Jump to content

Alinutz

Membru
  • Content Count

    839
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Alinutz

  1. it's nice to be important but is more important to be nice

  2. Nu stiu daca este acelasi sistem de pe Lacetti, dar la mine este putin diferit de ceea ce ai raportat tu. La mine daca e soare (senzorul de pe bord) pleaca cu "racirea" parbrizului si a picioarelor. Dupa un timp, intr-adevar revine pe fata, doar pt 15, 20 min, dupa care trece pe picioare si mai tare (din cate am inteles, ca sa raceasca si pasagerii din spate, intr-u cat am conducte de aerisire la picioare si pt cei din spate, sub scaunele din fata). Dupa o perioada scurta revine iar pe fata, mai trece pe parbriz. Intr-adevar, are perioade cand baga mai mult timp pe aeratoarele din fata, dar incerc sa le directionez pe undeva pe mijloc, sa nu ma deranjeze nici pe mine, nici ocupantii din spate. Am avut ocazia sa testez climatizarea pe vreo ... 10 ore de mers in continuu, de la Constanta la Craiova si ma declar multumit Dupa cum spuneam, poate este alt algoritm la Lacetti. Stiu ca Lacetti are si un senzor de temperatura exterioara (iti afiseaza temperatura exterioara la apasarea butonul de reglaj al temperaturii) Cat despre iarna, am vazut ca AC-ul ajuta F mult si bine la dezghetarea parbrizului. Ce am mai observat este faptul ca atunci cand ai senzorul de ploaie pornit (nu stiu daca are Aveo) si incepe sa ploua, porneste AC-ul pe parbriz, sa-l dezabureasca. Masina mea are 42k km si vechime de aproape 3 ani (daca ajuta la ceva) Numai bine :wave:
  3. La ce mod strica lanturile directia ? Te referi la geometrie ? sau la bucse si alte chestii ?
  4. Dat fiind zapada care s-a asternut pe ale noastre drumuri, sunt hotarat sa ajut masinuta sa nu-mi faca vreo surpriza neplacuta. Cauciucurile mele pe fata nu mai au mult si ajung slickuri (sper ca asa se scrie) si nu am aderenta aproape deloc. As vrea sa-i cumpar ori 2 caucicuri de iarna pe fata (pt inceput, si probabil luna viitoare 2 pe spate) sau o pereche de lanturi. Dar va cer sfatul in a ma indruma spre alegerea corecta. Care ar fi mai eficiente ? Sunt lanturi de preferat a fi utilizate intr-o anumita faza (de ex zapada moale, sau zapada tare ... ). Astept si eu cateva pareri/comentarii/discutii pe aceasta tema sa stiu eu ce ar trebui sa cumpar.
  5. Problema: zgomote tip fluierat la miscari mai ample ale volanului. Chevrolet Lacetti 4 door CDX (caseta de directie sensibila la viteza) An fabricatie: 2006 Motor: 1.6 16V Km la bord: ~34.500 Problema am simtit-o pe vreme umeda, si seara cand e frig. Are momente cand face, si moment cand nu face. Diagonistic ?! nu am fost cu ea niciunde
  6. The facts stau cam asa ... un mertan CLS a venit de pe A.I. Cuza, si a vrut sa intre pe Calea Bucuresti, si cum credea ca are prioritate de smecher cu masina bengoasa, a intrat intr-un Vectra care mergea regulamentar pe sensul spre Institut. Dinspre Institut venea un Golf 4 care vroia sa faca stanga sa intre pe A.I. Cuza. Mertanul a lovit Vectra, care a aruncat-o in Golf. Golful dauna totala, dupa cum arata, motor nu mai avea, botul praf si stalpii de la sofer facuti praf, Vectra si ea destul de rau facuta, botul si ambele laterale praf (toate airbagurile sarite : frontale, cortina si laterale). Mertanul doar botul, adica spoiler capota si un farurile ... a fost destul de rau din cate am inteles, au fost si raniti. Mai multe nu stiu, si poze nu am !
  7. @Satori eu am zis sa dai raspuns ontopic, nu despre termopane pe un thread de masini ... nu vad legatura. edit : da ... despre service-ul AUTO Rucom este vorba ! Nu-mi vars nici un nerv pe tine, doar as dori sa citesc raspunsuri cat de cat ontopic, atata tot @perfidus am bagat vreo cativa litri de premium
