Jump to content

Lachetti

Membru
  • Content Count

    40
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by Lachetti

  1. Dacă tot nu găsesc secțiunea consum lacetti 1.8 AT, iacătă că am scos 7.1% extern mers (aproape) regulamentar, cu clima pornită, primăvară, temperatură medie 17C, ploaie densă, traseu șerpuit, gen zona deluroasă a jud. Timiș. Când mai fac un consum urban , am să-l postez. COnsumul l-am făcut de la plin la plin, la aceeasi benzinărie, pompă, la primul click, pe o medie de 350 km. 2 persoane,+bagaje totalizând o încărcare de 165 kg (eu, soția și un troller balșoi)
  2. ce liniște s-a așternut peste forumul ăsta! Între timp am făcut upgrade la 1.8 AT și mi-a crescut nișel și consumul, mai ales iarna.
  3. Io de exemplu am băgat mereu în Lacetti doar benzină de Lukoi95. În afară de consumul care oricum e mare...alte năcazuri n-am avut. dar e motor de 1.8 wtf. Și e și hidramată cutia!.. BTW pe extern, cu un plin fac un tm-buc. (aprox 650 km) dacă merg constant, cu 100-110. Dacă o țin numai în kickdownuri, mai fac un plin la Craiova ). Consumul în oraș e irelevant, că e proporțional cu încărcarea traficului și distanța parcursă, la temperatura ambientală...deci..n-are rost!
  4. cu ce softuri vin adaptoarele, ma refer la cele de pe cd, nu cele pentru android..
  5. seat ibiza coupe, 1.4i, 75KW/102CP, fab.2003, inm.2007, 150.000 km reali, verificabili, carte service, full options: climatronic, jante aliaj originale, jante+cauciucuri de iarna, ESP, ABS...motor 1.4i BBZ, singurul motor de peste 100CP de 1.4 fara turbo, computer de bord, etc samd. Masina are kitul de distributie si toate consumabilele schimbate recent, de la bucsăraie până la fitre. Cu garanție și factură. Prezintă mici imperfecțiuni la vopsea: un idiot a dat cu diluant sau a dat cu spray negru în timp ce am fost plecat în concediu. NU se vede și iese la un polish mai agresiv. Vand la 3000 E sau schimb cu o masina cu cutie automatica, de motorizare decenta, sub 2000cmc. Pentru schimb pretul e in jurul sumei de 3500, in functie de masina de schimb. Prefer la schimb Aveo automatic sau Lacetti, dar poate sa fie si smart for2 sau for4. Daca e cazul pun diferenta.
  6. mai e valabila oferta? ca nu scrie dacă s-o vândut au ba! Dacă nu, cred c-o s-o iau io! Numai că m-ar interesa, că văd că ai specificat acolo că face doar filmulețe de 2 minute, dar are nevoie de pauzp între filmulețe, sau le secvențează în timp ce înregistrează, și le pune în ordine crescătoare. Sau e altul algoritmul. Mersi
  7. Garnitura de la capacul culbutorilor nu ti-o schimbi? Nu de alta, dar ți-o mustit de ulei pe acolo. Dacă tot o schimbi, dă și cu ceva silicoi pe acolo, să se etanșeze mai bine
  8. @Satia: Dacă ai probleme cu valva/supapa EGR, cel mai simplu e s-o dai jos, s-o cureți cu spray de carburator, atât supapa cât și clapeta de acccelerație. Găsești aici pe forum și pe gmclub.ro cum se face. De asemenea, poți să-ți obturezi valva egr, mai precis racordul ăla de recirculare noxe, după o metodă discutată pe ambele forumuri, promovată de userul LawR, și așa vei preîntâmpina colmatarea egr-ului. Egr-ul se colmateaza datorită faptului că, conduci SUBTURAT, adică schimbi sub 3500 rpm. Colmatarea egr mai zice și că ai motorul plin de gudron și jeg pe interior, ceea ce nu e chiar mișto. Pe lângă sfaturile de mai sus, fă așa: 1. Ia-ți o mufă de diagnoză ELM27 pe bluetooth, costă maxim 120 lei. Laptop cu bluetooth presupun că ai. Soft găsești destul, îți fac și eu ceva recomandări. 2. Scanează-ți-o de erori și sterge-ți-le din când în când dacă îți apar. În același timp o să vezi și ce nu prea îți merge pe acolo sau ce merge sub parametri. 3. Pune niște aditivi de benzină de curățat valvele în benzină. Câte un flacon la fiecare plin, timp de 2-3 luni. Indicat ar fi marca 2+2, îi cel mai convenabil raport calitate-preț. 4. Schimbă vitezele peste 4000 RPM, chiar dacă ți se pare zgomotos. Nu e dacie, plus că ai și turometru, deci e mai simplu ) 5. Ești sigur că sondele ți-au fost schimbate cu altele noi. Nu de alta, dar există obiceiul extrem de răspândit de a recondiționa piesele și a le pune drept noi, pe la service-uri, Exemple: Compresoare de climă, supape EGR, clapete de accelerație, casete de direcție. Despre altele nu știu încă 6. Obturează-ți țeava care duce la EGR, după metoda lui LawR. ȘI eu am obturat-o, dar nu văd rezultate așa entuziaste. Imi pare chiar nițel mai zgomotos motorul, dar e clar că funcționează mai sănătos decât cu ductul respectiv funcțional. Prin supapa EGR o parte din gazele arse incomplet intra in camera de ardere odată cu oxigenul proaspăt, facilitându-le arderea completă, concomitent cu încălzirea mai rapidă a motorului. Ar mai fi și altele, dar nesemnificative. Baftă. @aedoh: ăla de frână rămâne aprins până pornești motorul, chiar dacă ai dezangajat levierul frânei de mână. Un feature marca Chevrolet Koreea. La fel și cel de baterie.
  9. Tocmai era s-o comit și eu. Și eu credeam că se vor potrivi de minune. Mulțumesc pentru post, îmi pare rău de întânplare însă.
  10. nihil sine deodorant:)))

