Jump to content

ovidiu.sb

Membru
  • Content Count

    22
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by ovidiu.sb

  1. http://www.automarket.ro/stiri/chevrolet-paraseste-piata-din-europa-la-sfarsitul-lui-2015-54318.html
  2. Cred ca in segmetul sau va face vanzari bune, in special motorizarea diesel. Fifth Gear : WE LIKE 1. Smooth and refined diesel engine 2. Solid and attractive interior 3. Genuinely seats seven WE DON'T LIKE 1. Awkward styling 2. Engines not the most efficient in the class 3. Gutless petrol motor ---------------------------------------------------------------- Car Magazine The Orlando is good, simple family fodder. It doesn't pretend to be anything more, and the accent is firmly on good value and no-nonsense practical virtues....Take your pick between sharper dynamics, lower CO2 and more cutting edge engines; but for many buyers, the Chevy's killer spec and price advantage will outweigh such considerations. They won't be disappointed by the Orlando one jot. ------------------------------------------------------------------------------------------- autocar.co.uk Should I buy one? We'd be tempted to see what it rides like in the UK before fully committing. But there's no doubt that the Orlando's got visual appeal. It works well as a mid-sized seven-seater and it will be well priced. In short, another good step forward for Chevys sold in Europe.
  3. E de 68cp . Consumul pe care il spui poate sa fie normal sau nu, nu ai spus cu ce viteze ai mers , daca ai fost incarcat sau nu etc. Producatorul spune 6,6 l/100km in oras, asa ca asta in viata reala e cam 8. Daca obtii atat poti fi multumit daca obtii un 7,5 chiar f fericit . In afara, la fel producatorul zice 4,2 , de astia te poti apropia daca mergi constant cu a 5 la 2000-2500rpm (cam80-90km/h) pe drum drept si fara vant din fata sau lateral . In realitate ar trebui sa ai un consum de 5,5 la mers normal 90-100 km/h. Daca mai incarci masina cu vreo 2-3 pasageri ajungi lejer la 6. Te mai duci pe autostrada si dai 120-130 sari la 7-8 usor. .Pe la 150 posibil sa ai vreo 9-10 consum. Concluzie consumul e functie de talpa si de greutatea suplimentara. Masina are cam 950kg, 68cp la 6400rot si cuplu max de doar 93nm la 4800rot. spark2010.pdf
  4. 1. vezi http://gm.ws123.net/...en.html#M5B1FMT daca ai imprimanta tipareste si du-te cu ea la aia de isi zic mesteri chevrolet. 2. Dute la o o reprezentanta opel atunci, si ia http://www.clubopel..../ULEI_CUTIE.jpg care e 75w85 GL4 daca aia de la chevrolet nu au decat 75w90. Eu iti zic ca stiu pe multi cu opel care au bagat de ex mobil 75w90 si l-au dat repede afara ca le agata si mergea mai greu .
  5. Am facut eu drive test (varianta LS + de 1 L) dar numai pe vreo 7 km asa ca nu stiu cat este de concludent. Ce ai dori sa sti ? Dar mai bine du-te si fa un drive test programat, ca sa le spui ca vrei sa-l testezi in conditii atat afara cat si in oras. Eu am fost la ei pt o treaba si am zis sa fac si un test cu el de aceea a durat doar f putin ca nu am avut un interes special iar cea cu care am facut drive testu era destul de ocupata (cel putin asa zicea) asa ca nu am insistat . http://www.automobiletv.ro/car.php?id=9
  6. Cum ti-a zis si @tolin baga de care trebuie, te duci la reprezentanta si cumperi. Incearca 75w90 si apoi o sa te plangi pe aici ca agata , merge mai greu etc.
  7. Turatia la relanti e de 950+/- 50 rpm. Cu AC e de 1000 +/- 50 rpm
