Jump to content
 

Viktor

Membru
 • Content Count

  4018
 • Joined

 • Days Won

  140

Everything posted by Viktor

 1. Viktor

  Cele 2 Bmw-Uri

  Exclud ca tu sa fi imbatrinit (forever young) astfel te-ai fi plins ca-i prea selentioasa si ti-ai dori una mai mare, mai puternica, mai galagioasa sa o auzi si tu din cabina.
 2. Viktor

  Covid 19

  E intr-adevar necesara imbulzeala asta la mare - la soare. Cind s-o ascute coasa si se intra in brazda, iar ne dam loviti in aripa si o tinem in "vaaaaiiii" in ce lume de cuvint urit traim, vaaaiii ticalosii ca ne tin inchsi in case, vaaaiiii ... vai, vai, vaaaiii ... Cind si-o face omu cu mina lui ... lucru manual se numeste !
 3. Viktor

  Covid 19

  Iarasi se ingroasa treaba.
 4. "Ei, lasa mama, lasa, fie acolo sa nu trebuiasca ..."
 5. Intr-adevar, asta in cazul in care nu fac o asociere cu gindul care : adesea devine cuvint, cuvintul fapta, iar fapta obicei. In alta ordine de idei, mi sa nu ma obijnuiesc astfel, ca pozitivu' trebuie indepartat.
 6. De regula, negativul se indeparteaza de pe terminal (ar zice unu).
 7. Viktor

  Stirile De La Noi

  Catalizatoru'.
 8. Viktor

  Cele 2 Bmw-Uri

  Banui ca Scufita ii trasa pe iarba pentru sedinta foto doar. Parcatul pe iarba, un aspect ce trebuie luat in seama ca daca e de durata, ataca cazanele pe burta, praguri, etc.
 9. Viktor

  Naluca

  Intr-adevar, asa este. Cind te apuci si desfaci una alta constati si poti trage linie ca si daune.
 10. Viktor

  Naluca

  Fie-ti gura aurita de data asta, Dj'ule ! De parca ai fi baut apa din clopot, nu alta ...
 11. Viktor

  aveo 1.4 2012

  Voi, mai si alergati rablele astea ori stati toata ziua cu stecheru'n priza citind bazagonii. Merge troasca ? La revedere ... de restu' nu-i decit pingpong, risipa de timp si nervi aiurea. Ce face technologia din om, nene ...
 12. Viktor

  Naluca

  Totu-i bine cind se termina cu bine ! De restul ... fiare, se indreapta, se inlocuiesc ... Ma incerca rau de tot o nedumerire : naluca fu tare ori bamvau' moale ?
 13. Viktor

  Youtube

  Purul adevar ! Si te trezesti cu "genii", adica prosti, la cirma unei tari !
 14. Interesanta mama natura, nu-i asa ?
 15. Viktor

  Ghidusii Homemade

  Noroc cu un radiator cazut de pe o caleasca surioara piesa pe care sa-mi pun in practica piticu'. Am rezolvat-o si cu garnitura, am sacrificat si jupuit o pereche de fise bujii vechi, semi-taiate pe lung pentru a scoate protectia exterioara se silicon pinzat si cu nitel siloplast montate pe colector, game over, sigileaza destul de bine. Urmatorul pas transplantul, instalatia electrica si teste. Devine din ce in ce mai palpitant !
 16. Viktor

  Covid 19

  Draga Coronavirus ! Te anunt ca te inseli, Noi ramasem tot la fel, Chiar credeai, intunecime, C-ai s-aduci pacea in lume ? Ha, ha, ha ... ce gluma buna, Si de-ai mai fi stat vreo luna, N-ai fi rezolvat nimic, N-ai cu cine, vreau sa zic ! Apropo, era sa uit ... Nu te obosi degeaba, N-ai sa schimbi in veci tu gloata, Ne complacem in prostie, jegoseni, ticalosie ... !
 17. Viktor

  Ghidusii Homemade

  Adevarul e ca am ceva retineri in ce priveste relantiul. Paletul astuia fiind cu 10 cm mai mare fata de original si ocupa aprox. 75% din suprafata radiatorului ... nu-mi ramine decit sa o iau babeste, pe teste, sa merg o perioasa cu treapa 1 doar cuplata si apoi cu a 2-a sa vad cum se comporta. De se comporta exemplar ramine, de nu ... mai vad eu ce combinatii ii aduc, oricum, colectorul ramine fie cu ventilatorul in cauza si prima treapta (de nu suporta doua) fie originalul si colector, fie un alt ventilator. Mi s-o pus pata pe chestia asta si n-o las balta. Nu am gasit nimic concret ca si date tehnice pentru noul ventilator. Am pe undeva descarcat manual service al donatoarei de unde probabil as culege ceva date, doar ca nu stiu pe unde-i. La urma toata ce-i in mina nu-i minciuna, cu alte cuvinte testul isi spune cuvintul. L.E. Apropo, nu am AC pe caleasca.
 18. Viktor

