Jump to content

plopy

Membru
  • Content Count

    62
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by plopy

  1. Dezmembrez Espero - motor 2.5 V6 de Opel, - cutie F28 in 6 trepte, - discuri fata/spate, in 5 prezoane, - suspensie sport ta-technix foarte putin folosita luata de noua, - pe fata discuri si etrierii sunt de Calibra turbo de 288 sau 284, si pe spate tot in 5 prezoane, - punte spate de Vectra A, - jante in 5 prezoane pe R17, cauciucuri in stare buna, - cotiera, - geamuri electrice fata spate, - bancheta cu cotiera, - scaune fata Recaro de Opel, - ceasuri bord Calibra C20XE 8000rot/min, - oglinzi electrice - coloana directie reglabila Masina are si o alta admisie pe doua parti, ca au existat doua variante de admisii pe V6 Poze gasiti aici : http://forum.4tuning.ro/496-anunturi-auto-daewoo/425776-dezmembrez-espero-2-5-v6-cutie-f28-5-prezoane.html deoarece nu pot sa le incarc. TELEFON : 0764 810 798 MESS : plopu19 FACEBOOK : Piese OPEL SFI C20XE, plopy
  2. nu are nici o treaba cu buzele aripilor spate daca pune cauciucuri 185/60/14 asa le-am avut si eu pe masina !!!
  3. pe poi ce model de opel sa fie,,,acest model de ABS cu 29 de dinti este pe toate opel-urile de vectra a,,,pe calibra,,,si pe astra f ,,,toate au la fel !!! sper sa mearga diagnosticare dupa ce il leg !!!
  4. e o ideee buna si asta,,,dar nu cred eu sa il citeasca oricare ar fi softul,,,deoarece unitatea de ABS este de la BOCH si nu are nici o legatura una cu alta,,,o sa il leg si pe ala,,,insa nu am timp acum de asta,,,oricum l-am izolat si l-am lasat deoparte !!! ma scuzati de claritatea pozelor !!! am sa fac altele mai clare !!!
  5. poi asta numai pot sa vad pentru ca numai am acel fir dus la mufa de diagnosticare,,,!!! se poate pur si simplu prin inlocuire,,,fiecare in parte pana se descopera problema,,asta este tipic ABS vechi,,,fara conectare la ECU,,,!!! E putin mai naspa !!!
  6. nu se stinge becul de la ABS din bord deloc !!! are si fir care vine intr-o mufa de diagnosticare la toate opel 91-97(calibra,,,astra f,,,vectra a),,,dar acela l-am izolat si nu am zis nimic mai sus de el !!! - maro foarte gros merge pe borna minus la baterie - negru foarte gros merge pe borna plus la baterie - si astea maro tot pe borna minus merg pe baterie - negru-glaben subtire merge pe comutatorul de la pedala de frana(valoare plus...adica pe stopul pe frana) - maro-glaben subtire vine pe indicator ABS in bord - negru-rosu(astra f), negru(calibra, vectra a) merge pe siguranta de 30 A pozitia 6 (astra f), sau pozitia 14(calibra sau vectra a),,,(se pune separat o siguranta pe fir), dupa care acest fir merge pe contact. - maro-alb subtire merge la conector diagnosticare(atunci cand se pune un tester la service), - la calibra mai este un fir gri care merge la controlul tractiunii atunci cand masina este 4*4 Astea sunt toate firele,,,acum urmeaza montarea propriu zisa,,,avand doua unitati de ABS Boch, doua instalatii de ABS, doua seturi de pompe de servofrana si doua seturi de conducte sper sa iasa ceva functional !!!
  7. ECU masinii nu are treaba cu ABS,,,ABS-ul de opel vectra a,,,opel astra f,,,si opel calibra,,,cu unitate de BOCH lucreaza independent !!!,,,adica nu are treaba cu ECU masinii,,, Instalatia de ABS avand 3 fire maro care vin pe borna de minus de la baterie,,,un fir negru gros care vine pe borna de plus de la baterie,,,8 fire( adica 4 cabluri a cate doua fire la 4 senzori de la roti cu mufele respective), un fir care vine la becul din bord,,,,un fir care vine la comutatorul de la pedala de frana(mai precis pe stopurile de frana),,,si unul care trebuie pus pe o sigurantza de 20 amperi si dupa aceia dus pe contact si cam asta este tot !!! Pe fata am explicat ca am jambe de astra f cu senzori,,,pe spate butuci cu discuri de vectra a 2000i,,,iar inelele de pe capetele de planetare sunt cu 29 de dinti de pe capete de planetare de calibra,,,ins anu au intra pe capetele de planetara de cielo cu roti pe 13,,,,asa ca au fot facute la strung in asa fel sa intre si cand intra capatul de planetara in fuzeta sa fie senzorul exact pe centrul inelului de ABS !!! Poze indata !!!
