Jump to content

laur_gle

Membru
  • Content Count

    58
  • Joined

  • Last visited

About laur_gle

  • Rank
    Forumist

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Din
    Tg Jiu
  • Auto
    daewoo
  • Model
    cielo 1,5 sohc
  • An
    2000

Recent Profile Visitors

827 profile views
  1. Salut , M-am hotarit sa schimb semeringurile de la supape , pt ca tot imi scoate fum la pornire ... Ma poate ajuta cineva cu descrierea operatiunii , fara a mai da jos chiulasa ? Multumesc anticipat.
  2. Revin la problema descrisa mai sus : am dat jos roata , am verificat etrierul . Nimic suspect . Cu roata ridicata am virat stinga - dreapta , am invirtit roata ... nici un zgomot suspect . Aveti vreo idee de la ce poate fi ?
  3. Am trecut pe OMV Bixxol Extra 10W40 dupa cele citite aici . Prima impresie : motorul este mai elastic ! Nu mai scoate nici fum la pornire cu motorul cald ! Atentie la Mobil , sub eticheta in romana scrie : Made In Turkey si calitatea lasa de dorit . L-am tinut 10 500 km si mi-am cam batut joc de masina . Sper sa nu fie duse de tot semeringurile la supape , imi scotea fum la pornire dar numai cu motorul cald . Acum s-a remediat situatia , sa vedem daca necesita schimbarea semeringurilor cind uleiul se mai uzeaza ...
  4. Salut . Mi-a aparut un huruit ( sa ii spun asa ) la cea mai mica virare a volanului spre stinga . Zgomotul se aude la roata de pe partea dreapta , chiar se simte vibratia in podeaua masinii la pasager . Am mers si pe un drum de tara si am observat ca la gropi mai mari ( luate cu a I-a ) cind roata dreapta-fata scapa putin de greutatea masinii ( cind masina salta un pic - sper ca ma fac inteles ) zgomotul dispare . Cum se lasa greutatea ...cum huruie . Am fost la service . Am ridicat-o pe elevator , am facut un test cu roata stinga blocata si cu dreapta ridicata , pornit , bagat in viteze ... nu se aude nimic , nici cind am luat de volan stinga si nici dreapta . La fel am incercat si la roata din dreapta . Am schimbat rotile cu cele de pe spate ...la fel face . Verificat nivelul uleiului in cutie , ok . Nu si-a dat nici mecanicul seama din ce este . Sa fie planetara ? ...dar de ce cind nu este sub greutate roata , nu face nici un fel de zgomot ? ( de altfel stiu zgomotul de planetara de pe vechea dacie, si trebuia luat mult de volan sa ''bata'' ) Rulmentul ? ...la drum intins ( cu volanul drept ) nu se aude nimic , si nici cind iau curba dreapta . Astept un sfat de la voi daca ati mai intilnit astfel de ciudatenie . LE : mi-am amintit : cind o las pe liber si fac stinga , nu se aude nici un zgomot . Am schimbat acum 3 luni flansa dreapta fata ( deasupra arcului ) cu totul . Sa fie prea strins acolo sau sa se fi slabit ? Se poate regla acolo ceva ? ... ca acolo mecanicul nu s-a uitat . Zgomotul este ca un cauciuc care freaca in aripa - ca sa ma fac inteles mai bine , dar face la cea mai mica virare a volanului spre stinga . LE 2 : am dat cu spatele si am virat stinga : nu se aude ( chiar la viteza ceva mai mare ) .
  5. Am schimbat uleiul . Am bagat OMV Bixxol 10 w 40 - 126 RON statie Petrom V , filtru Mann 9 RON . Acum am venit din service . Prima observatie : nu mai scoate fum albastru decit fff putin la pornire ( am facut 2 porniri la interval de 5 min ) , ma gindesc ca nu am spalat motorul si a mai ramas un pic din vechiul ulei Mobil . Va tin la curent cu comportamentul uleiului in primii 1000 de km si daca mai scoate fum la pornire .
  6. Mda , e vina mea , m-am gindit ca poate nu sint reali km ... o sa trec atunci la 5W 40 ... sau acum e prea tirziu pt 5W 40 ? dar ce fac cu semeringurile ... cum le schimb , se poate fara sa desfac chiulasa ?
  7. Am scris ca masina are 95 000 km . La mine este de la 60 000 km.
