Jump to content

StandDuPp

Membru
  • Content Count

    25
  • Joined

  • Last visited

1 Follower

About StandDuPp

  • Rank
    Forumist
  • Birthday 04/09/1988

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • Gender
    Male

Profile Information

  • Location
    Cluj-Napoca
  • Din
    Cluj
  • Auto
    Daewoo
  • Model
    Matiz E A/C
  • An
    2003
  1. Salutare la toate lumea, Din nou o problema cu care ma confrunt la Matizul meu. Se desrie cam asa. Anul trecut prin martie au inceput sa huruie rulmentii si am mers la mecanic si i-am schimbat. Toate bune si frumoase pana in Decembrie cand brusc am inceput sa aud scartaieli la rotile din spate. Din nou la mecanic, care a zis ca sunt ovalizati tamburii si ca ii reconditioneaza. Zis si facut. Dupa alte 3 luni din nou rulmentii ruhuie, ma duc la mecanic si ii schimb cu un set nou cumparat de la Daewoo. Umblu si cu astia 1000 de km si iarasi au inceput sa huruie! Oare care sa fie problema? E posibil sa tina doar 1000 de km sau poate fi ceva problema de la tamburi? Sincer nu prea vreau sa ma gandesc ca trebuie schimbati tamburii ca banuiesc ca au un pret destul de ridicat. Totusi vreau sa va cer si voua parerea. Multumesc si astept cu interes parerile voastre.
  2. Pana la urma am rezolvat problema. Imi era gaurit cataliatorul iar sunetul incepuse sa fie din ce in ce mai mare. L-am dus la mecanic si l-a reconditionat si acum pare sa fie totul in regula. Am postat pentru ca e posibil sa mai fie persoane care intalnesc aceasta problema
  3. Salutare din nou, Incepand de aseara am o problema destul de ciudata cu Matizul meu. Il pornesc fara nici o problema, dar in momentul in care plec de pe loc scoate un sunet ciudat, seamana cu cel de toba de esapament sparta. Culmea e ca doar cand plec de pe loc si o accelerez in treapta 1 si 2 in special. Am incercat sa o accelerez cand sta pe loc, dar motorul suna normal oricat de tare as accelera-o, deci doar cand se misca masina se pare ca scoate acel sunet. Cineva mi-a zis ca s-ar putea sa fie de la ceva colier al tobei de esapament, dar nu e sigur si am zis ca ar fi bine sa cer parerea mai multor persoane care au mai patit lucruri similare. Aveti idee cam ce ar putea fi ? Multumesc pentru atentie.
  4. Cluj-Napoca, -12 grade dimineata in jurul orei 7, baterie Zap Vecter 35. A pornit matizul fara nici o problema si la prima cheie.
  5. Si totusi ce ar fi de facut? Sa schimb cureaua? Mentionez ca masina e din 2003 si nu a fost schimbata niciodata.
  6. Multumesc pentru raspuns. O sa cumpar acel WD40 care din cate am vazut e un spray. Efectiv dau cu sprayul acela pe curea doar sau si undeva la mecanism ceva? Scuze intrebarea dar iti dai seama ca nu ma pricep prea bine
  7. Daca s-a mai vorbit despre acest lucru, imi cer scuze, dar la Deci problema este cam asa: Cand este pornit AC la Matiz si vreau sa plec de pe loc scoate un sunet tare ciudat, ca si un fel de fluierat sau scartait, nu stiu cum sa il numesc sincer, dar daca opresc AC nu exista nici un fel de astfel de problema. Are cineva vreo idee cam ce pot fi ?
  8. Deci pana la urma rulmentii au fost de vina. Pe ambele parti. Au trebuit inlocuiti si acum masina merge perfect. Multumesc pentru ajutor si sfaturi.
  9. Cred ca o sa o duc sa se ite putin la ea mecanicul. Oricum va multumesc pentru raspunsuri, si evident, daca mai sunt alte pareri sau idei, sunt bine venite.
  10. Salut, Am un matiz cu 42.000 km si de ceva vreme am constatat ca se aude un sunet ciudat din spate. Este un sunet ca si un vajait fara sa se auda ca bate ceva sau loveste ceva pe undeva. Se manifesta cam asa. Pana la 60km/h e totul perfect, masina merge normal. Cand ajung la 60km/h incepe in spate sa vajaie, iar de la 80km/h merge perfect din nou fara sa se mai auda nimic. Aveti vreo idee? Vreun sfat? Ca mai mult de atat nu stiu ce sa verific si unde sa verific. Mersi mult.
  11. Eu am pornit Matizul la -17 grade la prima cheie, baterie Zap Vecter 35 cumparata iarna trecuta; din cat am exploatat-o pana acum are nota 10 din partea mea.
  12. Salut, Stie cineva in Cluj un loc unde pot gasi antigel bun? Am umblat si pe la Daewoo si tot antigelu acela romanesc cu 7 lei / litru. La un singur magazin de piese auto am gasit ceva la 18 Lei litru si era de culoare roz. Nu am cerut detalii despre el, dar din cate stiu trebuie sa fie etilen glicol. Probabil ca daca nu voi gasi ceva mai bun il voi cumpara pe cel roz. Totusi si altii daca stiu magazine gen "Cora, Real, etc" unde se gaseste antigel si sa imi zica si de care sa cumpar. Mersi
  13. Probabil ca trebuiau 2.1 L, dar m-am interesat inainte si am citit si pe forum si am vazut ca au mai fost care au pus si 2 L si nu a fost nici o problema. Sincer masina merge exact ca si inainte, parca intra mai usor din a treia in a doua. Oricum daca am vazut ca si la altii a mers nu m-am agitat.
  14. Chiar azi am facut si eu schimbul de ulei in cutia de viteze la 38.500km. Am pus ESSO 75W80. Cei de acolo mi-au zis ca ajung 2 L ca oricum nu se scurge chiar tot uleiul si nu are rost sa mai cumpar 1 L degeaba. Masina merge la fel de bine, nici o diferenta fata de uleiul cu care venise din fabrica.
  15. Mersi mult de raspuns. O sa ma uit pe sub ea sa vad care-i treaba. Oricum si alte idei/presupuneri sunt bine-venite.
 

×
×
  • Create New...