Jump to content

Viktor

Membru
  • Content Count

    4633
  • Joined

  • Days Won

    196

Everything posted by Viktor

  1. Viktor

    Parbriz "ciupit"

    Am mai schimbat parbrize singur singurel, Geo. Intr-adevar asa este, ei is mai abili, mai cu experienta, scule necesare ... e mai comod, sigur. Da' acuma sincer, daca eu inclin catre calitate a produsului chiar de costa mai mult, de ce cauti a ma convinge ca intre A si B nu e diferenta ? Eu unu nu cred in sloganul "toti sintem la fel". Oi fi capiat eu ... insa mi greu a crede ca toate is la fel. Tare faza cu batutul vintului in cabina ...aia mi-a placut ! 😁 Am facut birocratie pret de ~ 10 ani si intotdeauna cu cartile pe masa in fata clientului. - varianta a - varianta b - varianta c Astea-s posibilitatile, astai-i calitate produselor, astea-s preturile. TU decizi iar eu iti respect decizia !
  2. Viktor

    Parbriz "ciupit"

    Da. Perforare efectuata si zice omu ca n-are rost a investi intr-unul scump precum cel de fabrica ca nu prea e diferenta de calitate, imi recomanda pe cel mai ieftin. Oare chiar sa nu mai existe nici o diferenta intre A si B ? Ma mai gindesc, incin a o lua pe mineca in a-mi procura ceia ce vreau si mi-l schimb singur ! Nu mi-s la prima "abatere" in a schimba parbrize.
  3. Viktor

    Parbriz "ciupit"

    Intr-adevar, e si trebue schimbat parbrizul cu unul nou asta fara discutie. De nu-i acord sansa perforarii crapatura se extinde sigur, deja ii cu aprox. +1cm mai lunga, ca i-am dat semn si l-am tinut sub observatie. O lungesc nitel cu schimbatul ca nu-mi sta in fire a lua decizii in pripa ca graba strica treaba, cel putin din punctul meu de vedere. Nu mi-s deloc la zi in ce priveste raportul pret / calitate si tin a ma documenta in aceasta directie ca de la butic la butic is diferente de preturi de-ti sta mintea-n loc ! Plus ca trebuie programare facuta unde si cind ... De moment pregatesc terenul apoi trecem la fapte. Ca tot veni vorba de rabdare. Luni de zile am rasfoit si am alergat dupa o masina in toate mintile ! Am vazut atitea rable obosite di valeiii ... si niste preturi de-ti venea sa-i intrebi : sigur de/doar de masina asta e vorba ori mai ai vreo una la pachet ? Se mai lauda cite unu ce poate tragaciu in cauza "frate (v-ati prins, indian) pai asta cu 5 muncitori si tixita cu scule nu exista coclaur sa nu-l urce !" Mda, macar esti sincer, tontule ! 😆 In fine, intr-o dupa-amiaza pe la 6 asa intru la botoane si din prma incercare dau de tinerica (la 19 ani a ei ...) stind rezemata asa sucara in roata de rezerva printre alte veterane e epoca. Ah, te-am halit tabloaso ! A me esti mancati-as ! Deci, anuntul fu pus in aceiasi dupa-amiaza in jur de ora 3, la 6 o vinasem, a doua zi la 8 deschidea incinta in care stationa iar eu la 7 eram prezent la poarta ! 😊 Dupa ce ne-am salutat (cu tipul ce deschise poarta) am intrat in incinta cu traiectorie tabloasa si aratind cu mina catre, am grait : pe asta o vreau ! In mare m-am uitat pe ici colo cit de virgina e si cam atit, la intocmit acte. Apropo, nu ma intereseaza virsta unei masini, ci starea ei ! Dupa toate astea, trece un amic pe la mine si zice : da, a meritat saatepti atit da' nu pricep neam de undeatita rabdare nene ... ? Ma bajeatule zic, ia aminte aici la mosu : dupa tren, masini si fomei sa nu alergi niciotata ! Lasa-le, duca-se, te asigur ca vin altele ! Ce-i al tau ii pus de-oparte ! 😉
  4. Viktor

    Parbriz "ciupit"

