Jump to content

liliana

Membră
  • Content Count

    41
  • Joined

  • Last visited

About liliana

  • Rank
    Membra

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Location
    Bucuresti
  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    Peugeot 406
  1. Aduc stelele....:)

  2. Sa tii cont si de nationalitatea partenerilor de afaceri. Un prieten care are de-a face in principal cu nemti si-a luat Passat, chiar daca personal ar fi preferat un 407. Nemtii n-ar fi obiectat nici la Octavia, da' de Peugeot nu putea fi vorba. In general, pt. europeni nu "dau" bine asiaticele, exista inca retineri. Daca partenerii sunt romani, cat mai mare si mai neagra!
  3. Vineri plecam spre Kaprun (Austria) via Nadlac. Inafara de: pasaport, permis de conducere, acte masina + carte verde, vouchere rezervare hotel, mai avem nevoie de alte documente la granita? Cati bani trebuie sa avem la noi? A mai facut careva drumul spre Austria de curand? Any advice? Vielen Dank!
  4. Si noi vrem sa mergem in Corfu la sfarsitul lui iunie, dar sejur cu transport pe avion. Anul acesta este charter pe Corfu si e mai comod asa. Anul trecut am fost in Rodos, tot cu avionul, la un hotel cu regim "all inclusive", la un pret incredibil de mic pentru ceea ce am primit: camera f. mare si eleganta, cu aer conditionat, TV, frigider, terasa cu sezlonguri, servicii impecabile, trei mese in sistem bufet cu zeci de feluri de mancare si bauturi, bar la discretie, gustari intre mese, piscina cu jacuzzi ... sa mai zic? Mai inainte am fost in Creta, unde nu am nimerit un hotel prea bun. Preturile erau comparabile in cele doua insule si nu mai mari ca la noi. In Creta am mancat cu 20 EUR (aici a intrat si tips-ul) pe saturate: salate, portii mari de peste-spada cu garnitura, bere (ti-o aduc in pahare aburite, scoase de la frigider). E foarte ieftina un fel de shaorma (dar mai buna) numita Gyros - doar 2 EUR. Berea Amstell la terase e tot 2 EUR. O cutie de Coca la magazin 0.60 EUR. Masina inchiriata a fost 30 EUR/zi. Chaise-long-uri + umbrela pe plaja (la piscina hotelului erau gratis) 7 EUR. Intrarile la muzee sau diverse sit-uri istorice, 3 - 7 EUR. Soare cat cuprinde si apa de clestar.
  5. Dupa ce mi-a murit motanul (in 2002) - era un motan persan, negru, superb; atat de mare si blanos, ca cei care intrau in casa ne intrebau ce animal este, ca nu mai vazusera asemenea pisica - nu am putut rezista mai mult de doua saptamani fara matze si am luat doua. Acum de la Julie nu mai avem ce astepta, ca e castrata, dar daca Gepp va face pui, o sa pastram unul. Nu e nici o problema cu pisicile in casa. Sunt foarte curate si usor de ingrijit. Noi suntem topiti dupa ele!
  6. Trecuta bine (si cu bine) de 30.
  7. liliana

    Profesii

    Inginer automatizari si calculatoare. In prezent: marketing, dupa cativa ani de PR. Din pacate, nu mai sunt decat utilizator, desi specializarea a fost pentru calculatoare - hard-ware
  8. liliana

