Jump to content

Vivaldi

Membru
  • Content Count

    75
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by Vivaldi

  1. Stie cineva daca inlocuiesc primul segment de toba ( cea cu catalizatorul si racordul flexibil ) cu un segment fara catalizator, dor cu racord flexibil si care nu are loc pt. senzorul lambda ce se intampla? Se lasa senzorul in aer? Se deconecteaza ? sau exista o alta solutie ? Am vazut ca segmentul acesta fara catalizator este mult mai ieftin ~ 180 ron fata de 900-1200 cu tot cu catalizator.
  2. Ai mai verificat? este OK acum? Sa inteleg ca nu ti-au mai sudat flanse ci au sudat direct cele doua tevi una in capatul celeilalte? Cat a costat schimbarea racordului flexibil manopera si piesa separat? Cred ca in curand o sa fac si eu lucrarea asta.
  3. Buna ziua, Acum o luna am constatat ca nu mai aveam aproape deloc flanse de prindere intre catalizator si toba intermediara (le-a mancat rugina complet), plus ca flansa dinspre toba intermediara era desprinsa de teava. Am curatat flansele cu flexul si am incercat sa prind tevile cu un colier si o pasta "Gun Gum" a tinut cam o luna dupa care s-a desprins din nou. Intrebarea este: Se pot suda direct cele doua tevi sau trebuie sudate flanse pe fiecare in parte si apoi prinse in suruburi? Imi poate recomanda cineva in Bucuresti un atelier care face asemenea lucrari?
  4. Preturile sunt de la Autokarma (sper ca nu e considerata reclama) M-am uitat si la pieseautoradacini, si am vazut 2 variante la 75 ron si 115 ron (ambele cica originale) nu mai stiu ce sa aleg.
  5. Trebuie sa schimb cablul de la frana de mana la Matiz, si as avea cateva variante, pe care ma sfatuiti so o cumpar? ATE ...128 RON BOSCH....160 RON NIPPARTS....275 RON Sau mai bine zis care din primele 2 variante.
  6. Nu s-a mai scris de mult pe acest subiect asa ca vin cu o intrebare: vreau sa imi cumpar 2 cauciucuri fata pentru un matiz si nu stiu ce sa aleg dintre aceste variante: 1.Barum brilliants 2 155/65 R13 ...150 ron 2.Viking Citytech 2 155/65 R13...140 ron 3.Sava perfecta 155/65 R13...147 ron 4.Debica Pasio 2 155/65 R13 ...145 ron Merg cu masina 99% prin Bucuresti si ma intereseaza cel mai mult un profil bun pentru franare pe uscat, umed, mazga etc. si mai putin performante de economie carburant in afara orasului. De asemenea ma intereseaza daca stiti unde sunt fabricate.
  7. Salut ! Ma poate ajuta si pe mine cineva cu un cod pentru un set de rulmenti fata? (de preferat un cod SKF sau similar un producator consacrat) Cam la ce pret ar fi?
  8. Am fost la service si la diagnoza a iesit ca fiind de vina "sensor ax came". din pacate nu am apucat sa notez ce cod de avarie dadea. Ma poate ajuta cineva cu localizarea acestui sensor pe masina? O poza sau o pagina de manual va rog. codul senzorului este :96325867 Cred ca senzorul sau cablul lui o fost lovit/smuls cind mi-au schimbat ambreiajul cu o saptamana inainte sa apara avaria. Aceeasi problema am si eu cu senzorul. Poti sa-mi spui de unde l-ai luat si la ce pret?
  9. Sper ca postez bine aici. Astazi dupa un drum scurt de 1km si o oprire de 10 minute, cand sa pornesc masina s-a aprins ledul check engine. Masina a pornit la a doua a treia incercare. m-am intors acasa (1km parcurs), ridic capota, verific vizual daca este ceva suspect si gasesc furtunelul din partea superiara a "canistrei vaporizator" spart/copt de abia se mai tinea. (este vorba de capatul furtunului care vine de la "solenoid canistra") intrebari : este posibil ca din acesta cauza sa imi fi aparut avaria? ce rol are aceasta canistra? cand ar trebui sa dispara aceasta avarie ? sau trebuie resetat calculatorul?
  10. Salut poti sa ne spui cit ai dat pe ea si la ce kilometraj declarat ai cumparat-o ? Poate ca la urma urmei nu e teapa prea mare. Sa o stapanesti sanatos si sa rezolvi repede problemele la ea.
  11. Am uitat sa precizez ca pacanitul si blocajul apar doar daca dau cu spatele, daca merg in fata pleaca normal
  12. A sosit timpul sa imi schimb si eu sabotii frana. Am cautat la magazinul online de unde cumpar de obicei si am gasit pentru matiz urmatoarele: Bosch 110 ron, ATE si Ferodo 130 ron. Cum sunt preturile sunt OK ? si ce mi-ati recomanda intre acestea 3 ? Stie cineva ce contine un " set complet saboti frina "
