Jump to content

gheorghe_snopescu

Membru
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by gheorghe_snopescu

  1. Pai de ce a sarit, sa vedem : 1) clamele alea nu par extraordinar de solide, aluneca relativ usor... ba chiar una dintre ele nici nu tine bine, adica doar dai cu virful degetului si cade. 2). Este posibil sa fie din cauza rateurilor care le da in anumite situatii la trecerea de pe benzina pe gaz. Daca fac aceasta trecere "ca la carte", trece frumos. Daca insa masina este cuplata in momentul transmisiei se aude un pocnet destul de tare (initial nu-mi dadeam seama de unde vine, dar acum imi dau seama ca este un rateu in filtru). Probabil ca dupa citeva plecari de-astea mai in graba fara a face switchul benzina-gaz ca lumea clamele au cedat si s-au desfacut. Oricum, dupa cum spuneam clamele alea nu-mi inspira foarte multa incredere - am sa ma gindesc la o metoda de a le securiza pe pozitia lor sa nu mai lase capacul sa sara. Oricum, deocamdata s-a rezolvat, ma temeam de ceva mai nasol... din fericire nu a fost cazul.
  2. Nu e toba de esapament. E una din urmatoarele doua chestii. Azi dimineata m-am gindit sa arunc o privire la motor. Asa ca am fixat fisele bujiilor in caz ca era una care nu facea bine contact si in timp ce faceam asta mi-a picat privirea pe cutia filtrului de aer, care ce sa vezi... avea toate cele 4 clame sarite (capacul filtrului era tinut acolo doar de propria greutate). Le-am fixat si pe alea si nu a mai facut zgomot. Parerea mea e ca filtrul de aer era problema pt ca motorul tragea aer fals si/sau probabil mai intra si in rezonanta cind era fortat motorul. Toba nu are cum sa fi fost, e prea noua masina.
  3. PARCA s-ar simti ca da nitel in nas, insa e abia perceptibil (spre deosebire de zgomot). Nu e benzina - face la fel si cu benzina si cu gaz. Zgomotul dupa cum spuneam seamana a motor de motoreta, si aparent se intimpla doar atunci cind fortez motorul. Nici o benzina nu face asta doar atunci cind fortezi motorul. Ma gindesc ca ar putea avea vreo legatura cu presiunea mai mare din cilindri atunci cind o fortez si se deschid supapele de evacuare prea repede, sau dimpotriva nu se mai aprinde amestecul in motor si incepe sa sune a motor in 2 timpi. Altfel masina merge bine, trage bine cind apesi pedala, nu pare sa aiba alte probleme in afara de zgomotul asta idiot care se manifesta de citeva zile...
  4. Salutare, Pe un cielo standard lpg (cu lpg din fabricatie) de anul asta, aprox. 7000km am urmatorul comportament ciudat de citeva zile : Cind apas acceleratia mai tare si mai brusc in treapta a 2-a si mai ales a 3-a se aude un zgomot ciudat de rezonanta din motor/toba de esapament. De fapt motorul incepe sa sune ca si cum ar fi motoreta Cind motorul nu este in viteza sau este doar in treapta 1 nu se intimpla chestia asta, deci banuiesc ca are cumva legatura cu fortarea motorului (in gol sau in treapta 1 motorului nu i se opune prea multa rezistenta si nu trebuie sa traga mai tare, urca in turatie lejer). Daca insa fac chestia asta in treptele superioare zgomotul se aude clar si distinct pina cind motorul se stabilizeaza la noua turatie si nu mai trebuie sa traga tare. Chestia asta se intimpla doar de citeva zile, inainte sigur nu facea asa cu toate ca am tot "tras" de ea cu variatii bruste de turatie/viteza. Nu am apucat inca sa o duc la service pentru ca inca mai am nevoie de masina si mi-e teama ca va trebui sa o las prea mult la service. Aveti idee ce ar putea fi si de ce se intimpla chestia asta ? E grav, sa o duc cit mai curind la service sau e o chestie minora care se poate rezolva fara service ? Multam anticipat pentru sfaturi si idei, GS.
 

×
×
  • Create New...