Jump to content

Gabiti

Membru
  • Content Count

    42
  • Joined

  • Last visited

About Gabiti

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 11/08/1955

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • Gender
    Male
  • Yahoo
    gabibraun50@yahoo.com
  • Skype
    gabibraun50@skypecom.

Profile Information

  • Location
    Arad
  • Din
    ARAD
  • Auto
    Chevrolet
  • Model
    Aveo 1,2 l. HB-8 supape
  • An
    2007
  • Nr. Inmatr.
    AR
  1. In Constanta nu stiu, dar stiu ca pe net se afla aici, si le primiti in 24 de ore prin curier la un pret acceptabil. http://www.autokarma.ro/catalog_fisa.php?idfisa=LM08291150733156&filtru=01
  2. In Germania se foloseste cu succes mai nou uleiul Eurolub. Daca puteti face rost direct de la sursa ar merita o incercare pt. masinile care mananca orice fel de ulei inclusiv Castrol sau Mobil si cu kilometraje peste 100 de mii de km. http://www.hunold.de/produkte.html
  3. Fara discutie as alege Rheinol, acela probabil nu e fabricat prin Turcia si oricum am mai multa incredere in el decat produsul GM pe care nici nemtii nu il cunosc. Mergi pe Rheinol cu incredere, vezi cum se comporta; din moment ce nu consuma 5W40 de ce ar consuma 5W30 ?
  4. Eu am bagat 2 l.ulei Castrol SMX-75W85 cumparat de la UNIX. Este gl 4 ceea ce scrie in cartea tehnica a masinii; nu cred ca ar avea repercursiuni folosirea lui gl5 ,dar de ce sa nu folosesti ceea ce este prescris de constructor. E adevarat ca nu-i un ulei ieftin, dar nici nu prea gasesti la alte firme specificatia data. In cele din urma poti lua si de la reprezentanta uleiul adus de ei cu sigla GM. Eventual mai poti incerca si la BARDI uleiul Castrol, s-ar putea sa fie cu ceva mai ieftin. Succes !
  5. Eu nu m-as complica deloc din moment ce spune clar ca este mai degraba pt. camioane Diesel, off-roaduri si daca Cielo-ul tau nu papa deloc ulei inseamna ca-i un motor bine intretinut si merita sa primeasca ceva mai bun decat uleiul acesta multifunctional american. De fapt si americanilor le plac uleiurile europene si japoneze, ale lor fiind mai mult minerale sau semisintetice. Sunt facute pt. genul lor de motoare mari care nu sunt supraturate.
  6. Urmasul lui AVEO -noul Chevrolet SAIL !-deocamdata se gaseste doar in China si Koreea. Cu timpul va sosi si in Europa. Motoare de 1,2 si 1,4 precum si un motor cu 3 cilindri de 1,5 l. http://galeria.totalcar.hu/hirek/2009/12/31/chevrolet_sail_fotok/?current_image_num=0&image_size=xl
  7. And where can it be found ? You forgot to mention the source of the issue.
  8. Te pomenesti ca ti-au pus si ulei semisintetic 10W40 pentru banii astia ca " la noi asa se obisnuieste". La revizia urmatoare iti vor inlocui si bujiile precum si lichidul de frana si cine stie ce "probleme" vor mai gasi in asa fel sa mai salte nota de plata si sa fie rotund 1.000 de roni sa nu mai fie probleme sa mai dea si rest. Te compatimesc...
  9. Incearca urmatoarele uleiuri mai putin cunoscute dar totusi de calitate buna: http://www.neorom.ro/ http://www.msnauto.ro/?p=prod.petrocanada http://www.hexol.com/english/index.html cat si Liqui Molly de la : http://www.oilmag.ro/uleimotor/
  10. Si uleiul Mobil 1 sau Opel cum s-a comportat ? Ai mai avut consum de ulei sau a incetat sa mai manance ?
  11. Este posibil ca cei de la service-urile est-europene sa nu aiba deplina incredere in uleiul GM 5W30 primit de la diferiti furnizori , mai ales in trecut si de aceea s-a dat indicatia a se folosi uleiul GM 10W40 cu care surprizele de a ramane fara ulei in motor in perioada de garantie este diminuata. Uleiul in cauza nu se foloseste in service-urile Opel din Germania, acolo se prefera Castrol, Mobil sau Liqui Molly si pentru masinile care au indicatia 5W30 se foloseste si cel W40. Oare mecanicii de acolo vor sa se distruga masinile in perioada de garantie, sau nu au destule sortimente de uleiuri ? Dar aceasta problema a fost arhidiscutata; mult mai grava este distrugerea masinilor noastre din cauza retelei de drumuri de o calitate revoltatoare, orasele, cartierele de blocuri, drumurile dintre cladiri sunt intr-o stare mai proasta ca inainte de razboi, satele nemaivorbind sunt ramase in urma in privinta infrastructurii cu sute de ani fata de tarile civilizate. Ulei se va mai gasi, dar drumurile si cele refacute, se distrug zilnic. Camioanele cu tonaj mare chiar si in perioada asta de criza circula in rand cu turismele de 200-350 de cai putere pentru care viteza de 80-90 de km/ora este un supliciu. Oare de ce numai la noi in tara iau foc masinile Ferrari ? N-as crede ca teoria conspiratiei ar fi o explicatie plauzibila.
  12. Se gaseste ulei Castrol SMX-S 75W85 fie la UNIX , ori la Oradea fie in Ungaria. Daca nu au, se da comanda si in cateva ore il ai.
  13. Gabiti

    Promotii Chevrolet

    Daca masina nu este inca uzata uleiul este cel de care sunt parca indragostiti aproape toti de la service-urile Chevrolet, si din pacate este inadecvat modelului, in rest pretul este bun, considerand doar revizia tehnica in jur de 70 RON.
  14. Uleiul si filtrele le-am comandat de la Oil-shop,o firma din Tg. Mures care mi le-a trimis prin posta cu ramburs,(puteti comanda prin mail) un bidonas de ulei 4 l-162 RON,filtru de ulei Mann 21,32 RON, filtru de benzina Mann 37,36 RON, plus cheltuieli postale 16,42. E mult, eu zic ca nu, dar le-am luat de la ei intrucat la Arad uleiul Valvoline Syn-Power 5W30, la 4-l a costat peste 230 RON la oricare din magazinele de uleiuri si piese.
  15. Schimbat ulei motor in regim propriu, Valvoline Syn-Power (GM) 5W30, dupa un an de folosinta al celui GM 10W40, dupa aproape 8.ooo de km facuti dupa prima revizie, intrucat n-am vrut sa las masina pe mana "marilor specialisti" de la reprezentanta Opel-Chevrolet din localitate pt. a nu avea surprize si in acelasi timp de a economisi ceva bani. Am schimbat si filtrul de ulei cu unul Mann si cel de benzina la fel, intrucat traim in Romania si asta ne poate provoca surprize dintre cele mai neplacute. Intr-adevar, masina parca are demaraje mai rapide iar motorul se aude exact la fel cum torcea si cu uleiul precedent, domol, fara sa se auda. Saptamana viitoare voi schimba si filtrul de aer, dar deocamdata l-am lovit de perete si nu a iesit prea mult praf, mai merge putin pana la urmatorul salariu. Merci Tolin, filtrul de ulei Mann e minunat, se stinge becul aproape instantaneu ce dai la cheie.
 

×
×
  • Create New...