Jump to content

Apocalips

Membru
  • Content Count

    275
  • Joined

  • Last visited

3 Followers

About Apocalips

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 08/20/1986

Contact Methods

  • Website URL
    http://bteodor.blogspot.com/
  • Gender
    Male
  • Yahoo
    Ekosekthor

Profile Information

  • Location
    Timisoara
  • Interests
    Total dezinteresat
  • Din
    Timisoara
  • Auto
    VW
  • Model
    GOLF 4
  • An
    2001
  1. Daca obiectivul sapunierei este fix, nu se poate obtine asa ceva. Daca este o sapuniera cu zoom, da zoom-u la maxim, incadreaza si apasa pe buton. Zoom-ul ingusteaza campul de profunzime.
  2. Rapel si Tiroliana pe Cheile Nerei (Sasca Montana) Pentru mai multe detalii (poze si povestea) puteti intra pe blog www.bteodor.blogspot.com
  3. @Tommy: Nu am avut trepied la mine si nici filtru ND. De-aia a trebuit sa maresc diafragma pana la F32, altfel erau alte contraste, alte unghiuri. Balansu de alb nu e gresit ci e modificat ulterior la post-procesare. De fapt sti ca mie imi place sa exagerez culorile.
  4. Sarpe, hai sa fim seriosi, ce am pozat io la Sasca si ce pozezi tu? Ti se pare ca fotojurnalismu tau are nevoie de prelucrare la culori si contraste? Familii de oameni saraci poate poza oricine si sa impresioneze cu acele poze... wow, ce atmosfera... wow ce priviri... pai normal ca wow cand vezi un copil prin mizerie si se uita la fotograf ca la Mos Craciun. Asta e ca si cum ti-as spune ca fara familii sarace si oameni batututi de soarta, ai ramane pe drumuri... fara suparare. Dar na, tu nu trebuie sa te superi pentru ca nu a fost vorba de o atentionare ci de o parere personala. Tu esti ignorant sau faci misto acuma? Am zis mai sus: Cu procesarea... discutabil... Daca vreau sa fac procesare, o voi face din scanarea filmului. Si evident nu am pretentii de cine stie ce artificii tehnice pentru ca acolo ramane digitalu cel preferat. Asta inseamna ca maxim o sa umblu la contraste. Si din cate am mai zis, abia am trecut pe film si vreau sa invatz despre pozatul pe film. Inca nu vreau sa prelucrez filmul cu substante. Si legat de solutiile care expira, R09-le expira in 2-3 ani. Am dreptate?
  5. Stiu site-ul lui sharpe si imi mentin in continuare parerea... nu ma impresioneaza cu nimic. Daca m-ar fi atentionat cineva care intr-adevar este un nume in domeniul fotografiei si nu este profesionist pentru ca asa scrie pe diploma ar fi fost altceva dar asa... un fotograf prefesionist nu intra in aceasta definitie prin simplul fapt ca are un D3 in mana. Si ca sa dau un exemplu de un astfel de nume, pun si site-ul lui: http://www.bogdanpanait.ro/ Cat despre offtopic... de-acord... eu am mai spus ca nu vreau sa fac flame dar se pare ca tot timpu este cineva (si toin de fiecare data pe langa acel cineva) care nu se poate abtine.
  6. Draga tolin un fotograf profesionist isi vede cat de cat lungul nasului si nu face astfel de remarci, dar aici pe acest forum nu cred ca este vorba de fotografi profesionisti inafara de alinake. Sfat pertinent? Poate tu il vezi ca fiind asa pentru ca orice mic atac la adresa mea sau jignire fiiiiina este un sfat pertinent pe care eu nu pot sa-l inghit, asa-i? Cat despre impostori si bun simt, cred ca tu confunzi rolurile pentru ca bun simt tu nu ai avut niciodata si nici nu cred ca il vei avea... dar ramai cu atacurile tale fiiine si de bun gust pentru ca cineva mediocru trebuie sa le faca si pe alea.