  13. Buna ziua Am de doua saptamani urmatoarea problema la matiz. Cind parchez masina si o las cu frina de mana trasa mai multe ore ( de seara pana dimineata ) la pornire masina este infrinata si se deblocheaza cu un pacanit puternic. pacanitul se aude la roata stinga spate. Dupa deblocare nu pare sa mearga infrinata si nu se blocheaza nici daca tin frina trasa pentru scurt timp 1 ora maxim 2. in schimb in trafic masina frineaza frumos si nu se aude nici un zgomot suspect. Ce ar putea fi? ma gindesc ca sabotii sau poate arculetele de pe acolo ? Masina are 85.000 km si pina acum nu am umblat niciodata la saboti o sa umblu peste o saptamana cind ajung la tara.
  14. Asta ar fi o invitatie clara pentru ei sa verifice ce am in rezervor de nu vreau sa le arat. Am deja dar degeaba, fura benzina direct din rezervor. Taie furtunul de alimentare si imi scoate f. usor benzina. Eu am gasit intr-o schema (probabil mai veche) un conductor violet (PPL) care vine de la sonda din rezervor si intra in mufa C202. Aici vroiam sa inserez intrerupatorul. Te rog daca ai o schema mai noua trimite-mi si mie pagina cu pricina Multumesc mult.
  15. Buna ziua Pentru a doua oara in timp de 1 an mi s-a furat benzina din rezervor. Tocmai incarcasem full rezervorul ( prima data intr-un an de zile dupa ce mi-a fost furata benzina prima data) si in prima noapte in care l-am lasat in parcare mi-au golit rezervorul. Este clar ca cineva da in fiecare noapte cite o tura prin cartier si cind vede cite un matiz cu rezervorul plin da atacul la el. Intrebarea mea este : cum pot face sa anulez indicatorul de combustibil sau si mai bine ma gindeam sa inseriez un contact pe traseu si sa il deconectez in momentul in care las masina in parcare.
  16. Sa nu patesti ca un prieten care dupa o revizia de 60k le-a zis celor de la service sa-i verifice si instalatia de AC (desi mergea perfect) Si uite asa pentru ca "mesterii" au stiut meserie a platit baiatu in final 12 milioane toata distractia (vreo 3 incarcari cu freon si o teava de 6 milioane) plus o multime de drumuri pe la diverse service-uri. In alta ordine de idei nu imi poate recomanda nimeni un serice bun pentru AC la matiz? (in Bucuresti)
  17. Buna ziua Anul trecut dupa o tamponare usoara ( am intrat cu botul in spatele unui papuc) am pierdut freonul din instalatie. Din ce am reusit eu sa vad radiatorul nu pare lovit dar e posibil sa fie vreo conducta fisurata sau vreo cupla. Intrebarea ar fi: stie cineva un service (bun si ieftin) in Bucuresti ( de preferat pe soseaua Chitilei sau in Sectorul 3) unde sa duc si eu masinuta sa o repare si sa imi dea si ceva garantie la lucrare (macar 2-3 luni) ? As dori ceva verificat unde ati fost si ati fost multumiti Multunesc.
  18. Pentru cei din Bucuresti Am vazut azi ca exista un magazin cu piese Daewoo la intrare in pasaj la Muncii. Stie cineva ceva de el? Au preturi bune ? Sunt bine aprovizionati? Cred ca o sa trec pe acolo saptamana viitoare.
  19. Incearca si aici: S.C. BEST TIRES SHOP S.R.L. Service Roti: B-dul Metalurgiei, nr. 21. sector 4, Bucuresti (vis-a-vis de Grand Arena - Carrefour Berceni). Informatii / Comenzi prin telefon: 0723 182 495 - Vodafone 0754 074 360 - Orange 0762 421 811 - Cosmote 021 460 06 41 / 42 – Romtelecom Vredestein 155/65 R13 Snowtrac 3 73T Pret: 186.45 lei Si te rog posteaza si aici daca ai gasit si unde
  20. Cumpar 2 jante de tabla matiz 13" 114.3x4 + eventual 2 cauciucuri iarna Ofer pret real 0723 053 011 - Bucuresti. Prefer sa le cumpar local sa evit costurile transportului. Pot sa fie orice culoare.. sa nu fie sparte, sudate sau strambe
  21. Aveti cumba o capota de matiz culoarea rosie ? sau daca nu rosie ce culoare si la ce pret?
  22. Aveti cumba o capota de matiz culoarea rosie ? sau daca nu rosie ce culoare si la ce pret?
  23. Aveti cumba o capota de matiz culoarea rosie ? sau daca nu rosie ce culoare si la ce pret?
  24. Aveti cumba o capota de matiz culoarea rosie ? sau daca nu rosie ce culoare si la ce pret?
 

×
×
  • Create New...