Jump to content

zapacitu

Membru
  • Content Count

    281
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by zapacitu

  1. Salut @closchkuta, Daca vrei un sfat direct de la "sursa" ca sa zic asa. Stau de 4 ani in Canada, ambele masini au chestia aia de incalzire a motorului montata si nu am folosit-o niciodata.Am inclusiv priza programabila afara special pentru asa ceva.In schimb, pornirea din telecomanda face toti banii.Pornesc masina din casa cu 10-15 min inainte de plecare si cind ies e deja calda.Intr-adevar creste consumul in felul asta, dar cred ca merita.Iar iarna asta au fost aproape constant temperaturi de -20 -25 (citeodata chiar mai mult) dimineata.
  2. zapacitu

    La Multi Ani

    Multumesc frumos la toata lumea.
  3. Sa o stapinesti sanatos. Eu nu am inteles daca ai vazut deja masina sau ai luat-o "blind".Desi banuiesc ca ai vazut-o in show room. Am vazut-o in Montreal in ianuarie si chiar sint curios daca cele aduse aici sint aceleasi cu cele din Europa. Daca vreti pot sa va pun niste poze cu hatch-ul.
  4. zapacitu

    Bancuri

    Într-una din zilele însorite ale lui ianuarie 2015, un bătrân se apropie de intrarea în Palatul Cotroceni. Se duce la ofiţerul de gardă şi îi spune: - Aş vrea să intru să vorbesc cu preşedintele Băsescu. Ofiţerul îl priveşte blând pe bătrân şi îi spune: - Domnule, Băsescu nu mai este preşedinte şi, deci, nu mai are reşedinţa aici. Bătrânul îi spune că e în regulă şi se îndepartează, încet, de intrarea în Palat. A doua zi, acelaşi bătrân se îndreaptă către intrarea în Palatul Cotroceni şi i se adresează ofiţerului de gardă - acelaşi din ziua precedentă: - Aş vrea să intru să vorbesc cu preşedintele Băsescu. - Domnule, aşa cum v-am spus şi ieri, Băsescu nu mai este preşedinte şi, deci, nu mai are reşedinţa aici. Bătrânul îi mulţumeşte şi pleacă, încet, spre locuinţa sa. A treia zi, bătrânul se duce din nou la intrarea în Palatul Cotroceni şi i se adresează aceluiaşi ofiţer: - Aş vrea să intru să vorbesc cu preşedintele Băsescu. Iritat, ofiţerul se încruntă uşor la bătrân şi îi spune: - Domnule, este a treia zi când veniţi aici şi cereţi să vorbiţi cu Băsescu. V-am spus deja că Băsescu nu mai este preşedinte şi, deci, nu mai are reşedinţa aici. Nu înţelegeţi? - Ba, înţeleg foarte bine, însă nu mă mai satur să aud asta! Atunci, ofiţerul ia poziţia de drepţi, îl salută respectuos, ca pe un superior, şi îi spune bătrânului: - Atunci, ne vedem mâine, domnule!
  5. Nu stiu cum erau cei din tara, dar cu cei din Bucuresti eu m-am inteles foarte bine. Desi luasem masina de la Radacini, cu reviziile am fost doar la ei pentru ca ceilalti erau niste magari. Au fost ok si ca preturi si ca servicii.
  6. Sau curatat corp clapeta acceleratie. La mine a functionat manevra asta.
  7. Aveai vreun cod sau vreo procedura de pornire inainte sa scoti bateria? Daca da, e posibil sa nu porneasca din cauza asta. Incearca sa executi codul sau procedura de pornire.Daca nu merge , cred ca trebuie sa cauti un electrician care sa stie modelul de modul de pornire din masina ta. Sau sa-l dezactiveze de tot.
  8. http://www.gmclub.ro/forum/index.php?/topic/13923-reset-idle-learn/
  9. Un update de bios ai incercat?
  10. zapacitu

    Miaauuu!

