Jump to content

gion

Membru
  • Content Count

    76
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by gion

  1. Am fost si eu prima data la Andrei la service pentru schimb ulei si filtre la loganul meu. Impresie foarte buna. Este un tip foarte de treaba si foarte muncitor, si cred ca daca ar avea mai multe miini ar munci mai mult Cu siguranta voi reveni la el peste ceva timp sa-mi fac si distributia. Merci Andrei, si spor la treaba!!
  2. Acumulator auto -ZAP 35Ah la 193 lei fabricatie Polonia -Caranda 35Ah fabricatie Romania la 180 lei Preturile sint valabile cu bateria veche la schimb. Adresa : Bucuresti, sect.1 Str.Arhitect Ion Mincu 17 (magazinele sint pste strada unul de altul)
  3. Bateria Caranda 35Ah din 2007 dupa ce a trecut de iarna, acum in primavara nu a mai facut fata. Am gasit ZAP 35Ah la 193 lei fabricatie Polonia si Caranda 35Ah fabricatie Romania la 180 lei. Preturile sint valabile cu bateria veche la schimb. Am ales tot Caranda. De data asta bateria nu mai are capacele pentru introducere apa distilata dar in schimb are 'ochi magic'. Garantie 2 ani
  4. Cum ziceam, am pe fata dunlop sp winter response,iar profilul e asimetric. Am incercat sa gasesc citeva explicatii despre modul lor de montare si nu m-am lamurit. Asa cum sint montate astfel: cum privesti la ele din lateralul masinii scrie 'outside' insa daca le privesti din fata , profilul de pe o roata e diferit decit pe cealalta(nu e oglinda cum mi s-ar fi parut normal). E clar ca asa sint facute sa fie montate dar nu inteleg de ce e ok sa fie diferit profilul. Imi poate da cineva o explicatie ?
  5. Eu am luat Debica Frigo 2 (132 lei/buc) doar pentru fata si am mutat pe spate debita vivo (rulate 20k km) pe spate. Am prins o portiune de gheata zilele trecute si mi-a fugit fundul stinga-dreapta. Concluzia a fost simpla : mai trebuie si pe spate inca doua cauciuce de iarna. Cum debica frigo 2 le-am gasit la 175lei/buc am zic sa ma orientez catre ceva mai rasarit. Aveam de ales intre fulda 180lei/buc sau dunlop winter responce 200lei/buc . Acum matizache are 2 buc dunlop pe fata si 2 buc debica pe spate. Va fi prima iarna cu cauciuce de iarna. @tolin: dupa cum spui sa fac iarna car , ce recomanzi sa achizitionez acum pentru la vara ?
  6. eu am Caranda 35 Ah de vreo 2 ani si ceva. A mers frumos pina acum, dar cu temperaturile astea scazute a inceput sa faca figuri. Pe ea scrie ca e fara intretinere si cu consum redus de apa. Nu are ochi magic. Are 6 capacele. Azi, pentru ca a facut figuri la pornire, am desfacut capacelele si surpriza..nu e nici o zeama inauntru. Am adus bateria in casa in ideea unei incarcari cu redresorul dar sincer nu stiu daca trebuie sa ii pun apa distilata , electrolit sau nimic inainte de a o pune pe redresor. Am rasturant bateria pe o parte si tot nu curge nimic, ..si imi e greu sa cred ca a avut vreodata ceva in ea si sa se fi evaporat tot. Exista baterii fara nimic inauntru(ma refer la lichid) ?
  7. Nu e mare filozofie daca ai manualul. Daca ai rampa, scule si indeminare, e chiar simplus. Eu nu am scule si nici experienta in a umbla cu ele, mai ales pe vreme rece ca asta. In manual gasesti exact toti pasii pe care trebuie sa-i faci cu desene foarte clare. Din pacate verificare reglarii avansului nu a fost facuta cu stroboscop deoarece mecanicul meu nu dispune de asa ceva. A folosit lera si semnele existente.
  8. am printat din maunlul de service sectiunea de montare si reglare distributie. Am fost la mecanic , si impreuna cu el am reluat operatiunea de montare curea rola , punearea la punct, reglarea culbutori exact ca in manual. Masina merge bine , asa cum o stiam inainte insa zgomotul de coarda care vibreaza apare cind si cind, si numai cind e la relanti.
  9. Am fost iar la mecanic si mi-a mai rotit de delcou, si se infige acum cum stiam eu ca mergea inainte. Acum am si stat sa ascult la motor, si din directia curelei de distributie undeva in partea de sus oarecum, aud un zgomot la relanti care seamana a membrana care vibreaza, sau ca o coarda care vibreaza. A verificat iar cureaua si pare intinsa cum trebuie. Mi-a mai slabit cureaua de la alternator ca a banuit ca e de acolo. Zgomotul asta la relanti dispare dupa o perioada de mers a motorului. Daca ma duc la alt mecanic, alti bani , alta distractie si iar nici o garantie ca mecanicul se pricepe mai bine. In rest masina merge bine. Insa nu am nici un alt matiz la care sa ascut cum se aude.