    1. Lachetti

      Lachetti

      Adunare Chevrolet la stadion in Tm, diseara, duminica la ora 17.

  11. Da, 5w40 e corect. Dar liquimoly prezinta garantii, dexos-ul nu. Plus ca...5w30 e mai fluid la cald, deci consum mai mic, uzura mai mare. De asemenea, mai am experienta masinii pe care o conduce nevasta-mea (seat ibiza BBZ, 1.4 102 cp), care cu ocazia trecerii pe liquimoly de la aral, a aratat multiple imbunatatiri ale functionarii motorului, care are ceva kilometri (~200k). Consum mic, mers silentios,mai silentios ca al meu, nu mai mananca deloc ulei, o buna rezistenta la ardere, la 9000km nu s-a inegrit...si ar mai fi destule de enumerat, deci nu e niciun placebo. Besides, uleiurile produse in EU sunt defapt produse in Turcia, castrol, gm, etc, unde pretentiile statului pentru calitate si certificarile lor sunt mai permisive, ca sa zic asa. Iar in buna lor traditie, probabil ca nu schimba decat etichetele, nu si compozitia. PLus ca nu poti determina ca utilizator daca 5w30-ul tau e real sau e tot un 10w40, mineral.
  12. Am pus 5w50 liquimoly toptech 4100 la bidon de 5 litri, 180 lei, 200 cu tot cu filtru. Se comporta excelent cu noul ulei, ca orice ulei nou. IN SCHIMB am gasit niste spuma pe capacul de ulei. Pe capac, nu pe joja. Tot liquimoly am si in ibiza neveste-mi care deja 8000 km cu nou ulei, si se comporta excelent, adica nu se arde, unge, si tine motorul silentios. Antigel precis n-am in baia de ulei, si niciulei prost nu am bagat. O fi de la frig si condens, stie careva?
  13. o fi posedată mașina, știți voi, deus ex machina ) NU, evident. Cel mai probabil e vreun scurt sau ceva oxidare la inchiderea automată a mașinii partea de telecomanda sau motorasele din portiere, sau mai puțin probabil, chiar la butonul de avarii.
  14. Dar diagnozele le-ați făcut la reprezentanță sau la nea Dorel? Să știți că că are importanță! Pe de altă parte, contactați-l pe privat pe Tolin, poate vă răspunde. Vă poate da mai multe indicații. Pe mine personal m-a convins.
  15. Fiind primul care postează aici din 2012, vă dau cu La multi ani! Luni-day sau marți-day schimb uleiul si lichidul de frână. Uleiul eu în schimb ca la autobază ) în sezonul cald și în sezonul rece, nu aștept să se uzeze. Am găsit niște oferte interesante, cum ar fi PENNASOL 0W30 de la un anume furnizor din tm, pe care daca sunteți curioși o să vi-l zic, la sub 150 lei bidonul de 4 litri SAU ulei 5w40 Liqui Moly, pe la 200 lei bidonul de 5 litri. Ideea e că astea, chipurile sunt fabricate în germania, nu în turcia ca dexos2-ul. Indiferent unde ar fi fabricat GM5w30 dexos2-ul, eu am mers cca 30.000 km, în 3 schimburi, în condiții excelente, economic și silențios. Era încă maro rezonabil, lăsa peliculă la frecarea între degete și nu avea ”suspensii coloidale”. Încă oscilez între cele 2 uleiuri fiindcă deși pare mai rezonabil PENNASOL-ul, nu am prea auzit de el, și mi-e să nu fie defapt PREANASOL. Pe de altă parte, dacă se tot face atâta tapaj despre ulei, de ce nu vorbește nimeni și despre filtrele de ulei, ca alea obișnuite nu cred că filtrează chiar atât de eficient bavurile din motor. Are cineva vreo sugestie de lichid de frână (alta decât dot4 (.net ))) și dacă trebuie să fiu în particular mai altent când meseriașul face anumite chestii. (reglaje, verificări, etc) Mulțumex
  16. si la mine daca misc 30 grade stanga/dreapta rapid se aude o troncanitura destl de discreta, ca si cum ar fi un joc acolo. Ma gandesc ca e ceva care trebuie strans acolo, sper sa nu fie ceva mai grav.