    Me too! Votat.
  11. Inspiratie maxima, vineri seara am pus rotile de iarna, ieri seara deja a venit prima zapada. Poza facuta aseara pe la 11.30.
  12. zapacitu

    La Multi Ani

    Multumesc frumos pentru urari. multa sanatate si voua, la toata lumea.
  13. Multumesc Tolin de urari. Nici pe aici nu umbla cainii cu covrigi in coada, dar macar e liniste... Nici nu stiti decit stres de Bucuresti am scapat aici...dar asta e o alta poveste. In general, din ce am observat eu, aici nu sint asa multi care sa cumpere masini noi.In general cei trecuti de varsta a treia sa zicem, sau cei care oricum au bani foarte multi. Desi si pentru cei cu venituri medii nu e o problema asa mare sa cumperi o masina noua, tinind cont ca , daca ai istorie de credit buna, poti obtine dobinzi de 1 sa 1.7% pe an, ceea ce eu zic ca nu e rau deloc. Dar pentru inceput mai ales e suficienta o masina ca asta. Depinde un pic si de noroc, am un amic care a luat o Honda Civic din '98, cu vreo 130 mii km, a dat tot vreo 2000 $ si a cam avut probleme. Dupa ce a luat-o , a constatat ca tre sa schimbe planetare, i s-a spart rezervorul de benzina, nu i-a mai pornit motorul dupa o saptamina si a inceput sa rugineasca la ambele aripi spate in jurul rotilor. Eu o am de 6 luni de acum si inafara de consumabile nu am bagat nimic in ea.Si chiar i-am facut o verificare temeinica la inceput.Asa ca...depinde. In ceea ce priveste consumul, asta e. Am facut plinul pina la primul click (am asteptat ceva , ca are 64l rezervorul ), am plecat, dupa vreo 3 km am iesit pe autoroute si am mers aproape constant cu 110 km/h. Am ajuns unde aveam treaba, acolo m-am mai fatait vreo 3-4km prin oras iar la plecare am completat la o benzinarie chiar inainte de iesirea pe autoroute. Au intrat fix 6.915 l, ca imi era si jena sa ma duc la casa sa platesc doar atat.Iar pe bord aveam 97km facuti. Deci am aproximat eu la 7.Am un vecin , care are acelasi tip de masina(doar ca a lui e din 2001) si mi-a zis ca si a lui consuma la fel: cam 13 in oras si cam 7, 7si ceva in afara. Eu cred ca e legat si de ceea ce au am mai sustinut aici pe forum mai demult:motor mare nu inseamna neaparat consum mare.una e sa pui pe o masina de 1500kg un motor de 1.8 de ex si una e sa pui pe aceeasi masina motor de 2.5, 2.7 sau chiar mai mare.In Romania, Kalos-ul de 1.2 (exceptind faptul ca mergeam cu el in Bucuresti) imi sugea 12-13 in oras.Si intre 5.8 si 6.4 in afara.Cei cu motor de 1.4 aveau cam acelasi consum sau chiar mai mic.Deci... O fi legat si de benzina...aici cea mai "mare "benzina e de 92 parca, nici nu stiu daca exista de 95.Eu bag de obicei "ordinara" de 87... Si e diferenta mare si de trafic.Aici traficul e leger.cel putin pentru mine, care am condus 10 ani in Bucuresti.Aici as putea zice ca sint pustii strazile... Mai degraba omori frinele aici, tinand cont ca la fiecare colt de strada unde nu e semafor e semnul "stop".Aici nu s-a inventat cedeaza Si la urma urmelor, atat timp cit benzina e 1$ sau mai putin citeodata, nici nu mai conteaza asa mult consumul Important e ca poti sa te bucuri de masina si de condusul in sine.Care, avind in vedere cruise-ul si cutia automata, e o placere.Mai ales in afara.
  14. Multumesc pentru urari. Sint km, in canada se foloseste sistemul metric. Omul de la service mi-a spus ca e destul de probabil sa fie km reali, pentru ca masina a avut un singur proprietar inaintea mea. Sint o gramada aici care nu fac mai mult de 10-15 mii pe an.Multi folosesc masina doar in oras, pentru mers la munca sau la cumparaturi. Pentru drumuri lungi, gen calatorii de citeva mii de km e mai ieftin sa inchiriezi masina.Multi prefera asta tocmai pentru a nu-si uza propria masina si pentru a evita reviziile prea dese. Aici se schimba uleiul cam la 5000 de km. A treia pedala e frina "de mina" Pina acuma, consuma cam 12-13 in oras si cam 7 in afara, mergind cu CC activat , setat cam la 110km/h Eu zic ca e binisor , tinind cont de vechime si de marimea motorului.Adevarul ca as fi preferat un Sohc de 3.5 litri care consuma un pic mai putin si e mai puternic, dar nu a fost sa fie. Pe asta am gasit-o, pe asta am luat-o. Pretul a fost de 2100$.La asta s-a mai adaugat vreo 250$ inscrierea si numerele. Cu