Jump to content

Alinutz

Membru
  • Content Count

    839
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Alinutz


  1. Nu stiu daca este acelasi sistem de pe Lacetti, dar la mine este putin diferit de ceea ce ai raportat tu.

     

    La mine daca e soare (senzorul de pe bord) pleaca cu "racirea" parbrizului si a picioarelor.

    Dupa un timp, intr-adevar revine pe fata, doar pt 15, 20 min, dupa care trece pe picioare si mai tare (din cate am inteles, ca sa raceasca si pasagerii din spate, intr-u cat am conducte de aerisire la picioare si pt cei din spate, sub scaunele din fata).

    Dupa o perioada scurta revine iar pe fata, mai trece pe parbriz.

    Intr-adevar, are perioade cand baga mai mult timp pe aeratoarele din fata, dar incerc sa le directionez pe undeva pe mijloc, sa nu ma deranjeze nici pe mine, nici ocupantii din spate. Am avut ocazia sa testez climatizarea pe vreo ... 10 ore de mers in continuu, de la Constanta la Craiova si ma declar multumit

    Dupa cum spuneam, poate este alt algoritm la Lacetti.

    Stiu ca Lacetti are si un senzor de temperatura exterioara (iti afiseaza temperatura exterioara la apasarea butonul de reglaj al temperaturii)

    Cat despre iarna, am vazut ca AC-ul ajuta F mult si bine la dezghetarea parbrizului.

    Ce am mai observat este faptul ca atunci cand ai senzorul de ploaie pornit (nu stiu daca are Aveo) si incepe sa ploua, porneste AC-ul pe parbriz, sa-l dezabureasca.

     

    Masina mea are 42k km si vechime de aproape 3 ani (daca ajuta la ceva)

    Numai bine :wave:


  2. Dat fiind zapada care s-a asternut pe ale noastre drumuri, sunt hotarat sa ajut masinuta sa nu-mi faca vreo surpriza neplacuta. Cauciucurile mele pe fata nu mai au mult si ajung slickuri (sper ca asa se scrie) si nu am aderenta aproape deloc. As vrea sa-i cumpar ori 2 caucicuri de iarna pe fata (pt inceput, si probabil luna viitoare 2 pe spate) sau o pereche de lanturi. Dar va cer sfatul in a ma indruma spre alegerea corecta. Care ar fi mai eficiente ? Sunt lanturi de preferat a fi utilizate intr-o anumita faza (de ex zapada moale, sau zapada tare ... ). Astept si eu cateva pareri/comentarii/discutii pe aceasta tema sa stiu eu ce ar trebui sa cumpar.


  3. Problema: zgomote tip fluierat la miscari mai ample ale volanului.

     

    Chevrolet Lacetti 4 door CDX (caseta de directie sensibila la viteza)

    An fabricatie: 2006

    Motor: 1.6 16V

    Km la bord: ~34.500

     

    Problema am simtit-o pe vreme umeda, si seara cand e frig. Are momente cand face, si moment cand nu face.

     

    Diagonistic ?! nu am fost cu ea niciunde :D


  4. Aseara in zona Mc'Donald's Calea Bucuresti din Craiova, o masina pe care n-am apucat sa o vad, intrucat n-am oprit (era si asa circulatia blocata din cauza "curiosilor") n-a dat prioritate de dreapta si a fost lovita de o Skoda Octavia2.

     

    The facts stau cam asa ... un mertan CLS a venit de pe A.I. Cuza, si a vrut sa intre pe Calea Bucuresti, si cum credea ca are prioritate de smecher cu masina bengoasa, a intrat intr-un Vectra care mergea regulamentar pe sensul spre Institut. Dinspre Institut venea un Golf 4 care vroia sa faca stanga sa intre pe A.I. Cuza. Mertanul a lovit Vectra, care a aruncat-o in Golf. Golful dauna totala, dupa cum arata, motor nu mai avea, botul praf si stalpii de la sofer facuti praf, Vectra si ea destul de rau facuta, botul si ambele laterale praf (toate airbagurile sarite : frontale, cortina si laterale). Mertanul doar botul, adica spoiler capota si un farurile ... a fost destul de rau din cate am inteles, au fost si raniti. Mai multe nu stiu, si poze nu am !


  5. @Satori eu am zis sa dai raspuns ontopic, nu despre termopane pe un thread de masini ... nu vad legatura.

    edit : da ... despre service-ul AUTO Rucom este vorba !

    Nu-mi vars nici un nerv pe tine, doar as dori sa citesc raspunsuri cat de cat ontopic, atata tot ;)

    @perfidus am bagat vreo cativa litri de premium :D :redface:


  6. @perfidus s-a facut si idle learn, si reset si tot ... aici in service, am si ECM NOU, deci nu e ceva de soft ... este ceva infundat, ceva in neregula fizic. Sper sa fie din catalizator. O sa schimb filtru de benzina sa vedem, poate poate porneste mai bine dimineata (patania lui Night Elf). Filtru de aer o sa-l iau sa-l suflu bine. Dar ... ar putea sa fie din catalizator chestia asta ? Ar fi o explicatie ca nubira (lacetti este intr-u totul nubira 2) are motor proiectat Euro 3, si "varat pe teava" un catalizator euro 4, motiv pt care sunt eventuale prb, plus ca ar mai fi si patania mea de acum ceva timp, cu benzina!

    @Satori un raspuns mai la subiect decat cu termopanele nu ai ? Pe acolo pe langa service nu apare nimic cu termponane, chiar daca pe site apare (sau parca aparea intr-un timp). Ar fi toti useri mai interesati de un raspuns ... mai la subiect ;)


  7. Filtru e schimbat de vreo ... 1 luna jumatate, si e destul de ... curatel (daca pot sa zic asa). L-am verificat. Teoretic, ar ramane doar catalizatorul, care ar fi vinovat de consum (si implicit si de pornirea la rece dimineata).

    Iar cat despre efix, ce sa zic, am card la rompetrol d-aia tot mai bag efix, dar asta e ultima luna, ca am reziliat contractul.


  8. So ... consum mare si mers nasol, probleme la prima pornire la rece ...

    Verificat injectoare (timpii) si scos fise de la bujii cu motorul pornit, par a fi okei

    Sonda lambda 2, apare pe scaner ca ar face amestecul BOGAT in benzina, a fost schimbata la service, dar fara nici un rezultat :(

    S-a concluzionat (cel putin eu sper sa fie de acolo) ca ar trebui schimbat catalizatorul ("benzina proasta" NUMAI EFIX). O sa dureze ceva timp pana-mi vine catalizatorul ... so astept(am).


  9. A fost mai numeroasa decat ai tu impresia, ca ai venit tarziu si ai plecat devreme.

     

    P.S.: Pune si tu mai multa pasiune in driftul de la plecare :) )

     

    :-? din cate imi aduc eu aminte, am fost primul care am venit :P so ... partea cu venitu' tarziu pica, si da, am plecat devreme, aici ai dreptate, dar aveam de umblat si eram foarte obosit.

    Partea cu driftu :-? ce sa zic, astept intai pe cineva sa-mi arate cum se face, ca sa stiu data viitoare :P

 

×
×
  • Create New...