    Sigur ca da, Corneda. Cu siguranta a fost schimbat parbrizul. Nu cunosc cauza insa inclin a crede ca a fost schimbat din acelasi motiv, crapat ori ceva de genu ca nu sint indicii ca tragaciul sa fi fost implicat in vreun accident, elementele de caroserie is intacte, nici urma de reparatii. In final (inca de ieri seara) prin intermediul unui amic am facut rost de nr de tel. a unui tip ce lucra in domeniu (inlocuit parbrize) ce ar fi venit deja de astazi de eram acasa sa-mi perforeze parbrizul pentru a impiedica extinderea crapaturii si a subliniat ca n-o face pentru bani ci pur si simplu tine a intinde o mina de ajutor atita tot. Nu am astfel de asteptari ca cineva sa-mi perforeze parbrizul moaca doar am mentionat acest aspect in ideia de a sublinia faptul ca mai exista si oameni normali ! La fel as proceda si eu, mi-as arunca osamintele in trasura si as merge si as doctori cu mare drag o problema similara si nu dioar. Ca e vorba de 5 min, ca o ora ... mare scofala ... n-o sa crap de-atita lucru ... Is curios ce oferta are, ce recomanda ca si parbriz nou. Individul la care am apelat in prima faza nici macar sa-l perforeze n-o vrut, o tinea pe a lui ca nu se merita si gata. Mai sa fie ... nici n-am amintit ce scor a bagat daca ar fi sa-l repare, din start 75.000 Ft fara osteneala de a fi vazut macar despre ce-i vorba. In fine, fatalau iesit din mamica lui cu picioarele inaite ! Fereasca ! 😉
  5. Viktor

    Parbriz "ciupit"

    Sub nici o forma nu inclin a fenta ITP-ul indiferent de cauza, asta ar insemna sa imi fur singur caciula. Nicicind n-am agreat ideia "sa treaca" cum-necum, ci sa treaca pe bune ! De regula caleasca mea primeste un pre-ITP si anume : in prima faza cu vreo doua-trei saptamini inainte primeste o verificare la singe in regie proprie, apoi o duc la ei in service unde face ITP-ul unde o trece prin filtru identic ITP-ului unde se constata cu da ori ba de sint neregulci ce mie sa-mi fi scapat in urma verificarilor, iar in caz ca da, caz in care au constatat o neregula (spre ex. dezechilibru intre roti a frinei de mina) am suficient timp in a remedia problema pina in ziua cea mare cind sa intre in ring (la ITP) pe bune. Vreau sa o stiu la zi cu toate cele ca la orice ora din zi ori noapte sa-i dau cheie si sa zburde fara a stringe din buci c-o sa ma depaseasca vreo roata ! Revenind la oile nostre, parbrizul cu siguranta o sa fie schimbat insa de moment pina ce pregatesc terenul tind a remedia cit de cit problema pentru a nu se extinde crapatura aia ce sa ma sileasca a trage caleasca la gard. Caut un lipici de calitate ce sa tina de moment sa ma pot misca de ici colo pina una alta, pina studiez terenul la capitolul parbrize, pina ce primesc o programare in ideia schimbarii ... Despre asta-i vorba cu lipiciul in ce ma priveste. Descopar lucruri interesante. geamurile (toate) si luneta is SAINT-GOBAIN iar parbrizul FUYAO. Acuma, care o fi mai de soi ... Probabil cind voi creste voi intelege.
  6. Viktor

    Parbriz "ciupit"

