Jump to content

MAVERICK_SS

Membru
  • Content Count

    127
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by MAVERICK_SS

  1. Buna ziua, As fi interesat si eu de o interfata pentru un Matiz Euro 4 din 2007 daca mai ai pe stoc (as prefera-o pe cea cu USB) O zi placuta.
  2. Cam la toate marcile, din cate stiu eu: Opel, Chevrolet, Dacia, Renault, Peugeot, Volkswagen, Citroen, Skoda, Ford etc. E pe site-ul Administratiei Fondului pentru Mediu (afm.ro) o lista cu toti dealerii inscrisi in program si cotele alocate.
  3. Am uitat sa scriu in postul meu de mai sus, insa am intrebat expres la dealer de intervalul de revizii si se pare ca e o greseala pe site la Dacia, intervalul REAL de revizii fiind 20.000 km sau 1 an.
  4. Am fost ieri sa fac un Test Drive cu noua motorizare, insa la Arad masinile de test cu aceasta motorizare nu sunt inca inmatriculate asa ca am ramas cu buzele umflate. Urmeaza sa fiu sunat saptamana viitoare cand va fi masina inmatriculata sa ma duc la test drive. Dar totusi nu m-am dus degeaba pana la dealer deoarece am primit cadou un tricou verde cu Sandero Stepway si un odorizant de masina iar doamna de la vanzari a fost foarte draguta si mi-a dat o gramada de cataloage cu Sandero / Sandero Stepway precum si o fisa tehnica a motorizarii 1.2 impreuna cu lista de dotari si preturi. Ce am observat dupa ce am ajuns acasa este ca motorul de 1.2 are cutia JH3 (care e si pe 1.6 MPI si 1.5 DCI de 70 CP) asa ca presupun ca totusi va avea performante dinamice ceva mai bune decat 1.4 care are cutia JH1. Urmeaza ca dupa ce fac test-drive-ul candva saptamana urmatoare sa revin cu date concrete.
  5. Am sa ma duc in weekend la Portile Deschise sa testez motorizarea, sunt curios daca voi simti vreo diferenta fata de 1.4 MPI. Singura chestie ce e destul de aiurea dupa parerea mea, este intervalul de revizii. Cei de la Dacia chiar nu se gandesc cum arata uleiul si filtrul de aer dupa 40k km?? Daca lasau intervalul de revizii la 20k km ca si la celelalte benzinare era mai OK.
  6. Acuma daca stai sa te gandesti, la nici un Peco cu renume sau nu, nu e sigur ca motorina alimentata se incadreaza in specificatii se poate sa fie "botezata" cu te mai miri ce.
  7. La Inmormantare VS Incinerare nu m-am gandit pana acuma in mod serios, dar cred ca as prefera inmormantarea. In ceea ce priveste donarea organelor, sunt 100% de acord (le-am comunicat decizia si parintilor ca sa stie ce au de facut daca Doamne Fereste patesc ceva). OFF-TOPIC (partial): Nu stie cineva, in Romania trebuie depusa vreo cerere/formular prin care sa declari oficial ca vrei sa iti donezi organele si astfel sa fii luat in evidente ca si donator de organe ??
  8. MAVERICK_SS

    Paste Fericit!

    Sarbatori Fericite tuturor !
  9. MAVERICK_SS

    Facultati

    Eu sunt anul II la Automatica si Informatica Aplicata. Inca 2 ani si termin.
  10. MAVERICK_SS

    Membri ACR

    Din pacate si eu am auzit din mai multe surse ca ACR-ul nu mai e ce a fost. Mie imi pare rau deoarece mai demult organizau o gramada de raliuri pentru incepatori, sa zic asa si multe alte evenimente auto. Daca s-ar mai organiza si acum, nu as ezita sa devin membru ACR.
  11. MAVERICK_SS