  Ghidusii Homemade

  Daca pina in prezent nu am sesizat doua trepte a ventilatorului pe troasca asta ... ma declar tont. Cu adevarat doua trepte pe "turbina" (ce o sa primeasca, supra dimensionata pentru amaritu' ala de radiator) abia acum o sa aiba, asa cum ar trebui sa fie cu alimentare direct din baterie prin cabluri sanatoase, sigurante, releu pe fiecare treapta si comenzi direct din senzor/i termocupla. Asta ar fi reteta corecta si sanatoasa a unui consumator sanatos si nu fineturi de ECM si alte "bulset'uri) ce dau dureri de cap aiurea. Au sfeclit-o tintarii si alte insecte bengoase de bintuie prin fata radiatorului ca n-o sa mai ramina infipti in radiator, ci tii scot chei pe partea cealalta, la ce flux de aer asigura "turbina" in cauza, sar fulgii de pe ei precum paiele de la combina ! Abia astept sa o montez, doar ca mai e ceva de migaiala.
 19. Uh, ca naspa-i trocariciu (zise Gica Contra).
 20. Nici mie nu mi-ar trebui crenvurs din ala pentru rezerva. Antipatice creatii pentru un automobil. Da' le-au scos pina si pe astea si le-au inlocuit cu carti de vizita si service mobile. Dai un ban da' ... stii ca nu-l mai ai. La urma toata roata de rezerva nu-i de alergat, indiferent ca e crenvurs ori normala, mai ales dupa ani tinuta la copt si rascopt. In concluzie tot una e, intrebarea e de tin a cistiga ceva plus spatiu ori ba.
 21. Viktor

  Ghidusii Homemade

  "Hai evribadi" Imi continui discutia inceputa aici. Se lucra, se lucra ... Una bucata tabla "haluminu" 2mm grosime trasata - croita - ondulata pe dimensiunile aferente pentru a acoperi intregul radiator si cositorite colturile cu baghete din aluminiu rezistente la 400°, apoi decupate orificiile necesare ventilatorului si ferestrele jaluzea. Bun. Urmeaza a confectiona urechile de prindere pe radiator insa, inainte de toate trebuie sa gasesc un mod de a proteja radiatorul de carcasa, un soi de garnitura in functie de grosimea acesteia sa pozitionez urechile de prindere sa cada la fix pe pozitie. Apoi montajul si conecsiunea electrica in care mi-ar suride o termocupla compatibila la filet insa in 3 pini pentru a rezolva comutarea intre trepte a ventilatorului. Relee, sigurante, cablaj etc si nitica indeminare ... avem. Cu semnul intrebarii ramine protectia dintre radiator si carcasa. Ma gindeam a folosi cheder (subtire) de usa ceva similar ... insa nu-i cunosc reactoa la temperaturi inalte, de o sa reziste ori ba. Idei ... ?
 22. Da, numai ca vezi tu, fara de matiz cum ai fi devenit mecanicos inrait, tinichigiu, vopsitor, probabil si injurator uneori ... Asta e un sport de cere nu te prea poti lasa nici ars cu ceara asa ca ... sa zornaie cazaneleee !
 23. Nu, nu e nici o problema ci caut lumina. De am inteles eu bine, la espero ventilatorul de pe radiator e in doua faze (ori ba ?). Intrebarea e, cum se face comutarea de pe faza 1 pe faza 2, ce determina comutarea ? Acum, sa si explic despre ce ar fi vorba : stind pe ginditor, propulsorul de idei, celula fericirii ( cred ca am spus destul ) imi fata mintea sa aduc un upgrade instalatiei de racire prin inlocuirea ventilatorului cu unul mai mare si in doua trepte, intregul radiator in scut/colector de racolare al temperaturii de pe radiator si ferestre jaluzea automate din guma. Chestie ca si rezolvata, ramine conecterea partii electrice unde, momentan mi-s in pana de idei. No ...
 24. Prin zeama de flex inteleg a se decupa cu flexul portiunea contaminata, asta in cazul in care e sub orice critica. Bun, chiar foarte bun discul din sirma pe flex ori bormasina, doar ca tine de situatie. Anii si practica m-au invatat ca, sculele/uneltele se aleg in functie de situatie si nu dupa fenta, dupa moft. Asta tineam a explica pe viu unuia in trecutul nu tocmai indepartat ca nu are ce cauta cu flex si disc din sirma pe rugina groasa de pe etrieri ce urmau a fi reconditionati ca nu face decit sa-i dea luciu ruginei si atit. Asadar, in cazul de fata interzic folosirea flexului, ii rezolvi "la mina" ori, iti stringi catrafusele si valea (!) ca ma scoti din sarite, de parca te-ai fi nascut cu flexu-n mina ...
 25. Nu stiu cum se face da' mie unu licorile aste pentru a combate rugina nu-mi inspira deloc incredere. Folosesc si eu una alta pe ici-colo, da' ... Zeama de flex, aia-i sigura. Celelalte, ii cam la ghici.
 

×
×
 • Create New...