Jump to content
 

Viktor

Membru
 • Content Count

  4053
 • Joined

 • Days Won

  143

Everything posted by Viktor

 1. Pina la petarde si alte fumigene, casca ochii pina sa te trezesti cu o scatoalca de ursoaica ca-i violezi teritoriu'. Un ciine ar fi ideal ce simte salbaticimea da' nu potaie din aia ce ajunge inaintea ta acasa. Da' chiar, ce-ai face daca ai da nas in nas cu dihania si se incrunta asa la tine ? In afara de faptul ca ai incarunti pina in virfu' degetelor de la picioare ...
 2. Sa-ti faci o poza de pe afet (ca banui c-o sa-ti cam tremure mina) dupa ce dai nas in nas cu ursoaica si sa ne-o arati si noua.
 3. Pistonasele unui cilindru receptor bun, fiabil, datorita mini-presiunii formate in sistem plus arcul de tensionare dintre cele doua, au tendinta de a iesi din cilindru in standby, adica cind nu e sustinut de presiunea arcului de revenire a port-ferodourilor ori cind acestia sint indepartati. In cazul de fata, in primul video constat faptul ca, la actionarea pirghiei frinei de mina saborii se indeparteaza in schimb, pistonasele ramin in cilindru, cel din dreapta ceva mai accentuat de aceia am si spus ca e semi-gripat (impuritati, rugina ...). Faptul ca nu pierde presiune si nu curg e OK, da' se poate mai bine de atit, ar trebui sa fie mult mai fiabili drept urmare frina de serviciu sa raspunda mult mai promt la actionarea acesteia. Drept bonus, cilindrii de noi trebuiesc dezansamblati si gresati cu lichid de frina, atit pistonasele cit si pistonasele in sine pe toata suprafata lor. In cel mai rau caz, indepartate garniturile anti-praf si introdus cu o seringa una-doua, maxim trei picaturi lichid de frina pentru a gresa si preveni cuibareala ruginei datorita condensului in sezonul rece de regula. Cit despre orificiul minune in platou ... nu poate fi efectuat din exterior, una la mina ca nu permite spatiul, plus ca nu prea pot fi date cote exacte unde sa cada, fix pe centrul piulitei regulatorului. O alta varianta ce se practica, e taiarea prin spate a "cuielor", sigurantelor ce tin saborii pe platou, astfel se cistiga o oarecare dezamorsare a intregului insa pentru asta trebuiesc "cuie" noi.
 4. Geo adevar graira mentionind faptul ca ambii cilindrii receptori trebuiesc schimbati. In plus, la bicicleta se admite interventia asupra sistemului de frinare pe o singura roata in schimb la turisme (si nu doar) categoric NU ! Din start se ia in calcul intreaga punte, ambele angrenaje pentru a elimina, ori cel putin limita/minimaliza dezechilibrul frinarii intre cele doua roti, fara a intra in necunoscute gen : diferente de presiune atmosferica in cele doua anvelope, nuanta terenului pe care frineaza, centrul de greutate a vehicului in functie de incarcatura ... (moooama da' adinc si stiintific am intrat in teoria chibritului ... ). Booon. Daca bagi un ochi aici, in prima poza, la baza cilindrului in partea stinga pe platou se regaseste un orificiu (made by Viktor fix in dreptul piulitei regulatorului) de ~4mm din cite retin prin care, cu ajutorul unei surubelnite mici si plate poate fi detensionat intinzatorul (nu inainte de a pozitiona unul din orificiile prezoanelor in dreptul lamelei siguranta regulator, iar cu un cirlig din sirma se extrage lamela de pe regulator pentru a nu opune rezistenta detensionarii) pentru a evita deteriorarea componentelor la interior prin extragerea in forta a tamburului. Asta fiind un fragment din ciclu' meserie te halesc ! Revenind la gresare, atit pentru fiabilitatea componentelor cit si pentru evitarea uzurilor premature, se greseaza, mini-greseaza tot ceia ce impune frictiune, tot ce intra in contact cu port-ferodoul, pina si arcurile ce intra in contact cu acesta ori regulatorul, inclusiv pirghia angrenaj frina de mina. "Alta intrebare" zise unu la televizor ...
 5. Trecind peste necesitatea curatarii si gresarii componentelor, dezechilibrul major intre cele doua pirghii de actionare a frinei in stationare (frina de mina) se datoreaza auto-regulatorului blocat. De aici si cursa lunga a manetei de actionare plus limitarea reglajului interior. Doi la mina, cilindrul receptor pe partea stinga (primul video) e semi-gripat, pistoanele nu functioneaza in parametrii normali, nu ca celalalt ar fi mai breaz da' asta-i nasolescu figurant. Orce reglaje pe platourile de frina, se efectueaza cu mateta frinei de mina dezamorsata, adica, maneta jos si reglagul interior (in apropierea manetei) pe zero.
 6. Viktor

