Jump to content

gonty

Membru
  • Content Count

    100
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by gonty

  1. Eu am votat impotriva taxei, in modul in care este conceputa acum. Nu este posibil ca la o masina noua, Euro4, motor 1997cmc sa platesc 534 euro (1900 lei). As fi de acord cu ea daca, de exemplu, s-ar utiliza banii pentru depoluarea gratuita a masinilor non-euro, sau aducerea, tot gratuita, a celor Euro 1, 2 la Euro 3 macar.
  2. gonty

    Citronelul Meu

    Cum am ajuns la asa ceva... In primul rand, m-am saturat sa tot schimb masini (sunt deja la a 9-a) noi sau SH, la care a tot trebuit sa strang din ... ca sa mai pun o optiune sau alta. M-am saturat sa stau cu emotii de genul "oare voi reusi sa o dau cu un pret bun pana vine cealalta?". Imi doream o masina pe care sa o simt ca "face corp comun cu mine" atunci cand o conduc, pe care sa nu o schimb prea curand (planul meu este de a o tine macar 10 ani - poate chiar devine masina de epoca la mine). Si odata ce am simtit ca C4 scrie pe mine , am hotarat ca nu trebuie sa fac nici un compromis atunci cand il iau. Singurile optiuni pe care "le-am ratat" sunt "navigatia" si tapiteria de piele. Nu-mi place sa stau pe piele iar navigatia nu am luat-o ca sa nu depind numai de un anumit soft (am deja PDA Dell Axim V51 cu IGO). Deci nici un moment nu m-am gandit la valoarea de vanzare, ci numai la placerea de a
  3. gonty

    Citronelul Meu

    Multumesc. Adevarul este ca am intrat mai tare, la intoarcerea de la Bucuresti, in niste curbe ceva mai stranse si a stat super bine. Si nu a intrat in functie ESP-ul... Ma magulesti
  4. gonty

    Citronelul Meu

    Merci frumos. Da, navigatia... si nu mi-am pus ca nu vreau sa depind de soft-ul lor de navigatie. Si am PDA cu GPS si soft de navi asa ca... eu fac in jur de 20000 km pe an, si asta pentru ca nu-mi place transportul in comun (tren, avion, maxi taxi autocar, etc) iar la conferinte sau raportari la contracte merg numai cu masina. Dupa ce a murit tata, mama a vandut casa si si-a luat un apartament (si eu si sora-mea avand casa) si a putut sa ma imprumute. Masina am luat-o dupa feeling-ul pe care il aveam la un drive-test si nu dupa marca si dotarile pe care mi le puteam pune. Plus ca masina nemteasca de tip Passat, Audi, BMW sau Mercedes imi inspira "bratari de aur + ghiul + ceafa groasa + manele la maxim" - fara suparare pentru cei care au asa ceva. Si ar mai fi ceva, s-a facut si un top de fiabilitate intins pe o perioada de 10 ani de catre Warranty Direct (bazat pe statistica si nu pe ce spune unul sau altul!) si Citroen a iesit in fata multor masini cu pretentii. De altfel si Daewoo s-a comportat super bine. Ei, aici m-ai prins Si casa pe pamant si masina "bengoasa" - cred ca imi trimiti fiscul pe cap > Ei domnule "FISC" , casa am cumparat-o in 2001 dupa un an de munca in USA, iar masina o voi plati fara sa ma strang de gat, intrucat nu ma bazez numai pe salariul de la Universitate si am si contracte platite bine. E drept ca muncesc cam 14 ore pe zi dar deocamdata merge (cine scoala portarii de la universitate dimineata pe la 5? > )
  5. gonty

    Citronelul Meu

    Multumesc tuturor pentru urari Din cate am inteles, inchiderea supercentralizata nu lasa sa se deschida masina nici din interior si nici din exterior, insa nu am inteles prea bine cand si in ce conditii. Activarea se face numai cand esti in afara masinii. In ceea ce priveste revanzarea, nu cred ca va pleca prea curand din familie (o voi tine macar vreo 10 ani, ca-s satul sa tot schimb masinile) asa ca acest aspect nu ma intereseaza si asta ar fi motivul pentru care am dotat-o in halul asta . Daca m-ar fi interesat asa ceva, m-as fi orientat pe promotia Ice Pack de la Citroen, ca are un raport pret/(calitate si optionale) printre cele mai bune. In ceea ce priveste butucul fix te obisnuiesti foarte repede cu el. Ei spun ca aceasta solutie este cea mai buna din punct de vedere al sigurantei soferului intrucat se poate amplasa un airbag normal care este mult mai eficient decat unul de pe volanele clasice. Eu unul insa sper ca nu voi fi nevoit sa testez asta. Pavilionul vitrat este bestial, mai ales pentru pasageri. Insa ceea ce-mi place mie cel mai mult sunt bi-xenoanele directionale. Ai o vizibilitate exceptionala pe timp de noapte, plus ca nu deranjeaza pe ceilalti. Si se regleaza si pe verticala automat in functie de incarcatura. Oricum una peste alta eu sunt innebunit de "Citronel"
  6. gonty