  17. are cineva cunostinta de produsele astea? http://power-tuning...n_a_/38657.html stie careva daca sunt ok, daca principiile de functionare sunt reale, si maiales daca nu cumva sunt escrocherii, de genul unor rezistente simple in cutie, care cica-s tuningboxuri dedicate, etc samd, sau daca generatorul ala de impulsuri e chiar ceva istet, si de ce nu il inlgud producatorii in bobinele de inductie etc samd. va multumesc anticipat
  18. Am glumat! Știu să citesc destul de bine, crede-mă! Ție ți-au mers gume de cu talon de 65 la alea pe 15? Mie mi se pare că mi-ar roade din aripa interioară la ceva ondulări pe șosea, la suspensiile de pe sedan. Suspensiile ar putea fi ceva mai sportive pe hatch, mai ales că tu ai wtcc. hm?
  19. @Dorian: Mare lucru nu se întâmplă, doar că simți gropile ceva mai ...”intim”. Un talon de 60 ar fi recomandat din mai multe puncte de vedere, printre care și că-s mai ieftine, sau că-ți conservă mai bine rinichii, flanșele și amortizoarele. Partea maro e că nu-s trecute în talon. Deși dacă ar merge de ”65 pe sedan, mi-aș pune și eu tot de 65, ca dacienii logănari, că eu conduc molcom și nu fac manevre hazardante. Dar e bine să știi că pentru un condus agresiv se pretează anvelope mai late , cu diametru mai mare și cu talon mai mic. Oricum, pentru drumurile din .ro ai nevoie de șenile, nu anvelope.
  20. 2 chestii: 1. până să ajung la un tester, am și eu o întrebare, pe care trebuia să mi-o fi pus mai demult. Mi se cam descarcă bateria, deși are numai 1 an. Nu prea stă încărcată, fiindcă cu cât e pauza mai mare între porniri, cu atât bateria e mai descărcată și pornirea mai anevoioasă. 1'. Am un DVD player cu gps, din ăla de prost gust, pe care l-am scos din circuit, fiindcă bănuiam că dacă tot blincăne ledul gps-ului extern pe care îl are, precis ăla consumă. degeaba, tot așa pornește motorul dimineața și tot la fel se descarcă bateria. 1”. Mi se cam ard becurile, indiferent de rasa lor, Osrame sau Philipsuri, jianglong sau țomping. Asta înseamnă că am vreun scurt pe altundeva? Ceva sugestii, a mai întâlnit cineva ceva asemănător? și 2: Ce-i cu porcăria asta, cine a hăcuit forumul și a scris DACIA !!! club în loc de gmclub???
  21. Aveam placutele pe fata cam subtirele, 3 mm peste partea metalica a plăcuței . Frânele au fost verificat ela revizie, sunt ok, dar elasticitatea lor ma nedumirește. Pe de altă, lichidul de frână (și ambreiaj) a fost schimbat la 45.k km, deci prea apos nu e... Am mai pedalat și alte chevrolete, atât aveo cât și lacetti și nu erau chiar așa. Vă mulțumesc tuturor pentru promptitudine.
  22. Am schimbat și garnitura de la capacul culbutorilor. Garnitura veche, tot de cauciuc nu era musai uzata, dar cred ca se obosise cauciucul, ca are obiceiul sa iși piardă elasticitatea și alte proprietăți. Motorul arată foarte bine în zona axelor cu came și totul arăta excelent. M-am mai uitat și la alte motoare desfăcute și au tot garnituri de cauciuc, chiar și la cele diesel, sau cu 8 valve. Dacă aș avea sedevistica necesară, aș putea să schimb și eu o garnitură de culbutori, e simplu Garnitura de lacetti costă între 35 și 50 de lei, iar manopera e 50 de lei, dacă ești milostiv.
  23. foarte tare toata operatiunea! Bravo
  24. suicidal you! cred și eu ca scoți consum de cayenne dacă ai așa talpă grea! Bine, eu cu 1.4 nici dacă aș vrea n-aș putea, eventual dacă i-aș împrumuta Ibiza neveste-mi, care are tot motor de 1.4, dar 102 CP. mai știu eu câteva personaje din „colectiv” care au obținut 17 minute/dus, iar unu cu un sportline 6 zicea ceva de 13 minute. Dacă tot ți-ai schimbat bujiile, ce ai pus în locul NGK-urilor. Ai ceva condens la capacul de la culbutori, pe lângă garnitură? Io tocmai trebuie să-mi schimb garnitura săptămâna asta. BTW, consumurile mele la condus regulamentar sunt 10% oraș, 6.5 exterior și 7.2 autostradă. Cred că la fel ai scoate și tu dacă i-ai da măcar a 3-a la 60 kmh.
 

×
×
  • Create New...