Jump to content

adenepenthe

Membru
  • Content Count

    50
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by adenepenthe

  1. Hodină-te în pace, Maistore!
  2. Revin cu impresii noi după 3 ani de la montajul efectuat la Vîlcea (Adi). Maşina are acum 80.000 km, instalaţia e pe maşină de la 30.000. În tot acest timp nu am avut nici măcar o singură problemă, nu s-a oprit la relanti, nu a scăzut turaţia la apăsarea ambreiajului la 150 km/h sau alte grozăvenii, absolut NICIUN BAI! Consum (exceptînd prima mie de kilometri) 12 litri în oraş şi 10 în afară, doar gaz de la MOL. Am făcut prostia să mă duc pentru o banală revizie aci în TM la ,,cel mai bun specialist al AGROM AUTOGAZ'', nea' MIŞI -un ţepar mincinos. Aveam opţiunea nea' GIGI din Freierdorf dar el nu lucrează cu BRC şi Autogaz. Din cauza lui (MIŞI) voi face după 3 ani un drum la Vîlcea pentru remedierea problemei. În loc să fi mers de prima oară 800 de km la revizie am preferat s-o fac aici şi aşa m-am legat la cap fără să mă doară.
  3. Poate ar trebui sa intelegi ca acel soricel (acum mort si aplatizat) ar putea fi cauza care a facut ca distributia sa sara de la locul ei cu circa 2-3 dinti. Cureaua nu stiu daca e roasa, o voi primi miine in punga.
  4. Cu o problema interesanta ma confrunt de citeva zile: Simptome : mers cu intreruperi in 3 cilindri, smuceste la accelerare si in frina de motor, consum marit, relantiul fluctueaza, gaz-benzina merge la fel de prost. Am schimbat bujii, fise, curatat IAC, reset ECM -nici un rezultat. Ma asteptam la vreun injector infundat, supapa defecta... Azi am dus-o service, dupa 1 ora ma cheama in hala si imi arata pe jos linga masina un SOARECE mort, aplatizat. Distributia desfacuta si "sarita" cu 3 dinti, am vazut si eu semnele ca nu arau aliniate. Masina are 77k km, distributia s-a schimbat la 60k, a mers perfect 1 an de zile. Mi s-a recomandat schimbarea curelei, ceea ce voi si face, cea veche fiind "compromisa". S-a mai intilnit cineva cu asa ceva?
  5. Cu Cruise Control activat si lucrind doar cu accel si deccel din taste se poate si in Romania scoate consumul ala, d-apoi cu benzina americana... La polul opus in Bucuresti pe aglomeratie am scos 25 consum mediu cu Civicul 1.8 numai viteza 1 si 2 la 6.800 RPM.
  6. In nr. pe ianuarie al revistei AMS, in urma unui test, masina cu cel mai mic cost al combustibilului/100 km a iesit un Ford 2.0 pe Gaz natural comprimat CNG, urmat de un Golf TDI, Prius, Opel Twinport si A3 FSI. Citeva consumuri afisate de CB la modele Honda in 1500 km in oras: Civic Hybrid 8.8 - 9.5 Civic 2.2 D - 9.5 Accord 2.2 - 8.7 Accord 2.0 - 12 CR-V 2.2 - 9.4 Jazz 1.4 - 7.5
  7. Am luat si eu o tavita pentru o Honda CR-V. Spre deosebire de cea originala este mai flexibila si mai subtire, costa de 5 ori mai putin, se potriveste perfect. Mircea e om serios si de incredere, il recomand.
  8. Am un prieten care lucrează la penitenciar -gardian pe 1700 ron salar. Din ce mi-a spus am să fac pe scurt un rezumat. Nu mai există bătaie, nu au voie să atingă deţinuţii, iese scandal mare, ba chiar sunt sfidaţi de infractori. Condiţii excepţionale - tv circuit închis, sală de forţă, mese de ping-pong, teren de fotbal, baschet, telefoane RTC cu acces non-stop, magazin cu absolut orice ( excepţie alcool) duşuri cu apă caldă non-stop, 2 "plimbătoare" imense, bibliotecă, internet. Cei cu regim semi-deschis pot lucra pe la firme, pleacă dimineaţa la 8 singuri şi se întorc la 7 seara, primesc banii pe card, ba chiar vreo 10-15 merg şi la facultate. Unu mai deschis la minte şi fără dinţi în gură face chiar o emisiune la postul local de TV (cei din Tm ştiu de "Poporu zice" de pe Analog Tv), emisiune cu rating bunicel. De anul viitor vor fi lăsaţi mulţi să facă pedeapsa la domiciliu, încurajaţi să lucreze, fiind supravegheaţi de un psiholog. La centrul de minori (Buziaş) e ca la o staţiune de odihnă. Sunt obligaţi să facă şcoala, vin profesori pentru orice materie, apoi pot învăţa absolut orice meserie -tîmplar, zidar, mecanic etc. Sunt duşi anual la mare şi la munte în tabere, au piscină şi gazon englezesc, alei pavate, toate condiţiile. Sigur că toate astea se întîmplă cu cei care au pedepse uşoare -furt, droguri, înşelătorii, cei cu violuri şi crime au regim închis.
  9. Imposibil să consume atît, ai ceva defecţiuni. Cel mai mult mi-a consumat 9.8 cu viteze de 150-170, schimbări la 5500-6000 de ture.
  10. Mie mi se pare că putoreta respectivă seamană cu Maria Vlas, e un fel de pion scos la înaintare, sper că va fi sacrificat "en passant" în curînd.
  11. În sfîrşit am scos un consum rezonabil în oraş recte 13.8, pînă acum tot 16.5 ba chiar 20 cu gaz de la crimbo si petrom. Acum văd că a scăzut cu gazu de la Lukoil şi maşina merge parcă mai bine. A apărut o mică problemă, furtunul care duce la vaporizator se freacă de admisie, deja a apărut o pată. Cred că o să pun un mic furtun din cauciuc care să-l acopere în zona respectivă.
  12. Hodinească-se în pace! Nu mi-a venit să cred că a murit Moţu'... Nu am ştiut că a avut 63 de ani, credeam că are vreo 52. Aşa îmi dau seama că îmbătrînesc, cînd oameni de excepţie, care ne-au marcat copilăria, adolescenţa, pleacă dintre noi. Anul 2007 e un an blestemat din punctul ăsta de vedere... - Tolin, nu va apărea aşa ceva. "Rocker turnător" e precum expresia "babă bătrînă", aşa ceva "nu se egzistă", omului i-a fost interzis să mai apară pe sticlă, alături de Sanda Ţăranu şi Cristian Ţopescu.
  13. adenepenthe