  8. Salut. Revin cu aceeasi problema : trebuie sa fac schimbul de ulei (am 10500 km,cu Mobil 10W 40) si masina ( 95 000 km ) a inceput sa scoata fum albastru la pornire , cind motorul este cald . Cred ca uleiul si-a pierdut de tot proprietatile ( devine acid ) si mi-a atacat si semeringurile de la supape ... Evident schimb uleiul ( m-am uitat pe eticheta din ,,spate'' la Mobil - cea de dupa cea scrisa in limba romana , scrie ...Made in Turkey nu am incredere in nimic facut in Turcia si China ), ... o sa incerc OMV 10W 40 . Ce sa fac , sa schimb semeringurile la supape ? La operatiunea asta se da chiulasa jos sau ...merge doar scos axul cu came prin gaura delcoului si schimbate semeringurile ?
  9. Nici vorba de spuma , e curat ( de fapt negru ) . Ma risc mai intii sa ii fac un schimb de ulei sa vad daca mai scoate si dupa aceea fum ... daca da , trec direct la "operatia " de semeringuri .
  10. Motorul scoate fum albastru doar la pornire ( si asta numai cind e cald , pentru 2-3 secunde ) . Daca o las pornita mai mult timp la relanti nu scoate fum ( doar un pic de abur ) . Cu motorul turat la 3000 rotatii , nu scoate fum albastru . Mi s-a parut ciudat nivelul uleiului la minim dupa 8000 km. Posibil ca uleiul sa isi fi dat obstescul sfirsit sau... semeringurile sa faca figuri cu motorul cald ?
  11. Salut ! Nu am mai fost demult pe forum pentru ca nu am mai avut probleme ...dar ...de citeva saptamini am observat la pornire cu motorul cald ca masina scoate fum albastru ( nu foarte mult ) . Dupa 2-3 secunde nu mai scoate si nici in acceleratie . De asemenea , dimineata cu motorul rece nu scoate fum albastru. Nivelul de ulei este aproape de minim pe joja ( Mobil 10W40 si are 8000 km ) . Probabil semeringurile la supape s-au prajit sau uleiul este de vina . Ce varianta sa incerc : sa schimb uleiul si sa vad daca mai scoate fum albastru sau sa trec direct la semeringuri si implicit sa fac si schimbul de ulei ? (am uitat : masina are 82 000 km )
  12. Am vazut si eu , acum 3-4 luni , Cielo din 96, motor SOHC , cu 345 000 km la bord . Am vorbit cu proprietarul si mi-a zis ca i-a facut o segmentare pe la 250 000 km !!!
  13. CAPITOLUL II: Vehiculele Art. 8 Pentru a fi conduse pe drumurile publice, autovehiculele si tramvaiele trebuie sa fie dotate cu truse medicale de prim ajutor, triunghiuri reflectorizante si stingatoare de incendiu, omologate. Art. 100. - (1) Constituie contraventii si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni urmatoarele fapte savarsite de persoane fizice: ... 13. conducerea unui autovehicul care nu este dotat cu trusa medicala, triunghiuri reflectorizante si stingator pentru incendii, omologate. Pina la urma la capitolul amenzi zice de "triunghiuri" , adica cel putin doua . A luat cineva amenda ca a avut numai un singur triunghi ? Stiu ca masinile noi sint dotate cu un singur triunghi . Si cele care sint aduse de afara au tot unul . ...2 sau 1?
  14. Cumnate , imi pare rau de ce ti s-a intimplat . Chiar ai ghinion . Asta e cu masinile la mina a doua . Fa-ti o lista de pe forum cu ce ar trebui verificat sau schimbat , te duci la mecanic si il pui sa verifice si sa schimbe TOT . Eu asa am facut :schimbat ax came prima data ( Aral in cartea service si masina avea 60 000 km ! ) ,apoi lista : placute frina , lichid frina , capete bara , pivot, bobina delcou , antigel , fise, bujii etc, etc, etc. Am pus-o la punct si nu am nici o problema cu ea ! Nu am mai ridicat capota de nu stiu cind ! Spor la treaba si bafta !
  15. Eu am schimbat antigelul cu unul rosu de la Texaco , dar scria clar pe el ca este pe baza de etilenglicol si fara silicati ( care ar ataca aluminiul ) . Nu cred ca este o conditie ca toate cele rosii sa fie pe baza de acizi organici . Trebuie citite specificatiile producatorului . Pina acum nici o problema , temperatura apei nu trece de jumatatea indicatorului din bord indiferent de regimul de mers.
 

×
×
  • Create New...