    Multam, Salex ! Fisura are undeva la 45 cm. Caleasca o am de mai bine de 3 ani iar la achizitie am luat la cunostinta de o fisura in parbriz (specificat in anuntul de vinzare ca avind acest defect) de ~ 15 cm insa reparata de fostul proprietar. Aproape neobservabila fisura trebuia sa te uiti atent si asa in prima faza se vedeau cele doua puncte unde a fost efectuata perforarea petru a impiedica extinderea fisurii. Ieri a facut figura, nici macar in mers sa zic ca de la ceva trepidatii serioase de pe ulitele patriei, ci instationare, fu parcata si hop surpriza din senin asa ... Oricum, faptul ca a tinut cel putin 3 ani ii de apreciat ! Ma asteptam ca odata sa-i vina timpul, sa crape. De moment caut o solutie temporara, un lipic bun (extrem de bun daca se poate) sa o dreg in regie proprie pina ce se face lumina in procurarea unui parbriz nou ca il las la mila meseriasilor sa-l monteze. Procurarea unui parbriz n-ar fi o piedica avind in vedere ca se gasesc, ci meseriasi pasionati si cu chef de munca pare a fi o raritate. Astazi am luat deja legatura cu unul ce e full reclama pe net, da' se pare ca nu se complica cu hirburi din astea de Ford, daca ar fi fost vorba de vreun Ferrari, Lamborghini, etc acolo da, se merita reparatia ... zise individu'. Mai sa fie ... Filerii mei put sau care-i treaba ? 😉 Ma rog, ce-am gasit interesant in toata povestea e ca insu' asta cu din astea isi face reclama pe la coltul strazii si intr-adevar, fisuri similare cu cea din parbrizul meu, ma chiar mai lungi le-ar rezolvat, si parbrize mari de autobuze cu fisuri serioase ... Nu contest profesionalismul individului, insa daca e ceva ce sa ma scoata din sarite asta e inginfarea, gen "dute ba cu hirbu' tai d'aicea baaa ..." 😄 Motiv caruia am decis a o lua pe mineca si a o rezolva in regie proprie ! Asta dupa ce primeste o perforare la capatul fisurii.
  7. Viktor

    Parbriz "ciupit"

    A folosit careva vreo licoare pentru fisura in parbriz ce sa si tina o vreme, temporar macar ?
  8. In cazul asta ii rog (sabotii) si cu zeama de flex ! Altfel da, is in stare ... reconstructie mai pe genunchi asa ... Chiar nu m-ar deranja ca-s reconditionati intr-un atelir undeva ori de indieni sau alta specie, daca ar face treaba de calitate ca doar se poate o vopsea cum trebuie, un ferodou aliniat, dara sa ... muma lor de natingi cu treaba de mintuiala. Am fost in trecut intr-un atelier specializat unde puneau ferodou pe saboti, personal i-am dus sa-i faca frumosi si mi-a placut lucrarea, ferodou la alegere, luat in calcul uzura tamburului pentru a compensa cu grosinea ferodoului, pasuirea ferodoului cu tamburul ... tare mi ca nimeni nu mai ia in calcul acest aspect de verificare a pasuirii si ajustare de e necesar pentru a obtine din start frine OK. Chiar nu mai stiu unde ii atelierul in cauza, de o mai exista ca e treaba veche de ani de zile. Ca urit imi e treaba de nimic facuta oameni de nimic !
  9. Mda. Ca sa inchei subiecul facaturilor ATE. In final nu am returnat sabotii pentru simplu fapt ca nu vreau sa fie repasati vreo unui service avind la baza motoul "merge si asa" ori sa fie revinduti cuiva mai putin ori deloc in cunostinta de cauza in ale mecanicii. Asa ca ... de data asta zic, fie si un lup mincat de-o oaie (!) asumindu-mi in cele din urma o investitie aiurea. Asadar, apelind la vechiul meu amic ce raspunde la numele baros, am schimbat nitel modelul facaturilor in ideia de a ma asigura c-o sa mearga la cuptior (la topire) si nici din greseala pe masina vreo unui nevinovat ! Ei, acum m-am mai linistit nitel ! Acum sa puna ferodou nou pe ei daca-i tine ! 😅
  10. Test compresie urmat de test pierderi, daca avem suspiciuni in aceasta directie. Ori, de ce nu, una din bujii o iesit la pensie intre timp.
  11. Mda. Cu muuult mai ieftin si calitate superioara din punct de vedere estetic.Eu unu am tras linie la capitolul ATE ! Mi-s convins ca intr-un service calicaturile astea de saboti (ATE) ii montau fara nici o jena. Eu unu n-as putea baga cornu-n perna dupa o asa mirsavie, mai bine nu-i montez ca as avea mustrari de constiinta pina la adinci batrinete !
  12. Dupa mirsavia traita cu aceasta calicatura, eu unu am pus punct produselor ATE ! Ce dulai au fost si ce javre au ajuns ! Cam asa stau lucrurile, seamana leit cu ce am primit eu pe comanda. Trimit mizeria de saboti inapoi swa si-i bage in cor !
  13. Viktor

