Jump to content

Myg

Membru
  • Content Count

    309
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by Myg

  1. Este actionat blocajul pentru protectia copiilor,deschide usa si pe cant ai un mic țamburuș,schimba-i pozitia.
  2. Myg

    Daewoo Matiz E

    Verifica presiunea in pneuri,si de la presiune scazuta "scartaie"rotile pe fata!
  3. Nu are treabă cu inchiderea centralizată, posibil "țâmburușul' sa fie rupt si nu mai ajunge in lăcașul ușiței.
  4. Nu stiu ce etajare are cutia Sparkului,dar Aveo cu motor de 1150 are 3750 rot/min la 130 km/h in treapta a 5-a. Turatia de cuplu maxim la Spark este 4200rot/min,iar turatia maxima 5400 rot/min.
  5. Un motor pe benzina de capacitate mica,la mers pe autostrada,pe aici se da mare,incercand sa tina pasul!
  6. Incearca sa mergi doar pe benzina un timp,eventual cu aditiv curatare injectoare.Un drum de aprox 100 km si talpa peste 4000 rot/min. EGR-ul nu stie ca mergi pe gaz sau benzina,n-are treaba.
  7. Recalibrare clapeta se poate fece doar cu tester original Chevrolet SCAN 100, nu stiu in Cluj, dar incearca la Oradea la reprezentanta Opel.
  8. Dupa inlocuirea amortizoarelor si a bucsilor sa faci geometria.
  9. @Mircea B, in manualul de service,pentru Laceti cu motor 1,6 DOHC,este termostat de 82 grade,nu cred ca ajuti motorul cu cel de 92 de grade.Verificarea bunei functionari a termostatului o poti face relativ usor; urmaresti traseul lichidului de racire la iesirea din termostat, cand temperatura apei ajunge la aprox 70 grade traseul trebuie sa fie rece,daca este cald termostatul poate fi blocat deschis.
  10. Am Aveo din 2008 cu motor de 1150,bateria originala a fost Delkor de 45Ah,EN430,borne inverse si alternatorul de 80A.In mai 2013 am inlocuit-o cu Varta Black Dynamic 45Ah,EN400,dar odata pe an,la sosirea sezonului rece,am ajutat-o cu o incarcare completa pe redresor. Varta si Bosch sunt singurele marci care se apropie de specificatiile celei originale,da stiu se pot face modificari pentru a pune baterie mai mare sau cu borne normale.
  11. Super lucrare,cred ca, pe vremuri, gresoarele astea se numeau ștaufere;o sa moara de foame producatorii de pivoti.
  12. Poate vasul de expansiune fisurat? Verifica-l atent la inbinari.
  13. Eee.. se mai gaseste cate un cititor si,cum zici,poate ajuta pe cineva
  14. Pentru linistea ta mergi la Opel in Ar.Nou,au tester original si meseriasi buni ptr Chevrolet.
  15. Problema era de la amortizor,nu de la gume!
  16. Verifica tamburii daca se incalzesc,probabil,pe o parte, cilindrul de frana nu lucreaza in ambele capete si sabotii nu revin in repaus
  17. Martorul check se stinge dupa un anumit nr de porniri,daca eroarea care l-a provocat nu mai este prezenta,dar codul de eroare ramane stocat in ECM.
  18. Este normal mirosul,la cat ai fortat sa iesi,nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme.Legat de zgomot,daca provine din zona rotilor fata,cred ca ai mizerie-pietricica-intre disc si tablita aparatoare antistropire.Dai roata jos si vezi.
  19. Asta ptr noi cei de zeci si...,multi din cei tineri au alte gusturi.Am un Pioneer,fost pe Dacia,o sa-l las nepotilor.
  20. Vechi,dar totusi de actualitate,ambii cilindri blocati pe o parte;inspre inainte la masina din semnatura,simptome:incalzirea tamburilor la drumuri lungi.
  21. Myg

    Cielo lu' Uskt

    Nu stiu,asa mi-a venit,intotdeauna mi-a placut Cielo.
  22. Myg

    Cielo lu' Uskt

    Poza din dreapta jos este de colectie.
  23. Bune si colierele metalice sau soricei,cumpara totusi 2 cleme originale ca sa fii linistit.Clemele de pe masina se vor rupe dupa 3-4 schimbari ale filtrului de combustibil,devin casante.
 

×
×
  • Create New...