Jump to content

mdascalu

Membru
  • Content Count

    318
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by mdascalu

  1. @Marcel P - vezi pretul casetelor de directie.
  2. @andreib - Salut, vazand postarea mi-am adus aminte de un camp mare, verde, 4 masini (3 din gama daewoo si un opel) din care 2 cu portierele desfacute, la care se adauga ceva material insonorizant pe tabla. Cred ca trebuie sa iei in considerare si varianta asta . Daca ai sti cum se aude... .
  3. Sarbatori fericite tuturor!
  4. mdascalu

    La Multi Ani

    La Muli Ani! Pentru toti memrii forumului si muli km fara incidente sau probleme.
  5. @adisoru - exact aceeasi solutie am adoptat-o si eu si culmea, cu aceeasi solutie "minune". Am sa repar gaurile cu chit de fibra. Eu am gaura si in oala de la roata stanga spate. Intre cele doua table, cum ai scris mai sus, spatiul nu e gol, este acolo un strat de mastic cauciucat. Dar am gasit ceva f.f. interesant. PROTECTII DE PLASTIC PENTRU OALA SPATE. Mi-am luat-o pe cea de pe stanga, era pe stoc si maine vine si cea de pe dreapta, acolo unde am eu probleme cu rugina. Poate solutia minune functioneaza si stopeaza rugina (eu sper sa faca ce scrie pe cutie) si nu sunt nevoit sa pun sudura pe masina. AA, era sa uit, m-am decis sa scot plasicul ala care acopera in masina oala spate, sa dau o gaura astfel incat sa pot baga capul pistolului de aplicat antifon si sa improsc in ambele parti vaselina. Ce sa-i faci boala de la batrana Dacia 1310 se mosteneste la TOT CE FAC ROMANII. Pentru cei interesati. La nicubarbu daca vreti sa comandati protectiile din plastic, cereti KK 1103547 pentru oala stanga si acelasi cod dar cu 8 in loc de 7 pentru oala dreapta spate. Iar in final ceva poze.
  6. Eu zic ca cel mai bine este sa verifici totusi instalatia si becurile. E ciudat, pentru ca matizul are niste faruri care lumineaza suficient de bine, ba chiar datorita inaltimii lor, uneori orbesc participantii la trafic (in special cand masina e incarcata). Pentru restul lucrurilor, eu ma abtin. E masina ta, placerea ta. PS. Si uite aici un link asemanator: http://www.gmclub.ro/forum/index.php?showtopic=24930 Si o inrebare: Cand ai montat proiectoarele nu ai luat CUMVA tensiune de pe faruri?
  7. @euggen - eu fac operatiunea asta o data pe an in conditiile in care nu ridica probleme injectoarele. La cielo, in '95-'96 o realizam mai des.
  8. Merge, am un prieten care a folosit sistemul, iar sotia lui are acum 3 puncte, asta am verificat personal. El nu are si el era la volan. E un prieten care face drumul la Bucuresti macar de 2 ori pe saptamana. Apropo, @laurentiu care-i faza cu posesorul de permis din Republica Moldova? Faza e in felul urmator: Tu trimiti datele si apoi esti cautat acasa cu o recomandata. Daca nu esti acasa ea se intoarce si primesti un plic la posta pe care trebuie sa te duci sa-l ridici. Ce se intampla daca nu se ridica plicul de la posta (ca un colet)? Poate nu esti in localitate? P.S. De poze va spun maine.
  9. Noaptea? Ideea era daca la una pot sa o trec pe sotia mea.
  10. Tocmai am primit si eu doua instiintari de la Pol din Focsani, una din Dumbraveni cu 71,9 km/h si alta din Pufesti cu 74,9 km/h. Ce sa fac? Intrbarea ar fi, mergeam de la Iasi spre Bucuresti, pozele sunt facute din fata sau spatele masinii. Adica mai exact, apar eu in poza sau nu se vede cine conduce masina?
  11. @tomis - te rog sa te uiti la poza cu injectorul scos de pe masina inainte de curatare. Eu pun injector cleaner la maximum 2 plinuri facute la masina si dupa cum vezi asa arata. Sa stii ca curatarea manuala (chiar si asa cum o fac eu) se simte grozav in mersul motorului. Masina merge cu totul altfel.
  12. Merg diseara la daewooclub si am sa verific acolo. Mai este si andrei pe acolo poate mai are si el alte idei. Multumesc frumos, tot timpul ai raspuns cu promptitudine si f. corect. Merci. Ps. Am scos mufa de la TPS cu totul si balbaiala in mersul motorului tot apare.
  13. @Tolin - Da, dar puteam sa verific. In plus am avut si chef de joaca si oricum alteceva tot nu am idee ce sa-i mai fac.
  14. Bun, ai dreptate, dar sa stii ca din 1995, cand aveam cielo si pana acum tot asa am facut si nu am avut probleme niciodata. Asta e, daca va fi sa se intample se va intampla.
