Jump to content

SmartTony

Membru
  • Content Count

    78
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by SmartTony

  1. Am de reciclat un arctic 800BA de 5 ani. Motorul este ok, rezistenta la fel, probleme la placa electronica (este arsa), nu are rugina. Singura chestie este ca eu stau in Buftea. Daca o doresti te astept sa o ridici.
  2. Dupa ce am schimbat bujiile, IAC, furtunul de vacum de la sevofrana si supapa PCV , oprirea motorului la franare se produce pana la incalzirea lui (pe gaz se manifesta pana la atingerea maxima a temperaturii de lucru), restul problemelor au disparut.
  3. Salutare, Problema mea este urmatoarea: Cand motorul este rece la fiecare frana se opreste si el, sau daca nu se opreste nu se mai tureaza. Dupa ce se incalzeste merge ca uns. Deasemenea daca il las la relanti sa se incalzeasca, pana la atingerea temperaturii optime, nu merge rotund, iar daca dupa ce s-a incalzit opresc motorul nu mai porneste decat la a 3-a sau a 4-a cheie. Simtomele au inceput progresiv odata cu sezonul rece. Mentionez ca masina este E3 are 150k, revizii facute la timp, fisele sunt Tesla siliconice, sonda Lambda este schimbata, am curatat IAC-ul, iar simtomele nu genereaza si aprinderea MIL.
  4. Salutare! Ma bucur ca dupa mai bine de 3 ani te-ai hotarat sa incepi ceva pe cont propriu si sa nu mai stai la mana "patronilor". Te felicit sincer pentru initiativa si iti doresc mult, mult succes. Acum, as dori sa "revin" cu matizaurul pe la tine si sa vedem ce trebuie facut pe la el si cam cat ar costa. Deci cand crezi ca ai timp de o constatare da-mi si mie un semn. Merci.
  5. Salutare! Dupa 85k parcursi numai pe benzina, si dupa ce am facut un calcul estimativ al costului lunar al benzinei, m-am decis sa-mi instalez gaz (instalatia este Tomaseto cu injectoare Valtek). Toate bune si frumoase pana cand a aparut martorul MIL in bord. Initial am crezut ca este instalatia de gaz de vina, fiindca era elementul nou introdus, dar dupa ce am schimbat la ea cam tot(rampa, calculator), martorul tot se aprindea. Comportamentul masinii este urmatorul: dupa frana de motor si apasarea pedalei de acceleratie masina da in nas si se aprinde check-ul, ce nu se mai stinge pana nu este stearsa eroarea din calculator. Uneori se intampla dupa 50 de km parcursi, alteori dupa 300 de km. Uneori la 50-60Km/h, alteori la 100-120km/h. Codul de eroare este P0133 - O2 sensor Circuit Slow Response, iar dupa scanare, atasez si foto mai jos. Toate indica o "slabiciune" a sondei Lambda, dar poate voi aveti si alte pareri. Maestre Tolin ce spui..
  6. Deci dupa mult timp si multi kilometrii parcursi, revin dupa ce am inlocuit amortizoarele originale cu un set de kayaba excell gas. Vreau sa spun ca masina s-a schimbat radical in bine, zgomotul s-a redus substantial si tinuta de drum este ireprosabila. Astept acum revizia de 70k.
  7. Salutare, revin dupa revizia de 50k, ocazie cu care am schimbat: - lichidul de frana - lucas DOT 5.1 - lichidul de racire - mobil - bujiile - NGK, pana acum am avut bosch - ulei cutie - Motul 75w-80 - ulei motor - OMV bixxol 5W-40 - filtru ulei Bosch (aveti grija ca este mai scurt, si pentru masinile cu AC intra cam greu) - filtru aer Bosch Scorul total ar fi aproximativ 500 consumabile si 150 manopera (deh am renuntat la service-uri autorizate). In plus i-am facut si un test de amortizoare si trebuie sa ma gandesc sa le schimb pe cele de spate. P.S. - pentru ca promisesem si o fotografie cu jantele, acum atasez una.
  8. Si ce iti place mai mult scrataitul/consumul sau siguranta ta? Unde mai adaugi si amplificarea tuturor gropilor.
  9. Singura problema este ca ai pierdut garantia. De acum poti sa-ti faci revizia la ce interval doresti tu sau, daca tii la masina, cand trebuie. P.S. - si masina care sta trebuie intretinuta.
  10. SmartTony

