Jump to content

alupaun

Membru
  • Content Count

    19
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by alupaun

  1. Salut, dupa ce am schimbat termostat ,capac culbutori, bujii in service nu s-a schimbat nimic. Cei de la reprezentanta sunt praf de stele ! Pâna la urmă am ramas in 3 pistoane ca la un cilindru s-au fisurat supapele. Chiulasa rectificata spape si scaune rectificate ,semeringuri noi la supape si axele cu came ,distributie schimbată , ulei ! Total 4300 ron. PROBLEMA E SIMPLA . REGLEAZA TACHETI NU AU REGLAJ AUTOMAT HIDRAULIC. ASA AU SPUS CEI DIN SERVICELE CARE AU FACUT-O. Merge mai bine ca noua acum.
  2. Multumesc pentru raspunsuri. Orice sugestie e bine venită. Au verificat cei de la opel cand am facut diagnoza. Am fost si eu acolo de fata au pus un manometru parca avea 4 bari. Si vacumul l-au verificat. Au verificat si senzorii de presiune de la axele cu came ( sitele erau curate)
  3. Am facut o diagnoza la opel si mi-au spus ca nu au gasit nimic toti parametri ok si nu au gasit coduri de eroare memorate. Au vazut si ei ca se opreste la rece ca am lasat-o la ei cu o zi inainte. Nu stiu ce sa mai cred or fi supapele ?
  4. Pe benzina face asa. Pe GPL trece dupa ce motorul ajungr cam la 40 de grade. GPL -ul e brc segvential euro 5 si l-am verificat la brc service nu au gasit nimic anormal. Au verificat si membrana de la regulatorul de gaz si filtrele. Are aceasta anomalie numai pe benzina.Toti spun ca totul e in regula. Nu stiu daca se poate monitoriza senzorii de temperatura in timp real sa vad daca sunt ceva anomalii sau variatii bruste. Am pornit-o fara burduful de legatura dintre filtru si clapeta si in momentul in care pica in turatie brusc corpul clapeta accelereaza sa mentina turatia dar degeaba.
  5. Va salut, Am si eu o problema cu un Cruze 1.8 benzina cu GPL. De vreo 2 ani dupa ce pornea indiferent iarna vara la scrt timp se bâlbâia motorul mergea intrerupt.Cam de 7 luni face mai rau intrerupr brusc si scade in turatie pe la 4-5 sute de rotati si se opreste. Daca plec cu ea se opreste motorul imediat cum am scos-o din viteza.Daca incerc sa o pornesc imediat porneste foarte greu . Daca o las cam 20 de secunde o ia imediat. Cam dupa 3 minute de mers nu se mai opreste dar consumul de carburant a crescut considerabil la rece si nu trage nu are putere. La viteza 1 am 40% si a doua 35%. I-am facut o diagnoza la reprezentanta si ei spun ca totul e in regula. La sfatul unor mecanici luat urmatoarele masuri dar nimic. Buji, senzor lichid racire de pe motor , termostat care are si el senzor inlocuite. Corp clapeta curatat dar nu necesita era curat. Nu stiu ce sa_i mai fac. Pare ca merge innecata ca si cum amestecul carburant aer nu este cel corect. Mersul motorului se schimba brusc de la 1000 rpm cade in 500. Nu stiu daca snzorul de temperatura de pe radiator este luat in considerare de ECU pentru amestec. Am si un filmulet care il postez. Daca ma poate ajuta cineva care a mai întâmpinat asa ceva.
  6. Da eu am pus acum o jumatate de an am gasit pe net undeva pe la Odorheiul Secuiesc cu 300 ron +taxa de curier si se potriveste la fix.Este din tabla de 2-3 mm si are si suruburile de fixare.La reprezentanta era 700 ron.
  7. Salut, Eu am 1.8 LS plus si la mine consumul mediu la 2100 km este 8,7% afisat pe bord . Am observat ca e in scadere si asta in conditiile in care nu am avut drumuri lungi extraurban. Am sa postez o poza cu afisajul bodului. Eu sunt multumit de ea.Are si lipsuri dar una peste alta e ok.
  8. Va salut, As vrea si eu sa montez niste aparatori de noroi la un cruze si nu stiu de unde sa cumpar. Am fost la dealer si nu stia ce sa imi spuna .A zis ca ma suna el dar nimic pana acum.Am mai incercat pe la magazine de specialitate au incercat si nimic.Mi-au spus sa uit.As vrea totusi originale. Daca poate sa ma ajute cineva .
  9. Nu asa eu vreau originale.Alea universale poate se potrivesc poate nu ca si husele. Daca stie cineva un magazin ,service sau dealer care importa si vinde piese si accesorii de Cruze.