  8. Am terminat si cu sistemul de ABS de montat pe cielo(compus din unitate de ABS de pe un opel Calibra,,,pompa de servofrana marca ATE,,,conducte diferite,,,instalatie electrica de orice ABSde opel vectra a,,,calibra,,,astra f,,,si jambe fata cu senzori de astra f), facasn si unele modificari cu bidonasul de servo pozitionat in alta parte cu suport detasabil si prelungit furtunele de la el fara nici o problema,,,si evident cu mai multe modificari !!! Totul functioneaza OK(becul de ABS stingandu-se in bord dupa 3 secunde de la punerea contactului si evident,,,nemaiinfranand rotile la franarea brusca a pedalei),,,avand acum pe fata discuri de 256mm new,,,etrieri de calibra de 256mm(ATE),,,iar pe spate avand un set de butuci pe discuri de vectra a 2000i cu senzori de ABS.. Am sa pun si poze cu toate modificarile facute ulterior,,,deocamdata nevand cu ce face aceste fotografii !!!
  9. nu mai am nici o emblema pe masina pe cielo,,,mi-a mai zis mai multa lumea ca acesta este un forum care nu este adept la modificarile majore la masina,,,dar asta este am mai trecut si eu pe aici dupa cateva luni bune,,,!!! ca modificare la frane,,,sunt mici zic eu am pe fata etrieri de opel calibra de 256mm,,,placutze ferodo premier,,,discuri ferodo premier new,,,iar pe spate butuci pe discuri de astra f GSI acum,,,cu senzori de ABS,,,si cu discul detasabil ca pe fata,,,ca mai exista un model,,,adica cel vechi care il aveam asta vara cu discul care tinea si rulmentul,,,adica varianta aceea mai veche !!!
  10. am deja o calibra la dezmembrat,,,,cu motor SFI 150CP,,,motronic 2.8...cu AC si servo pe curele late... una este cand faci tu ceva cu mana ta si alta este cand iei ceva de gata !!! nu are nici un farmec !!!
  11. jantele mele OZ Superturismo WRC R14,,,cauciucuri Dunlop SP Sport 01 185/55/14
  12. detin si eu o suspensie de astra f,,,care inca nu am montat-o pe masina,,,suspensia este marca KW cod 20060017,,,coborare 50/50 suspensia este completa arcuri amortizoare sport new,,,nefolosita niciodata,,,abia astept primavara !!!
  13. l-am modificat momentan,,,si dupa aceia mi-am luat un cablu de frana de mana de opel astra f GSI si vine perfect !!! si nu este adevarat ca se infraneaza,,,acum lucrez la un proiect cu ABS,,,sa fac abs pe cielo cu unitate de abs de boch de pe un opel calibra si servo frana tot de calibra,,,pe acest forum nu prea stau ,,,intru odata la 2 luni,,, de ce nu incercati aici http://www.gmclub.ro sunt mai multe discurii sunt mai multi oameni activi,,,si este mult mai aranjat !!!scz de offtopic pe final
  14. pozele cu discuri pe spate!!!chiar am si niste butuci de astra f GSI de vanzare,,,,sunt cei rosii
  15. cum iti dai seama ca nu pleaca compresorul? aer rece baga in interior? uitate si la firele acelea care sunt la compresor sa nu fie scapate... cand pornesti AC porneste si ventilatorul din fata de la radiatorul de racire al motorului?? cand pornesti AC se aude un clanc ca si cum ar cupla un releu in interiorul masinii,,,si motorul sa creasca in turatie la 1300rot???
  16. ----filtru ulei MANN 13 RON ----filtru aer MANN 33 RON ----filtru benzina 23 RON ----placute fata Ferodo Premier 71 RON ----discuri fata Ferodo Premier 131RON 2 BUC. ----saboti spate Ferodo Premier 93 RON ----cilindru receptor frana spate Metilli 27RON,,,,Ferodo 40RON ----curea distributie CONTITECH SYNCROBELT 111dinti 51RON ----rola distributie INA 117RON ----curea alternator caneluri CONTITECH CONTY-V MUTIRIB 5PK975 45RON ----cap de bara LEMFORDER 86RON ----pivot roata MOOG 65RON ----bucsa punte spate LEMFORDER 56RON ----bucsa bascula inferioara 57RON ----busca bascula superioara 48RON ----set rulment roata spate ambele roti FAG Wheels Pro 80RON pe ambele roti ----set rulment roata fata ambele roti FAG Wheels Pro 130RON ambele roti ----chit ambreiaj LUK 352RON ----chit ambreiaj SACHS 405RON ----acoperire pedala ambreiaj,,,,frana ... 8RON bucata ----bujii NGK V-LINE 2 14RON bucata -----bujii BERU ULTRA 15RON bucata mai multe pe piesele enumerate aici cred eu ca sunt cat de cat bune www.autokarma.ro