rugina nu e mare problema.Asta arata chiar bine, as putea spune ca e impecabila fata de altele. Marea majoritate a masinilor mai vechi de aici sint ruginite destul de rau. Oricum vreau sa remediez situatia , mai ales ca nu are decit citeva puncte pe ici pe colo. Iar aripa aia turtita de pe dreapta fata deja s-a remediat intre timp.Am fost intr-un scrap si am gasit o aripa buna , la culoare.Am desfacut-o singur si a costat numai 30$. E super interesanta faza cu scrap-ul aici...gasesti o gramada de chestii ,plus ca poti sa surubaiesti pe alta masina cit vrei, practic faci scoala pe hirburi, si atunci cind te apuci de masina ta , deja stii exact ce ai de facut. Faza cu 200 de CP nu e semnificativa, era doar o data tehnica.. Oricum nu conteaza prea mult...aici viteza legala in oras e 50km/h iar in afara e 100km/h, asa ca nu prea conteaza puterea asa mult. Conteaza doar la felul cum se misca masina...in oras cel putin parca e diesel, nu prea sare de 1500 de ture.
  15. Desi e batrana, m-am hatarit sa va prezint noua mea masina de peste ocean. E un Chrysler Intrepid (in Canada, caci in state e cunoscuta ca Dodge Intrepid), fabricat in 1999. Tinand cont de masina pe care am avut-o in Romania, trecerea a fost destul de abrupta(Kalos 5d, 1,2), dar deja m-am obisnuit. In primul rind e mare cit casa , in al doilea rind are un motor maricel, si in al treilea rind e automata. Ceva date tehnice: -motor 2.7 DOHC, 24v -putere (in acte) 200CP (150KW) la 5800 rot/min -cuplu 258Nm la 4850 rot/min -lungime 5170mm -latime 1897mm -inaltime 1420mm -greutate 1500kg (aprox...in talon e trecut 1200kg..) -cutie automata 4 trepte(http://en.wikipedia...Ultradrive#42LE) Siguranta: -airbag-uri sofer si pasager In rest : -radio-casetofon -aer conditionat manual -cruise control(care face toti banii) -oglinzi electrice -geamuri electrice fata-spate -pornire din telecomanda -inchidere centralizata Cam atat deocamdata. In rest, ce sa zic, e o masina super ok, mare , spatioasa si puternica. Cutia automata face toti banii, mai ales la circulatia de aici unde ai semafoare destul de dese sau daca nu, sint stopuri la fiecare colt de strada. Cind am cumparat-o, la sfarsitul lui aprilie avea 103000km, acum are 109000km. Imediat dupa cumparare si inmatriculare(care a durat 15 min, cu tot cu numere), am schimbat ulei, filtru ulei, filtru aer, bujii. Urmeaza pregatirea de iarna, adica antigel si un fel de tratament pe care il fac astia aici(dau cu ceva pe sub masina, o solutie contra ruginii) In principiu ar mai trebui schimbate ceva bucse, pivoti, etc dar nu sint asa urgente. Pun si citeva poze.
  16. Cam de pe 28 oct 09 a aparut problema asta. Cred ca e un virus nou pentru ca nu am reusit sa gasesc nimic pe net despre el decit pe un singur site: http://www.prevx.com/filenames/X1026744121...CTV139.EXE.html Numai cei de aici se pare ca stiu de problema asta, ceea ce e cam suspect, iar softul lor nu functioneaza decit daca il cumperi.Deocamdata nu am posibilitatea sa fac asta, asa ca am apelat la metode clasice. Malwarebyte detecteaza fisierul si il vede ceva de genu "trojan.drooper", il sterge, dar dupa restart reapare. se activeaza in lista de start-up, apare in windows/temp si dupa un anumit timp incepe sa deschida ferestre de net cu diverse chestii. Problema se intimpla pe calc de la serviciu. Nu stiu daca are legatura cu asta, dar acu citeva zile am mai avut o problema cu vreo 4 laptoape la munca care nu mai porneau , se incarca Windows-ul si fix inainte sa apara fereastra de log cu numele userului si parola ramineau agatate, aveam mouse care se misca dar atat.Nu a mers nimic, nici safe mode, nici scan cu diverse programe antivirus si antispy.Singura solutie a fost un offline restore la registri. Iar vineri dupa amiaza alta dandana:majoritatea userilor cu laptop, care au drepturi de local admin(avem un domeniu la munca) nu mai aveau nici un drept, nici macar nu puteau sa schimbe ceasul.Am verificat politica de securitate de pe server si e ok.Toti cei care au patit asta au SP3 instalat. Vreo idee? Multumesc mult.
  17. Off: Bre Lucian, esti masochist rau. Scuze ca iti spun , dar si tu ti-o cauti cu luminarea... De ce naiba te bagi in polemici din astea?
  18. zapacitu