  8. http://www.infomotori.com/auto/2010/01/07/gpl-punto-matiz-e-panda-al-top/
  9. Sti cum e, cine nu risca nu castiga, eu am luat-o cu 80k la bord tot in 2005 (ea find din 2002) direct din germania, iar acum are 190k. Si o mai tin 1-2 ani. Car cu ea f des si merg cu ea pe drumuri neasfaltate (sate) destul de mult (din cauza asta am reusit sa sparg baia de 2 ori ). Cu Sparku n-as putea sa car si sa ma plimb multi km pe acele drumuri. La cati km faci (banuiesc ca nu faci mai mult de 10k pe an) si pe ce drumuri mergi tu sigur o sa te tina Sparku inca 5 ani. Trebuie doar sa ai grija de ea, sa schimbi ce trebuie schimbat la timp.
  10. Sparkul a costat mai mult ca golfu, pt ca l-am luat de nou si in leasing (mare greaseala leasingu) iar golfu e luat SH. Cum am mai zis fiecare cu dreptatea lui, daca tu consideri ca e de ajuns pt tine atunci inseamna ca asa e. Eu ies destul de mult din oras asa ca vad altfel problema
  11. Dar inghite direct proportional mai mult . La toate Sparkurile dupa ce ai oprit masina si ai scos cheia din contact, se aprind stopurile (becurile de frana) cand apesi frana ? (de mult vroiam sa intreb pe cineva cu spark)
  12. Pana la urma imi dai dreptate, Spark e buna ca a doua masina pentru a te misca in oras. La drumuri lungi Passatul e net superior d.t.p.d.v. Nu cred ca daca ai si Passat, preferi Spark-ul si in afara. Despre frane , la renault prind f repede nu inseamna cas mai bune sau mai rele ca la altii . Mie la Opel si Vw imi plac franele ca se pot doza mai bine. Spark e cam opusul lui Renault (Clio 3 si Megane 2 ca astea le cunosc bine) la frane.
  13. Eu nu inteleg mai Lucian ce sari asa. Aprope la orice masina cand trece in viteza pe linga tine un tir simti. La Spark simti chiar mai bine si tinand cont ca pe jos era ud senzatia era ca masina nu mai are contact cu solul . Nu era numai aerul provocat de la tiruri ci si apa care o impraosca si care are ceva forta.. Mai am 2 masini (apropo cine mi le-a sters din semnatura de jos ) ) care scuzama, dar is mai grele, mai late, suspensii mult mai bune, cauciuri mai late si stau si in astfel de conditii mult mai bine pe sosea pt ca asa e normal (fizic, matematic cum vrei tu). Eu m-am obisnuit cu astea si de acea Spark mi se pare o masina nesigura pt mine in afara localitatii. Oricum nu e neaparat nevoie sa crezi ce zic eu ca nu am nimic de castigat sau pierdut. E ideala pt oras da in afara nu pt mine, pt altii daca e buna f bine. Eu sunt multumit de ea ca nu mi-a creat probleme finaciare (piese, service des etc).
  14. Impresiile mele despre Spark care tocmai a facut 4 ani in august iar la bord sau adunat aproape 21k km. Masina are A/C, servodirectie, radio-cd, geamuri electrice fata si 2 airbaguri fata. A era sa uit e rosie toata . Probleme majore nu au fost cu ea. Eu nu merg zi de zi cu masina asta dar cateodata ma mai dau si eu cu ea in rest ma ocup de intretinere si servis . In oras e ok masina pt ca nu se pune problema sa nu gasesti loc de parcare e destul de fasneata, dar in rarele ocazii cand ma duc cu ea pastrez distanta mai mare fata de masinile din fata pentru ca franele sunt cam slabute . Masina nu are ABS , e posibil ca cele cu ABS sa stea mai bine la capitolul asta. Curbele de asemenea le iau mai cu calm fata de cum sunt obisnuit, ca altfel apar surprize. Consumul in oras e cam 7.5l/100km . Confortul e cam la fel ca la orice