Jump to content

dragosh

Membru
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

About dragosh

  • Rank
    Forumist

Profile Information

  • Din
    Bucuresti
  • Auto
    Chevrolet
  • Model
    Aveo
  • An
    2007

Recent Profile Visitors

570 profile views
  1. Salutare, Am un Aveo hatchback de vanzare, motorizare 1.2 benzina, cod motor B12S1. Productie octombrie 2006. Masina se afla in Bucuresti. Motorul nu este functional, s-a rupt axul cu came in mers (prin 2018). In momentul de fata motorul este desfacut, la mecanic. Sa reconditionez acest motor, m-ar costa 2000-2500 lei cu tot cu neprevazute. Un motor nou ar costa intre 1700-2200 lei (anunturi olx). Am alte doua masini, iar reparatia Aveo-ului nu-mi este de folos, ci doar consumatoare de bani. Asa ca daca este cineva interesat, sunt dispus sa o vand cu 2500 lei in starea in care se afla acum. Cred ca una functionala valoreaza intre 1500-1700 euro. Mentionez ca am apucat sa montez instalatie GPL cu doua saptamani inainte ca motorul sa se defecteze. Intra si ea la pachet, in pretul afisat. A costat vreo 2000 lei si a fost montata in service autorizat (am factura).
  2. Revin: Drumul spre Targoviste a fost foarte bun (un prieten mi-a zis ca e prost dar se pare ca s-a inselat). Revizia am facut-o pana la urma la Expocar Targoviste (76 km de Bucuresti = 30-40 ron combustibil dus-intors)... M-a costat 520 ron cu tot cu placutele de frana schimbate. In mod normal m-ar fi costat 740 ron dar au avut o reducere de 30% toata luna si am iesit bine de tot Nu cred ca am stat mai mult de o ora acolo...s-au miscat repede. Directorul de vanzari de acolo a fost foarte amabil, a discutat cu mine, m-a sfatuit, mi-a facut recomandari...se purta de parca ar fi fost masina lui la mijloc Prima mea impresie despre Expocar Targoviste este una foarte buna si chiar recomand si altor persoane carora le bate revizia la usa. Eu personal m-am hotarat sa colaborez cu ei si in alte probleme decat revizia gen reparatii pe casco, reparatii pe garantie...pentru ca deocamdata mi-au lasat impresia ca lucreaza bine. Cine vrea sa faca o vizita pana acolo pentru revizie trebuie sa se grabeasca pentru ca promotia de 30% e pana la sfarsitul lunii (adica marti). Pentru datele de contact intrati pe site-ul lor sau imi cereti mie numarul de telefon al directorului de vanzari de acolo...
  3. Mda...iata ce raspunsuri am primit de la Radacini bd. Timisoara (Bucuresti): 1. Daca vin eu cu piesele mele (care trebuie sa fie ORIGINALE GM pentru a nu pierde garantia...tonul folosit mi-a dat de inteles ca foloseste caps lock) ma va costa doar manopera 200 ron. 2. Daca doresc sa fac revizia cu piesele lor ma va costa 700 ron. Am luat legatura cu Expocar Targoviste si mi-au spus ca revizia ma costa la ei 450 ron. Expocar Bucuresti nu mi-au raspuns la telefon nici ieri nici azi...probabil au probleme cu telefonul, sau din cauza crizei au concediat secretara si raspunde cine apuca (mecanic/femeie de serviciu/client) daca se afla in apropiere. In concluzie: - daca ma duc la Targoviste ma costa 450 ron + drumul inca vreo 50 ron la consumul care il am acum = 500 ron - daca imi cumpar piesele si fac revizia prin Bucuresti ma costa cam 550-600 ron Avand in vedere faptul ca drumul spre Targoviste este foarte prost, prefer sa imi cumpar piesele si sa platesc manopera decat sa imi rup masina in 2 pentru 100 ron maxim.
  4. M-am hotarat! ori ma duc in Targoviste ori imi voi cumpara piesele eu si doar sa platesc manopera (dar mai intai sa trec pe la Radacini bd. Timisoara sa vad ce zic si aia...daca sunt oligofreni ma duc in Targoviste...nu e mult pana acolo)... Apropo...un prieten mi-a recomandat un site cu piese: http://www.autokarma.ro/catalog_fisa.php?i...6&filtru=01 (link direct pentru piese Aveo hacthback) puteti sa aruncati o privire si sa-mi dati niste pareri in legatura cu filtrele alea de acolo? daca sunt bune...ce producatori sunt recomandati...vreau eu sa fac revizia ieftina dar nici sa iau piese ieftine si de calitate slaba...