    Bancuri

    Femeile nu vor fi niciodată egale bărbaţilor până când nu vor putea să se simtă sexy în ciuda cheliei şi burţii. Dumnezeu sigur iubeşte proştii. Altfel nu ar fi creat atât de mulţi. Ştii că lumea s-a întors pe dos când cel mai bun rapper este alb, cel mai bun jucător de golf este negru şi cel mai înalt baschetbalist din NBA este chinez. Un nou studiu guvernamental finanţat prin fonduri europene şi desfăşurat pe o perioadă de 10 ani a concluzionat că trei sferturi din populaţia României înseamnă 75% din populaţie. Dumnezeu sigur iubeşte proştii. Altfel nu ar fi creat atât de mulţi. Trăim într-o societate în care pizza ajunge mai repede decât poliţia. Banca este locul de unde poţi să împrumuţi bani dacă demonstrezi că nu ai nevoie de ei. Statistici amuzante şi complet nefolositoare Ai mai multe şanse să fii lovit de fulger decât să câştigi marele premiu la loto. 21% dintre oameni îşi fac patul în fiecare zi. 5% nu îl fac niciodată. 13% dintre adulţi au petrecut cel puţin o noapte în închisoare. 85% dintre femei poartă o mărime nepotrivită a sutienului. 82% dintre oameni cred în viaţă de după moarte. 45% cred în stafii. 10% au schimbat cel puţin o dată eticheta unui produs pentru a plăti mai puţin. 22% dintre mesele servite la restaurant conţin şi cartofi prăjiţi. 9% dintre femei şi 8% dintre bărbaţi au cel puţin o operaţie estetică. 33% dintre femei mint în legătură cu greutatea. 10% spun că au văzut o fantomă. Una din două persoane se spală pe mâini după ce a mers la toaletă. Un adult de peste 50 de ani a petrecut în medie 5 ani stând la cozi. Mai puţin de 10% ştiu mai mult de două limbi străine. 53% îşi citesc horoscopul regulat. 40% se căsătoresc cu prima iubire. Cele mai multe certuri în familie sunt legate de bani. Unul din cinci bărbaţi se aşează în genunchi când îşi cere în căsătorie iubita. 4 din 5 persoane cântă în maşină. 56% dintre bărbaţi au făcut amor la birou. Una din trei persoane au avut o relaţie extraconjugală. Femeile clipesc de două ori mai des decât bărbaţii. China are mai mulţi vorbitori de limba engleză decât SUA. Poşeta unei femei cântăreşte în medie între 1,5 şi 2,5 kilograme. Şansele de a muri într-un accident aviatic sunt mai mici decât şansele de a muri lovit de un măgar. Toţi elevii scriu cu asiduitate la lucrarea „Ce aş face dacă aş fi patron?”. Unul singur stă cu mâinile la piept şi meditează. - Marinescule, tu nu scrii? - Nu, domnule profesor, aştept să-mi vină secretara. Domnule doctor, am nevoie de ajutorul dumneavoastră. Am încercat tot felul de medicamente, dar tot n-am rămas gravidă! - Staţi s-o luăm metodic! Poate e o chestiune de ereditate. Mama dumneavoastră a avut copii?
  19. zapacitu

    Bancuri

    Era odată un tânăr care vroia să devină cel mai mare scriitor. Când i s-a cerut să definească "cel mai mare", a spus: - Vreau să scriu chestii pe care să le citească toată lumea, chestii la care lumea să reacţioneze emoţional, lucruri care să-i facă să strige, să plângă, să urle, să se zbată şi să se frământe ore.. zile...! Acum lucrează pentru Microsoft şi scrie mesajele de eroare.
  20. http://epox.com/USA/downloads.asp Daca nu reusesti sa le iei singur, da-mi un PM si vedem cum facem sa ti le trimit eu
  21. Sint niste nesimtiti.(astia de la GM). In '96 aveau 200 km autonomie, acu nu mai pot decit 60km.Vrajeli... http://www.ecomagazin.ro/cine-a-omorat-mas...ilm-documentar/
  22. Eu am taiat traversa aia fix in zona unei gauri de surub.Dupa ce pun filtru, pun surubul la loc si gata.
  23. zapacitu

    Bancuri

    La cascada Niagara : englezul: "oh my... that's amazing!" francezul: "oh la la, c'est magnifique!" romanul: " 'ai, sa-mi bag p...a!"
 

×
×
  • Create New...