  10. Unde putem gasi si noi piese si accesorii pentru Cruze? Eu am cautat peste tot si nimeni nu stie nimic.Pana si cei de la reprezentanta au probleme.Am intrebat cat m-ar costa niste aparatori de noroi ,in cat timp le pot afuce si nu mi-au putut raspunde.Au spus sa las un nr de tel ca ma vor cantacta.Alta problema nu au consumabile pe stoc. Ce fac daca mi se arde un bec? Astept 2 saptamani pana fac ei comanda?
  11. SALUT Am montat eu pe cruze 1.8 LS plus si s-a potrivit la fix.Se livreaza cu suruburi si o schema de montaj.Baietii sunt foarte expeditivi am comandat dimineata si a doua zi l-am avut.Pretul 300 ron,curier 45 ron curierul,montaj in service 20ron.Se mirau si baietii in service de cum arata la banii astia. Scutul cred ca are peste 2 mm grosime.La reprezentanta la Ploiesti este 700 ron.Cred ca merita sa cumperi de la Odorheiul Secuiesc. Bafta. Salut, As vrea sa montez si eu niste aparatori de noroi pe cruze.Daca poate sa imi dea si mie cineva informatii de unde as putea cumpara mai ieftine ca la reprezentanta.
  12. Hai sa va mai spun una .Nu exista anvelope ALLSEASON . Numai vazatori prostesc clienti ca sa vanda marfa. Anvelopele au campoziti diferite.
  13. Smailmiami Intamplator ingineri auto au conceput grupll conic (diferentilul) dupa cum ii spune si numele ca sa faca diferenta.Cand rotile vireasza fac doua acuri de cerc diferite.Compensarea se face din grupul conifc. Coroana diferentiala,pinion de atac ,sateliti si planetare.Cine are studi de mecanic auto ar putea sa inteleaga fenomenul.Inca o data scuze daca am gresit cu ceva. Mircea, tuai dreptate in felul tau dare atata timp cat nici o roata nu patineaza nu vei urca nici i rampa credema pe cuvant,Daca una va ptina o va bloca si innvers daca cealalta va patina o va bloca e inversul ABS-ului.
  14. Vaxxy Hai sa spun cum sta treaba .Si dacia papuc aia din 96"are diferential care se blocheaza din buton si nu poti vira mai mult de nu stiu cite grade ca strici diferentialul (se sparge).Iti mai spun o treba . Ca sa iesi dintr-o siuatie dificila (noroi sau zapada) desumfli anvelopele cu 50% din capacitatea lor ca sa iesi din impas.Prima mea masina a fost o dacia 1300.Am condus cam 400 000 Km pe diferte masini .Nu cred ca e mult dar poate inseamna cava.
  15. Hai sa va spun cum sta traba . Ca sa iesi ditr-o situatie dificila trebuie sa blochezi diferedtialul. CE INSEAMNA SATA??????Cine intalege lucrul asta sau stie ce e ala diferential.Mai uitativa si vioi pe promotor sau alte emisiuni auto sa vadeti gip-uri care nu urca o rampa mica.TCP-ul lucreaza inpreuna cu ESP-ul si controleaaza derapajul asa mi se pre mie.As dori sa comenteze cei care au aceasta functie pe masina si care mai merg si iarna.Va multumesc si nu va suparati pe mine.
  16. Eu am un cruze 1.8 L si consumul mediu la 1500 km parcursi din 10 dec pana acum este 9.5 litri dar am alimentat numai cu benzina buna nu din aia de 95.Eu am mai observat ca nu pot urca o panta pe zapada cu TCP-ul activat.Cum l-am dezactivat a fost ok. Am si eu o intrebare pentru posesorii de cruze sa imi spuna si mie daca li s-a intamplat pe vreme racoroasa ca acum sau cand e umiditate mare in atmosfera daca li se aburesc farurile un pic (sau mai mult) pe interior.Mie mi s-a intamplat dar dispare cand e vreme buna.Am dus-o in service la dealer i-au facut poze si mi-au spus ca se rezolva. Am lasat-o in service o zi pentru verificari si au zis ca e ok.A doua zi mi s-a intamplat la fel si mi-au spus ca e normal si mi s-a ridicat sangele la cap .Eu sunt la a 4-a masina.Daca are cineva o adresa de e-mail de la GM va rog sa o postati pe forum .As dori sa le scriu si sa primesc un raspuns oficial. <BR style="mso-special-character: line-break"><BR style="mso-special-character: line-break">
  17. Parerea mea e daca e sa iei cruze ia-l de 150 cp.Motorul este tot de 2L ,taxele sunt aceleasi si nu se compara.Eu am avut o skoda octavia cu motor 2L 140 cp cutie 6 trepte si am fost foarte multumit de ea.Dieselul la cruze e un pic mai puternic ca la skoda. Personal si eu am avut o tentativa la linea in poze arata altfel dar cand m-am dus la dealer si am vazut-o mi-a pierit cheful repede.E micuta si e inghesuita rau in spate. Nu stiu daca trei persoane normale pot sta pe locurile din spate nu mai vorbim de confort. Asta e parerea mea
 

×
×
  • Create New...