    Spalatoriile auto

    Nu am gasit loc "la vedere" pt. Polo si a ramas in spatele blocului, sub balcoane. Un/o nesimtit/a mi-a aruncat mamaliga pe masina (nu resturi dintr-o mamaliga normala, ci un terci subtire, care mi-a umplut toata masina). De abia am spalat geamurile ca sa pot ajunge la serviciu. Intrebarea este: ce spalatorie imi recomandati ca mizeria de mamaliga e lipita de masina si trebuie desprinsa numai dupa ce e inmuiata bine si in nici un caz prin frecare cu burete sau altceva? Mi-ar fi de folos o spalatorie fie in zona Razoare (sunt la serviciu), fie Floreasca - Barbu Vacarescu (mai poate astepta pana dupa program, ca oricum e uscata si intarita porcaria). Va multumesc.
  9. Am fost in week-end la munte (din fericire nu cu Polo-ul) si am avut inspiratia nefericita de a urca la Trei Brazi (din Predeal, hotel Orizont, pe sosea asa-zis asfaltata). Parca a fost bombardament! Drumul e o nenorocire, numai gropi si transee La intoarcere, am mai avut un moment de inspiratie: din Sinaia, am iesit spre Targoviste, peste Paduchiosul. Pana la Pietrosita, jale! Erau portiuni prin Moroieni unde nici nu se mai vedea ca a existat sosea asfaltata. De evitat.
  10. Balvanyos (parca asa se scrie), hotel Best Western. Zona e minunata, ai in apropiere Lacul Sfanta Ana. Hotelul are si baza de tratament, cu diverse proceduri, jacuzzi si masaj. Unele camere (cele de deasupra intrarii hotelului) au niste terase mari si o priveliste superba.
  11. Am inmatriculat Polo-ul. Nu a fost nevoie de RAR, era facut de dealer. Cu snopul de acte in mana am purces la biroul de dactilografie de la etajul cladirii de vis-a vis de cea a Politiei de pe Udriste. Contra sumei de 166000 ROL, mi-a dactilografiat fisa de inmatriculare, mi-a facut copii Xerox si mi-a selectat actele necesare pt. Politie si cele pt. Circa financiara. Fugit la Circa financiara din Floreasca, sector 2 (program pana la 16.30 - doar martea pana la 19.00), completat o cerere si cumparat timbru fiscal de 40 ROL (de la Posta alaturata). Stampilat fisa de inmatriculare. Stabilit impozit 13 RON. Platit la CEC 52, respectiv 30 RON si adaugat chitante la dosar. Inapoi la Udriste, lasat rand la ghiseul 6 (cica "merge" cel mai repede) si platit 49 RON pt numar preferential. Nimerit prima varianta, exact ce doream. Intors la ghiseul 6, trei persoane inaintea mea, asteptat cca 1/4 h (poate kiar mai putin). Predat actele, joi sunt gata. Adk in 48 h. Program Politie: 8 - 20 de luni pana joi; 8 - 14.30 (parca) vineri si 8 - 12 (?) sambata. Sorry ca am uitat cand se termina programul vineri si sambata.
  12. liliana

    Marele Tarkovski

    Da, Tarkovski dar si Mihalkov (ambii) si Goncearovski … Calauza, Solaris .. si Piesa neterminata pentru pianina mecanica, Cinci seri, Siberiada … si Gara pentru doi si Amintirea unei vechi iubiri… Si daca mergem mai in urma, Zboara cocorii (aproape m-a obligat tatal meu sa-l vad, ca rejectam orice venea de la rusi). Si daca mergem si mai in urma, Crucisatorul Potemkin (Eisenstein) daca ne mai poate spune ceva. De curand (adk acum 2 – 3 ani), la Tele 7 ABC, intr-o incercare de resuscitare a postului sub “bagheta” lui Floooooorin Calinescuuuuuu), s-a reluat majoritatea filmelor rusesti amintite (si inca multe altele). In sensul filmelor cu fior mistic ale lui Tarkovski, cadre lungi, imagini stranii, atmosfera dincolo de lume, as putea aminti si filmele lui Ingmar Bergman (“Fragii salbatici” m-a impresionat deosebit). Le-am cam amestecat, ce voiam sa spun este ca sunt filme care iti “vorbesc”, te emotioneaza (nu in sensul ca iti dau lacrimi, vorbesc de emotie artistica) si la multi ani dupa ce au fost facute si altele, considerate de referinta in istoria cinematografica si care nu iti retin atentia mai mult decat strict durata lor. Cu toata bunavointa am urmarit “Nasterea unei natiuni”, “Cetateanul Kane”, acel amintit deja “Crucisator Potemkin”. Nimic. “Nici o unghie de Christos”. In schimb, un film recent si, dupa cate stiu eu, neincununat cu mari lauri (ma refer la “Cabina telefonica”) nu numai ca m-a tinut cu sufletul la gura dar, ca si la filmele lui Tarkovski sau Bergman (blasfemie!?) m-a facut si sa reflectez inca mult timp la bine si rau, la pedeapsa si dreptul de a pedepsi, vinovatie si asumarea vinii … Si totul intr-un ritm alert, cadre nervoase, resurse limitate … Clar, simplu, explicit si, totodata, extrem de urmaribil. Gresesc cu ceva? Nu sunt aceleasi probleme principale ale existentei umane, dar spuse cu alte mijloace, mai usor de digerat pentru graba in care traim. Sigur, “in gara la Merisani, cad castane din castani si am patruzeci de ani” (nu eu, Emil Brumaru), dar cinematografia nu s-a oprit la Tarkovski (kiar daca si mie imi place, ii pot intelege pe cei care cauta acelasi mesaj dar spus in engleza americana.
  13. La Espero ne-au furat ambele numere, iar la Nova am pierdut numarul din fata de doua ori (era suportul spart si am neglijat sa-l schimb). In ambele cazuri am primit dovada pe loc (Sectia 6 Bucuresti). A durat vreo doua zile de cand am platit numerele la Udriste si pana cand mi le-au eliberat si in perioada respectiva am circulat cu numerele scrise pe carton. Nu m-a oprit politia. E adevarat, au trecut patru - cinci ani de atunci.
  14. La Polo Happy bancheta spate nu e fractionabila. Ar mai fi o idee sa pun numai niste aparatoare pe scaunele din fata, dar nu mai are aspect uniform.
 

×
×
  • Create New...