  8. @perfidus s-a facut si idle learn, si reset si tot ... aici in service, am si ECM NOU, deci nu e ceva de soft ... este ceva infundat, ceva in neregula fizic. Sper sa fie din catalizator. O sa schimb filtru de benzina sa vedem, poate poate porneste mai bine dimineata (patania lui Night Elf). Filtru de aer o sa-l iau sa-l suflu bine. Dar ... ar putea sa fie din catalizator chestia asta ? Ar fi o explicatie ca nubira (lacetti este intr-u totul nubira 2) are motor proiectat Euro 3, si "varat pe teava" un catalizator euro 4, motiv pt care sunt eventuale prb, plus ca ar mai fi si patania mea de acum ceva timp, cu benzina! @Satori un raspuns mai la subiect decat cu termopanele nu ai ? Pe acolo pe langa service nu apare nimic cu termponane, chiar daca pe site apare (sau parca aparea intr-un timp). Ar fi toti useri mai interesati de un raspuns ... mai la subiect
  9. Nu doar Radacini ... cam toate service-urile nu-si dau interesul ... Prea putine sunt cele "okei" din acest punct de vedere. Bafta la reparatie si astept cu nerabdare verdictul, ca si eu sunt in aceiasi situatie
  10. Filtru e schimbat de vreo ... 1 luna jumatate, si e destul de ... curatel (daca pot sa zic asa). L-am verificat. Teoretic, ar ramane doar catalizatorul, care ar fi vinovat de consum (si implicit si de pornirea la rece dimineata). Iar cat despre efix, ce sa zic, am card la rompetrol d-aia tot mai bag efix, dar asta e ultima luna, ca am reziliat contractul.
  11. So ... consum mare si mers nasol, probleme la prima pornire la rece ... Verificat injectoare (timpii) si scos fise de la bujii cu motorul pornit, par a fi okei Sonda lambda 2, apare pe scaner ca ar face amestecul BOGAT in benzina, a fost schimbata la service, dar fara nici un rezultat S-a concluzionat (cel putin eu sper sa fie de acolo) ca ar trebui schimbat catalizatorul ("benzina proasta" NUMAI EFIX). O sa dureze ceva timp pana-mi vine catalizatorul ... so astept(am).
  12. ... sa mai spun ca asa imi face si mie ? consum de 14 in oras moare dupa prima cheie scartait, fluierat, sau ce mama masii e, la directie Nu mai spun ca mi-am blestemat destul zilele cu masina asta ... Night Elf cand/daca afli o rezolvare, let me know !
  13. Sunt hotarat sa-i pun GPL. A ajuns la un consum astronomic pe care nu mi-l pot permite ca student (motorasul e cel de 1.6). Acum, cei care se pricep sa-mi raspunda si mie, care e cea mai recomandata instalatie GPL (firma, model etc), un pret aproximativ, o firma care sa monteze si sa regleze profesional (de preferat in Craiova, daca nu ... merge si in alta parte, dar sa poata face montajul in aceiasi zi) si ... cam atat !
  14. La 1.6, 6500 ture intr-a IV masina are aproape 170 pe bord ! Se duce de voie si foarte frumos pana la 160 cu IV-a, lucru care-l confirm si eu !
  15. Si totusi ce setari ? ca eu am Platinium si nu am vazut/gasit vreo setare de genul asta ...
  16. Uff, e cam nasol pt ca am masina in service, asta 1 la mana, si 2 la mana sunt montate deja in usi ... cele vechi nu le mai am. Cand o sa-mi vina masina, pe sapt viitoare, o sa incerc sa fac o poza
  17. @ratusca cele pe care le-am luat eu sunt originale, dupa cutie, si dupa faptul ca vin cu tot cu bucata aceea de plastic care acopera locasul tweeterului. Scria GM pe ele, si era pana-n 110 RON perechea.
  18. Un mic offtopic, dar multi ma intreaba de ce ma duc cu masina la Timisoara in service, eu fiind din Craiova ... raspunsul este un pic mai sus !
  19. Dar cam care ar fi logica faptului ca face numai cand e frig sau cand e ud ?
  20. Si cu ce s-ar putea curata cureaua ? Ma refer la ce chimicale, ca de schimbat e inca departe gandul ...
  21. @NightElf eu am acel suierat(scartait) atunci cand virez rotile, dar se aude firaj, daca dau muzica un pic mai tare nu se aude, si am vazut ca apare atunci cand dau prin balti, sau cand e frig afara ... si perfidus are la fel. Uitate prin posturi pe aici (parca) deoarece cineva acest zgomot. Ti-as da linkul direct, dar nu gasesc pe moment si trebuie sa plec de acasa. Stai linistit ca nu are nimic, eu am mers mult cu acel zgomot, si nu are nimic, directia merge bine, nu am avut probleme. Bafta !
  22. Un pic de offtopic, ca tot veni vorba de kg ... care are idee unde pot cantarii si eu masina in Craiova ?
  23. LLN-ule, ia sa-mi dai bre masina ta s-o conduc si eu un pic, sa vedem ... e soferu' sau e masina
  24. Unde sunt bre la noi la aeroport 400 m ? Ca e mult mai mult acolo
 

×
×
  • Create New...