    Citronelul Meu

    Comanda facuta pe 6 ianuarie, livrare pe 14 martie, pret final 23000 euroi. Modalitatea de plata: eu am pus 13000, si am facut rata la mama pe n-spe ani pentru rest ) Oricum are optiuni la greu: - parbriz atermic, - senzori luminozitate pentru aprindere automata faruri - senzor de ploaie - scaune incalzite - inchidere supercentralizata (ridicare automata geamuri si imposibilitatea deschiderii usilor - ce o fi insemnand asta ) + alarma - computer bord cu multi functii (consum instant, mediu, autonomie, km pana la revizie, regulator de viteza (cruise control), limitator de viteza, si multe altele) - mp3 player JBL cu 4 difuzoare si 2 twetere - senzori presiune roti - scaune incalzite, - senzori de parcare fata spate - airbag-uri frontale laterale si cortina - cotiere fata si spate - oglinda retrovizore electrocroma - ESP+ASR, ABS, AFU - jante aliaj 17" cu cauciucuri Michelin Pilot Exalto, 205/50/17 - sertare sertarase si multe alte spatii de depozitare - climatizare automata bizonala Sper ca in mare am spus totul.
  7. gonty

    Citronelul Meu

    Noua mea masina: Scuzati partea din spate a universitatii si insectele omorate pe Bucuresti-Iasi Descriere: C4 berlina, Sx Pack, 2.0 HDI, 138 CP, cutie manuala 6 trepte, faruri Bi Xenon directionale, scaune incalzite, pavilion vitrat, alarma, mp3, detector obstacole fata-spate, jante aliaj 17”, inchidere supercentralizata ... Voi reveni cu impresii dupa ce-mi trece entuziasmul, ca nu am cum sa fiu obiectiv. Deh, sunt in perioada de miere. Oricum Andreea (copilu') s-a indragostit din prima Primele impresii: Super masina La 3000 ture (maxim recomandat in rodaj) in treapta a 6-a am 160 km/h. Consum mediu in rodaj, Bucuresti Iasi, max 70 in localitati, 110-130 in afara (cu varfuri de 160 pe care le atingeam pe nesimtite, ca e prea multa liniste), 6.2 l/100 km _________________
  8. Am vazut oferta lor. Mai sunt si alte societati? Am avut cu ei niste probleme, ca mi-a lovit un taxi masina stationata (acum vreo 5 ani) si greu mi-am reparat-o cu RCA-ul aluia, care era la InterAmerican (La Supernova, am vrut sa o fac la service Dacia si a trebuit sa achit mai intai din buzunar dupa care mi-au dat banii dupa o luna ).
  9. Sunt hotarat ca la noua masina sa-i fac CASCO. Dar... Fiind sofer prudent, cu multi km la bord, care, atat timp cat am fost la volanul unei masini ea nu a fost atinsa, nu sunt dispus sa dau 1100 euroi anual pe o polita Casco full. Aveti cumva idee care ar fi societatile care au asemenea polite? Adica sa asigure orice cu exceptia pagubelor produse in trafic din cauza mea?
  10. Stiti asa ceva in Iasi. MA intereseaza cineva post garantie, care sa nu jupoaie si sa fie foarte serios.
  11. Eu am pierdut mai mult Dar si am stat destul asteptand sa am cumparator. Am dat pe ea 9700 eur (Ambition+GPL) si am vandut-o cu 6800 dupa 1 an si 4 luni, 24000 km. Pe de alta parte, daca nu o vindeam trebuia sa fac credit ca sa achit C4 si atunci pierdeam mai mult in timp. Asa ca una peste alta ...
  12. Deja am inceput sa numar zilele pana va ajunge Citronelul... Cand stiu ca s-a "nascut" de 2 zile, ca sta pe propriile rotite de 17", ca-l gainateaza toate ciorile Europei pe pavilionul sau vitrat, ca-s altii care-si baga talpa in acceleratia lui de motor 2.0 HDI de 136 CP, ... Dar si cand il voi ... PS. Deja imi modific profilul )
