tot asa, consumau mult mai mult decat o versiune mai puternica. Sunt sigur ca nimeni nu va regreta cei 700-800E investiti in motor. @mikai24 - Si la mine tot la fel... dupa vreo 7-8000 de km masina a inceput sa se miste mai bine, sa ii scada un pic consumul, etc (acum am 11mii)
  8. 10 000 km Bucuresti ~ 10,3 (Bucurestii Noi - Semanatoarea, every day) extern ~ 8 Cruze 1.8 LS
  9. Cred ca este o chestie generala. Si la mine este la fel. In prima viteza trebuie sa o turezi un pic (mai ales cand e masina plina). Pana sa ma obijnuiesc mi-a murit motoru de ceva ori Si mai e treaba... Iarna, nu fiti grabiti. Incalziti-va motorul ca o sa plangeti mai incolo (vorbesc de benzina, nu stiu cum e la diesel). Un prieten de-al meu si-a calat motorul (W. Polo) pt ca pleca cu el imediat, fara sa o mai incalzeasca.
  10. Eu imi tin evidenta consumului de la plin la plin. Am Cruze 1.8 de cateva luni. Descrierea coloanelor: km bord, litrii alimentati de la plin la plin, tip drum, consum mediu, observatii. 2394 88.5 L urban 10,41 Bucuresti mers la serviciu 1544 21.5 L urban 10,93 Bucuresti mers la serviciu 1348 80 L extraurb. 8,16 drum Buc-Piatra Neamt (~120km/h) + ceva drumuri prin oras 368 46 L urban 13.41 Bucuresti mers la serviciu + showing off . 25 48 L - prima alimentare. In Bucuresti merg zi de zi la serviciu pe ruta Bucurestii Noi - Semanatoarea. Stil de condus lejer, pe la ~2100 turatii.
  11. Stie cineva daca se poate activa blocarea automata a usilor dupa pornirea de pe loc? Mi se pare aiurea ca aceasta optiune e prezenta in Australia, India, etc, dar in Europa este dezactivata.
  12. Vineri mi-am luat si eu masina!! Sunt un om fericit! Sa fac o recapitulare: Masina: Chevrolet Cruze 1.8 Ls Plus Pret 12.800 E Timp pierdut: Dealeri: ~ 2 sapt. Lejer, in mare parte mailuri sau telefoane, fizic nu foarte mult de alergat. obtinut reducere de ~16% Cupoane rabla: ~ 2 sapt. Am cumparat 2 cupoane cu 16 mil; o masina a fost proprietate personala. mari batai de cap; unul din cpuoane a fost problematic si a trebuit sa alerg la remat cu el sa imi treaca nustiu ce pe el. Banca: 4-5 saptamani. Rata de 9,2 mil/ luna; 4 ani; 8000E imprumut. Cea mai MARE bataie de cap! m-au frecat la icre de mi-a venit rau. Ca sa fac un rezumat: convorbire telefonica 1: "Va rog ca asigurarea CASCO sa fie NEAPARAT in lei". Convorbire telefonica 2: "Da' de ce nu ati facut asigurarea in euro, ca nu mai erau probleme legate de ..." Costuri: Masina 12800E membru ACR: 350RON Casco: 3500RON (Grupama; 12 luni; fransiza doar la dauna totala 20%) RCA: ~300RON (nu mai stiu la ce asigurator... parca astra) Numerele rosii au fost incluse in pretul masinii, nu ca la alti dealeri de rahat unde cer 250RON pe ele! Urmeaza inmatricularea; banuiesc pe undeva pe la 100-150Ron Cam atat cu procedurile de achizitie...
  13. Vineri mi-am luat Cruze-ul meu! Am facut 200Km si pot sa zic ca sunt foate multumit de masina. Mi se pare ca e foarte foarte bine infipta pe sosea. Pana acum am facut 200 km si am un consum de 11.5 (Bucuresti, nu am depasit 3000 de ture). Cel mai mare drag il am sa ma plimb seara, cand sunt luminile aprinsa in masina; e de-a dreptul superba. Hai k am totusi si un minus : Cotiera. E prea scurta si in plus se retrage singura in spate daca stai cu cotul pe ea. O sa revin cu detalii!
  14. Eu mi-am luat Cruze-ul meu acum 2 zile si am 200km facuti deja. Consumul mediu e de 11.5 in Bucuresti (cam 30% din timp mers bara la bara).
  15. Oameni buni, negociati ! Chevrolet ofera "standard" 12% discount (cu card de membru ACR, whatever... standard). Cea mai lejera solutie; nu implica prea multe tocmeli, si alte chestii: 1) du-te la un dealerul X, vezi cat iti da 2) du-te la dealerul Y si spune-i ca de la firma X ai o oferta cu n bani. Intreaba-i daca pot sa iti faca o oferta mai buna (si sigur iti vor face). 3) Suna-i pe primii inapoi si spune-le ca ai o oferta mai buna de la firma Y si poate iti fac o oferta si mai buna. Nota 1: Eventual repeta pasii 2-3 de mai multe ori (pana cand o sa zica cineva ca nu poate sa iti faca o oferta mai buna) Nota 2: Poti incerca schema aceasta cu mai mult decat 2 dealeri. Daca bagi capul in magazin si intrebi de o masina, toti iti dau oferta standard prezentand-o ca pe o reducere in plus fata de cea de 6%, ca pe o mare favoare. Eu, personal, nu o vad ca o "rautate" a dealerilor; asta e jobul lor: sa castige de pe urma ta cat mai mult. Daca esti hotarat sa iei o masina si iei atitudine, o sa vezi ca se schimba situatia si e loc de mai bine. Status in achizitia Cruze-ului meu: Astept validarea tichetelor rabla; mi-a zis dealer-ul ca pe undeva pe luni ar fi sanse. Deabia astept sa imi conduc masinutza! Si ca tot mi-am adus aminte de tichete, daca va cumparati dosare rabla, aveti grija ca actele sa fie completate cum trebuie. Eu a trebuit sa ma duc cu unul din cupoane la REMAT pt ca nu pusesera data si mi s-a zis ca trebuie sa fie acelasi scris si cu acelasi pix ca nu il aproba AFM-ul...
 

×
×
  • Create New...