    Audi A4

    Maşina e frumoasă şi îngrijită. Să nu-ţi pară rău că nu e quattro, n-ai pierdut nimic. Să nu te superi pe mine, dar după experienţa din familie cu A4 am rămas cu părerea că Audi e doar un Vw mai răsărit. E46 e cu o clasă peste, dar asta e doar părerea mea.
  14. Se poate aprinde şi de la gaz de slabă calitate? Am observat că pe gaz de la Petrom şi Lukoil nu se aprinde, cu gaz de la Crimbo se aprinde aleator... Eroarea scanată de Ovi e în legătură cu valva egr. Off La Timişoara, cei 2 dilări Daewoo nici măcar nu au sculă de diagnosticare pentru Cielo E2... cică sunt stricate de cîteva luni şi slabe şanse să mai achiziţioneze altele...
  15. Rotulă bieletă 75 lei. Ştie cineva, e totuna cu piesa "cap de bară" ?
  16. Am schimbat la 37.000 km rotulă bieletă dreapta - 75 lei Manopera - 40 lei. Locaţie - Tiwa therm
  17. Bertone parcă a făcut kadett cabrio, poate la asta s-a gîndit...
  18. Combinaţia detector - staţie de "tirist" este imbatabilă. Practic nu văd cum mai poţi lua amendă, din moment ce ştii că peste cîţiva zeci de km urmează un control RAR, sau este radar ori vreun poliţist la vînătoare de greşeli. Camionagii au un univers al lor aparte, presărat cu un limbaj "colorat", nu scapă nimic de ochiul lor vigilent.
  19. Am montat în sîmbăta cu referendum o instalaţie Brc la Vîlcea. A durat în jur de 6 ore montajul cu tot cu staţia de "tirist". Pentru mine ( după ce am instalat pe un Golf 2 şi un Ford Taurus gaz în TM ) a meritat excursia de 800 km. În 2 săptămîni mai fac una pentru revizia de 1000 km. După experienţele anterioare, sincer nu mă aşteptam să meargă atît de bine maşina, aştept să scadă consumul la echivalentul a 6l% benzină în oraş.
  20. Văd că forumiştii woo fac mai mult fete decît baieţi, să nu mă abat de la regulă -o poză cu Sonia pe cînd aveam cazanu'.
  21. A venit şi la mine timpul să montez o instalaţie de gaz pe Cielo. La Rîmnicu Vîlcea BRC cu stag 100 costă 1600 lei, dar domnul de la firmă cu care am discutat mi-a recomandat una secvenţială la 2000 lei. Merită diferenţa de 400 de lei? Ideea este că aici nu sunt mecanici pricepuţi, am dat numai peste cîrpaci, deci mi-ar trebui ceva fiabil, să nu fac 800 km. lunar sau trimestrial pentru un reglaj la instalaţie.
  22. Chiar azi am predat actele pentru preschimbarea permisului, lucrătorii de la ghişeu nu ştiau nimic despre noile tipuri de permis. Sper să nu fiu nevoit a face o nouă preschimbare aşa curînd... Fişa medicală costă 30 de lei şi este foarte uşor de făcut pe lîngă o şcoală de şoferi mai renumită, vin felcerii şi pun ştampila pe fişă în sala de curs, nu mai e nevoie de mers la policlinică.
  23. La caracterizarea lui Băsescu lipsesc cîteva trăsături -beţivan, mitocan, mincinos, bişniţar, cartofor, turnător, curvar bătrîn, semianalfabet, să nu mai spun că fizic este o "epavă".
  24. Nu sunt de acord cu sumele prea mari care trebuie platite în cazul euro3 si euro 2. Un sait pentru calcularea impozitului în Germania: http://www.kfz-steuer.de/
  25. adenepenthe

    Kitsch-URI

    Ultimul răcnet de BMW: M9 zeci, prezentat de fiică-mea.
 

×
×
  • Create New...