alta masina din clasa asta, adica daca e cam goala cam topaie, antifonare cam slabuta, mai troncane pe ici pe colo dar nu f deranjant. In afara am fost cu ea odata la Bucuresti si de 2 ori la Cluj, in rest masina asta a mers doar in oras si de cateva ori intr-o localitate f aproape de Sibiu. Despre drumurile in afara, doar de consum pot sa zic de bine. Cam 4 l/100km in conditiile unui mers de 90-110 in afara localitatilor si cam 40-60 prin localitati. Am prins si eu cu ea 140 (pe bord) pe A1 si mi se parea ca sta destul de bine pe sosea (fiind si 3 pers in masina). Insa nu batea vantul si era o vreme superba, ideala pentru condus. A doua zi la intoarcere din Buc spre Sibiu ploua . Pe aceasi A1 nu am mai avut curajul sai dau mai mult de 90, masina asta datorita rotiilor f mici intra usor in acvaplanare. Tirurile care ma depaseau creau un curent de aer care aproape ca faceau masina sa zboare de pe asfalt. Eu nu zic ca masina asta nu te duce oriunde , am vazut o sibianca cu Matiz chiar in Budapesta, dar e o mare diferenta fata de o masina "normala" . La asta se mai adauga si senzatia de nesiguranta care ti-o da dimensiunile masinii. Despre intretinere, e relativ ieftina daca o faci in regie proprie, am facut doar 2 revizii la Chevy si mi-a ajuns. Daca sti unde sa cauti gasesti piese mult mai ieftin ca la Chevy, iar schimbatul consumabilelor e destul de simplu. Documentatie se gaseste pe net destula asa ca oricine poate sa se specializeze . Singura problema ca ai nevoie de un saht pt schimb ulei motor si lichid cutie viteza sau te duci la un service normal unde tarifele sunt mult mai mici ca cele de la Chevy. Piese la ea nu am schimbat decat bara fata (mic accident) si oglinda dr (alt mic accident) dar astea pe casco. In concluzie eu consider Spark masina de oras si nu de dus cu ea sute de km. E buna ca o a doua masina in familie (sau a treia ) ).
  15. 17 octombrie 2009 o sa fiu acolo sa te sustin ! Bravo !
  16. 130 doar in linie dreapta si pe timp frumos soasea uscata si curata, eventual si putina greutate in plus pe spate .Masina asta e doar de oras, in afara e preferabil sa ai o alta masina , mai mare.
  17. Pai la masinile astea noi daca schimbi sistemul de sunet ai schimbat radical si designul interior (consola centrala are integrat frumos scula audio) . Bogdane, daca masina din showroom si apoi de test te surprinde negativ si tot o cumperi atunci dupa aia sa nu te plangi ca e naspa masina. Ea nu e o jucarie e ceva ce trebuie sa reziste si daca nici intr-un an au deja "mici" probleme atunci clar e vorba de calitate slabuta a materialor , pieselor etc. Cum crezi ca se obtin preturi mici, prin materiale , componente ieftine, prin eliminarea de repere ce nu sunt la vedere dar care fac diferenta (vezi materiale de antifonare , puntea spate etc) . Parerea mea sa mai asteptam vreo doi ani si atunci vom afla cu adevarat ce este Cruze .
  18. piese originale gm pentru cine e interesat. Ca ulei eu recomadnd totusi renuntarea la ulei GM (lasa asta o mazga in baia de ulei ceva de speriat). Eu folosesc 0w-40 made in sua care e super bun in opinia mea .
  19. M-am urcat si eu in masina din showroom (sibiu) dau drumu la radio si constat cu surpridere ca difuzorul de pe partea soferului era terminat (baraia urat). E frumoasa masina da cred ca , calitatea e cam indoielnica de aici cred si pretul mai mic fata de concurenta.
 

×
×
  • Create New...