Jump to content

mvi1985

Membru
  • Content Count

    6
  • Joined

  • Last visited

About mvi1985

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 11/06/1985

Contact Methods

  • Gender
    Male

Profile Information

  • Location
    ORADEA
  • Din
    ORADEA
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Tico
  • An
    1998
  1. Aripa dreapta fata de Tico ai cumva? Ce culoare este?
  2. Am observat ca dupa prima pornire dimineata dupa ce se incalzeste putin motorul turatia de relanti scade la normal dar cand m-am uitat la clapa de soc se vede ca nu este deschisa complet. Si am observat ca si cu motorul rece si cu motorul cald pozitia clapetei nu se modifica mult. Ce poate fi oare?
  3. M-am gandit la chestia asta. Ceea ce e interesant e ca cu cat circul mai mult incepe sa taca. Spre exemplu, chiar dupa ce pornesc cu masina rece incepe sa faca de la 20 km/h, dupa 20 de min incepe sa faca de la 30 de km/h si cu o intensitate mai mica. P.S. De unde sa il deconectez, din cutie sau din bord (ma refer de la care capat sa il desprind)?
  4. Am si eu un zgomot care nu reusesc sa imi dau seama de la ce provine. Tot ceea ce imi pot da seama este ca el apare cand ma deplasez cu masina (cu cat creste viteza cu atat se aude si mai tare) Se aude cand este rece motorul. Dupa ce s-a incalzit (90 de grade si inca si atunci se mai aude cateodata) acest zgomot dispare. Zgomotul se aude inauntru ca si un zanganit intre doua piese metalice cu o intensitate destul de mare (nu se aude gros) in zona ceasurilor de bord, dar mai spre motor. E foarte ciudat, daca a mai intampinat cineva asa ceva, chiar sunt curios!
  5. Am observat ca atunci cand este motorul cald si sta la relanti, acesta creste si scade, aproape insesizabil dar se simte totusi putin (stiu ca nu facea asa acum in vara). Spre exemplu, merge 2-3 sec la 1000, apoi merge 2-3 secunde la 900 (nu am turmoetru ci doar dupa ureche zic ca sa va va puteti da seama mai bine). Precizez ca nu se ineaca sau moare motorul ci doar scade si urca putin turatia la relanti. Ce ar putea fi? Sa incerc sa reglez putin amestecul? Nu m-am uitat inca la clapeta de soc. Ar putea fi ca nu s-a deschis complet?
  6. Buna, Am si eu o prolblema cu pornirea motorului. Mai exact, la rece porneste la prima cheie. Daca ma deplasez si circul cu masina (motorul este cald), daca o opresc si nu o las mai mult de 2-3 min, porneste tot la prima cheie. Daca insa o las mai mult oprita (de la 5 minute in sus pana cand se raceste iar motorul) atunci nu mai vrea sa o ia decat cu pedala de acceleratie apasata si cu actionarea demarorului de la 5 sec pana la 10 sec. Daca insa incerc sa pornesc fara sa o accelerez, actionez demarorul cateva secunde si dupa ce o ia merge inecat, scoate fum si se simte pe motor ca se chinuie sa stea pornit (scutura). Apoi o accelerez si cam 3 secunde nu merge chiar asa de rotund apoi isi revine si merge bine. Specific ca am fost si am curatat si reglat carburatorul la cineva care se ocupa doar cu asa ceva dar vad ca nu am reusit sa scap de aceasta problema. In rest masina merge binisor (consuma cam 7-8 litri in oras acum iarna), trage bine etc. Daca are cineva o solutie pentru aceasta problema, va rog sa imi spuneti. Multumesc anticipat.
  7. Am si eu o nelamurire despre pornirea motorului. La rece masina porneste la sfert de cheie. Daca o opresc si vreau sa o pornesc din nou (nu trec mai mult de 5 minute) porneste din nou la sfert de cheie. Daca insa o lasa mai mult de 5- 10 minute trebuie sa dau la cheie cam 5 sec pana sa o ia si dupa asta parca e putin innecat. Daca o turez putin isi revine. Am fost la cineva sa imi regleze carburatorul. A mai reglat si avansul (cu stroboscop) si gazele (cu sonda in toba de esapament). Cel care mi-a reglat carburatorul a spus ca dupa ce o las sa mai multe minute sa stea, atunci cand vreau sa o pornesc sa ii dau doua spritzuri (sa calc pedala de accelaratie) si apoi sa pornesc motorul (fara pedala de accelaratie), dar degeaba dau pedale ca trebuie sa dau la automat si daca nu calc putin accelaratia nu porneste decat dupa 5-6 sec. Precizez ca daca dau la automat si nu accelerez cand porneste motorul merge subturat 3 sec (se zgaltaie toata masina) si abia apoi isi revine turatia. Nu stiu ce poate fi asta. Trebuie facut ceva reglaj mai special? P.S. Dupa ce mi-a reglat avansul si gazele masina nu mai face auto aprindere.
 

×
×
  • Create New...