  13. Sa ma bag si eu in seama pentru ultima oara pe acest topic, avand in vedere ca de lunii nu mai sunt posesor de Dacia. In primul rand, m-am despartit cu inima stransa de Loganelul Ambitios 1.6 cu GPL, cu care am facut aproape 24000 km in 14 luni. Ca impresii, ele sunt mai mult decat favorabile. Imi mentin parerea ca, la raport pret/calitate, este o masina corecta si o optiune foarte buna pentru cei care nu doresc "lozul" second hand. Nu am ce sa-i reprosez, dar asta dupa ce i-am facut o serie de imbunatatiri in ceea ce priveste insonorizarea, pentru care "multumesc topicului" corespunzator de la imbunatatiri Logan (de pe daciaclub). Sau hai sa mentionez aici, ca nemultumire, calitatea slaba a plasticelor, care face sa apara/dispara "greierii" in functie de temperatura. Toate cele bune si va doresc sa aveti de la masinutele voastre tot atatea necazuri cate mi-au pricinuit Loganelul Intre timp am aflat ca noua mea masina a iesit de 2 zile din fabrica si in maxim 2 saptamani voi fi la volanul unui Citroen C4. Dar despre el, atunci cand va veni... PS: Am realizat in final de ce Loganelul s-a lasat vandut asa de greu: "nu a vrut sa fiu pedestras prea mult timp". )
  14. Sincer sa fiu, nu mai stiu pretul ca a trecut aproape un an. Insa l-am luat de la reprezentanta Den Braven de pe strada Spancioc (paralela cu str. Eternitate).
  15. Aveti dreptate in ceea ce priveste senzatia... In Cielo eram pasager . Nemultumirea nu este chiar asa de mare, dar parca asteptam altceva de la 1.6. S-ar putea sa aveti dreptate cu penalizarile datorate cutiei. Oricum, zgomotul la turatie fiind mult diminuat in urma imbunatatirilor, nu am probleme sa "ii dau in goarna". )
  16. Imi pare rau ca raspund asa de tarziu, dar, efectiv , nu am avut timp. Conferinta aia mi-a mancat tot timpul si doar nevasta-mea a beneficiat de "turism". Impresii olandeze: super oameni, foarte corecti si politicosi. Si merg asa de multi pe bicicleta... Impresii germane: am stat o zi in Munchen la o verisoara a nevestii. Cu exceptia strazilor, care sunt impecabile, a limbii, si a nudistilor de pe malurile Izei, am avut impresia ca sunt in tara Aceeasi mizerie aruncata peste tot. GPL - in Germania am gasit pe autostrada pe la 0.65 euro. Din pacate in Austria nu am gasit... Insa oricum trebuia sa mai merg si pe benzina asa ca : plin GPL in Germania, plin benzina in Austria si forja pana in Oradea unde am facut plinul la GPL. Nu am alimentat nimic in Ungaria, ca-s nesimtiti si-ti fac o conversie euro-HUF de te doare capul. In plus, noroc cu GPS-ul, ca ungurii au prostul obicei de a lucra la drumuri fara sa te anunte si te pierzi pe drumurile secundare nemarcate!
  17. Sa revin cu cateva impresii despre Logan, la 13000 km. Date despre sofer: 20 ani conducere, aceasta este a 7-a masina, "defect" la genunchi pana a intalnit "tanculetul". Dupa cum spuneam mai inainte, nu puteam, pe nici o masina, sa merg mai mult de 200 km fara sa se blocheze genunchiul drept. Impresii despre masina: - economica, mai ales dupa GPL: 9% in oras vara (Iasi), 7.5% afara (regim 90-120), 9% autostrada (regim 130-150) (consumuri pe GPL) - cele de benzina le stiti deja. - stabila: contrar opiniilor contra exprimate de altii, pe autostrazile din Ungaria am simtit mai putin influenta vantului lateral decat la SuperNova. Iar pe serpentine nu am avut nici un moment senzatia ca plec de pe drum (bine, nu se compara cu cine stie ce racheta de masina) - probabil este si modalitatea de abordare a curbelor, data de experienta. - comoda: suspensia este un compromis excelent in acest sens iar spatiul interior si modul de asezare a soferului a facut sa nu mi se mai blocheze genunchiul! Si am facut 1600 km in aceeasi zi (Munchen-Iasi) fara a fi "terminat" la destinatie. - silentioasa: eh, aici probabil ca-si spune cuvantul si "mana proprietarului" - nefiind "atehnic" si placandu-mi surubaiala, am scos tot din masina si i-am aplicat 2 straturi de aluband. Ar fi de preferat sa se faca asta in fabrica, ca nu ar fi un capat de lume (ca si filtrul de praf/polen sau deschidere electrica portbagaj). Impreuna cu plansa insono-pedalier