    Dricu Negru

    Sa ai spor la tuning Bogdane, sa fiti sanatosi, si ma bucur pentru voi
  11. Masina arata ca o SORCOVA, ii mai trebuie doar o coada. Gusturile in schimb nu se discuta, daca tie iti place asta este. Conteaza mai mult decat toate briz-briz-urile ale sa ai grija de ea: ulei bun, filtre, revizii cand trebuie, asa cum spunea si "Cumnatu". Sa te poparte santos pe drumuri si sa aiba ea grija de tine, ca invers nu cred ca este cazul.. P.S.- nici in targ la Vitan nu am vazut atata "sclipeala".
  12. Am luat azi din Vitan capacele de protectie pentru suruburile de la grila de stergatoare pret 2 lei standul SB2
  13. Problema nu este ca nu ti le fura ci ca se chinuie mult pana le poate desface. Spre exemplu mie mi-au spart geamul lateral sa-mi fure detectorul de radar(sau ma rog numai ventuzele de la el). Geamul insa avea folie si nu a cazut, asta mi-a salvat masina de la scotocire. Deci nu se pune problema de ati face un rau, ci de a amana cat mai mult evenimentul, si mai ales de a-i descuraja pe ageamii. Si sa stii ca exista antifurturi la care cheia nu se repeta decat la 400 de seturi produse. Ce-i drept ca astea cam costa in jur de 100 de lei. P.S. - Daca masina prezinta interes o ridica cu totul
  14. Multumesc mult pentru ganduri si impresii, vroiam sa revin cu mai multe lamuriri atunci cand veneam cu mai multe fotografii. Deci banda de leduri este TypeR din vitan, parca 15 sau 30 de lei, se poate scurta la dimensiunea dorita, si se lipeste ci autoadeziv. La montarea ei trebuie sa aveti grija la + si - ca nu se aprinde decat intr-un sens. Jantele le-am preferat pentru ca sunt simple si pentru ca sunt rezistente. Pacat insa ca nu am putut sa montez valvele ascunse. Cauciucurile sunt ok, BFGoodridge, dimensiunea 155/65/r13 t73. La acestea se mai aduga valve metalice, azot in roti, antifurturi borbett. Pret total aproape de 1900 lei. Pe preacinstitul voievod il astept oricand la bere, pentru restul colegilor promit in continuare sa vin cu mai multe foto. (Nu dupa fiecare spalare )
  15. Este sistem de alarma cu "capac" marca Fetitza
  16. Astazi bubulica a mai primit un set de jante borbet, cauciucuri de vara, toate prin amabilitatea lui Mike1, precum si iluminare in portbagaj cu ajutorul aceluiasi "VOIEVOD" Iata si pozele (mai multe cu lumina, si mai putine cu jantele) O sa revin cu mai multe poze cu ajntele si cauciucurile, precum si cu lumina pe timp de noapte cu prima ocazie.
  17. Dupa cum am promis, iata si cateva poze cu bandourile montate. Multumesc inca o data TheMircea. P.S. Daca doresti sa folosesti pozele in scop publicitar, te rog sa acoperi numarul.
  18. Sambata buburuza a primit un set de bandouri laterale, prin amabilitatea domnului TheMircea, covorase si tavita portbagaj prin amabilitatea alfarom. La acestea s-au adaugat un polish, si o ceara prin efortul fizic sustinut al fratelui meu Mircea cel Batran. Deci, iata cum a iesit lucrarea:
  19. Salut daca mai esti interesat am 4 bucati Continental all season, rulate aproximativ 40 k doua din ele sunt mai tocite pe interior (cele care au fost pe fata) iar unul are un dop(o pana mica), au destula "carne" pe ele(cred ca mai tin 10k pe putin). Pretul este de 80lei nenegociabil pentru toate. Ai in poza alaturata starea lor.
  20. Salut Ma intereseaza si pe mine bandouri pentru matiz. Am vazut ca ai doua modele (m-ar interesa modelul de Matiz II, daca se potrivesc pe Matiz I). Te rog sa-mi trimiti o oferta de pret. Merci
  21. Montarea de cuie pe cauciucuri prevazute cu gauri speciale este ilegala (sau mai precis se folosesc numai la curse). Pentru polei, cauciucuri de iarna si un sac de nisip
 

×
×
  • Create New...