  15. Bine, ok, dar ca sa car compresorul din garaj pana la etajul 1 nu cred ca-mi convine. Asa ca ultima curatare tot in garaj are loc. Iar ca sa ma joc in garaj cu decarburol pulverizat nu-mi place. Motorul si injectoarele (cablurile, mufele etc) la masina mea arata asa tot timpul. Daca nu credeti, intrebati colegii de la Daewooclub Iasi. Cauza demontarii a fost aprinderea MIL-ului la relanti si numai cu motorul cald spre momentul pornirii electroventilatorului. Fenomenul apare aleatoriu, nu se intampla tot timpul. Printre cauzele electrice am inclus-o si pe asta (un injector putin infundat sau care nu deschide tot timpul). Am un filmulet, dar nu la mine. A mai facut la fel si in vara 2007 si a disparut de la sine cu toate eforturile mele (capac delco, bujii, fise, filtru benzina, ulei, f. aer, curatat toate mufele cu spray de curatat contacte, scanner, etc, toate schimbate). Fenomenul nu se manifesta des, apare si dispare. Raspunsul din service a fost sa schimb benzina (la nivelul lui 2007). @salex - By the way, chiar crezi ca in timpul functionarii motorului injectoarele nu se incalzesc de loc? Spun si eu asta, neavand nici o intentie sa supar pe nimeni. PS.- chestia cu MIL-ul nu se manifesta in accelerare sa cu motorul in sarcina, numai la relanti.
  16. Ok, dar in alta parte nu avem suficienta lumina. Bucata aia de metal era usa garajului meu. Tigara am reusit s-o fumez in curte, asa ca nu lua foc nimic.
  17. 1. Se demonteaza racordul elastic care face legatura cu rampa ingectoarelor. Pe ea sunt 2 cleme care se apasa, iar intreaga mufa se impinge. 2. Se scot conectorii injectoarelor si apoi se scot (cu o cheie de 12) cele 2 suruburi care tin rampa injectoarelor. La surubul din spate se ajunge tot prin partea stanga. 3. Se scoate rampa cu tot cu injectoare tragand de aceasta spre habitaclu. 4. Rampa cu tot cu injectoare arata asa. 5. Se scot clemele care fixeaza injectoarele pe rampa. 6. Se scot din rampa injectoarele. Fiecare injector trebuie sa aiba la cele 2 capete garnituri (O-ringuri). 7. Intragul ansamblu arata asa. 8. Injectoarele se introduc in decarburol cu duzele (atentie in prealabil se scot garniturile din ambele capete), iar prin partea superioara se introduce decarburol cu o seringa. Se lasa sa se inmoaie calamina. Se alimenteaza injectorul cu 12 v de la baterie si introducand capatul unei seringi in partea superioara (seringa plina cu decarburol) se apasa pe pistonul acesteia. Trebuie sa se observe jeturi in functie de numarul orificiilor pe care le are injectorul. Nu se tine mult injectorul alimentat (veti observa ca se incalzeste destul de repede). Nu insistati. Eu recomand rotirea injectoarelor de genul: Am pompat o seringa si l-am luat pe urmatorul. Le-am terminat pe toate trei le las in decarburol si repet din nou operatia dupa o tigara. Zona cu duzele o curat dupa inmuiere cu un penson. Pentru cei care au aer comprimat e mult mai usor pentru ca pot umple injectorul cu decarburol si apoi pot sa-l sufle cu aer. Se mai poate folosi si un spray pentru curatirea carburatoarelor. 9. Dupa curatare injectorul ar trebui sa arate asa. Din pacate, fiind singur nu am reusit sa fac si poze cu el "functionand", adica cu jeturile de benzina. 10. Montarea se face in ordine inversa demontarii cu mentiunea ca pe o-ringuri eu aplic putina vaselina ca sa alunece mai usor in locasurile lor (atat pe galerie cat si in rampa. In speranta ca poate va intereseaza. Cu stima. mdascalu
  18. Vezi ca Autodaewoo este chiar langa benzinaria MOL Pacurari.
  19. Si eu a-si opta pentru pirelli P 3000 din lista ta.
  20. @bishnitarul - pe partea de jos a portierei va trebui sa faci niste gauri pentru fixarea fetei de portiera. Acolo vin "niturile alea". Personal nu le-am folosit. Am preferat sa dau niste gauri mai mici folosind doar suruburi de fixare normale de la batrana DACIE.
  21. @bibilica - Nu e asa complicat. Desfaci protectia din plastic de la roata dreapta fata si semnalizarea dreapta fata. Acum la autodaewoo.ro am vazut si vas spalator de parbriz (doar el nu si pompitele). Desfaci 3 suruburi, scoti vasul si mufele de la motorase si-l inlocuiesti cu unul nou. E simplu, dar trebuie un pic de timp si rabdare. Cel mai bine este sa ridici masina pe un cric ca sa ai acces mai usor acolo. Ca sa scoti protectia de plastic trebuie sa desfaci si aparatoarea de noroi de la roata. Suces.
  22. @darkman -Super tare faza, abia astept sa o incerc. Dar cred ca am sa fac asta mai la vara. Pana atunci trebuie sa vedem pe unde se gasesc spray-uri cu dioxid de carbon.
  23. Indiscutabil, varianta 1 sau 2. La masina ta se potrivesc cel mai bine.
  24. In Iasi am gasit kleber Viaxer 155/65/13 pe care le-am montat pe super oferta metro CMS Dionisios. Vreau sa vad cum se comporta. Apropo, stie cineva care sunt dimensiunile (cotele) la inelele de centraj pentru jantele astea la matiz, pentru ca in superoferta nu erau incluse?
  25. Ceea ce impinge contactul spre in afara (la scoaterea cheii si activeaza sistemul de blocare al volanului) este tocmai arculetul ala de pe servetel (din poza). El este situat pe tija aia care invarte partea electrica si la el nu se poate ajunge decat scotand contactul afara. In mod normal contactul (la cumparare) arata ca in poza. Capatul liber al arcului se fixeaza in sistemul de blocare al volanului, nu trece inspre partea unde este contactul electric. P.S. Multumesc pentru aducerea postului meu la locul lui, desi sincer am cautat un topic asemanator cu al meu. Poate nu l-am vazut eu.
 

×
×
  • Create New...