  7. Nu am citit pentru ca nu ma intereseaza momentan. Din cate am inteles sunt doar unele solutii, mai scumpe care expira, in rest, cele mai ieftine nu expira asa de usor. Cat despre frustrari... vezi-ti de treaba. @tolin: Asteptai de mult un post in care sa te faci vazut cu o remarca tipica tie? DIn aia fiiiina... pe care numa ntelectualizatii o pricepe... L... from love.
  8. Si sa inteleg ca asta iti creeaza o frustrare sau ce? A... da... Poate nu difera in totalitate modul de a fotografia pe film fata de cel de pe digital, dar cu siguranta este alt feeling. Si trebuie sa ti cont de ce film ai in aparat, cum sa-l developezi etc etc. Deci, da, se face altfel pe film... Din cate stiu eu nu toate solutiile expira.
  9. De prin Sasca Montana + Cascada Vaioaga
  10. Mai sunt magazine specializate... F64 de exemplu inca au solutiile pentru developare, borcanu ala in care se agita filmu, termomentru, recipiente gradate etc etc. Daca era chiar asa de greu de developat si de scos pozele nu ma apucam de film. Dar cu 40 lei iei solutiile si cu alea developezi intre 20 si 40 filme. Cu procesarea... discutabil... Daca vreau sa fac procesare, o voi face din scanarea filmului. Si evident nu am pretentii de cine stie ce artificii tehnice pentru ca acolo ramane digitalu cel preferat.
  11. A... din mai multe motive incepand de la chestii practice, calitatea pozelor si pana la fite Unde la digital este umbra neagra, la film in zona aia ai culori si detaliu. Aparatu pe film l-as lua cu mine si cand merg la plimbare fara sa am emotii ca trebuie sa- tin in puf. Zgomotul e diferit la film in comparatie cu cel de pe digital pentru ca pe film nu ai pixeli asa mici de diferite culori. Nu trebuie baterie (la al meu trebuie numa doua baterii AG13 pentru shutter si pt exponometru). E full frame. Pozele arata altfel pe hartie. Nu este asa de greu ca D80-u. Chiar si avel obiectiv lung din poza care e construit cu metal e mai usor decat 70-300-le de la nikon. Imi place foarte, dar foaaaaaaaaaaaaarte mult cum se face focusul manual si as vrea sa am la D80 un gemulet din ala cu cerc taiat in 2 pentru momentele cand fac focus manual. Cam astea ar fi cateva motive pe care le vad acum... pe partea mai putin tehnica este ca sunt mult mai atent la ce pozez, trebuie sa tin cont de diafragma pentru ca nu mai pot repeta poza asa de usor si sa o sterg pe cealalta, sunt mult mai selectiv cu cadrele, daca e un portret il gandesc mai mult inainte sa-l fac. Deci, mai simplu spus e alt feeling pe film pentru ca trebuie sa fi mult mai atent la toate si sa le gandesti bine pentru ca ai doar cateva pozitii pe film. Si nu poti trage burst... Si daca nu aveam pe cineva care sa-mi dea filmu a/n cu 5 lei si sa-mi developeze tot cu 5 lei nu ma apucam de film. Dar acea persoana s-a oferit sa ma invete mai multe chestii despre pozatu pe film si daca mai in colo simt ca imi place sa pozez pe film si vreau sa le developez singur si sa le pun pe foaie singur, am persoana care poate sa ma ajute la tot ce tine de film.
  12. Aia cu calu are culori frumoase. Si la cea cu pontonu ce poza ar fi iesit seara cu un filtru ND Am si eu cateva de toamna dar culorile imi plac numa la una: In rest cateva de strada: Si... trec pe film asa din cand in cand. Mi-am luat un Minolta cu 4 obiective si abia astept sa developez prima rola de film
  13. Pana la urma ai luat aparatu ala de 2000 ron? Oricum sa-l stapanesti sanatos si sa faci cat mai multe poze cu el Intre timp mai pun si eu o poza cu prelucrare exagerata ca n-am mai pus de mult
  14. Ma transform in fotograf de apartament asa ca afisez niste teste. Sunt teste de lumina nu de creativitate dar m-a mancat talentu sa incerc mai mult.
 

×
×
  • Create New...