Jump to content

duku

Membru
  • Content Count

    26
  • Joined

  • Last visited

About duku

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 01/24/1984

Contact Methods

  • Gender
    Male

Profile Information

  • Din
    videle
  • Auto
    daewoo
  • Model
    matiz
  • An
    2003
  • Nr. Inmatr.
    de TR

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Gasesti si la autokarma, poti verifica stocurile on line
  2. Nu exclud aceasta posibilitate, dar mi se pare cam multa apa .
  3. Am desfacut grila de la stergatoare, era curat acolo, nu am gasit mizerie
  4. Astazi dupa un drum de 60 km am observat ca mocheta de sub pedalier era imbibata cu apa si gheata, initial a fost gheata dar ma gandesc ca s-a topit de la caldura. Peste mocheta am covoras de cauciuc. Intrebarea mea este ca nu stiu de unde a venit, sa fie infundata scurgerea de evacuare a apei?! Sa fi intrat zapada in grila de plastic dupa care s-a topit si a patruns sub pedalier. Nivelul de antigel este constant ,nu pierd.
  5. Am rezolvat, problema era de la placa de presiune care era crapata, desi a fost schimbata acum 1 an. Cauza care a dus la fisurarea placii a fost furca de debraiere care actioneaza rulmentul, are 2 umeri care erau tociti si boltul de la furca era rupt . Discul de ambreiaj nu l-am schimbat . Dupa schimbarea ambreiajului anul trecut am observat ca aveam un ''sut'', am crezut ca asa face pina se asaza. Cu ocazia asta am schimbat si cablul de ambreiaj. Pot sa spun ca acum masina functioneaza foarte bine pedala de la ambreiaj este la fel de 'moale' ca cea de acceleratie, intra in viteze fara probleme, nu agata deloc. Operatiunea a costat 300 lei manopera si 232 lei piesele: 140 placa de presiune; 42 cablul de ambreiaj si 50 lei furca. Operatiunea adurat 3 ore. La service Bilal motors de linga real palady mi-au zis ca ma costa 390 lei numai manopera si 380 piesele.
  6. Am curatat-o de gheata, dar nu a fost nici o schimbare. Am observat ca daca masina este in miscare intra in viteza 1 foarte usor , in celelalte intra relativ usor, mai agata la retrogradari, dar problema este cu viteza a I-a.
  7. Am incercat sa reglez cablul dar fara efect, sa fie de la cablurile schimbatorului?
  8. Am un matiz din 2003 cu 155000km si azi la plecarea dupa loc am constatat ca nu intra in nici o viteza, intra foarte greu, initial am crezut ca poate este de la frig dar dupa ce motorul a ajuns la temperatura de regim, nici atunci nu puteam schimba vitezele decat foarte greu. Am ajuns la destinatie si m-am uitat sub masina, era foarte multa gheata sub motor si cutie, oare sa influenteze cu ceva?. La rece intra in toate vitezele.Am dus-o intr-o parcare la un mall, la subsol, si sper sa vad dupa ce se topeste gheata daca am aceeasi problema la cutia de viteza.
  9. De ceva timp la plecarea de pe loc cu a 1-a cand ridic piciorul de pe ambreiaj simt cum cupleaza ( ca si cum ceva loveste), dar nu se intampla mereu, numai cand merg in oras. Am aceasta problema de cand am schimbat ambreiajul, tot kitul. Sa fie ceva grav daca merg asa?
  10. Sa inteleg ca nu e nimic defect, nu da la masa?
  11. Salut Astazi am constatat ca dupa ce opresc masina si cobor, cand inchis usa simt cum ma furnica la mana. Am incercat sa pun mana iar dar decat o singura data face. Numai dupa ce opresc motorul si pun mana pe usa curenteaza.Nu am avut probleme pina acum , matizul este din 2003 135000km.
  12. Oricum in vara trebuie sa fac si ITP-ul. O sa desfac motorul si sa vedem ce zice mecanicul, ce piese trebuie schimbate alta solutie nu vad. Curiozitatea mea este daca trece revizia la gaze cu motorul in starea de acum?
  13. Am un matiz din 2003 cu 135000 Km si imi consuma ulei, cam 1L la 6000Km, uleiul folosit este 5w30, daca folosesc un ulei mai vascos as mai lungi-o pina segmentez motorul, ce ulei sa folosesc ?Stie cinevacat m-ar costa o segmentare a motorului?
  14. se aburesc pentru ca ai dat butonul pe recirculare aer, nu iti ia aer din exterior
  15. pedala are un arc, este infasurat pe surubul care sustine pedala
 

×
×
  • Create New...