    CATERINCA

    Nu, nu e caterica ci DE (!) caterinca ! Spune-ti si voi astea-s o facatura in atelierul lui Dorel ori pur si simplu ATE s-o timpit ! Cica made in germany si calitatea originala ... Pe dracu ! Eu o asa calicatura n-am mai intinlit nici la chinezarii ! Ferodou montat haisa, vopsea de tot rahatu si inflorita deja unde pun pariu ca dedesupt, sub vopsea e rugina !
  14. In cazul asta da, pe aluminium as merge si eu iar ala 1mm nu se baga de seama. Conexiune fier - aluminium oricum ar fi mai dificila de realizat, s-ar complica treaba si nici estetic n-ar da prea bine.
  15. Din ce material ii portbagajul ?
  16. Ops, poza in oglinda ?
  17. Viktor

    aveo 1.4 2012

    E firesc a deschide termostatul la 105° daca e montat un astfel de termostat. Iote cite soiuri de termostate pentru aveo, bogata gama.
  18. Da, foarte valabile ! Mai ales in cazuri in care trebiue luata in calcul perioada de forfecare cum ar fi in cazul desurubarii bujiilor, in special celor incandescente scazind sansele de a le rupe. Iti vine sa fugi in padure cind vezi cite unu cum minuieste o cheie dinamometrica, dupa ce ca nu esti in stare a face o setare corecta ... o mai folosesti si ca inlocuitor de ciocan, o arunci din mina, o tii in ploaie ... Fereasca ! Da' stii "tu" oare ca aceasta e o scula de precizie si calibrata iar de iti bati joc de ea iti bati joc de tine ? Intreb si io ... Ma rog ...
  19. Phoai ... ce praf s-o asternut p-aici !
  20. De data asta n-am stiut-o dar am nimerit-o ! Pentru a deslusi misterul am luat de baza 3 surse din care una fiind mandea, adica io. La demontarea piulitei am sesizat o usoara deconectare ceia ce vrea sa insemne ca s-a folosit un cuplu de stringere scazut, in jur de 100 Nm (de e sa compar, la mina, cu desfacerea prezonului unei roti strins la 120 Nm). Un alt mecanicos a spus din start 110 Nm, iar un altul de-asemeni mecanicos a grait 100 Nm +60° ce vrea sa insemne ~110 Nm. Ca info doar ... pentru cei interesati a se lua la trinta cu mertane seria 169.
  21. Da, intr-adevar, ce graieste producatorul aia trebuie luat de bne insa greu accesibile, secretizate as spune valori de stringere, caz in care nu cumperi intreaga baza de date. Se merita, sigur, caz in care esti un service si nu un Dorel de pe ulita cheia franceza. Ce-am gasit pe net cu trimitere la modelul mai sus amintit ii destul de bulversant, unii spun ca piulita planetarei in cauza se stringe cu 90 Nm +60° ; altii ca 110 Nm ; altii vin cu 170 Nm ; un altul zice 180 ... cite bordeie atitea obiceie se pare. Un site interesant de piese (spre ex. rulment roata) specifica si valoarea de stringere in Nm, din pacate modelul in cauza nu e afisat. Avind in vedere ca noi defapt rulmentul il stringem, cei de la SKF au si ei variantele lor pe ceia ce produc SKF 1 ; SKF 2 . Am piticul meu de a avea piulite (suruburi, in cazul planetarelor cu surub) strise ca la carte mai ales in puncte cheie. Daca ii insuficient strins is sanse a se slabi si iti buleste rulmentul, de ii prea strins iar nu-i bine, si in cazul asta iti buleste rulmentul inainte de vreme. Dupa cum n-am vreun interes a lasa cheia dinamometrica sa rugineasca ... Apropo site-ul interesant. dupa ce se introduce datele necesare (rulment roata fata spre ex.) se ca click (in stinga sus) pe "Torque Specifications > Okay > la specificatii.
  22. Detine careva un catalog/tabel referitor la cupluri de stringere (in Nm) pentru piulite/suruburi cap planetara alor diverse marci ? Mercedes seria a w169 spre ex.
  23. Viktor

    CATERINCA

    Da, se poate inalta din arcuri si rigidiza suspensia cu costuri minime ...
  24. In unele cazuri isi ia semnal de pe volanta, vezi in zona cutiei de viteze ori pe spatele motorului undeva la baza blocului.
 

×
×
  • Create New...