pe care o avea din dotare (noiembrie '05), rezultatele sunt mai mult decat multumitoare. Singurul zgomot deranjant la deplasarile cu viteze de peste 120km/h este cel de la vant - dar se va rezolva si asta. In rest... nici cea mai mica problema si sper sa o tina tot asa, mai ales ca si-a dat drumul total din motorizare! Nemultumiri: ar fi fost de dorit sa aiba cuplul maxim mai jos sau distributia cuplului sa fie cumva alta. Ma uitam la un Cielo (al sora-mii) si iti da senzatia ca te impinge in scaun de la turatii mai joase. Culmea este ca vitezometrul urca mai repede la mine . Probabil ca voi rezolva si asta dupa ce voi face un OBD-chip tunning . Ca si concluzii: este o FAMILIALA (nu masina de fite pentru copii de bani gata), cu un raport pret/calitate foarte bun, o masina care nu iese in evidenta pentru a fi obligat sa-i faci CASCO (eu nu am pentru ca in 20 de ani nu am avut nevoie de asa ceva)- sper sa nu imi urmariti masina ca sa-mi aratati ca am nevoie .
  18. Asadar, plec pe 15 iulie. In Leiden voi sta de pe 16 seara pana pe 22 dimineata (am o conferinta la Lorentz Center). Dupa ce ajung voi incerca sa te contactez. Merci de informatii.
  19. In curand va trebui sa fac acest traseu (aprox 4500 km dus intors). As avea nevoie de cateva recomandari din partea voastra: - Unde se poate poposi in siguranta pentru 5-6 ore pe marginea autostrazii (voi face drumul in 2 zile)? Adica refugiile au si ceva de gen mini-hotel unde sa poti dormi? Asa ceva as vrea sa fac prin Austria ca Ungaria nu-mi inspira incredere... - Pe unde se gaseste GPL (au toate statiile de carburant asa ceva?) ? - Am inteles ca nu toate statiile GPL au aceeasi mufa ca la noi. Se gaseste de cumparat un adaptor pe la noi, sau trebuie sa caut in exterior? Ce pret are asa ceva? Cand voi reveni, sigur va voi impartasi din experienta avuta.
  20. Ce sa-i faci... societate de consum + mana de lucru ieftina . Pai ce rost mai are sa faca motoare scumpe si fara moarte? Asta este...
  21. Am fost provocat atunci cand am prezentat masina daca nu vreau sa fac si o comparatie cu Matiz-ul din dotare si am spus ca nu, ca nu vreau sa starnesc flame-uri aiurea. Una peste alta, sunt foarte multumit de Logan, cu micile imbunatatiri pe care i le-am adus si, inca o data, nu vreau sa ma apuc sa fac comparatii cu Cielo-ul lui sora-mea sau cu Kalos-ul unor prieteni de la care am luat Matiz-ul, sau cu Passat-ul unchiului meu (care, intre noi fie vorba a costat in Germania mai putin decat Logan-ul imbunatatit cu GPL) sau... si nu cumva sa-mi raspunde-ti plini de superioritate ca nu fac astfel de comparatii ca oricum as iesi in pierdere, ca nu tine. Fiecare ne luam masina pe care o consideram potrivita la momentul respectiv, si vrem sau nu sa o recunoastem, tot timpul va exista ceva mai bun. Hai sa ne traiasca tinichelele si sa lasam atacurile la o parte ca nu fac bine la ten
  22. gonty

    Toyota Yaris

    Super masinuta. S-o stapanesti sanatos si jdemii de km fara probleme
  23. Dar de asta: Mitubishi Eclipse GS 2.0 I4 Turbo 195 bhp @ 6000 rpm, 203 lb-ft @ 3000 rpm. Performance: 0-60mph in 6.8 seconds, 1/4 mile in 15.2 seconds @ 91.5 mph ce mai spuneti ) ? Unde mai pui ca l-am avut vreo 2 luni pe mana
  24. Ei nu zau, de aia americanii recomanda schimbul de ulei la 3000 mile sau 6 luni, indiferent de marca uleiului Ba inca iti lipesc si un sticker pe parbriz ca nu cumva sa uiti asta! Si nu vorbesc din auzite ci din "traite". Numai la noi este cu "merge si asa". Nu zic ca ar trebui sa ne luam fix dupa ei, dar macar la 7500 km este bine sa schimbi uleiul.
  25. gonty

    Despre calculatoare

    Ah ce vremuri... Faceam programare Pascal in 1986 pe el la Centrul de Calcul al Univ. Cuza ...
 

×
×
  • Create New...