  5. Am nevoie de niste sfaturi rapid Dupa cum ziceam, recent am implinit 45000 km la un Aveo hatchback din 2007 si trebuie efectuata revizia. Nestiind cam cat ar fi normal sa coste aceasta revizie am adresat o intrebare catre Radacini Motors. Toate bune si frumoase pana cand am primit raspunsul: "> BUNA ZIUA DACA NU ESTE NEVOIE DE PLACUTE COSTUL ESTE IN JUR DE 800 RON CU > TVA DACA E NEVOIE SI DE PLACUTE DE FRANA MAI ADAUGAM 400 RON CU TVA SI > MANOPERA CU STIMA > > -----Original Message----- > From: Relatii Clienti [mailto:relatiiclienti@rax.ro] > Sent: Monday, March 16, 2009 1:39 PM > To: receptie vitan > Subject: Re: Chevrolet Radacini Motors - Formular intrebari > > pt raspuns > Mituta IVANUS > Resp. Relatii Clienti > Radacini Motors SRL" Mi se pare extraordinar de mult in condintiile in care (din cate am inteles eu si am citit pe aici) la revizia de 45000 km se schimba doar niste filtre (costul reviziilor doar pentru aceste filtre avand o medie de 550-600 ron). Cat ar putea sa fie cu tot cu placutele de frana? eu speram ca la 800 ron sa pot face revizia cu tot cu placutele de frana schimbate. Ce ma sfatuiti? sa ma duc sa dau 1200 ron in caz ca-mi schimba si placutele de frana???
  6. @sergiuhusca nu m-ai ajutat deloc. Am mentionat si despre acest aspect aici pt ca urmeaza sa fac revizia (subiectul topicului) si nu stiam daca trebuie schimbata sau facut ceva in legatura cu acest lucru, daca intra la piesele care se schimba la revizie, daca face obiectul garantiei, sau daca trebuie sa suport eu cheltuiala...ai si tu partea ta de dreptate, dar imagineaza-ti cum e sa citesti 35 pagini de mesaje despre tot felul de subiecte legate de troncaneli pacaneli etc...cum ar fi scartaitul unui buton din bord sau cel al scaunului cand tu cauti raspunsul pentru un zgomot din zona rotilor...lucru foarte putin tentant mai ales dupa ce te intorci de la munca unde ai petrecut vreo 6-7 ore cu ochii in calculator. Oricum iti multumesc pentru atentionare...asa mai vad si eu cum stau lucrurile pe aici. @perfidus foarte bune sfaturi si iti multumesc ca nu m-ai trimis catre alte topicuri carnetul de service evident ca a fost studiat: bujiile au fost schimbate la 30 mii km + filtru aer + filtru combustibil. La 15 mii km au fost schimbate doar filtrele (aer+combustibil). Uleiul pus este GM 5W30...este un ulei bun? Am facut cam 5000 km cu masina pana acum numai in Bucuresti (adica in conditii vitrege )..cert e ca am impresia uneori (cand e mai cald afara) ca placutele scartie atunci cand pun frana usor la o viteza mica (opriri la semafor). Dupa mine franele isi fac treaba eficient, nu am probleme de franare...dar poate cei de la service au alta parere (deci revizie mai scumpa). Mi-ai zis ceva despre "O curatare a corpului clapetei de acceleratie"...nu prea stiu la ce te-ai referit exact dar tocmai mi-ai amintit ca pedala de accelaratie are un joculet cam maricel (in sensul ca apas cam 20-25% din cursa pedalei pana incepe sa se tureze) sa fie oare asta ce zici tu acolo? Bataia la roata se aude doar atunci cand trec peste denivelari, gropi, sine tramvai/tren. Eu am obiceiul sa nu trec peste o groapa sau o denivelare cu ambele roti in acelasti timp, ci incerc sa trec cu cate o roata o data in diagonala (moment in care se aud acele troncanituri). Evident acum recunosc ca am cam luat-o pe aratura avand in vedere subiectul "revizii" dar sunt prea obosit si prea incepator pe acest forum...poate trecem si noi putin cu vederea ca doar suntem oameni...si nu e foarte mare abaterea de la subiect. Promit ca pe viitor voi fi mai organizat O
  7. posibil sa ai dreptate...auzind aceasta expresie de la alti "meseriasi" am adoptat-o si eu...oricum nu conteaza termenul exact. se aude un troncanit si eu suspectez ca este o bucsa...poate fi altceva...de aceea am pus aceasta intrebare aici. Oricum multumesc pt informatii. Ai fost rapid Auzim si alte pareri ?
  8. Salutare all! Cam din noiembrie 2008 umblu cu un Aveo hatchback din 2007 (luata la 40600 km). Ideea e ca tocmai am implinit 45000 km cu ea si asta ar insemna o vizita la sevice (revizie). Sunt foare curios sa aflu cam cat ma va costa toata tarasenia (sa nu cumva sa am vreo surpriza pe acolo...estimativ sa stiu la ce sa ma astept ). Din cate am citit pana acum pe forum am inteles ca preturile pot varia de la un service la altul. Nu m-ar deranja sa aflu preturile mai multor service-uri ba chiar din contra Mentionez ca sunt din Bucuresti. Cam ce se schimba in mod normal la 45000 km? O sa fie cazul sa schimb si placutele de frana? Distributie ceva? Am impresia ca imi si bate o bucsa la roata din dreapta fata...deci cam cat ar fi una + manopera la service-ul lor? pt ca mai am ceva garantie la masina (cel putin asa mi s-a zis...nu a fost nevoie pana acum sa verific chestia asta si sper sa nici nu fie nevoie pe viitor pt ca stim cu totii cum merg treburile pe la noi cu garantiile )
 

×
×
  • Create New...