    La Multi Ani

    La multi ani, Mircea !!!
  12. Se pare ca si la Maty meu a aparut o problema cu cutia: cand e motorul rece, bag foarte greu in viteza, mai ales in 1 si 3; trebuie sa imping serios de levier pentru ca masina sa intre in viteza, iar in momentul in care bag a 3-a, levierul intra foarte greu, dar lin, la locul lui, de parca uleiul din cutie ar fi foarte,foarte vascos. In plus, de fiecare data am senzatia ca nu a intrat in viteza ca lumea, desi nu e asa. Problema dispare complet dupa ce se mai incalzeste motorul si/sau am parcurs o distanta mai mare. Am si incercat sa schimb vitezele mai tarziu, sa urc ceva mai mult in ture ca de obicei, dar fara rezultat. De unde poate veni problema? Nu am destul ulei in cutie? Sau cablurile de comanda sa fie de vina ? Urmeaza sa fac o vizita la service cat de curand, insa atelierul fiind destul de departe de casa, parca vad ca pana acolo isi revine.
  13. Revin cu un mic update: Maty se apropie cu pasi repezi de revizia de 30.000 de km (acuma are 27.500 km). Probleme majore nu au aparut. Dintre problemele minore pot sa enumar bateria care am impresia ca isi da incet-incet duhul si cutia de viteze. Am observat ca in momentul in care motorul e rece, indexarea vitezelor 1 si 3 se face foarte greu, de parca tot uleiul din cutie ar fi foarte vascos, trebuie depus un efort serios ca sa selectez viteza 1 sau 3, in plus se simte ca si cum nu ar intra cum trebuie in viteza, desi acest lucru se intampla. La celelalte viteze 2-4-5 nu am nicio problema. Problema dispare odata cu incalzirea motorului. Din ce cauza patesc asa ? Intreb, deoarece service-ul la care fac mentenanta e destul de departe de casa si pana ajung acolo problema dispare. Sa fie cablurile timoneriei de vina? Sau e ceva mai serios ? Stima.
  14. Mie imi place cum arata masina, mai ales pe negru. Prefer un design clasic, chiar daca e o intoarcere in timp, decat un design mai avangardist, mai ciudat... Ar fi de vazut daca va aparea in Romania.
  15. Mie mi-a adus Mosu' o broasca testoasa de plush enorma (testoasele sunt favoritele mele, am o gramada de plush plus 4 vii ). Speram la o masina noua care sa fie doar a mea, dar nu a fost sa fie... Poate la anu' . Pana atunci sunt pieton in marea majoritate a timpului .
  16. Am reusit astazi sa finalizez mica operatiune de schimbare a buretelui de sub mocheta. Nu am mai demontat toata mocheta ci doar partea din dreapta fata. Buretele se dezlipeste destul de usor, insa am observat ca nu este o singura bucata de aproximativ 35/40 cm cum am vazut eu initial ci o bucata mult mai mare care se continua si spre sofer. Aceasta observatie ulterioara m-a "costat" cam 20 de minute de munca in plus deoarece a trebuit sa decupez doar partea care trebuia schimbata. Ca norocul, buretele nu a inceput sa mucegaiasca (sau cel putin nu avea niciun semn vizibil) insa mirosea foarte neplacut. Bucata ce am decupat-o am inlocuit-o cu o bucata similara de burete insa nu asa de absorbant ca originalul, iar pentru a obtine o grosime asemanatoare a trebuit sa lipesc mai multe straturi intre ele. Pentru lipire si fixare de mocheta am folosit silicon sanitar (o fasie de 10-15 cm lungime pe fiecare latura a buretelui) iar mocheta am curatat-o cu BioCarpet si am uscat-o cu uscatorul inainte sa lipesc bucata noua de burete. Din pacate, operatiunea nu a iesit perfect deoarece au aparut mici valuri in locul unde a fost buretele original, insa aceste valuri sunt vizibile doar la o privire mai atenta. Oricum, din testele initiale reiese ca mirosul a disparut, urmeaza sa fiu sigur maine dimineata. Rezultatul final in ceea ce priveste montatul/demontatul este multumitor tinand cont ca fac acest lucru pentru prima data si nu am fost ajutat de nimeni. Pe langa schimbatul buretelui am strans toate suruburile de pe usi, bord, faruri, stopuri. Am constatat ca marea majoritate a suruburilor trebuiau stranse deoarece erau un pic slabite (am strans fiecare cu surub cu aproximativ 1/2 - 1 tura). Urmeaza ca in vara sa demontez toata mocheta si sa izolez masina cu pasla de 3, ca si la colegul horatiuamb. Apropo, am auzit eu bine ca o mocheta noua de Matiz costa cam 250 RON ?? Stima.
  17. Sper ca reusesc sa il scot cat mai intreg tinand cont ca pare destul de bine lipit... Va voi tine la curent cu evolutia situatiei.
  18. Multumesc Robert pentru indicatii, am reusit sa desfac, insa doar pe partea dreapta pe moment. Am observat ca sub mocheta este un burete lipit de el. Are ceva daca desfac acel burete si nu mai pun nimic in loc ?? Intreb, fiindca toata ciorba varsata s-a adunat in acel burete si incepe sa putrezeasca... Stima.
  19. Revin cu un mic update si cu cateva nelamuriri: Masina are deja 26.000 de km si incep sa apara greierasi in zona hayonului, care scartaie cand trec peste denivelari mai pronuntate. Cum pot sa reglez hayonul astfel incat sa nu mai scartaie? E destul sa ung balamalele sau mai trebuie facut si altceva? Si inca un lucru: A dat cineva jos mocheta din masina?? Ce etape trebuie parcurse pentru a o da jos si ce operatiuni implica acest lucru? Intreb deoarece s-a varsat niste ciorba in dreapta fata si degeaba am sters ce am putut, fiindca incepe sa miroase cam ciudat in masina si ma gandesc ca s-a imbibat mocheta (sau s-a adunat niste ramasinte intre mocheta si caroserie) si incepe sa putrezeasca ceva pe acolo si de aceea as vrea sa o dau jos si sa o curat/spal/usc. Stima.
  20. Nu e cam departe de sofer daca se monteaza in locul capacului de airbag din dreapta?? Eventual daca se orienteaza display-ul spre sofer, dar nu cred ca ar arata bine.
  21. Votat !! Mult succes ! Stima.
  22. Multumesc pentru lamuriri si recomandari, dar totusi am trecut azi dimineata pe la service unde mi s-a spus ca in momentul in care a cedat prima fisa de bujie, trebuiau schimbate toate 3 desi, prima data, cand am intrebat de ce nu inlocuiesc si celelalte 2, mi-au spus ca din moment ce sunt bune, nu are rost. Inca o data m-am convins ca in cazul unei defectiuni, mai bine cer ajutor pe forum, inainte de a merge la service cu masina. Stima, MAVERICK_SS
 

×
×
  • Create New...