  Covid 19

  No, sintem fruntasi la infectari cu nevazutu', bag seama. De-ar durea prostia ... cita vaicareala - cita vaicareala ...
 7. Eventual un hollader simplu (nu pentru conducte de frina) M8 cu inaltimea filetului de 1.5 din cite se vede, indepartata saiba ce se vede si tras bine pe capatul de surub ramas, dupa care contrat la interior cu un alt surub caruia i se reteaza capul gexagon pentru a facilita conexiunea conductorului. Da' nu cred ca se complica Dj'u cu maruntisuri d'astea ...
 8. Chiar vroiam sa intreb ce sanse de a ramine intact un motor de matiz dupa ruperea curelei de distributie. Bag seama ca niciuna si se lasa cu demontare chiuloasa si reconditionarea acesteia caz in care nu sint sesizate si alte cauze.
 9. De iti permite timpul si ai chef de studiu in ideia recuperarii solenoidului cu borna (surubul) rupta ar fi interesant. Ma gindesc la indepartarea, decuparea plasticului de pe borna aprox 10 mm ori cit e necesar pentru a asigura spatiu conductorului plus piulita. O mai fi filet ori nu, ar putea fi taiat filet ...
 10. Dupa o mini reconditionare, din nou "functioneste" (exprimare in limba dancileasca).
 11. Batrinul meu electromotor (delco remy made in corea) incepu a da semne de oboseala sub simptoma invirte da' pinionul nu sare pe volanta (solenoid'u face fente) decit atunci cind vrea bendix'u lui, cam odata din cinci incercari (sau mai multe, ma rog) si asta din cind in cind. L-am demontat pentru a-i aplica o corectie ce include o curatare, gresare, verificarea carbunilor ce spre surprinderea mea sint inca valabili si-or mai merge mult si bine. Pina una alta am montat un alt electromotor aproape nou in conditii exceptionale fata de care am mici nedumeriri legat de faptul ca nu se regasesc detalii stantate pe "coaja" acestuia cu exceptia unui atipild cu initiale MQ si cod de referinta a piesei 96952005. De va e cunoscut si aveti ceva detela referitor brandului ... Merge, nu-i problema, doar ca imi pare un pic cam lenes comparativ cu delco remy ce e ceva mai vinjos motiv caruia tind a crede ca asta e de doar 0.8 KW iar original'u de 1.2KW (probabil, sau undeva intre da' oricum mai vinjos), un detalui foarte important din punctul meu de vedere.Cine a avut de-aface cu MQ si ce puteti spune de brandu' in cauza ?
 12. Da, se intimpla in Romania. "Presa" de cuvint urit cu patronat si slugarnici pe masura ! Cita infectie in televiziunile de casa, cite tone de muci zace in coloanele vertebrale a propagandistilor FAKE NEWS !!! Mai rau de atit (ca aici ii buba) cita minte trebuie sa ai sa crezi ca tot ce zboara se haleste !
 13. Hi, englishman ! Fiu ratacit ... ! Flacara de veghe din dragoste de woo forum ne pilpiie in vene, bag seama ...
 14. Viktor

  Youtube

  "Masina mea". Fain ! Cartuliile alea foarte interesante, cu scheme cu toate cele. Toate tragaciurile ar trebui sa detina asa ceva.
 15. Io tot n-am prins ideia. Din doua tii sa faci trei semi-automate ? Ori care-i vraja ...
 16. Mergi la o spalatorie si in timp ce baietii dau cu jetu', tu verifici la interior. Daca tii a localiza cauza suta -n mie altfel ramine la "s-ar putea".
 17. Sa inteleg ca le ai cu engleza ?
 18. Te nem tudsz magyarul vagy mert nem beszélsz semmit ?
 19. Daca te grabesti s-o imbatrinesti, scoti cablul kilometrajului din cutie ce il cuplezi la o bormasina si ii dai in raspar pret de citeva minunte pina o botezi babuta, pe o noua cifra rotunta. Simplu, nu ? Ce atita uzura de rulmenti, caucioace si toate cele ...
 20. "Agrafa" in conectorul swithch-ului s-apoi graieste de switchul ii problematic ori ba. Foarte simplu.
 21. In aceasta ecuatie da, poate fi luat in calcul un plus consum. Altfel, banui ca in jur de 6% haleste.
 22. Cam mare consumul pentru un benzinar de 1.2
 23. Ioti bre si unu bej, breee ... Care ziceati ca l-o vindut, ha ?
 24. Schwarzkopf, consumu' reista ! Un ~ 6.5 / sutica traseu mixt pina in 110/h , pe alocori mosolita (vreo 10km) datorita saharei cu hopuri - hopurele, gropi si gaurele. Inca nu ne putem plinge de consum ...
 25. In cazul meu, am constatat mici oscilatii ale turometrului la prima cheie cu IAC-ul geaman ce inclin a crede ca nu lucra tocmai in parametrii. Chiar foarte mici oscilatiile, dar au existat. Odata inlocuit IAC-ul, a revenit la normal fara de vreun +/- atit la relanti cit si in sarcina.
 

×
×
 • Create New...