  17. ms wolfman,,,pe astea cred ca le cumpar,,,ceva preturi,,,ca eu am gasit la 240ron bucata dar asa la greutate nu ai idee???
  18. am montat puntea cu discuri pe spate pe cielo,,,,si la franele observa oricum o diferenta mai mare,,,,problema este ca nu mai merge cablul de la frana de mana este mai mare am sa pun si cateva poze
  19. in legatura cu anvelopele...am citit toate paginile acestui topic cielo 97 jante pe 13 cauciucuri rotex(made in eu,,,cred ca aiureli) noi toate 5 mil,,,km facuti 15.000km fara probleme,,,f f f putin uzate sau comportat destul de bine,,pe ploaie putin mai naspa,,,iar in viraje se cam lasa masina,,,,la silentioase sunt slentioase,,,,problema este ca sunt cam grele a cam pus ceva plumb pe jante cand le a echilibrat,,,iar inelel acelea de ghidaj nu erau facute chiar atat de bune(aveau o toleranta,,adica nu stateau fixe pe jante),,,si la 100-130km trepida volanul puitn stanga dreapta,,,dupa 140km,,150,,,160,,,170km nu mai trepida volanul,,,dar vibra bordul asa putin mai tare,,,am ajuns cu ea pana la 180 volanul fix,,,dar vibra bordul acum am cumpara jante Borbet pe 14,,si au cauciucuri good year ultra grip de vara profil in V,,,uzate cele de pe spate ajunse apoape la sarma pe partea de interior,,,iar cele de pe fata sunt mai bunicele,,,,,probleme este ca huruie masina adica sunt zgomotoase chiar si la 40km/h,,,cred ca de la ele...aceste jante nu au acele inele de ghidaj si nu stiu de unde sa fac rost de ele,,, as vrea sa cumpar 2 noi in functie de buget am la alegere brigestone turanza er300 185/60/r14 dunlop sport sp01 185/60/r14 pirelli p6000 185/60/r14 care dintre ele ar fi indicate ,,,ca majoritatea zic ca brigestone,,,,,,mentionez ca pe spate la cielo am frana pe discuri
  20. am cumparat o instalatie de GPL de pe o dacie,,,pret 3mil,,,marca BRC,,,,cum fac sa o pun si eu pe un cielo din 97,,,am inteles ca mai imi trebuie un modulator,,,si niste mufe de la injectoare,,,,,si cred ca butonul trebuie schimbat acela care comuta pe gaz si benzina,,,,,,astept,,,,,un raspuns va multumesc...ca sa pun una noua mi a cerut 18mil,,,si este cam mult,,,,
  21. acest model se ingalbeneste dupa ceva timp de soare,,,nu stiu celelalte daca se ard de la soare
  22. interesanta asta cu omologarea,,,dar nu stiu cate din astea care sunt modidficate cu motor de calira majoritatea c20let sunt si omologate...dar ce conteaza este ca nimeni nu a zis de raportul greutate-putere,,,,cum zicea si cineva mai sus,,, //de ce nu iti eii o calibra sau o vectra a// mentionez ca o calibra cu motor 1...c20 xe ------ 1700kg pe 150cp 2...c20let,,,,,,,,,,,1900kg,,pe 201cp gaditiva la un cielo...de 900kg,,,,,cu tot cu modificari si cu unul din aceste motore 1,,,,,,,,c20 xe----------sa ajunga la 1200kg,,,,,,150cp 2,,,,,,,,c20let,,,,,,,,,,,,,,,sa ajunga la 1300kg ,,,,201cp cum este raportul de greutate-putere,,,,,????la asta nu s a gandit nimeni
  23. mutlumesc,,dar acum deja am cumparat tot ce trebuie,,,doar sa ma apuc sa montez si ma gandeam la acele supape dar nu i nimik,,,ca ma apuc si citesc tot topicul acesta,,,, am citit si degeaba...cred ca am sa iau de pe un vectra a 2000i supapele acelea
  24. totusi daca ii pun pe discuri pe spate,,,ce parere avetzi sa le las pe cele originale sau sa pun altele care dea o presiune mai mare???,,,de vectra a sau astra f ma ajuta si pe mine cineva cu un sfat???
 

×
×
  • Create New...