  10. Mecanicul meu mi-a schimbat distributia ( curea gates, rola gm, pompa graf). A pornit masina si se auzea scirtiind. A zis ca e prea strinsa cureaua. A umblat iar si cam acelasi zgomot(zicea ca ceva freaca la capac). A 3-a oara a reusit. Am plecat din service si pe drum am observat ca masina nu se mai infige cum eram obisnuit. I-am telefonat, si mi-a spus ca trebuie sa fie de la avans. M-am intors la service, si mi-a rotit delcoul putin spre dreapta. Acum pare ca se infige un pic mai bine, insa nu ca inainte. E cineva dintre voi care a intimpinat astfel de probleme ? O fi ceva mai grav ? Daca nu , ..imi va creste consumul ?
  11. Am cumparat de la magazinul de pe Ferdinand de linga Gepa piesele. Curea Gates-49 lei; rola intinzatoare Nippart-69 lei; pompa apa Graf-152 lei, simering-5 lei . Total piese pentru distributie : 275 lei Am luat si flansa amortizor st+dr - 2x43 lei; cap bara st+dr - 2x49 lei; curea aer ( ca daca tot umbla la distributie)-29 lei; antigel 3l(verde la 1l)- 30 lei Sa vedem cum ies si la manopera acum
  12. Vreau sa fac distributia la matiz si sa schimb cap de bara stinga si dreapta. Am fost la un magazin de piese auto de pe Calea Vacaresti 274. Piesele (curea, rola, pompa) sint coreene , relativ jumatate din pret fata de GM, dar nu au sigla GM. Avind in vedere ca sint coreene sa pun pe masina coreene sau sa comand piese pe care sa fie sigla GM ?
  13. Ferodo Premier - le folosesc cu succes de 4000 km si frineaza excelent, insa se pare ca din cind in cind , probabil doar cind sint eu mai atent le aud cum scirtiie ..posibil cu vremea asta mai umeda... Sint foarte multumit de frinare insa.
  14. in manual m-am uitat insa nu-mi dau seama , tocmai de asta am si intrebat, si intrebarea mea ramine valabila daca nu deranjeaza.. LE: Am aflat de la tbird intre timp ca e releu de faruri.
  15. nu se vede prea bine , dar sper ca se intelege ceva...
  16. @cris06: Am fost acum la masina si am verificat cum mi-ai spus. Se pare ca cel negru e de la semnalizare dar la cel rosu nu am reusit sa-mi dau seama actionind stergatoarele. As vrea sa stiu totusi daca cel rosu e releul pentru stergatoare , pentru ca sint interesat sa adaug si optiunea de temporizare stergator urmind topicul cu explicatii despre cum se face.
  17. Am o intrebare referitoare la ce am gasit eu sub bord in jurul cutiei cu sigurante. Se vad 2 relee, unul negru si unul rosu. Nu stiu ce face nici unul nici altul. E cineva care ma poate lamuri ?
  18. Am o intrebare referitoare la ce am gasit eu sub bord in jurul cutiei cu sigurante. Se vad 2 relee, unul negru si unul rosu. Nu stiu ce face nici unul nici altul. E posibil ca unul dintre ele sa fie legat de partea de temporizare ? LE : o sa postez si pe topicul Componente necunoscute ale masinii , paote aflu mai multe detalii
  19. Ma bag si eu in vorba...asa ca omu...ca trecam pe aici.. Adica Englishman , tu ai permis de sofer ? Pai mi s-a facut frica cind am citit nedumerirea ta. Zicea cineva ca 90 % nu stiu regulile intr-un sens giratoriu si ma gindeam ca exagereaza , dar apoi am citit topicul de la inceput. Are dreptate , pai cum pana corbului sa ai permis si sa intrebi asa? Am vrut sa mai scri mai multe , dar ma enervez mai tare...Propun sa te duci sa predai permisul auto pentru motiv de incompetenta si punere in pericol a vietii unor nevinovati.
  20. exact, nu e singurul criteriu anul masinii. totusi daca e masina de agent comercial , se presupune ca masina a fost pe firma si de regula firmele nu umbla la kilometraj. E posibil sa aibe de 3 ori mai mult in realitate , si sa fi fost modificata de vreun samsar care a dat pierduta cartea cu reviziile masinii. Faptul e consumat, trebuie verificata masina in service , si apoi mers la magazin dupa piese si reparata dupa caz , la service sau la mecanic cunoscut.
  21. A mea e din 2004 si are 58000 , si merg in fiecare zi cu masina.
  22. Se pare ca de 2 zile am sesizat si eu un sunet asemanator, dar care se aude numai cind accelerez. Am incercat sa vad daca se aude si cind e scoasa din viteza, si nu se aude. Ar putea fi tachetii ?
  23. mLa al meu matiz 2004 sint vreo 3-4 puncte deastea pe partea dreapta doar.Cred ca de la pietricele..La tine insa 20-30 de puncte pe o latura ..sint al naibii de multe... dar nu trbuie sa-ti faci singe rau ...,incearca sa vorbesti la service si cred ca ar trebui sa rezolve pe garantie.
  24. @Robert_MNW : clar , de alea trebuia sa imi pun. daca ma costa la fel ca cele de tico , atunci imi pun de cielo. cumva se simte scadere de presiune la jet ? modul de prindere e la fel ca cele de la matiz ?(adica 2 picioruse pe axa perpendiculara pe axa masinii ?)
 

×
×
  • Create New...